@Intesomnormen härligt att höra! Samma här, kalender gör mig motiverad! Den blir otäckt konkret.
Underbart att slippa ångesten som A medför, jag anade nog inte hur mycket den skapar även i måttliga mängder.

Hur går det för er i tråden/kommentarerna? Är det jobbigt, går det framåt med tankarna på nästa steg?
Här är 6 dagar avklarade, idag fick jag ett starkt sug i en situation där jag ofta skulle handlat på systemet. Känns dock som jag har kommit över en tröskel nu om det är logiskt, men blev förvånad att suget blev -så- starkt. Avledde mig själv med två av sakerna som jag specat i alkoholprogrammet samt såg till att ha annan belöning hemma nu på kvällen.

@Kennie Ja, är nog där det fallit kort innan faktiskt. Gått bra ("normalt drickande") när det varit lugnt, semester, när man mått bra, haft annat att fokusera på naturligt. Men när stressigt eller ledsamt, eller av ren slentrian/trisstress så har det gått över till ett dåligt beteende, riskmässigt och resultatmässigt. Tänk att en vuxen människa ska behöva lära sig att koppla av, tänka på att ha kul, göra saker som ger energi. Det var ju liksom saker vi kunde som barn men tappat på vägen. Det är faktiskt en ansträngning man måste göra för att få ordning på det, att bara "skärpa sig" har åtminstone inte för mig fungerat innan.

Ja, jag tror också att det är jätteviktigt att hitta andra sätta att koppla av och njuta. Att vi är snälla mot oss själva i nykterheten och unnar oss det vi behöver. Vila, något gott att äta, en lugn promenad. Att sjunka ned i soffan med god alkoholfri dryck och lite nötter för att fira in fredagen. Jag har börjat glädjas mer åt det vardagliga, - ett litet samtal med någon man stöter på i mataffären, värmen från en filt i soffan, att äta lunch ute nån dag i veckan. Och en bonus av att inte dricka är att man vilar upp sig mycket bättre på lediga dagar, så stressen minskar naturligt till följd av det.

Hur går det för er andra i tråden?
Kalendern fortsätter hålla mig motiverad och på rätt spår. Inga överkliv utanför det som känns ok i hjärta och hjärna sedan jag gick med här. Inte varit påverkad/berusad- nöjt mig med ett eller två små glas till maten . Har känt efter noga så jag även druckit dem sakta.
Nästintill ingen ångest🙏