Har gått in på mitt 2:a nyktra dygn - igen. Under ca 8 år har jag i perioder druckit extremt mycket, ibland upp till 3-4 boxar vin i veckan.
Nu har jag lyckats dricka 1 box om dagen 3 dagar på raken.
Jag är livrädd för mitt missbruk 😭
Det känns som om jag aldrig kommer att komma ur det.
Hur har ni andra kommit till brytpunkten som gjorde att ni slutade?
Jag har som mest haft 6 nyktra månader de senaste 8 åren.

@Natalia jag är inte så mycket för godis heller, vilket jag ibland kan beklaga för jag har läst i flera andra trådar här att det verkar dämpande på alkoholsuget.
Samma känsla som dig, är förbannad på alkoholen och undrar hur det kommer sig att det fortfarande kan vara lagligt när ca 10% av befolkningen har stora bekymmer med/av den. Att det dessutom är staten som säljer den och tjänar multum på den gör det bara ännu värre! Det missunnar jag dom verkligen!

Ja det är vidrigt @Vill Bara Sluta.
Det är ett under att A inte är narkotikaklassat. Det är ju mer skadligt än de flesta andra droger även om människor avlider fortare och mer misstagligt av överdoser.
Hur vore det om vi börjar titta på bolagets butiksbiträden som droglangare? Numera tycker jag det är sjukt att människor lägger stolthet i att fin och dyr A och allt som ordnas kring A. Dyra glas, karaffer och tillbehör. Sköna utemöbler där det minsann skall avnjutas A, uteserveringar och julens alla glöggsammankomster för att avnjuta A. Och så ska det läggas ut bilder på insta på eländet.

Är så pass less på det att jag i ren protest gjort ett jättesnyggt fotokollage med olika sorts droger. Förglada piller, extacy, kokain och grön fin marijuana. Jättesnyggt ordnad bild med ett hjärta i. Har velat lägga ut den en fredag och önska trevlig helg! Och skriva att det är en direktimporterad, högklassig, extra fin kokain. Det har jag dock inte gjort. Men jag är frestad. På min insta har det dock landat många unga grafittikonstnärer så den bilden nog skulle få fler likes än A och min inkorg skulle dessutom bli bombad 🙃

Nu ska jag ta en promenad i det jättefina vädret. Vi vill inte vakna bakis med ångest imorgon.

Trevlig kväll ❤

@Natalia ja, precis så! Butiksbiträdet på bolaget är föga mer än en glorifierad langare! Idag blir det i alla fall en nykter kväll och förhoppningsvis även resten av veckan. Hoppas promenaden var skön☺️

Kakonskön promenad @Vill Bara Sluta. Siktar också på nykterhet resten av veckan och vill hålla mig helt ifrån i helgen. Vill ta mig förbi dag 5 och gärna en hel vecka utan. Det är behövligt. Men vi får med en nykter kväll.

Hoppas du mår ok

Lite samma här @Vill Bara Sluta.
Tänkte att jag skulle äta chokladglass igårkväll men orkade inte heller åka iväg. Vi får åandra sidan vara glada att vi inte dessutom har ett besvär med för mycket sötsaker. Jag ska göra ett nytt försök till chokladglass ikväll. Vi får se hur det går 🙃

@Vill Bara Sluta Jag har inte druckit så ofta som du, bara väldigt mkt då och då. Med minnesluckor och väldig ångest 1-2 dagar. Nu har jag hållit upp 19 dagar i ren skräck för att det ska hända igen. Just att minnas hur det känts de sista gångerna är min livlina. Men jag kan tänka mig att om vanan är så att säga cementerad kanske krävs extra hjälp som antabus eller dagliga möten hos länkar eller aa. det är ju också en vana som ska brytas.
Många verkar rädda för det, men INGENTING kan väl vara värre än drogberoendet? Ibland känns det som det är skammen som hindrar oss från att bli friska, trots att A tillhandahålls överallt verkar det vara skamligt att bli beroende. Visst är det konstigt?
Hoppas du klarar det på något vis :) :)

@Amanda L håller helt med dig att skammen över att ha problem med alkohol sätter stopp för att söka hjälp i många, många fall och det är nog däri nyckeln finns om man från samhällets sida vill lösa detta jättestora problem. Frågan är ju om man egentligen VILL göra det eftersom det måste handla om gigantiska vinster in i statskassan!
Å ena sidan romantiseras alkohol i reklam och offentliga sammanhang och å andra sidan så skräms (förmodligen) merparten att söka hjälp då man riskerar att få sitt körkort indraget om läkaren väljer att skriva till Transportstyrelsen. Det är egentligen ett vidrigt förfarande av en cynisk värld!
Just idag i det här ögonblicket så känner jag bara avsmak för alkoholen, men vet ju hur fort det kan gå att bli bräcklig och falla tillbaka.

@Natalia det har varit en jobbig helg🙄 alkohol på fredag, men inget igår och idag. Är dock väldigt nedstämd och känner hopplöshet inför hela situationen. Vad ska det till för att lyckas låta bli alkoholen?
Hoppas det är bra med dig och att du har lyckats bättre än mig🙏❤️

Fina @Vill Bara Sluta, nej jag har inte lyckats bättre. Den här gångna veckan har tvärtom blivit fler dagar med A än vanligt. Kanske inte orimligt höga mängder och även i helgen släppte jag garden och släppte in A. Att mitt drickande tycks eskalera och suget upplevts starkt fick mig dock redan före fredagen att skifta mindset och tagga till och därav släppte jag garden under helgen som i ett Tack och Hejdå. Har funderat mycket likt dig, att vad ska egentligen behöva ske och det skrämmer mig.

Upplever mig förankrad i en bättre förändring från idag och jag har inget annat val just nu. Besväret måste bort.
Men... så har jag kännt och sagt många gånger och vill egentligen inte uttala på annat sätt än att vi får väl se.
Passerade iaf startskottet idag. Känner mig taggad, fokuserad och redo.

Hur går dina tankar idag?
Stor kram

@Natalia jag började dagen mycket uppgiven och låg, så jag började gå igenom gamla dagböcker för att få något slags perspektiv och kanske hitta någon orsak till varför det har tagit en sån sväng in i det värre på senaste två åren främst och det känns som om jag åtminstone har börjat få grepp om det som hänt och bara det gjorde faktiskt att mådde lite bättre. Jag har ingen aning om hur jag ska kunna åtgärda problematiken men det är i alla fall en liten början. Det är väldigt mycket som spökar i huvudet och jag vet - till 99% - att alkoholen inte är ett mål, utan snarare ett medel att få tyst på babblet i huvudet. Jag tycker ju egentligen att alkohol är äckligt!
Känner också mycket mer taggad än tidigare att avstå inför veckan. Men jag säger som dig, det behöver nog bli ett slut på dom här tvångstankarna att "jag MÅSTE" det är dags att börja tänka JAG VILL istället.
Söndagskram🤗

@Vill Bara Sluta, egentligen vill vi ju. Jag vill jättegärna och du med. Sen är det ju till att hålla i det där jag-ska låtabli-tänket när suget slår på och tankarna upplevs verkningslösa.

Mot en ny vecka ✊️