Återfall nu. Druckit i tre dagar. Hatar mig själv. Slutat dricka nu och börjat med antabus. Varför ska det vara så in i helvete svårt att bara cruisa på framgångsvågen. Vart LOB så nu blir det soc igen då. Inlagd idag på sjukhus. Fick åka ambulans med hjärtflimmer. Allt var ju bra. Alla provsvar, EKG. Beställt mer antabus. Varför ska man ta det där första glaset.

Vi går ju in i en tid av lågkonjunktur så det är väl knappast läge att byta en stabil inkomst mot en icke-stabil inkomst. Jag har ingen lust för varken träning eller god kosthållning, eller jobb. Jag får ta en dag i taget. Hjälper ju inte att älta det passerade man kan ju bara jobba med nuet och framåt. Antabusen jag tar smakar nu så illa så jag nästan spyr men jag har lovat min fru att ta den ett år så jag får stå ut. Min personliga livsgnista är inte på topp men jag har en son och en fru som jag måste vårda relationen till. Vi får se vad som händer idag på jobbet. Vad man får bli kallad idag. För några dagar sedan blev man ju kallad jävla kuk tre gånger. Allt detta nedvärderande säker en (även om jag inte tar det personligt) så är det trist att få höra detta. Jag hoppas ni får en bra fredag därute och en fin helg.

Du verkar inte må helt bra Aeromagnus och det har kanske andra orsaker än livssituationen. Ibland tänker jag att man borde försöka komma ihåg hur det känns när man mår bra för att det är så det ska vara. Min sambo har årstidsbunden nedstämdhet och tar D-vitamin under den mörka årstiden. Det funkar rätt bra. Någon gång blev det ännu sämre och då sökte hen hjälp och fick en tablett som hen tog en period. Det blev bättre. Jag tänker att det du beskriver nu om förlorad livsgnista kanske inte bara är orsakat av yttre omständigheter. Jag tänker att du kanske har medicinerat måendet med alkohol och nu längtar du efter medicin för att skapa balans. Testa D-vitamin(normal dagsdos, det finns piller som innehåller väldigt mycket), hjälper inte det och måendet är fortsatt i botten sök hjälp för det. Jag tycker att du beskriver ett mående som kanske inte är ”normalt”, utan på gränsen till depression. Det verkar som att du inte orkar försöka med fysisk aktivitet etc, och kanske är du lite långt gången nerför för det. Risken är att du kommer till ett stadium där du skiter i det och tar till den gamla beprövade medicinen. Den du vet är en fullkomlig katastrof, men desperationen blir stor efter att få balans i hjärnan. Så sök en annan väg ut ur det här måendet du beskriver den här gången. Gå till läkare. Ta lite prover. Det finns vägar till ett bättre mående tror jag. Du beskriver hur du normalt är en person som erbjuder sig att hjälpa andra, du har normalt bättre kontakt med eleverna. Inget känns bra och roligt nu och du skriver att du ska sluta hjälpa andra. Även att hjälpa andra ger en kick hos våra ”må-bra” hormoner. Låt det inte gå längre nedåt den här gången utan sök hjälp för måendet. Du kan läsa din egen tråd så ser du hur det är när det är bra och hur det är när det är mindre bra. Lycka till nu!

@Sisyfos Tack Sisyfos för din input. Depression skulle jag nog inte vilja kalla det men nedstämdhet eller rättare sagt uppgivenhet. Nej medicinen alkohol kommer jag inte använda. Den botar inte ett skit utan ger mig mer bekymmer. Visst tanken har slagit mig det vill jag lova men min vilja att inte ta är mycket högre och jag vill inte ned i detta igen. Nu har jag startat träningen och kosthållning så jag har annat att fokusera på (mer än min son och min fru). Jag har plockat fram mina gamla anteckningar när jag gick hos terapeuten för några år sedan. Klok kvinna som sa sanningarna, lite som Filip Diab i lyxfällan. Lästen lite vad hon sa till mig. Magnus kan du hjälpa de där människorna som inte vill ha hjälp? (Elever) Nej men man måste ju försöka är mitt jobb. Är det verkligen ditt jobb att försöka tvinga människor på något de inte vill ha eller se mening med? Nej. Varför gör du det då? Vill människor ha ditt stöd och din hjälp? Ja ganska så många. Varför ger du inte dom din kärlek, omtanke och stöd? Man vill ju nå alla. Kan du verkligen nå alla? Nej. Om du vet svaret varför fortsätter du fast du vet att det är fel. Eeehh bra fråga.
Så från och med imorgon kommer jag inte ha dåligt samvete för de som inte lägger ned lite jobb och intresse. De kommer få sin "belöning" Hon sa en annan sak också. Du kan bara förändra en sak och det är inte historien utan den tid du är i i nuläget. Du kan inte förändra andra, bara dig själv om du vill och behöver. Så nu gör jag som mina kollegor. Jag tar inga fler konflikter med dessa för det gör ju ingen annan heller.

Jag tar redan vitamintabletter, magnesium mm. Får se hur veckan utvecklar sig. Jag kör hårt nu.

@aeromagnus Klok terapeut! Även om du vill nå fram till alla är det omöjligt. Klokt att lägga din energi där den gör nytta, och att fokusera på ditt eget mående med hjälp av kost och träning.

Kram 🐘

Vilken vidrig arbetssituation du befinner dig i. Jag har barn som går 7-9 och tycker många gånger att skolan borde få ryta till mer. Jag säger inte att skolan ska fostra för det är vårt ansvar som föräldrar. Det jag säger är att föräldrar idag fostrar inte sina barn med att visa medmänsklighet och respekt(i ordets rätta betydelse och inte som ungdomarna idag använder sig av ordet) vilket i sin tur leder till att ungdomarna inte uppför sig i skolan. Ni fantastiska lärare får vare sig ta tag i en stökig elev eller bli förbannade. Det är ju så märkligt det har blivit.... att samhället säger att man inte får kalla nån för hora eller andra nedväderande saker men ni lärare får stå ut med det som en del i er arbetsmiljö. Det hade ALDRIG varit acceptabelt på en arbetsplats att kollegor sa så till varandra.

Vilken tur du har som har din fru och son som stöd. <3. Jag kan ingenting om antabus och vet inte alls hur det fungerar men du ska se det som ett hjälpmedel, inte ett nederlag, precis som med oss här på sajten, din samtalspartner och övriga som försöker finnas för dig. Du skriver att byta jobb inte är aktuellt pga ekonomin men det kanske finns andra skolformer som du kan undervisa i. Du har säkert redan funderat på alla möjliga vägar om detta men det är ju så viktigt att trivas (eller iaf inte vantrivas) med vardagen för att klara av kampen mot alkohol.

Ja, det var lite av mina tankar när jag läste din berättelse. Heja dig som lärare och kämpa på!

@Hoppomframtiden tack för dina kloka ord. För fem år sedan var det ovanligt att bli kallad för saker. Det kunde hända i stridens hetta men en ursäkt kom oftast. Antabusen är ett hjälpmedel ser inget större nederlag i det men jag spyr nästan när jag dricker det för smaken är unken. Det har ju varit en underbar helg och nu har jag lov. Tvättat alla tre bilar. Ställt av min Saab 9-5 aero och fått på vinterdäcken på båda bilarna. Köpt pellets så nu är jag 10 lakan fattigare.

Nu har jag berättat att jag söker nytt jobb. Trött på jobb-kaoset. Försöker träna och hålla kosten men det går skitdåligt... Har börjat tänka på hur skönt det skulle att bara gå in i dimman igen. Supa ned sig några dagar, glömma allt. Ingen skön känsla det där. Äter medicin så jag kan inte dricka och jag ska inte dricka men känslan är inte bra. Orkar inte mycket just nu men vi får ta en dag i taget.

@aeromagnus Skönt att du kommit till skott att söka andra jobb. På ett nytt ställe kan du nog få den nystart du behöver. Bra att du håller igång träningen.

Har du provat att meditera? Det kan jag verkligen rekommendera. Man börjar med 5 min och utökar efterhand till 30 min. Bara sitta rakt upp och ner och lyssna på en röst eller på sångmantra. Och man får framför allt ett lugn som känns grundande i hela ens tillvaro när man kommit igång ordentligt med meditationen regelbundet. Men det kräver några månaders daglig träning innan man märker effekt.

Kram 🐘

Tack för tipset ska kolla lite kring meditation. Tycker livet är allmänt trist just nu. Dagarna går långsamt. Vill hitta på något men vi sparar pengar för fullt så julbordet i år brinner inne. Så jäkla dyrt. 23/12 förra året började jag supa. Söp bort julafton naturligtvis. Så blir det inte i år. Ska fixa all julmat innan, julgodis med grabben. Frugan fyller 22e så det blir fullt upp lite senare.

23/12 2021 söp du.
Jag tänker också att dina övriga återfall har varit i anslutning till terminsslut/lov. Det finns ett starkt samband med den stress du beskriver nu och den lösning som du använder. Jag tror att du måste hitta något annat sätt att stressa av. AH föreslog meditation. Du har tidigare använt träning. Jag kan verkligen känna igen mig i det, när hela livet handlar om att bocka av nästa uppgift och jag har jobbat med att försöka stanna. Du skriver ”göra julgodis med grabben”, just det kan man se på två sätt, bara som ett exempel - jag har ibland haft det som en uppgift att bocka av och på senare år haft det som nåt kul att göra tillsammans. Skillnaden är milsvid i närvaro och i mående. Det du beskriver nu tror jag är den lite stressade sidan… det blir inget julbord, allt är dyrt etc, etc.
Stanna upp, andas, fokusera på julgodiset. Innan jag drack kunde jag ibland känna stt livet rullade för fort och att jag inte hann med. Jag tror att den känslan är nåt jag lärde mig dricka igenom sen, Känslan försvann ju även utan alkohol och innan tog jag till andra metoder för att må bra. För mig är det förödande när jag börjar se livet som ett hinderlopp… bara nästa uppgift. ”Uppgifterna” kan vara hur kul som helst men om de i mitt medvetande är något att ”bocka av” då är jag inte riktigt närvarade. Du känner kanske inte alls igen dig i det Aeromagnus, men din beskrivning av din ”att göra lista” känns lite lik det sättet att tänka. Jag har jobbat mycket med närvaron nuet. På nåt sätt så tror jag vi är lika där i vår problematik, men jag kan ha fel. Jag tror att du behöver hitta nuet, klappa på dig själv och konstatera att du är bra. Att leva med ”Good enough” är en konst när man är en person som alltid vill nå toppen. Min känsla är att du är sån, Aeromagnus. Och det är bra, det innebär att du har driv och engagemang. Men ”Good enough” räcker långt. det gäller att vara medveten om ”enough” - vad det är. När man har gjort nog. Men återigen inget av det här kanske applicerar på dig. Jag tycker mig dock känna igen vissa tendenser.

@Sisyfos Ja men så är det säker till stor del. Göra julgodis med min pojk är mer kul än ett måste, likaså fixa julbordet. Jag gillar att laga mat. Vi ska försöka ta oss till Disneyland i vår igen det kostar ju en del. Allt har ju blivit dyrare, mat, uppvärmning, diesel/bensin. Jag har svårt med good enough tyvärr men det är ju något man måste öva på. Kanske lite egentid.

@Sisyfos Och meditation är ett kanonbra sätt att hitta ”nuet”. Man är hjälpt i stunden, och man är hjälpt mellan gångerna man mediterar. Man kopplar liksom annorlunda i skallen, jag vet inte riktigt hur det funkar. Men jag vet att det funkar! Men det krävs några veckors daglig träning upp till några månader innan man märker skillnad. Så man får träna på sitt tålamod också.

@aeromagnus Kan rekommendera appen Insight Timer. Gratis, många miljoner användare, en massa olika meditationer att välja på och mobilen har man ju alltid med sig. Meditera på bussen?

Kram 🐘

Har testat lite meditation, inte fått kläm på det riktigt än. Försöker så gott jag kan. Ska försöka komma upp i träningsmängd vad gäller kondition. Snart jullov. Värsta terminen i min yrkeskarriär. En termin full med glåpord hagalade från ett fåtal. Dagar i ända bli kallad för idiot, gubbjävel, dra åt helvete mmm ett fåtal som får härja fritt. Man får ju bara avskärma sig dessa.

I mars är det 1 år sedan jag drack alkohol sist. Min antabus är slut på apoteket. Klarar mig utan nu. Ibland kommer behovet av att dricka men när jag tänker på hur det var sist så brukar tankarna försvinna ganska så snabbt. Vi har varit sjuka i omgångar, inte kul. Jobbet är inte kul heller. Just nu är inget speciellt roligt men det har väl med årstiden att göra. Vi sparar, sparar och knåpar ska till Disneyland Paris i april så det lär gå en del flis där. Sparat undan det mesta till resan.

Bra jobbat!
Du skriver såhär ” Ibland kommer behovet av att dricka”. Du verkar ha en fungerande strategi nu för att hantera de tankarna. Jag tänker att det också vore bra att se över livssituationen och fundera över vad som utlöser den där typen av tankar. På nåt vis går man ifrån en avsky för alkoholen till att bli besatt av att dricka. I vilka sammanhang kommer tankarna? Jag tror att du har ett ganska krävande jobb. Ser du till att hitta glädjen och vilan? Jag lyssnade på alkispodden och i ett av avsnitten pratade en av programledarna om att när han märkte att tankarna började bli mer och mer självcentrerade så var det dags att ”göra tjänst” (AA). Du har ju din löpträning, många håller på med yoga, SeKlart odlar, Torn fiskar - att hitta något som ger både ro och tillfredsställelse är viktigt tror jag. Har du tänkt nåt på sånt?
Jag har skrivit det förr till dig att det också gäller att se på sig själv med blida ögon, allt bra du gör. Som du har beskrivit ditt jobb så saknas positiv återkoppling ofta. Det gäller då att se det som du gör bra och klappa dig själv på axeln. Det finns en bok som heter ungefär ”synligt lärande för lärare”, skriven av Hattie som forskar på skola och just svårigheten att se när man lyckas som lärare. Vad jag menar med det jag skriver är att det kan vara viktigt att se det positiva och att bromsa och kliva av när de negativa tankarna drar iväg. Närvaropodden kan jag varmt rekommendera. Hoppas Disneyland blir fint! Där har jag aldrig varit.

@Sisyfos Ja men så är det. Ungar idag, inte alla men väldigt många är så jävla otacksamma och vana att få som de vill. Ställer man krav och regler blir det surt. Min plan är ju att lämna skolan när tillfälle ges. Måste låta min son gå klart åk 9 tills nästa år. Känslan av att vad skönt det skulle att bara flyta bort ett tag MEN det löser ju ingenting att fly. Jag tar en dag i taget. Ja Paris ska bli kul, räknar ned.

@aeromagnus Hej är ny här. Har lite samma problem som dig. Har läst din resa men jag har en fråga. Vågar du åka iväg utan antabus då du skrev förra året att du ska ta medicinen om du åker iväg. Jag har varit periodare men inser nu att antabusen är min trygghet när jag utsätts för miljöer som kan trigga. Hur tänker du? Har du gått på AA och känner att du är klar med ditt drickande? Känner inte att jag vågar lita på mig själv ännu. Dessutom har jag två barn och fru som jag lovat en bra semester. Men vill gärna höra hur du tänker.

@Christer75 kommer ta antabus har egentligen inget behov av att dricka men kommer ta det främst för min frus och sons trygghet. Så klart min också men jag har bestämt mig för att skippa alkoholen. Gått på AA från och till men känner att min självdisciplin håller bra. Det är svårt allt detta. Visst just nu känner jag bara för att fly denna jävliga verklighet man lever i, men det kommer ju bara kännas bra för stunden.