Kaffestugan

Profile picture for user Natalia

1)

Godmorgon på er! Och godmorgon Kaffemannen 🙂

Det är friskt och skönt att sitta ute med kaffet tidiga morgnar. 🐈‍⬛🐈‍⬛ väcker mig vanligtvis vid 5 och det är helt ok. Min fredagkväll blev inte enhetsfri men vaknade utan ångest och med ett gott mående ändå känner jag. Idag och 5 dagar fram är det dock viktigt att jag låter bli enheter, egentligen längre än så förstås men jag kommer ha en del att göra de dagarna och vill inte riskera eventuella energisänkningar. Behöver hålla min höga vakenhetsgrad intakt och kommer räkna upp dagar några dar för att se om det kan hjälpa mig till rätt prioriteringar när sug slår på sen om ett par dar.

Önskar en skön lördag och följ gärna med på en enhetsfri dag 🥰

Profile picture for user prinsessa

Jag tänker på "Tjeeeeeenare mannen" (Ove från Solsidan alltså) när jag hör kaffemannen :-)
Godmorgon godmorgon! Vaknar relativt pigg och utvilad, ska bli en solig dag och ska träffa några vänner, men det ska inte drickas alkohol med dem.

Profile picture for user Källarmannen

God morgon på Er tjejer. Vaknade pigg och utan ångest idag 🙏 Ser ut att bli en solig och fin dag, skönt 🥰 Blir nog lite trädgårdsarbete kan jag tänka 💪 Ha en underbar lördag önskar ”Kaffemannen” 🤣🤣

Profile picture for user Natalia

@Källarmannen men jag tycker faktiskt källarmannen är lika kul. Men det är nog för att jag får massa föreställningar av vad det kommer ifrån. Utifrån min föreställning innebär det att du är i källaren o fnular runt ofta och fixar med massa grejer. Små projekt. Jag får uppfattning av att du kan gå in med stort engagemang i det här fixandet. Men det är ju bara min föreställning. Men jag gillar den så förstör den nu inte med en annan förklaring till namnet 😂😘

Profile picture for user Natalia

Tjo!

Har köpt en fin bukett till mor och sitter och äter burek i skogen med kaffet brevid. Min mage kommer straffa mig lite för det valet. Ska på middag hos mina föräldrar senare och har inte helt bestämt om jag ska välja att ta en promenad eller om det blir träning idag. Det blir iaf en trivsam söndag och jag önskar er detsamma.

Kram 💕

Profile picture for user Natalia

Är rätt fint här @prinsessa men mer vind. Rätt skönt för det blir så himla varmt på balkongen i lä med solsida hela dagarna. Idag går det faktiskt att sitta här utan att smälta. Jag blev inte enhetsfri igår trots allt. Var med en kompis och strotsade på promenad och vi satte oss på en servering en stund. Inte konsekvent gjort av mig! Är väl lite energisänkt idag men har just tränat och mår i övrigt bra. Det viktigaste är att jag har mer energi och driv imorgon och under veckan när jag har mer att göra.
Mysigt med serier! Jag skulle behöva hitta en ny serie jag med 🙂

Profile picture for user prinsessa

@Natalia Vad gillar du för typer av serier? Jag ser mest på psykologiska thrillers, fast nu slog jag på vänner, går alltid hem här i stugan.
Ska ta mig en nykter söndag, inget jag kommer ångra i morgon!

Profile picture for user prinsessa

Godmorgon i kaffestugan! Ingen alkohol igår och det känns så bra idag! Kaffet smakar gott, solen skiner och det blir lite jobb här. Jag kommer ta en nykter måndag, vilka hänger på?

Profile picture for user Källarmannen

@prinsessa God morgon på Dej, och alla andra i stugan. Jag måste hänga på en nykter måndag, med tanke på alla snedsteg jag utsatte mej för igår. Hade en sådan inre stress och kände mej så låg, så det blev enheter i källaren 😢 Mådde skit imorse, men nu är det bättre🙏 Har dessutom fått en del positiva besked idag, som rör bland annat min gamle sjuke far, så det är inte så mycket på mina axlar nu. Lev väl vänner 🥰

Profile picture for user Natalia

Hallå i stugan!

@Källarmannen jag hoppas det kan lätta ditt sinne 🙏
@prinsessa jag följer med. Behöver hålla mig pigg, skärpt och fri att ha energi och motivation att leva som jag vill. Är på promenad och njuter av att den här dagen inte hämmas av nånsorts enhets-efterkänslor. Har satt mig vid vattnet utanför mig en stund och lyssnar på fåglarna. Det fläktar skönt. Kan vara tidsflexibel och passar på att avnjuta vädret. Det är ett en underbar dag 🥰

Profile picture for user Natalia

Jag har ett sug som besvärar av och till från eftermiddagen men det har gått bra att välja annorlunda. Blev just klar med åtaganden för idag och det är nu 21 minuter kvar till bolaget stänger.

Profile picture for user Loppan

God kväll i kaffestugan! Inte värt att ta kaffe såhär dags. Dumt att paja sömnen nu när den blivit så bra. Inga enheter här heller. Jag ville bara komma in i stugvärmen lite. Mitt ”projekt sluta dricka alkohol” känns just nu lite ensamt.

Profile picture for user Natalia

Hej @Loppan?
På vilket sätt känner du att det upplevs ensamt?

Jag kikar också in och bekräftar att jag klarade mig förbi suget och att välja annorlunda ikväll. Åkte och köpte glass istället. Inte ofta jag blir sugen på sånt men det var gott. Tog sömnmedicin därefter och nu glor jag på serier till sömn infaller sen. Det kommer jag inte ångra imorgon.

Önskar god sömn till er 💤

Profile picture for user Påvägmothälsa

Godmorgon kära kaffevänner. Jag har haft ett par jobbiga dagar igen med humörsvängningar men har landat och styr upp mig igen. För mig handlar livet just nu mycket om att förlåta mig själv och ladda om. Kaffet smakar gott denna soliga tisdag och jag kör en nykter sådan. Önskar er en fin dag!

Profile picture for user Woman52

God morgon! Ha är ny här i kaffestugan. Inte druckit på 1,5 månad nu, tack vare Antabus. Tar 100 mg varje morgon, så varje dag säger jag: nu ska jag inte dricka de närmaste 2 veckorna! Lite skillnad mot ”en dag i taget”. Men nu tar jag min sista Antabus och om två veckor ska jag lära mig dricka kontrollerat. Jag får då Naltrexon som stöd. Redan nervös… hur kommer det att gå?! 😬

Profile picture for user Loppan

@Woman52 Välkommen in i stugvärmen! Jag räknar dagar och är på 39, typ samma som du?
@Natalia Tack för att du frågar. Den där ensamhetskänslan är inte helt logisk. Jag har lite ”nära” till den om du förstår vad jag menar. Jag har inte berättat för någon irl om att jag slutat, bara min man. Han pausade med mig i början men väljer nu en måttlig konsumtion (han har haft minst lika hög konsumtion som jag tidigare). Rimligt beslut men jag är egoistisk och önskar att han kunde sluta dricka hemma.

Profile picture for user Natalia

Godmorgon @Påvägmothälsa!
Glad att se dig här på kaffe idag 🙂
Du har gått igenom något specifikt och många upplever lite likt dig en period därefter. Hur länge är förstås varierande men inte ovanligt och jag är glad att du har stöd i läkeprocessen, i känslorna och tankarna du möter. Men glöm inte att ha tilltro till att du sakta men sinom tid ska kunna få landa i igen i ett bättre mående än vad som upplevs just nu ❤️

Själv är jag förövrigt glad att jag inte köpte några enheter igår! Har en skön morgonstund på balkongen. Härefter ska jag på ett möte och sedan på träning. Ska avnjuta vädret på ett eller annat sätt och fortsätta att beta av åtaganden.

Önskar en fin dag ☀️

Profile picture for user Natalia

@Loppan jag begriper det och tycker inte att det är egoistiskt att tänka så.
Det blir förstås komplicerat då ni bor ihop och du har ett besvär och är i början av avhållsamheten. När du känner dig mer stabil i nykterheten kanske det inte längre behöver kännas påfrestande för dig att han eventuellt tar nåt glas men det kanske kunde vara en bra deal att han låter bli att dricka just i hemmet iaf under en period?

Profile picture for user Påvägmothälsa

@Natalia @Loppan @Woman52 @Källarmannen @prinsessa Så härligt att det är fullt och mysigt runt fikabordet! Ja Natalia, jag håller med om att tro på sig själv och sin förmåga är så viktigt. Ibland svårt. Jag tar en dag i taget men lyfter blicken allt mer och det känns härligt. Idag är det soligt igen och kaffet smakar utmärkt. Jag följer upp en nykter tisdag med en nykter onsdag. Välkomna att haka på😊

Profile picture for user Loppan

@Påvägmothälsa Vilken härlig bild du ger av oss allihop runt ett fikabord! Jag ser den tydligt framför mig. Vi håller våra kaffemuggar med båda händerna som i en mysig amerikansk julfilm. Bra känsla för dagen!
@prinsessa Var rädd om dig i stressen och glöm inte att ta paus!

Profile picture for user Woman52

Sitter på balkongen och njuter av förmiddagskaffet. Idag känns det verkligen som att det är sommar!

Reflekterar över hur det var på förmiddagarna tidigare, när jag nästan alltid druckit kvällen innan… minns hur jag kunde ha tung ångest en hel dag över att jag tydligen pratat 45 minuter med en kompis i telefon kvällen innan, men inte mindes samtalet eller hade någon susning om vad vi pratat om en helt vanlig tisdagkväll.

Njuter av att slippa sånt!

Önskar er alla en fin onsdag i solen!

Profile picture for user Påvägmothälsa

@Woman52 Ja kontrasterna mot en morgon efter en nykter kväll är stora, och bra att hålla i minnet. Min sömn blir mycket bättre också när jag inte dricker. Idag är det torsdag och den första juni. Sommarmånad. Jag vaknar och mår bra efter en nykter onsdag. Jag är ledig men har en del vårdbesök så jag är uppe och rullar igång dagen. Det nybyggda kaffet smart utmärkt och solen skiner idag också,men det är lite svalare. Önskar er en bra dag!

Profile picture for user Woman52

Lunchrast i solen ☀️

Var och lämnade blodprover i morse, ASAT, ALAT, MCV och MCH, samt PeTH.

Att PeTH är noll vet jag, det har det varit i några veckor nu, var 0,8 i april. Ska bli spännande att se hur MCV hamnar… har legat högt i många år pga långvarigt alkoholmissbruk.. För labben har jag inte kunnat smussla med mitt drickande… 😉

Ha en fin dag alla! 🤗

Profile picture for user Påvägmothälsa

@Woman52 Fint med ännu en bekräftelse på att du är på rätt väg! Här en solig men sval fredag inför en efterlängtad helg. Veckan har varit fylld av bra balans och jag har lite energi kvar. Bjuder på min partners nybakade bröd till kaffet, varsågoda !

Profile picture for user Natalia

Godkväll!
Ibland önskar jag att jag åt godis eller snacks, det hade kunnat va ett trevligt inslag ikväll men nä. Chokladglass kan gå ner då o då men är inte sugen på det heller. Ska nog bege mig till affären för jag vill ändå ha nånting trevligt att äta ikväll känner jag. I övrigt ska jag hänga med kissarna och kika på serier i kväll med ett och annat avbrott på balkongen. Skön luft. Imorgon vill jag vakna pigg och leva som jag vill. Enheter förstör den fulla möjligheten för mig. Just idag lever jag inte som jag vill pga enheter igårkväll. Jag mår kanske inte rent dåligt men förstås lite mer energisänkt och omotiverad idag. Lika onödigt var gång att förstöra den härliga energin det annars numer goda måendet. Jag hatar enheter. Eller hatar snarare att ha ett beroendebesvär. Men vill inte diskutera mina tankar kring det mer ingående än så just nu. Fokuserar på att välja glädje och att njuta av tiden och ikväll väljer jag nykterhet för att kunna leva i enlighet med hur jag vill kunna spendera dagen och må imorgon.

Önskar en skön kväll ❤

Profile picture for user prinsessa

@Natalia Chokladglass är ju jättegott!
Nu är det långhelg och jag ska åka bort och det är så skönt för jag åker med hälsosamma vänner så det blir kanske någon enhet, men helt klart måttligt. Ska bli skönt. Önskar er alla en fin helg!

Profile picture for user Woman52

Godmorgon! ☕️ ☀️

Njuter av ännu en morgon utan att vara bakis med ångest. Så skönt att veta att jag inte gjort bort mig igår, inte skrivit något konstigt eller pratat med någon, och glömt vad jag sagt. 😎

Förmiddagen ska ägnas åt städ och tvätt. Hittade podcasten Cairy på Spotify. Ligger bara tre avsnitt uppe, men de två första var grymt bra. ⭐️ Ska lyssna på det när jag hemmafixar!

Önskar er alla en harmonisk och nykter dag! Kram!

Profile picture for user Natalia

Godmorgon i stugan 🙂
Idag är en energirik dag igen som inte präglas av trötthet utifrån enheter igår. Idag kan jag leva dagen som jag själv vill igen! @prinsessa, chokladglass e grymt och jag önskar dig en riktigt trevlig tur i helgen! Miljöombyte behövs.

Jag och pappa ska åka till stugan jag ska ta vid från mina föräldrar som inte längre riktigt mäktar med trädgården. Det har hänt nåt med min mamma senaste åren som dessvärre tagit stor rörlighet ifrån henne. Vi ska omstrukturera hela trädgården och göra den blir mer lättskött för mig att orka hantera. Det är alldeles för mycket som det är idag. Stugan ligger inte alls långt från mitt hem men i en naturskön miljö nära vatten där jag trivs långt bättre i än i lägenheten. Ro för själen 🧘‍♀️

Önskar er alla en fin helg ❤

Profile picture for user Påvägmothälsa

Och här kommer soliga hälsningar från helgbrunch ute. Vi var på middag igår, och jag drack utan att bli berusad. Mår bra idag. Gjorde bra val. Överhuvudtaget är jag inne i en bättre period just nu. Skickar lite överskottsenergi till er i denna viktiga grupp. Nu blir det packning, vi besöker svärmor i helgen ...

Profile picture for user Natalia

@Påvägmothälsa skönt att du fått ha bättre dagar av energi och välmående nu. Det hjälper ju hoppet på traven att det kan ljusna emellanåt.
Och @Källarmannen! Jag skulle behöva en egen källarman i stugan och alla projekt jag nu har där 😅

Ta hand om er!

Profile picture for user Källarmannen

Go lördag på Er vänner. Solen skiner och allt väl här. Lär eventuellt bli några enheter ikväll men jag hoppas det räcker så. Har inga problem med att runda av med vatten så det skall nog gå bra. @Natalia, spännande med projekt 😁 Viktigt dock att avsluta det ena innan man börjar med nästa, annars blir det bara skit och halvfärdigt 😂

Profile picture for user Natalia

Godmorgon!
Terroristerna väcker mig tidigt och det är svårt att sova förbi 🐈‍⬛🐈‍⬛ när de får morgonpsykos vid 04. Idag är det skönasöndag och veckans bästa dag. Vädret fint och har inga planer mer än skapa en bra dag och njuta av fina vädret. Ska ta nån promenad, äta och i det gröna och troligtvis köra ett pass med min träningspartner om han nu inte festade alldeles för hårt igår. "Småkillarna" kan tendera att göra det när solen skiner. Som kodläpp på grönbete 🐮

Hoppas ni får en skön söndag!

Profile picture for user Woman52

Go’middag! Tog en låååång promenad idag, hela 6 timmar (!!) medans jag lyssnade på ”Sober Curious” av Ruby Warrington. Superbra bok!!! Rekommenderas verkligen! Finns på BookBeat.

Hade tänkt lyssna på hela boken promenerandes, men orkade inte gå längre, så nu ska jag lyssna klart på sista halvtimmen liggandes i soffan, haha!

Någon som har boktips?

Önskar alla en skön söndag!

Profile picture for user Natalia

Det var verkligen en lång promenad @Woman52. Har ju varit ett skönt väder att ägna skönasöndag i också. Hoppas du får sova gott inatt efter den turen 🙂
Den här kvällen pendlar jag mellan inne och ute i luften. Kom just från Willys men ska väl avsluta kvällen i soffan med lite serier och liknande tills när ni sömn infaller. Morgondagen kommer inte präglas av några dagen-efter-känslor men brukar inte ha för vana att dricka nåt på söndagar ändå så valet har inte varit svårt idag. Det är skönasöndag och då dricks helt enkelt inte.

Kram på er och ha en skön kväll 💕

Profile picture for user Woman52

God morgon denna soliga måndag! ☕️☀️ Klämdag idag! Idag blir det att gå till gymmet och ta en fight mot gäddhänget 🙃💪🏼
Ha en fin dag, alla 💕

Profile picture for user Natalia

Godmorgon!
Ångrar förstås inte att jag inte drack igår. Har betat av första delarna av dagens göromål och tar en liten paus med kaffet på balkongen. Tacksam för det fina vädret och det glada fågelkvittret. Ska fortsätta beta av göromålen nu och sen avnjuta sol och natur lite. Det blir en promenad senare och troligen ett träningspass.

Önskar en fin dag ❤

Profile picture for user prinsessa

Godmorgon i kaffestugan! Önskar er en fin nationaldag! Är bortrest och det är så skönt med miljöombyte och skönt att vara med måttliga vänner. Välbefinnande för prinsessa😊

Profile picture for user prinsessa

Godmorgon i kaffestugan! Önskar er en fin nationaldag! Är bortrest och det är så skönt med miljöombyte och skönt att vara med måttliga vänner. Välbefinnande för prinsessa😊

Profile picture for user Källarmannen

Kikar in och önskar Er alla en fin och solig nationaldag 🇸🇪 Här vajar flaggan i den varma vinden. Sen att gårdagen var, i stort sett fritt från enheter gör ju det hela så mycket bättre och trevligare 🙏

Profile picture for user Natalia

Idag är jag obeslutsam och har lite tråkigt. Det känns som skönasöndag igen idag och det ställde till det i huvudet för mig. Det är en hetta på balkongen och i lägenheten som är lite jobbig att vara i. Vill gärna avnjuta vädret men inte nånstans som tvingar mig till bikini idag och där kläder blir för varmt. Idag vill jag emigrera hemmet men vet inte riktigt vad jag vill hitta på. Idag är en sån dag jag kan sakna det lättillgängliga sällskapet i en sambo eller pojkvän. Det måste förstås inte vara just en pojkvän men ni förstår kanske hur jag menar. Det blir enkelt att hitta på lite vad som med nån som redan finns nära utan att det krävs samma planering som med vänner och idag är en dag jag känner för just sällskap. Har en trevlig vän som bor i ett av grannhusen men han vill gärna gå ner och sätta sig på hamnserveringen nedanför oss på nån öl idag. Det är en måttligt vän och jag kan absolut tänka mig att ta en cola i hans sällskap men jag känner mig själv och frågan kan bli hur lång tid det skulle ta innan jag själv beställer ett glas vin om jag sätter mig där. Det kanske skulle kunna gå att undvika. Just nu känns det som jag skulle vara nöjd med att sitta på den fläktande serveringen med en cola och vara social en stund men vet att den viljan fort kan ändras. Att hänga i stugan får vänta ett par veckor för vi anlitade egna källarmän som hjälper oss med tomten. Men sen kommer jag spendera mer tid där 🙂🏚🌳🌱🌸
Jag är lite uttråkad men utan riktigt kunna bestämma mig för vad jag vill göra av den fina dagen. Just nu hänger jag iaf med ena kissen på balkongen, han hittade en skuggig fläck i ena hörnet och vilar sig.
Nåväl, vad jag nu än tar mig an ska jag börja med ett besök på Willys.

Önskar en fin dag!
Kram

Profile picture for user Påvägmothälsa

@Natalia Tror jag förstår känslan du vill förmedla, även om jag levt i tvåsamhet ett bra tag. Du har så ofta bra och inspirerande planer för din tid, det är klart att det inte känns lika bra alltid. Tycker att du är stark och tar väl hand om dig själv. Själv är jag lite missnöjd med att jag umgås med släkt som jag verkligen inte trivs med, och dricker mer alkohol än jag planerat bara för att stå ut. Önskar att jag hade ett bättre sätt att hantera situationen. Jag är ju här för min partners skull och vill gärna "ställa upp".

Profile picture for user Källarmannen

@Natalia Hej 😃 Ja du, idag är det varmt ☀️ Fick för mej att klippa gräset och köra med trimmern, det va svettigt 😂 Kurr i magen är det nu också så det får bli en lite lättlunch under markisen 👍 Ha de fint, och kram på Dej med.

Profile picture for user Woman52

God morgon i Kaffestugan! ☕️
Blir en snabb kopp kaffe innan en hektisk dag dar vid. Vill tipsa om ett Instagramkonto som jag lagt som ”Favorit”, och de gör ett peppande inlägg varje dag. Öppnar Instagram varje morgon, ser detta inlägg överst. Sedan kan jag stänga Instagram och gå starkare in i dagen! 💪🏼😎 Kontot heter: Spiritual & Angelic Euphoria 💕

Ha en fin dag alla! 🌸

https://instagram.com/spiritualandangeliceuphoria?igshid=MzRlODBiNWFlZA…

Profile picture for user Natalia

Hallå i stugan!

Idag är en vanlig dag igen @Påvägmothälsa ❤
@Källarmannen är det fart på i vanlig ordning och det känns fint att höra!
@Woman52, jag kikade in på insta och la till den sidan. Försöker fokusera så positivt jag bara kan och uppmuntrande, positiva tillrop skadar aldrig.

Det här med cola vid hamnserveringen gick väl sisådär. Tog en promenad och gick sedan och mötte vännen som redan slagit sig ner där. Var inte sen att tacka ja då vännen bjöd på ett glas vin och därefter blev det några fler enheter. Det var onödigt och är missnöjd på mig själv för att jag egentligen inte hade råd med det alls! Får egentligen aldrig någon direkt känslomässig vinning av enheter på så vis och det här med att stanna vid två enheter har jag ju lite svårt för även om det skulle räcka utmärkt med två glas och inga fler. Mår alltid bäst och avnjuter mina stunder bäst opåverkad och med ett klart sinne. Jag stoppade iaf fortsatt beställning av nya enheter i grevens tid, gick hem tidigt och mår ändå bra idag.

Försöker som sagt fokusera så positivt jag kan och håller mig mindfull. Har skakat av mig missnöjet över enheterna och blickar frammåt mot dagen och den blå himlen. Tar en kopp kaffe på balkongen och lyssnar på fåglarna i sällskap av 🐈‍⬛🐈‍⬛. Tacksam för ännu en fin dag och all kärlek de här kissarna skänker. Skulle gärna haft en vovve också men den tanken får vänta. Kan vara tidsflexibel och ska ägna dagen åt att beta av todo-listan, ta en promenad i naturen och avnjuta solen lite.

Önskar en fin dag.
Kram!

Profile picture for user Natalia

Idag har jag mäktat med solen igen men man blir lite seg. Har varit på promenad i skogen och sitter just på gräset och tittar på vattnet här i mitt område. Energinivån kunde förstås varit högre om jag undvikit de här förbaskade enheterna igår men får vara glad att jag inte eller iaf väldigt sällan dricker så pass mycket att jag blir helt utslagen dagen efter.
Sitter och dricker Innocent äppeljuice just nu och tycker den är vansinnigt god 😃 Brukar dricka varianter av råsaft för jag är lite dålig på att äta just frukt och kostar gärna på att dricka vitaminerna istället.
Dagen efter har jag aldrig nåt besvärande sug av nya enheter och det blir inte svårt att undvika sånt ikväll.

Passar bara att kika in när jag ändå sitter här för mig själv i all ro 🌳

Trevlig kväll på er!
Och en ny piggare dag imorgon

Profile picture for user Källarmannen

God morgon på Er vänner. Trillade dit på några enheter igår, ja det var lite snurrigt och mycket tankar som for runt i skallen. Men tack och lov så blev det vatten framför TV,n så jag är pigg och go denna ljuva morgon 🙏 Ha en fin torsdag!

Profile picture for user Natalia

Godmorgon!
Men @Påvägmothälsa, jadu det här livet... Kanske inte läge att önska en bra dag, man måste förstås få vara ledsen och omskakad när det är på det viset. Kikar in och önskar iaf tilltro
till att det blir en lite bättre dag igen längre fram ❤

Profile picture for user prinsessa

@Påvägmothälsa Hoppas det känns bättre nu.
Kommit hem efter en kortare semester som varit minst sagt måttlig/enhetsfri. Inte känt det minsta sug efter enheter, även om tillgången funnits. Känns bra. Jag gillar att umgås med vänner som inte intar enheter som mig. :-)

Profile picture for user Natalia

Tittut 👀
Har en lite seg fredagkväll pga enheter igår igen.
Onödigt - absolut! Jag jobbar på det. Har en lugn men skön dag. Tog en liten promenad i skogen imorse, mötte ett fint rådjur och upptäckte att jag blir hög på Coca-Cola. Köpte en imorse vilket jag annars sällar gör. Fick ett direkt gensvar i form av
🚀💥🤸‍♀️ det var intressant! Funderar på om det kanske kan va en god idé att köpa en cola de dagar jag får mina besvärande impulser för enheter, vem vet jag kanske får en skjuts i en helt annan riktning då. Vill förstås inte trigga någon till varken Alkohol, droger eller socker. Vet att det ju finns många med ett besvärande sockerintag med.

Hursomhelst. Ska ta en vända till mot willys nu. Ska ägna kvällen mellan serier, balkongen och mys med 🐈‍⬛🐈‍⬛. Inga enheter för mig i helgen men får lov att ta en dag i taget. Ikväll finns inget besvärande sug och det gör förstås valet enklare.

Önskar en trevlig kväll 🥰

Profile picture for user Abraxa

@Natalia Hej Natalia - och ni andra i Kaffestugan! Ni verkar vara ett trevligt gäng härinne. 😊
Bara en spontan reaktion på det du skrev. Ingen cola, inget socker... I andra trådar läser jag om dåligt samvete över snacksande, godismoffande, kakätande etc.
Jag tror att vi människor behöver lite tröst i olika former och då är godis/chips/läsk såklart betydligt bättre än A, framför allt när det senare inte kan begränsas.
Om allt onyttigt som samtidigt piggar upp ska tas bort tror jag det blir svårt att klara av det.
Efter drygt 1,5 år på forumet är jag glad över att generellt ha minskat mitt a-intag från 4-5 till 2 dagar i veckan. (Utom under semestrar.)
Förutom det här forumet och kalendern har ett visst överintag av chips/choklad/ost/cola zero varit till stor hjälp. Några kilo har jag gått upp men är ändå piggare och tränar mer.
Så din idé om en cola som impulsstopp tycker jag låter utmärkt.
Trevlig helg!

Profile picture for user Källarmannen

@prinsessa God morgon på Dej, och alla andra i stugan. Strax blir det kaffe för mej också, lite seg idag då jag trillade dit igår med några enheter. Rörig dag, mycket i huvudet var det. Men nu är det en ny dag, solen skiner och en hel del skall uträttas under dagen, så det blir bra. Ha en fin lördag 🥰

Profile picture for user Påvägmothälsa

@prinsessa @Källarmannen Godmorgon i stugan, önskar även er en fin lördag! Jag landar och laddar om. Helgen med släkten utlöste en kris och jag tappade alla goda vanor på en gång. Bara att börja om, men det är jag ju ganska bra på. Förberedelse på att sticka ut med båten idag. Lite stressigt, mest kul.

Profile picture for user Natalia

Hallåj!

@Abraxa jag ska helt klart prova ta en cola nästa gång jag får de här oönskade impulserna så får vi se vad som händer 🙂
Det är ju en bra förändring frammåt du har gjort. Det är en klar skillnad i energi och mående att ha 2 tillskillnad från 4-5 dryckestillfällen per vecka. Hur har du förlagt dem? Är det planerade tillfällen? Det är inte alltid jag eller dricker vid mer än två tillfällen per vecka men jag besväras av att jag inte riktigt lyckats hålla det till nån helgdag eller planerade tillfällen. Det sker oftast utifrån sug och starkare impulser och då blir det förstås oönskat om jag valt en flaska vin en vanlig vardagkväll. Ibland sker det dock utifrån ett mer planerat val. Jag jobbar på det iaf och släpper inget helt vind för våg.

Hur har ni det idag på skönasöndag? Jag har passat på att sola lite på balkongen idag. Tog med kaffekoppen och sitter nu på bryggan nedanför mig. Idag finns ingen risk att jag sätter mig på hamnserveringen som ligger precis brevid där jag slagit mig ner. Är nöjd där jag är 🧘‍♀️
Har haft en helg utan enheter och mår bara fint. När jag suttit klart här ska jag ta en promenad. Det är tacksam att bara kunna vara ute och njuta av vädret och slå sig ner när man nu behagar. Är mycket för det enkla i livet. Luft, vatten och lite grönska så är jag nöjd ❤

Kram på er!

Profile picture for user Påvägmothälsa

@Natalia @Källarmannen Godmorgon från sittbrunnen efter första natten på svaj med båten. Solen skiner och livet är gott. Hoppas att du hade en fin dag i trädgården @Källarmannen. Härligt jobbat med en hel helg utan enheter @Natalia. Jag mår bättre och bättre och börjar komma tillbaka i mina rutiner. Nu kommer utmaningen att hålla dem under ledigheten....Näskaffe idag men det smakar gott det med. ⛵

Profile picture for user Källarmannen

@Påvägmothälsa God morgon på Dej, och alla andra vänner. Ja det blev ett riktigt röj i trädgården igår, tyvärr så tyckte jag med svett i pannan att jag var ”värd något att dricka”. 😢 Blev några enheter, dock utspritt på många timmar, men så onödigt. Vaknade klockan 3, ångerfull och svettig. Har gjort några meditationsövningar nu på morgonen, och jag hoppas att den starka och övertygade känslan som jag har nu, om en verklig förändring håller i sej 🙏 Ha nu en fin måndag alla.

Profile picture for user Natalia

Godmorgon!
Idag blir det dag 4 utan enheter. Blir lite tokigt att presentera det på det sättet om jag inte är framme vid beslut att helt avstå men håller gärna detaljer kring tankar och mål för mig själv då det ökar de misslyckande känslorna att skriva om dem just på forumet då jag historiskt gång efter gång inte uppnått mina egna mål. Men det har blivit lite tätt mellan tillfällen en tid och jag jobbar på att inte låta det bli lika ofta så idag är jag nöjd med att det är dag 4 utan enheter och inte dag ett eller två.

Ännu en solig dag 🙂
Mindset positivt och med fokus på välmående och god energi. Har sovit gott och ska beta av dagens todo-lista kombinerat med promenad och stunder i fina vädret. Den här dagen präglas lite av ett stressmoment jag försatt mig i och det stör lite av mitt rofyllda fokus. Det kan hända att jag återkommer om det stressmoment senare idag eller högst troligt imorgon 🙃 men jag försöker hålla mig mindfull kring det.

Kram på er och önskar en bra start på måndagen 💕

Profile picture for user Abraxa

@Natalia @Mamsen

Vill först säga att jag inte tror att det hade gått att bli "måttlig" om missbruket gått för långt. Som jag tidigare berättat har jag inte haft problem med minnesluckor, att dricka tills jag stupar eller tagit återställare. Det blev helt enkelt för ofta, som ett sätt att varva ner efter jobbet, unna sig en guldkant eller AW med kompisar. Till slut upptäckte jag att mina helvita dagar var väldigt få, vilket såklart påverkade mitt mående. Träningen hoppades över, jag kände mig ofta trött och irriterad mm.
När jag hittade den här sajten kände jag att det skulle passa mig bra att fylla i alkoholkalendern - ärligt - och att skriva ner lite tankar i forumet. Det var i september 2021.
För mig handlar allt om planering. Frågar t ex en kompis om vi ska gå ut och ta en öl på onsdagen tänker jag igenom veckan innan jag svarar. Vad händer mer? Om jag och maken då ska på middag på lördagen och jag vet att jag kommer att vilja ta ett glas bubbel på någon uteservering på fredagen, eftersom det ska bli fint väder då, så tackar jag nej till kompisen. Föreslår ett senare datum i stället, eftersom de två tillåtna kvällarna med A redan är intecknade.
Jag får helt enkelt inte slarva med detta, då kommer jag att tappa motivationen. Om jag får sug någon av de andra kvällarna i veckan får det bli lite snacks och cola zero i stället. Men det är faktiskt ganska lätt att stå emot, jag minns alltför väl hur det kändes när jag kunde ta ett par glas vin 5 dagar i veckan. Där vill jag inte hamna igen.
Tänker att det är lite som med mat, jag ska inte sluta äta helt men jag kan inte äta allt alltid. Kan jag begränsa ätandet så borde det gå att begränsa a-intaget. Men det gäller ju verkligen inte alla, är väl medveten om det.
Jag läser också ofta här i forumet för att hålla motivationen uppe. Så många tänkvärda inlägg, inte minst hur alkoholnormen sitter så hårt i vårt samhälle. Det ses som mer normalt att vara full än helt nykter på en fest.

Önskar er alla en bra måndag.