@sorgsen72 grattis till ett starkt beslut. ❤💪👍 V
Men nog är det märkligt att det är ok att tacka nej för att en kör, men inte för att en mår dåligt av alkohol? Jag menar den egna hälsan borde vara högre prioriterad än att ev köra ihjäl någon annan, eller bli av med körkortet..?
Jag njuter också av en morgon utan bakfylla 🌼
Ha en fortsatt fin helg. Heja dig!

@Surkärring bra jobbat av oss ❤️ Håller med om att det är märkligt nu när jag är där jag är i livet! Men ärligt har jag också förr slängt ut någon kommentar till människor tidigare i livet när de tackat nej 🙈 Klokare nu och har länge respekterat när de tackat nej. Det borde vara okej att säga nej utan att behöva förklara sig

@sorgsen72 eller hur??
Hur många skulle säga "jo men en liten kan du ju ta" till någon som inte tål jordnötter? Eller propsa på "bara ett glas, det är ju inte så farligt" till en mjölkallergiker?
Fast det jag har märkt när jag inte druckit är att de som gärna vill ha mitt sällskap till ett glas vin, mest vill det för att de blir osäkra på sig själva om de ska dricka ensamma.. Men det är ju inte vårt problem.
🌸

@sorgsen72 Tittar in och säger hej. Så trevligt det är här i din tråd! Jag tänker att när de som dricker har en som inte dricker i sitt sällskap blir de så mycket mer medvetna om sina egna val. Det kan vara obehagligt.

Varit lite vilsen de senaste veckorna. Jobbigt att försöka ändra vanor och samtidigt ge en bild av sitt ”gamla” jag. Igår gick det inte så bra… Hade middag, drack inte till att börja med men vart efter kom andra på besök. Stort fokus på drickandet. Blev grogg, tequila och annat som dukades upp. Jag föll för drickandet. Undvek sprit och drack öl men vaknade nu och har sådan ångest över att jag föll till föga. Blev helt klart för mycket i slutänden och så besviken på mig själv 😞 Varför är det så himla svårt att sluta i tid?

@sorgsen72 ångest kan vara kemisk, dvs bero på alkoholen i sig, så försök att inte klandra dig själv. Tänk vad bra att du stod emot starksprit ändå, det kan väl ses som ett framsteg?
Grupptryck är enormt svårt att stå emot.
Jag funderar på vilket gamla du det är du vill hålla fast vid, och varför det är viktigt för dig?
För att svara på din fråga tror jag det är svårt att sluta i tid eftersom hjärnan slutar fungera när alkohol kommer i systemet. Själv har jag i princip ingen spärr, och mår bättre av att inte dricka alls. Det betyder också att jag undviker dem som bara fokuserar på att dricka, och försöker undvika folk som vill pressa mig till det. Det är svårt, och det är en process, men jag är värd att må bra. Om de runt omkring mig inte förstår hur dåligt jag mår av alkohol, så är det inga jag vill hänga med ändå.
Vad tror du hade hänt om du helt skippat drickat igår? Hur mycket kan du prata med vännerna om ditt mående?