Hej. Har träffat en gammal ungdomsförälskelse men har förstått av hans dotter och syster att han är bipolär och alkoholist. Vi har umgåtts i 2 månader nu men nu har något triggat honom och jag får ingen kontakt på över en vecka nu. Han har ringt en gång på 1 1/2 vecka men då var han dyngrak. Jag är det bästa som hänt honom säger han trots att han bestämt att han inte skulle engagera sej i nån kvinna mer. En skilsmässa och ett dödsfall ligger bakom hans uttryck. Vi har inte haft mer fysisk kontakt mer än kramar puss på kinden o hållit i hand. Han säger att det kommer att ta tid för honom att "lossna". Jag känner mej fruktansvärt besviken o vet inte hur jag ska hantera hans senaste sms: Är kontaktbar om 3-4 dagar" och sen lite vackra ord som "gillar dej oavsett Kram mm. Hur ska jag hantera detta? Känner mej så fruktansvärt besviken och mår dåligt, mer än jag trodde jag skulle göra? Hur o vad ska jag göra i forts? Mvh Villrådig

@G-land
Det där med känslor är jobbigt och inget man kan styra. Fint att du skriver här.
Vad säger din egna känsla?
Kan du tänka dig att leva ett liv med honom så som han är nu utan några förändringar?
Jag kan ge dig massa råd och säga att: var försiktig, det låter som att han är på en plats där han inte kan ge det man gör i en frisk relation men det vet du ju säkert redan.
Försök hitta din känsla och tänka igenom vad du känner är rätt för dig själv och vilka krav du har när du träffar någon.
Var rädd om dig ❤️

@G-land
Det är så många tankar som kommer upp i mitt huvud just nu. Men jag kan inte ställa dem alla.
Jag kan ställa dig frågan. Vad behöver du i ditt liv just nu.
Vet du vad en bipolär sjukdom innebär? Här kan du ta reda på mer: https://www.bipolarguiden.se
Jag har själv varit sjuk i en typ 2 under flera år, men kämpade i många år att hitta ett sätt att leva i balans, även utan medicin. Jag blir inte längre sjuk, sedan flera år.
Nu pratar jag inte längre om min diagnos eftersom jag är frisk och känner till alla mina triggers.
Alkohol är en trigger som jag valde bort.
Jag har många vänner med diagnosen och vi är precis som vilka vanliga människor som helst. Det som är det svåraste, är när man fastnar i en medicinering som dövar eller tar bort en del av personligheten.
Som det är med alla sjukdomar, så finns det alldeles unika människor bakom.
Jag tror att det är bra att du ställer dig själv frågan.
Hur vill du ha det i ditt liv.
Det låter inte som han har det så bra.
Om du pratade med honom dyngrak.
Och att du får veta om hans diagnos genom dottern och systern.
Jag undrar om han har sjukdomsinsikt.
Om han inte har det, så kan det ta mycket lång tid.
Men det är din resa att upptäcka.
Och avgöra om du vill åka med på den.
Den kan vara rolig och spännande.
Och väldigt svår.
Oavsett, det handlar om dig.
Och Snödroppen har skrivit så fint till dig.
Var försiktig.
Och var rädd om dig.
❤️

@Självomhändertagande Tack snälla du för svar o kommentar! Jag ska ta allt till mej o kolla på länken du angav. Vi har inte umgåtts så länge bara ca 2,5 månad. Jag vet inte om det är rätt att ta tid på sej (mej) eller om man ska ta tjuren vid hornen med en gång..oavsett så är jag känslomässigt inblandad redan och det gör ont när han inte mår bra...Tack återigen för dina svar o kommentarer <3

@Snödroppen Tack snälla du för svar. Nej jag kan inte tänka mej ett samboförhållande i dagsläget. Han kommenterar sin situation men är så envis i sitt sätt att agera för han tro sig veta bäst av alla psykologer o läkare..suck.. Jag får bida tiden lite till för att se vad jag fixar (står ut med o inte) Till saken hör att jag kände honom för 52 år sen!? och då var han ung, fräsch och en tilldragande kille, men tyvärr inte nu, men glimten o den ömma personligheten finns därbakom det ser jag o den skulle vara bra om den kom fram igen ;)

@G-land den inställningen avslöjar att han inte är särskilt ödmjuk eller ser sin egna situation. Då är man inte så öppen för förändring medan du väntar på en förändring.
Jättesvårt, ibland är det bästa att bara acceptera verkligheten som den är och att man inte kan förändra en annan person men kan förändra för sig själv.
Vad vill du med ditt liv? Svåra frågor men tillslut där man landar ändå.
Alla har sin väg och sin process att gå igenom ❤️