Hej på er!
Vill bara säga tack för att ni finns och allt ni delger med och motgångar.

Tycker ändå att det saknas prat om hur det blir att vara nykter i ett förhållande. Kanske för känsligt att prata om, speciellt den intima delen? Så nu släpper jag det jag känner här, är jag ensam om det?
Jag har mycket svårt att kyssa och vara intim med min särbo nykter.
Vi har alltid haft, ca 4 år under helger, ca varannan, haft en eller flera öl i systemet när vi är intima.

Kan säga att vi haft ett stormigt förhållande från dag 1. Vi har haft flera uppbrott. Det har lugnat sig sen i somras.

Vad tänker ni när läser det här?
Känner ngn igen sig?

Di Gamle är alla de som gått före mig på nykterhetens väg ! Om jag lyssnar på deras erfarenheter så gör jag det enkelt för min egen del genom att inte göra om deras misstag

Det har hjälpt mig så många gånger !

@Adde Som mentorer för en, vägledare eller gurus. Klokt att lyssna, ta till sig, begrunda och ta lärdom av de visa, skatterna som för världen inte är värda mycket, men är som balsam för själen och livet i stort
Men ibland är man så korkad att man inte ens tar lärdom av sina egna felateg. 😅🤪 Det är bara att resa sig om och om igen

@FriNu Nu har jag läst igenom denna tråd och kan väl börja med att tacka för din öppenhet. Som du skrev i den andra tråden så är det inte så många som vill diskutera detta ämne då det är för personligt antar jag på något sätt.

Jag kan säga av egen erfarenhet att ha sex som onykter är inte alls detsamma som att göra det nykter. Ofta är tankarna inte riktigt där och det är en sak som bara ska göras. Samt att även om så var fallet så försökte jag bra mycket mer att "komma till" än vad jag gör nu som nykter. Jag har alltid haft en väldigt öppenhet jämtemot min fru vad gäller sex och haft en stor respekt att inte vara den som alltid tar steget. Numera är det hon som tar steget och jag ställer självklart upp varje gång(för det är mannens skyldighet uppenbarligen) Hon klagade ofta på att jag stank alkohol med vilket inte tände henne vilket jag såklart förstår.

Nu efter 15 dagar som nykter tänker jag inte lika mycket på det utan tänker mer på "vad kan jag göra för att få min fru lycklig". Japp, jag är en MEGA toffel. Säger hon att hon är hungrig så står jag vid spisen och lagar mat. Är hon törstig ordnar jag något att dricka. Är hon sugen på snacks så åker jag till affären och handlar det hon vill ha. vill hon ha massage......... ja ni förstår. Men att man efter ett par år tillsammans kan komma till den punkt där sexet inte är det viktiga utan den resa man gör tillsammans, det liv man bygger upp tillsammans blir en bra mycket viktigare del. Hon har 6 katter, eller ja VI har 6st katter. Men för 4 år sedan sa jag "över min döda kropp" till katter..... se vart jag är nu. Hon jobbar tillsammans med en organisation för fosterkatter så alltid nya katter, i princip varje månad.

Min poäng är, även om detta blev lite rörigt att min partner är min stöttepelare och även om jag gör ALLT för henne så finns hon där för mig. Ha en öppenhet med din partner om vad du vill, hur du vill göra det så blir det bra. Jag har en mer "crazy" sexualitet än vad hon har och har varit med om mycket mer än hon men hon respekterar mig för den jag är utan att döma och jag henne. På så vis tror jag att man kommer långt.

Men intimitet utan alkohol var ju ämnet och jag flög iväg lite(ADHD gör oftast det med mig). Det är bättre nu och vi har nog mer intimitet än innan alkohol samtidigt som jag inte tänker på det på samma sätt.

Jag vet att jag inte är en expert utan bara mina egna tankar och ideer utifrån mitt egna perspektiv.

@Vilsenpappa Hej där och tack för att du delar med dig😊.
Det låter som ni först och främst är trygga i varandra, älskar varandra och du vill att hon ska vara lycklig och ser till att hon blir det. Härligt!
Det är bare och forsätte💪🌸