@Surkärring God morgon. Tack det är okej. Jag har alldeles för mycket omkring mig och börjar få utmattningssymptom, något jag haft tidigare i livet. Det gäller att ta dem på allvar, försöka sakta in och inte dricka alkohol mot ångesten jag vet kommer. Nu har jag en del utmaningar tre dagar framöver och sen en fyradagars helg. Det blir bra. Tack för omtanken!

@Påvägmothälsa Hur går det för dig? Alkohol gör ångesten bara bättre för stunden, inte i längden och det är just då man måste undvika alkoholen och tänka på hur gott kaffet kommer smaka nästa morgon.

@Påvägmothälsa tänker att helgen stundar för dig nu? Hoppas du hittar luckor till att varva ner och återhämta dig ❤
Du skrev att du har mycket omkring dig, finns det något du kan sortera bort, eller är det omständigheter utanför din kontroll?
Jag hoppas du får tid att sortera och prioritera, och att du undviker alkohol för att mota ångesten. Önskar dig en skön ledighet, kanske med tända ljus på kvällen, ett gott te, någon bra film och om väder och kropp tillåter, promenader för att rensa hjärnan (eller vad som kan funka för dig - vi är ju alla olika)

@prinsessa @Surkärring Tack för varma och kloka ord. Nu är mina fyra dagar med mera luft i systemet här, och det känns underbart. Det verkar som att jag äntligen börjar hitta andra handlingsalternativ mot ångest och andra symptom. Jag kan inskjuta att benägenhet till utmattning är något jag levat med länge. Faktum är att jag inser, nu när jag skriver detta, att det nog är en av orsakerna till att jag dricker som jag gör (eller har gjort). Igår i alla fall, när jag kom hem från jobbet efter att ha förberett "allt" tog min partner en öl till maten, och jag vatten. Det har sällan hänt!

@Påvägmothälsa ❤ vatten är inte att förakta.

Jag kan känna igen vissa delar, har många järn i elden, jobbar hårt och pausar sällan. För att slappna av har jag druckit vin. Ganska mycket faktiskt, när jag tänker efter.. Typ "nu får jag äntligen unna mig att sitta ner"... Men ett glas blev lätt 3, och så glömde jag bort att gå och lägga mig i tid, eller att inte hänga med ut på krogen, eller att ta ett glas till.. det var ju så härligt att orka sitta uppe och snacka... Sen sov jag uselt m alkohol i kroppen (pulsen gick upp med 15-20 slag i minuten och klockan registrerade stress) och sen var den natten förstörd och nästa dag var jag ännu tröttare..

Nu är ju inte du och jag samma person, och mina issues ska inte läggas på dina (förlåt) men jag tänker bara på hur stor tjänst du gör dig själv när du inte dricker.. Det kanske tar ett tag, men jag tror att din sömn (och därmed återhämtning?) kommer att bli bättre.

Gå igenom hur dina dagar ser ut.
Vad måste göras, vad kan vänta?
Vilka saker gör du för din skull och vilka gör du för att du tror det förväntas av dig?
Om du orkar, fundera och sortera. Och lyssna på kroppen.
Ta hand om dig ❤

@Surkärring Vatten är väldigt bra faktiskt.
Det verkar som att du delar en del av mina erfarenheter.
Ett av mina problem är att jag har väldigt god kunskap om vad jag bör göra, men ibland agerar jag inte efter den.
Just nu är det stora förändringar som behöver göras. Jag har en bra väg, men det är jobbigt. Det är okej. Jag kämpar på.
Jag har mycket hjälp i form av stöd från sjukvården, läkemedel och en mycket stöttande partner. Ibland orkar jag inte i alla fall. Men jag kommer tillbaka. Varje gång. Det är det viktigaste.

@Påvägmothälsa det är väl så det ofta är: att veta vad en bör göra är en sak, att få tummarna loss och följa det är en annan..
Att du har stöd från olika håll är en styrka, men klart det kan vara jobbigt ändå.
Kämpa på ❤

Tack för varma och stödjande ord. Det behövs verkligen just nu. Har precis träffat min hälsocentralsläkare och vi konstaterar att jag nog är på väg in i en depression. Det känns både som en lättnad, för att delförklara hur jag känner, och som en tyngd eftersom jag inte vill bli sjuk, igen. Nu blir fokus att vara extra klok och ta extra bra hand om mig. Dessutom att inte "tröstdricka" !!!!

Och så vänder jag mig själv på rätt väg igen, med hjälp av viljestyrka, struktur, rutiner och disciplin. När tillvaron ställer som högst krav på mig, då hjälper det ibland att bara göra det jag tänkt och planerat. Inte känna efter eller reflektera, bara göra. Så är det just nu. För att komma ur en ond spiral med dåligt mående som ger dåligt beteende och dålig sömn som alla hänger ihop; så gör jag det jag VET är bra. Utan att känna efter så mycket. Tills marken bär lite bättre under mina fötter.

Tillvaron fortsätter att stabiliseras bit för bit. Jag har tyvärr tappat en del av min disciplin i samband med den senaste svackan och uppfyllde inte mina mål förra veckan, kommer inte heller att göra det denna vecka. Besviken men besluten att återgå till min gamla målsättning. TRÖTT!!

@prinsessa @Surkärring Härligt med stöd, det gör mig så gott!! Nu är jag starkare och har bättre stadga att hålla min disciplin. Denna vecka har jag tre middagar, och utöver de tillfällena blir det ingen alkohol. Max 3 enheter per tillfälle. Önskar er en fin start på veckan!!

Checkar in för första gången på ett tag i tråden. Jag har haft ett par svajiga veckor med ett sämre mående som jag skrivit om förut. Håller på att få mera styrsel och kommer att gå i mål med min maxmålsättning om 9 enheter denna vecka. Nu gäller det att få vanan stabil igen!

Tisdag morgon efter en solig påskhelg.
Jag brottas med mitt mående, känner mig nedstämd. Tar en dag i taget. Idag har jag fyllt i nya målsättningar för de närmaste tre månaderna. Egentligen är de desamma, och jag är nöjd med att jag brutit mina vanor att i princip dricka alkohol varje dag. Däremot är jag inte framme vid målet ännu, och det är okej. Jag följer programmet men har inte gått in i någon ny del på en tid. Jag tar det i min takt.
Sakta framåt, med struktur och disciplin och kärlek till mig själv.

Du är stark som kämpar på ❤
Har du funderat på en längre period helt utan alkohol? Alltså inte sluta för all framtid, men att göra en lite längre paus?
Jag frågar eftersom jag själv upplever ett förändrat mående när kroppen och huvudet (sinnet) verkligen får tid att återhämta sig. För mig tog det ett tag, innan jag lämnade den hjärndimma jag kände, när jag drack med någon dags mellanrum.
Jag blev nedstämd och drack för att pigga upp mig men efter den kvällen var jag lika nere som innan, så då unnade jag mig lite igen, för att inte känna mig så låg.
Hur känns tanken för att tillåta dig en paus?
Jag blir glad att du känner kärlek till dig själv, håll kvar vid den. Du är värd det.
Vilka målsättningar har du nu?