Andra halvlek har inletts

Profile picture for user Daemon

@Andrahalvlek Det måste ha känts bra att berätta för dina kompisar? Skönt att det landade så odramatiskt.

Intressant att du nämner att du var mer tystlåten än tidigare. Just kontrollen över hur man beter sig i sociala sammanhang måste vara en stor vinst. Den ser jag fram emot! När man är berusad finns ju liksom bara ett läge, prata mest och högst…

Jag gillade inte cha cha cha heller, tröttnade halvvägs in i den låten… 😁 Kul för Loreen och Sverige!

Profile picture for user Andrahalvlek

@Daemon Ja, det kändes riktigt bra. Att dessutom göra det helt odramatiskt, när frågan kom. I början var jag helt uppslukad av att ”folk undrar nog, vad ska de säga, vad ska jag säga?” Väldigt mycket anspänning inför varje festlighet. Att dessutom inte kunna vaddera anspänningen i lite alkohol gjorde anspänningen än värre.

Men allt man övar blir man bättre på! Om jag inte har lust att dricka vatten hela kvällen tar med mig något gott, tex en stor flaska grapefruktdrink. (Ofta är ju dealen ”ta med egen dricka”.) Mina närmaste, släkt och nära vänner, köper alltid alkoholfri öl till mig, de är väldigt noga med det.

Det är viktigt att man berättar precis så mycket man känner sig bekväm med. Från gång till gång. Man har ingen skyldighet att berätta någonting. Jag är personligen bekväm med att berätta om min pappas drickande, och ärftligheten är ju tyvärr snudd på hundraprocentig. Jag kan berätta att jag märkte att jag drack mer och mer och fler dagar i veckan. Till slut fick jag nog och valde därför att avstå helt, för min hälsas och välbefinnandes skull. Mer detaljer än så behöver ingen få veta. Ingen mer än ni här på forumet vet de värsta fyllehistorierna, och knappt det, det gynnar ingen att få veta.

Som nykter på fest är min fingertoppskänsla bättre, jag är mer lyhörd, jag är mer nyfiken på de andra festdeltagarna, min tajming vid skämt är bättre, maten smakar bättre, jag slipper springa på toa hela tiden, och jag märker när jag känner mig mentalt och fysiskt trött - och då kan jag avvika.

Det blir inte roligare för att man håller på till sist. Tvärtom är det skönt att kunna köra hem när de andra börjar fyllegagga. Vid en viss gräns pratar alla i munnen på varandra, säger samma saker gång på gång, och ingen lyssnar på andra öht. Jag är tacksam och glad över att inte tillhöra den skaran längre.

Det är en enorm skillnad på att vilja vara nykter på fest och att tvingas vara nykter för att man måste köra. Jag har faktiskt roligare. Förutom på rena sjöslag till fest, men de undviker jag gärna. De ger mig ingenting längre. Men den typen av umgänge har jag inte längre. Personalfest har jag dock dissat senaste gångerna, de tenderar att urarta i sjöslag tyvärr.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Idag är det kristihimmelsfärdsdag. Ledig torsdag. Där jag bor är det tradition att gå ut i naturen i ottan och njuta av sommarfägringen. Så kallad gökotta. Man ska lyssna efter göken, som aldrig brukar höras just denna torsdag. Ofta är det kyligt, allra helst tidiga morgontimmar.

Gå upp i ottan är inte min grej, även om nykterheten (och åldern sannolikt) har gjort mig mer morgonpigg. Äta frukost och dricka kaffe halvsittande i sängen uppskattar jag mer en ledig dag. Om en stund ska jag åka och hämta min yngsta dotter. Vi ska åka båt ut till en ö, och där ska vi först promenera och njuta av ölivet och sen ska vi luncha ihop innan vi tar båten hem igen.

En lagom utflykt som passar oss båda, och det kan nog bli en fin tradition också. Jag har ju svårt att uppleva saker ihop med tusentals andra och vissa saker blir finare lite off season. Vi lär ju inte bli ensamma på varken båten eller ön, men lite mindre folk än under högsommaren lär det ju bli. Bad hoppar vi dock över, det är inte mer än 14 grader i havet. Eller? Kanske ska jag ta med mig badkläder ändå, ifall jag får lust 🤔

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Vi hade en superhärlig mamma-dotter-utflykt 🥰 Lagom lite folk, precis i min smak. En rask promenad upp och ner för klippor, utan ont i knät, och en smarrig räkmacka till lunch. Båtresan var en fröjd också, 15 min dit och sen tillbaka några timmar senare.

Och vi hörde göken, redan när vi stod och väntade på båten faktiskt. Den kokoade en lång stund. I väster = bästergök ❤️

Efter utflykten var vi båda trötta och nöjda, bannemej att havsluften tröttar. Bad skippade jag dock. Det får vara lite varmare på land först, idag var det lite kyligt i skuggan och blåsten. Men det var klarblå himmel och strålande sol.

Kram 🐘

Profile picture for user Daemon

@Andrahalvlek Vilken fantastisk dag ni verkar ha haft! ☀️🚤 Låter definitivt som en bra tradition.

Havet är verkligen en av de bästa platserna för en utflykt! 😍

Profile picture for user Andrahalvlek

Fem nya brillor hämtade jag ut idag. Dyrt var det. Två exakt likadana rumsprogressiva för skärmarbete, så jag kan ha ett par liggande på jobbet och ett par på hemifrånarbetsplatsen. Perfekt inställda, så himla skönt. Sitter perfekt dessutom, känns knappt att jag har dem på mig.

Sen köpte jag två privata progressiva, varav ett par med solglas. Så otroligt skönt och vilsamt för ögonen med solglasögon OCH allt var knivskarpt omkring mig. Ovant.

Sen köpte jag slutligen ett par läsglasögon. Kanske kan jag läsa en bok igen. Och alla billiga läsglasögon, som jag har sittande på skallen på jämnan för att alltid ha dem med mig, kan jag nu kasta! Skönt.

Just nu försöker jag vänja mig vid att titta på rätt ställe när jag tittar på tv respektive mobilen. Det krävs en viss vinkel. Men allt man övar på blir man bättre på!

Jag hade brillor på heltid när jag var 20-34 år. Då laseropererade jag höger öga, mot närsynthet. Sen klarade jag mig utan brillor. Den senaste tiden har jag dock upplevt att jag ser sämre, och mycket riktigt - all effekt efter operationen är nu borta. Cirka 20 år senare. Synen på vänster öga har däremot inte försämrats alls på alla år, förutom ålderssynsvaghet de senaste åren.

Så nu är det brillor på heltid igen som gäller, fast denna gång progressiva. Jag vänjer mig nog snart.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

PS. Jobbrillorna var perfekt inställda på avståndet till skärmen, tjoho! De privata progressiva funkade perfekt både på håll och för att läsa, men det krävs tillvänjning för att titta på rätt ställe i rätt situation. Och slutligen läsglasögonen - svinbra! Kan hålla bok, padda, mobil på lagom avstånd och se jättebra. Så trots att det var svindyrt var det väl investerade pengar. Igår var första dagen på evigheter som jag inte hade huvudvärk. Sannolikt har mitt dåliga seende frestat på ögonen och indirekt skallen enormt mycket.

Profile picture for user Vjlo

Grattis till de nya glasögonen!

Jag har själv i många år haft linser - det var lätt få bra styrka tidigare, sedan när åldern tog ut sin rätt började jag med progressiva linser, och kompletterade med progressiva glasögon + läsglasögon som jag nästan aldrig använde pga att jag var mer van med linser. Nu, efter jag råkat få en jobbig ögoninfektion så använder jag glasögon mycket oftare, och oj vad mkt bättre skärpa det är med dem - men jag har lite svårt att enbart ha glasögon pga vana.. gissar dock att jag inom något eller några år slutat med linser helt :-) :-( för det är ganska skönt se perfekt på skärm istället för suddi luddigt.

Profile picture for user Andrahalvlek

@Vjlo Jag har ju haft glasögon på heltid tidigare, men det krävs viss invänjning innan jag slutar tänka på att jag har brillorna på mig märker jag. Ett riktigt lyft är de progressiva solglasögonen. Jag har märkt att solljus är obehagligt, sannolikt för att ögats lins blir mindre flexibel med åren. Även mörkerkörning är jobbigt. Sen jag började med brillorna har jag helt sluppit daglig huvudvärk - så de gör stor nytta.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Jag var hos psykologen idag. Samma psykolog som jag har gått till regelbundet sen 2007, via Företagshälsan. När jag mådde som sämst i fjol nådde dock inte ens hon fram till mig 😢

Våra samtal handlar mest om hur jag ska hitta den förbannade balansen, som är så oerhört viktig för mig. Bokföra plus för att inte gå minus, och inte gå all in på allt. Hia mig.

Jag jobbar heltid nu, men mitt ansvar på arbetsplatsen är som en loj västanvind i jämförelse med innan. Alla dessa jävla möten som jag slipper. Nice. Det känns inte ens sorgligt. I början var det ovant, men jag sörjer inte helhetsansvaret ett endaste dugg.

Med mina före detta arbetsuppgifter blev jag aldrig klar. Möjligen en halvtimme då och då, sen ramlade det in ett nytt sjukfall eller dyl.

I fredags fick en kollega hjärtinfarkt och fick opereras akut i helgen. Så himla läskigt, men tack och lov att han fick snabb hjälp. Med mina före detta arbetsuppgifter hade jag på en millisekund tänkt: ”Hur fan ska jag lösa det?” Några få veckor innan semesterperioderna drar igång. Nu kom tanken till mig, av reflex tror jag, men jag kunde direkt tänka: ”Inte min apa”.

Jag pratade med min psykolog om den utredning som jag vill göra angående bipolaritet. Har inte hört ett knyst från psykiatrin om det. Min psykolog sa att svårare fall medicinerar men annars är det rutiner, sömn, motion och vila som gäller. Allt det som jag redan jobbar på. Så kanske är det bara slöseri med allas tid att ens göra en utredning. Jag får suga lite mer på den karamellen.

Kram 🐘

Profile picture for user Skillnaden

Tack för kommentar hos mig! Jag märker att jag vill minimera mina problem i text 😂 och är ändå ”här”, har varit här förr och återvänder stup i kvarten 😆

Ska läsa din resa, ser redan att här finns tröst och motivation att få genom allt du delat och delar - tack 🌸

Profile picture for user Andrahalvlek

@Skillnaden Ett tips är att klicka på min signatur. Då får du upp mina två trådar. Den första tråden skildrar tiden 0-6 mån nykter och den är fylld med tips på böcker, poddar och Youtube-klipp. Jag tror på det jag kallar faktametoden - att hjärntvätta sig med nyktra fakta så att även ens undermedvetna fattar grejen. Det är i ditt undermedvetna som ryggmärgsreflexer och ovanor bor.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Nu är det klart. Min åtta veckor långa höstsemester börjar fredag kväll 18/8, den dag då jag beräknas hämta hem valpen 😍 Håll nu alla tummar och tår för att det blir en valp i slutändan! Tiken har lagt på sig rejält om magen, så dräktig är hon åtminstone hälsar pudeluppfödaren.

Jag längtar massor, men jag ska verkligen försöka njuta av sommaren fram tills dess. Även om jag ska jobba mest. Till och med vecka 30 ska jag jobba. Sen är jag ledig 31-32, jobbar vecka 33 och från vecka 34 har jag åtta veckors valpledigt 🥰

Kram 🐘

Profile picture for user vår2022

@Andrahalvlek Jag håller alla tummarna för att du ska få din efterlängtade valp🐕💕. Så bra att du fått till det med semester så att du kan bonda och vara tillsammans med den lille parveln den första och så viktiga anknytningstiden. Så spännande! Kram❤️

Profile picture for user Andrahalvlek

@Sattva Nej, jag vill hitta en dagmatte/husse. Men det är ingen panik. I mitt nya jobb kan jag jobba lika bra hemifrån. Kan jobba halvdagar på varje ställe tex. Jag vill att den ska vänja sig vid att vara själv också.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Jag är ledig idag och på måndag. För att vila innan jag dels ska nattvandra med tjejjouren på lördag kl 19-01 och på söndag ska jag på spa med middag och övernattning tillsammans med äldsta dottern. Vi ska fira Mors dag ❤️ Och ikväll ska jag fira Mors dag i förskott med yngsta dottern, vi ska på ett ställe med grillbuffé och karaoke. Hon bjuder, det blir hennes present.

En sak har jag lärt mig av mina tre utmattningar: Vila ordentligt INNAN du ska iväg på något kul. Även roliga saker slukar massor av energi och ork. Vila innan och vila efter är viktigt. Dansa, pausa, dansa, pausa 💃🏼 ⏸️. 💃🏼. ⏸️

Jag har en intensiv period bakom mig. Den 12/2 bytte jag del inom organisationen och delvis även arbetsuppgifter. Mina närmaste kollegor sitter nu spridda över halva södra Sverige. Vi träffas aldrig fysiskt. Med de allra närmaste har jag dagliga videomöten, alla andra kommunicerar jag skriftligen med via Slack. Ett kanonprogram, men man kan verkligen drunkna i info och lätt tappa bort viktig info.

Först nu känner jag att jag har koll och att det jag gör dagligen är fullt tillräckligt, till och med mer än helt okej. Ingen säger något, men jag kan göra den bedömningen själv. Jag behöver inte lägga ribban högre, ingen tackar mig för att jag verkligen köttar varje dag, den nivån kan jag spara tills det verkligen behövs. Jag har en växel till, men den kan jag inte ligga på dagligen för då slutar det med utmattningsdepression igen. Nej tack, tre gånger räcker.

Jag har börjat jobba heltid, från den 12/3. Sista procenten från 75 till 100 är tuffa. De sista två timmarna på eftermiddagen är jag ofta helt mentalt uttröttad. Vill inte ta ett beslut till, kan inte tänka en kreativ tanke till. Då skulle jag behöva växla ner lite även arbetsmässigt, men jag famlar lite fortfarande på den punkten. Provar mig fram. Jag har valt att jobba mycket hemifrån, då slipper jag resan och allt sorl i det öppna kontorslandskapet. Jag har inte riktigt landat i 100 procent mentalt, men jag jobbar på det.

Jag fick huxflux artros i knät, som har krävt artrosgympa 2 gg/vecka i 6 veckor och några besök hos fysioterapeut. Skräcken var nästan värst. Ska jag bli en innesittare nu? Så blev det inte. Tack vara regelbunden träning fixar jag numer promenader och landar nu på cirka 7.000 steg per dag. Långt från de 12.000 steg där jag låg innan, men 7.000 steg är fullt tillräckligt ur en hälsoaspekt.

Ligger kvar på den nivån ett tag känner jag, hellre att jag lyckas med det dagligen än att bli sämre i knät. Jag märker att jag får en jobbig tröttvärk i benen om jag aktiverar mig uppåt cirka 10.000 steg enstaka dagar. Jag känner förstås av artrosen dagligen, men smärtan är inte outhärdlig. Kanske en 1-2 på en 10-gradig skala. Fysioterapeuten sa att jag kan sikta på 3-4 i smärta, då utmanar jag mina gränser och utvecklas.

Slutligen har jag börjat jakten på valpen. Först hade jag en valp på gång, sen flög den sin kos, och sen hittade jag en annan valp som jag kanske ska få bli sambo med. Inget är klart förrän du har betalat, för att citera min äldsta dotter. I detta vakuum befinner jag mig någon månad till. Jag längtar, längtar, längtar men måste ändå försöka njuta nu, nu, nu.

Igår när jag stängde av datorn var jag SÅ trött, jag behövde verkligen min fyradagarsledighet. Jag skulle hämta tjejerna på fritidsgården på kvällen så inte förrän klockan 21 landade jag i badkaret. Att bada varje kväll har verkligen blivit en livsnödvändig nedvarvning. Både kropp och hjärna blir skönt vilsam och mjuk i kanterna. Njutbart till max 😍 Ett perfekt substitut för vinet! Jag känner exakt samma njut som vid det första glaset vin. ”NU, leeeedig”. Vissa kvällar är det bara ett skönt bad, men vissa kvällar kan jag längta till badet på samma sätt som jag längtade till fredagsvinet. I bilen hem: ”Nu hem och baaaaada”.

Eftersom jag inte drack vin igår, vilket jag inte gjort på över tre år, så somnade jag som en stock vid 23.30. Verkligen som stock. Och jag har drömt massor! Korta stunder har jag varit halvt vaken och märkt hur jag drömt. Det var något med jobbet och ordning och reda hit och dit. Minns inga detaljer.

Klockan 9 vaknade jag. Först sömndrucken av allt drömmande, men nu halvsittande i sängen med en kaffekopp och frukost bredvid mig känner jag mig pigg som en lärka. Idag ska jag städa på min balkong, så jag kan sitta där och njuta korta stunder då och då i sommar. Det ser ut som en soptipp nu, men balkongen är bara 1,5 x 2 m så det är snabbt gjort. Jag ska handla blommor och plantera i balkonglådorna också. Efter balkongprojektet ska jag vila innan kvällens ståhej 💃🏼 ⏸️ 💃🏼 ⏸️

Kram 🐘

Profile picture for user Daemon

@Andrahalvlek Låter som en välplanerad och rolig helg! 🥳

”Vila ordentligt INNAN du ska iväg på något kul.” är jag själv extremt dålig på. Jag ska verkligen tänka på det också. Jag säger ofta att jag ska vila, men…

Slack ja… 🤪 Som sagt, å ena sidan ett smidigt verktyg (inte alltid dock), å andra sidan grymt bra på att skapa stress. Numera går det ju iaf att slå av läsnotifikationen (eller om den är av default, osäker). 👍 Det var för j-kligt innan när avsändaren kunde se när man läst ett meddelande. Det skapar ju krav på omedelbums svar… Alla dessa Slack-kanaler man ska följa och förväntas svara i. Och så har man kära gamla Outlook parallellt som spär på allt det roliga, eller hur? Ibland längtar man tillbaka till Stenåldern…

Hoppas artrosen i knät stabiliseras. Inga knäböj under 90 grader? De reglerna gäller bara om man inte leker med hunden! 😉 Förstår att du måste längta efter den där lilla krabaten! Jag är säker på att det kommer fixa sig snart! Inget klart när det är betalt, men kanske du kan få tinga en valp någonstans? Då känns det iaf LITE bättre. 😊

Ha en fin dag i solen! ☀️

Profile picture for user vår2022

@Andrahalvlek Mycket på gång och mycket som händer hos dig. Det är bra att du är så metodisk och att du kan dansa och pausa mellan varven😁. Skönt med fyra dagars ledighet och hoppas att du hittade fina blommor till din balkong🌺

Ha det gott!🌞❤️

Profile picture for user Andrahalvlek

@Daemon Jag har en valp tingad, men tiken får inte valparna förrän i mitten av juni så mycket kan hända. När valparna är två veckor blir de kollade hos veterinär och efter det betalar man handpenning. Då kan jag pusta ut. Just nu känns det som att själv vänta barn nästan 🤣

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

@vår2022 Balkongen blev jättefin 🥰 Jag har just kommit hem efter nattvandringen. Låg i sängen till kl 18 idag i princip. Fick ihop cirka 15.000 steg ikväll. Pust. Mina ben kvider. Det blir skönt att spaa imorgon 😍

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Morsdagmyshelgen var toppen på alla sätt 🥰 Idag var det fullt ös in i verkligheten igen. Jag går bredvid min kollega som jag ska ersätta vecka 25, 26 och 33. Och fre 9/6 fick jag veta idag, tjoho! Lika bra att ta tjuren vid hornen - bring it on!

Mitt i detta skulle jag på läkarbesök på psykiatrin kl 14 idag. Det blev lite bilresor för att hinna med det, och dagen avslutade jag hemifrån. Lugn och ro, van miljö.

Läkarbesöket gick bra. Jag har tagit 37,5 mg venlafaxin varannan dag sen februari. Nu ska jag ta bort det helt. Läkaren bedömer att duloxetin 60 mg och mirtazapin 25 mg är fullt tillräckligt.

Han tyckte inte heller att jag behöver göra en bipolärutredning. Den medicinen (litium) gör en tydligen helt avtrubbad och syftet är att kapa de hypomaniska perioderna - då man säljer hus och skiljer sig och blir ovän med allt och alla, samtidigt som man är kreativ och jobbar hela nätterna för sova behöver man inte. Sådana perioder slutar alltid i en krasch.

Jag har ju inte sådana hypomaniska perioder. Det jag har är återkommande depressioner, men där är jag hjälpt av antidepp, rutiner och god sömnhygien sa läkaren. Sådant som jag redan gör. Nytt besök i okt-nov, och sen får jag höra av mig om jag mår sämre innan dess. Känns bra.

Kram 🐘

Profile picture for user Se klart

Tänk vad bra att du kan ta hand om dig med äkta self-compassion! Viktigast först- alltid. Men allt det andra du gör och ser till och strukturerar kring dig. Så att livet blir fint att leva. Imponerad och glad för dig! Kram 🥰

Profile picture for user Daemon

@Andrahalvlek Låter som att det finns en gedigen plan och skönt att läkarbesöket gick bra. Jag kan ingenting om läkemedel dock. Det viktigaste är att du tror på det och när jag läser vad du skriver verkar du positiv! 💪😊

Profile picture for user Andrahalvlek

@Daemon Japp, jag mår bra. Jag är en positiv person som hellre ser lösningar än problem. Just därför känner jag inte igen mig själv när jag är svårt deprimerad. Så jag fortsätter med antidepp. För alltid typ.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

@Daemon Japp, jag mår bra. Jag är en positiv person som hellre ser lösningar än problem. Just därför känner jag inte igen mig själv när jag är svårt deprimerad. Så jag fortsätter med antidepp. För alltid typ.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Två dagar har jag gått bredvid min kollega, som utför det chefsjobb som jag blev sjukskriven från senast. Jag har fått flashbacks från jul- och nyårsveckorna 2021-22, då hon var ledig och jag höll ställningarna ihop med en vikarie. En månad senare, den 28 januari, blev jag sjukskriven.

Jobbet är därmed bekant, men det krävde ändå full koncentration tisdag-onsdag. Dessutom satt vi på ett kontor som jag inte jobbat på sen evigheter - många ”nya” röster och ljud.

Jag var helt slut igår när jag direkt efter jobbet skulle köra hem till yngsta dottern och äta middag. Vi brukar äta ihop en dag i veckan, oftast onsdagar.

DEN helt-slut-känslan brukar jag hälla vin på. Men det kom inte några vin-flashar igår. Istället köpte jag en glass. Socker 😍 Stod och tittade på bake-off-kakorna i butiken en lång stund, djupandades några gånger - och gick sen vidare till glassdisken.

Längtade hem till badkaret också 🥰

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

I fredags var jag inte alls lika trött efter veckans jobb som jag har varit tidigare. Kan bero på att arbetsveckan var kort eftersom jag var ledig i måndags. Kan också bero på att jag inte längre piskar mig så hårt på jobbet. Jag jobbar på i ett helt okej tempo, och det jag gör är fullt tillräckligt. Det finns folk som tar över när jag går hem. Good enough. Ingen tackar mig för att jag stressar ihjäl mig. Igen.

Lyssnar på boken ”Utbränd - så tar du dig ur stresscykeln” av Emily och Amelia Nagosky. Igen. Varje gång jag lyssnar på den boken får jag nya aha-upplevelser. Huvudbudskapet är att mänsklig-givare-syndromet är utbrett bland kvinnor - och vi måste se mönstren och sakta men säkert bryta dem. Vi behöver också förstå vad som händer inom oss när vi tokstressar men inte får utlopp för stressen, då riskerar vi att fastna i stresscykeln. Det är en bok som jag verkligen kan rekommendera. Budskapet är tydligt feministiskt, vilket passar mig utmärkt. ”Patriarkatet. Usch.”

Igår reste jag och några till från min kör iväg för att träffa folk från de andra körerna som vi ska uppträda med på en stor festival snart. Jag inser nu att risken är stor att bli igenkänd om jag skriver mer om just det, men om någon här läser vad jag skriver om detta så finns det ju en anledning till att personen läser och skriver här på forumet. Vi sitter i samma båt.

Och med drygt tre nyktra år i ryggen är jag numer bara stolt över att berätta om min nykterhet i typ alla sammanhang. Rädslan för att bli igenkänd här på forumet är inte lika stor längre. Två personer har historiskt dessutom lyckats identifiera mig här på forumet - så går det när man är ruskigt transparent och skriver alldeles för mycket 🤣

Kram 🐘

Profile picture for user vår2022

@Andrahalvlek Det är det som är härligt med dig, det lyser om hur stolt och glad du är över att vara nykter😁. Du är öppen och delar med dig, det gör att även andra vågar vara öppna. Du trampar på skammen😂. Hoppas du får en härlig upplevelse på körfestivalen, om jag är där ska jag tänka, att någonstans där står Andrahalvlek och sjunger, förmodligen hon som sjunger för full hals🤣.

Ha en fin söndag!🌞❤️

Profile picture for user Se klart

Härligt att läsa att tröttheten avtar och att det hänger ihop med dina erfarenheter och kunskap. Ska läsa boken du tipsar om. Har aldrig varit sjukskriven en längre tid men har stått med pannan i kaklet rätt så konstant, där har alkoholen ”hjälpt till”, man/ jag har ”lyckats” upprätthålla bilden av att inget är omöjligt- men det är det ju.
Lycka till på kören! Kram ☀️

Profile picture for user Andrahalvlek

Vilken dag som helst nu föds valparna. Jag dööööör av spänning. Nästan.

Istället ska jag djupandas och koncentrera mig på dagens uppgift. Hämta dottern, hämta mamma och baxa iväg oss tre till ett nationaldagsfirande där vi som grädde på moset ska uppträda med kören. Fyra fina somriga låtar - och texterna sitter som en smäck! Jag har tränat massor! Förhoppningsvis kan vårt framträdande locka fler körsångare till hösten, för vi behöver bli fler för att få vara kvar. Corona knäckte körerna lite, och de har inte riktigt återhämtat sig.

Igår var det fullt ös på jobbet, ingen tidning idag 6 juni men väl en onsdagstidning att göra. Plus att vi tappar en hel arbetsdag den här veckan, och på fredag ska jag ersätta min svinduktiga kollega, tjoho! Helt själv. Tjoho! Not. Men mina nya koncernkollegor kommer att hjälpa mig ❤️ De vet att jag är lite ringrostig och då tar allt längre tid. Allt de kan avlasta mig med kommer de att avlasta mig med, och jag är inställd på att det blir en lång arbetsdag på fredag. Thats it. Bring it on. På lördag sjunger jag igen 🥰

Gårdagen ägnades massor åt att grubbla över en sak som hänt i vår lilla stad. Så fort jag inte aktivt tänkte på något annat så kom tankarna på det som hänt flygande. Jag kände mig helt uppslukad. Arg, uppgiven, ledsen, maktlös - alla dessa känslor fyllde mig på ett sätt som jag inte har upplevt så många gånger tidigare. Det var liksom omöjligt att rycka på axlarna, vilket på ett sätt är sunt men samtidigt kan jag inte påverka det som hänt så jag måste släppa det. Sen har jag sovit som en stock i natt och idag känner jag verkligen att jag kan släppa det. Thats it. Hänt är hänt. Inte min apa.

Nu ska jag sminka mig, byta om och sen ska jag köra och hämta min yngsta dotter. Till uppträdandet idag kommer även min mamma, äldsta dottern, hennes sambo, barnens pappa och mina ex-svärisar. Efteråt ska vi äta ihop på en restaurang - en riktig familjesammankomst 🥰

Ha det bäst allihop idag på Sveriges nationaldag 🇸🇪🎂🎈

Kram 🐘

Profile picture for user vår2022

@Andrahalvlek Åh vad spännande med valparna! Ha ett riktigt fint nationaldagsfirande med de dina och sjung även för oss här på forumet🌞🇸🇪🌺❤️

Profile picture for user Daemon

@Andrahalvlek ”Du gamla du fria!” 🎶🇸🇪
Spännande med valpen!! 🐶 Förstår att det måste vara svårt att inte tänka på det hela tiden… Bra att du verkar ha en välplanerad dag och vecka framför dig! 😀🎂☀️

Profile picture for user Andrahalvlek

Toppen, toppen, toppen har dagen varit 🥰 Uppträdet gick kanon, sällskapet var de allra närmaste och käraste, och maten var god. Mycket sol och värme, jag och yngsta dottern avslutade firandet med ett dopp i en sjö som redan uppnått 22 grader.

En toppendag som sagt. Mina batterier är laddade inför tre dagars jobb - nu kör vi! Men först sova riktigt gott och läkande.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Idag gäller det. Idag ska jag göra arbetsuppgifter som jag inte har gjort på 1,5 år. Senast jag gjorde dem var jul/nyår 2021-2022. En månad senare blev jag sjukskriven för utmattningsdepression. För tredje gången. Ett halvår senare började jag jobba på deltid, dock utan att vara ansvarig chef. Den 12/2 bytte jag arbetsuppgifter på jobbet, och då valde jag bort chefskapet helt. Den 12/3 började jag jobba heltid igen efter min sjukskrivning. Och idag är jag vikarierande ansvarig chef, vilket jag också ska vara tre veckor i sommar.

Det ska gå bra. Jag kan jobbet, och jag gick bredvid två dagar förra veckan. Kunskapen sitter, erfarenheten också. Jag är inställd på att det blir en lång arbetsdag, och det är okej. En enda dag är det okej, för att min kollega ska kunna vara ledig.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

@Himmelellerhelvette Tack för omtanken ❤️ Det har gått över förväntan bra idag faktiskt. Endast två timmars övertid. Det är jag nöjd med, det är bannemej inte lätt att kastas rakt in i produktionen en fredag inför helgen. I normala fall jobbar man framåt under hela veckan, planerar och tänker framåt. Nu var det som att kastas in i en torktumlare.

Men jag tog det lugnt och metodiskt, en sak i taget. Och jag kände mig inte stressad en enda gång. Lite extra trött mellan kl 18 och 19 bara. Fredagar är tröttsamma oavsett, så två timmar övertid är inte hållbart i längden. Men tre veckor i sommar fixar jag.

Nu sova gott och ladda batterierna inför köruppträdandet imorgon!

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Nu är vi på plats! Vi blir cirka 200 körmedlemmar totalt. På området finns MÅNGA tusen. Det här uppträdet har vi tränat inför hela våren. Nu är det dags. Nu väljer jag att njuta av varje minut. Senare ikväll får jag hantera känslan-efter-anspänning.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Precis när vi skulle börja sjunga fick jag ett mess: ”Tråkigt nog måste jag meddela att tiken fick endast en hanvalp och den var för klen för att klara sig.”

Så sångglädjen kom av sig kan man säga. All glädje kom av sig. Jag sjöng med förstås men allt fick liksom ett grått filter över sig. Känner mig helt tom inombords. Nu vill jag bara hem.

Min äldsta dotter hade rätt när hon sa ”inget är klart innan du har betalat”.

Kram 🐘

Profile picture for user vår2022

@Andrahalvlek Åh nej! Som jag känner med dig just nu❤️. Så himla tråkigt besked. Förstår att du känner dig helt tom och ledsen. Som du längtat och planerat för ankomsten. Ja, inget är klart innan det är underskrivet eller betalat, men hoppet ska man ändå alltid ha kvar ändå. Utan hopp ingen glädje. Massor av kramar, det kommer fler tåg. men just nu är det sorgen över förlusten som behöver sin plats. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Profile picture for user Se klart

Åh så tråkigt att höra. Nu får du ta lite tid att samla ihop alla känslor så hittar du ny kraft snart, så är det ju. Men man får tillåta sig att sörja, vara besviken. Stoppar man undan den sortens känslor kommer de tillbaka som spöken eller huvudvärk. Tänker på dig! Kram 🌱

Profile picture for user Andrahalvlek

@Geggan Båda tikarna var parade men den ena ”gick tom” som det heter. Båda ska paras i augusti igen, med beräknad leverans kring jul. Jag vet inte ärligt talat om jag kan eller vill vänta till jul. Om det ens blir något då.

Det värsta är att det känns som om det inte är meningen att jag ska ha en storpudelvalp. Först fick jag återbud på en valp, och nu detta 😢

Kram 🐘

Profile picture for user vår2022

@Andrahalvlek Jag tror det är meningen att du ska ha en storpudelvalp, det var bara otur att det blev som det blev. Tänk vilken bra matte du kommer att vara, så mycket som du önskar och längtar efter en valp❤️.

Profile picture for user Varafrisk

@Andrahalvlek Känner också så starkt med dig! Jag är helt övertygad om att du ska få bli matte till en storpudelvalp🙏🏻 Fast nu måste du få sörja detta i lugn och ro❤️

Profile picture for user Charlie70

@Andrahalvlek sååå tråkigt att höra om hunden som inte blev. Du som planerat hela din sommar efter detta.... Finns det möjlighet att utöka sökområdet? Tänker att någon valp i hela Sverige borde det väl finnas? Eller är inte storpudel så vanliga kanske? Håller tummarna för dig!

Kram!

Profile picture for user Andrahalvlek

Det är snabba ryck på den här tanten. Med viss hjälp (Tack @Torn ❤️) hittade jag en aprikos (ljusbrun) storpudelvalp. 15 mil bort, så direkt efter frukost och positivt besked från uppfödaren körde jag dit. Valpen var så liten ❤️ Att en sådan liten plutt ska bli en 25-kiloshund, det är nästan magi.

Jag hörde nog bara hälften av vad uppfödaren sa, hon visade mig stamtavlor hit och dit och godkänt intyg från Jordbruksverket och Länsstyrelsen och Skatteverket och gud vet vad. Jag bara höll den lille sötnöten i famnen och njöt av valplukten. Han pep en stund men sen lugnade han sig och gosade in sig i min halsgrop. Hon frågade om jag ville köpa honom. Jaaaa! ”Kan du hämta honom nu på torsdag kl 18?” Jaaaaa!

Vilken tur att jag sen tidigare har fått beviljat semester tor-fre kommande vecka. På vägen hem åkte jag inom Biltema och köpte en hundbur till bilen och kompostgaller för jag ska bygga en valphage i hallen. In på Jysk och köpa en madrass, för jag lär få sova på golvet bredvid hunden i början. Sen jag kom hem har jag redan hunnit beställa en cykelvagn som han kan åka i redan nu, för jag kan ju inte ens gå och handla utan att hunden måste följa med.

En valp ska bara promenera 5 min/månad de är gamla. Så vid två månader max 10 min/dag. Just nu är han så liten att någon promenad inte är att tala om ens. Jag har en fin skuggig gräsmatta på baksidan, där får vi hålla till i sommar under kissepauserna.

Min tanke är att jag hämtar hem honom torsdag kväll och sen har vi tre hela dagar att vänja oss lite vid varandra. Sen ska jag jobba ytterligare några veckor, men en sådan liten plutt ska sova 22 timmar/dygn, så jag får väl jobba i sjok helt enkelt. Jag sitter ju på hemmakontoret och mitt arbete kan göras i princip när som helst kl 6-22. Jag ska nog fan få ihop mina jobbtimmar mellan kissepauserna. Återstår att se hur väl jag kan koncentrera mig på jobbet 🤣

Och när jag går på min åtta veckor långa semester den 18/8 är valpen fyra månader och vi kan ha betydligt roligare ihop. Så tänkte jag. Så går det till när man studsar mellan upp som en sol, ner som en pannkaka och upp igen. Tur att jag bor själv, få hade nog orkat med mina ibland snabba ryck. Men jag har processat detta eftersträvansvärda samboliv med en ny hund i snart fem år, ända sen jag tvingades avliva min älskade pudelpojke. Jag har inte fått ihop det praktiskt tidigare. Nu har jag fått ihop de viktigaste pusselbitarna med hemifrånarbete och långsemester - nu får resten lösa sig på ren intuition känner jag.

Jag tänker att jag inte ska berätta för min yngsta dotter än. Jag vill ha hem valpen först, att vi ska få vänja oss lite vid varandra. Nästa onsdag, när jag ska hem till dottern och äta som brukligt, så tar jag med valpen så att hon får träffa den. Så får det bli. Nu ska jag bara lyckas hålla flabben.

Och vet ni en detalj som verkligen kändes klockren? Den lilla valpen heter Emil. Det är min yngsta dotters absoluta favoritkaraktär. Det är dessutom ett namn som hon utan problem kan uttala. Hon kommer att älska att han heter just Emil ❤️ Då slapp jag fundera över namn mer. Valpens mamma heter Whiskey, det hade inte känts lika klockrent!

Kram 🐘

Profile picture for user vår2022

@Andrahalvlek Så roligt! Grattis till valpen!🐕❤️. Ja, ibland svänger det 360 grader i ett nafs! De växer så det knakar, min valp som snart är 7 månader är nu större än hans bror på 5 år. Det är mellanstora hundar och 5-åringen är något mindre i växten för sin ras. Det är verkligen givande att få bonda med sin hund, den tilliten och kärleken är stark. Man blir liksom ett med sina hundar. Det som också är roligt är att se vilken personlighet den har. Alla mina hundar har haft olika personlighet och som gör dem så unika.

Förstå att du knappt kan bärga dig men snart är det torsdag!😁💕🐕

Profile picture for user Andrahalvlek

@vår2022 Vilken känslomässigt jobbig och intensiv vecka det har varit! Två uppträdanden, vikarierat en dag för min kollega, en död valp och sen inom ett dygn bestämma sig för en annan valp - som jag blir sambo med redan på torsdag! Kastade mig iväg till Biltema och köpte hundbur till bilen och kompostgaller till valphage. Vidare till jysk och köpa madrass, eftersom jag får sova på golvet ihop med valpen i början. Hem och beställa en cykelvagn och hundmat. Jag kan ju inte ens gå och handla utan att ha med honom, men i cykelvagnen sover han nog gott. Bebisen ❤️ Pust.

Kram 🐘

Profile picture for user Geggan

@Andrahalvlek här går det undan! Jag nästan brast i skratt! Du lyckas då gå till det! Låter jättebra alltihop, skall följa detta med stort intresse! Kram! 🐳🐶

Profile picture for user Kevlarsjäl62

@Andrahalvlek Men vilken vändning! Fantastiskt. Jag har själv haft hund i många år, bara varit "hundlös" ett par år, men nu när jag är själv funkar det inte. Det känns väldigt tomt, men jag gläder mig ändå åt att följa dig och din nya kompis. Verkligen grattis!

Profile picture for user Andrahalvlek

@Geggan Ja, här kan det gå undan om det känns rätt. Att han hette just Emil kändes nästan som tecknet jag behövde. Det var honom jag skulle ha hela tiden. Måtte det hålla hela vägen. Håll tummarna!

Kram 🐘

Profile picture for user Se klart

Grattis till Emil! Wow vilken historia- dramatisk och med lyckligt slut. Det gillar vi här. Åh vad du kommer att ha det mysigt med din lilla valp, så härligt att få vara med, vi som hängt med ett tag genom trevande funderingar till att det är verklighet. Jag har ju mina katter som är världens glädje, varje varje dag. Så gosigt med djur. Kram 🥰

Profile picture for user Andrahalvlek

Nu är allt förberett här hemma. En ”säng” på golvet precis bredvid min säng. I köket en bädd som har tillhört min förra hund. Alla hans gosedjur och leksaker har tagits fram för att nästa generation ska glädjas åt dem.

Alla mattor är borttagna. I hallen har jag byggt en valphage av kompostgaller. På en låg hylla i köket finns alla hundleksaker. Alla bebisar ska ha en låda/hylla i köket som de kan härja fritt med 🥰

Nu ska jag tanka, handla och hämta ut 12 kg Doggy valpmat som jag har beställt. Hinner med ett avkopplande bad också innan det är dags att köra.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Nu när jag har packat upp Lakrits saker minns jag rasslet i plåtmatskålen när han åt. Och det galna pipen från pipleksakerna som han kunde trycka sin nos mot gång på gång för att få min uppmärksamhet när jag tittade på tv. Då han var leksugen. Då fick han springa efter leksaker runt, runt i lägenheten några gånger.

Fina Lakrits 🥰 Älskade pudelpojken ❤️ Så kallade jag honom. Får se om det namnet går i arv också, precis som hans saker.

Sitt koppel och halsband, tre favvoleksaker och en älsklingssnutte blev han begravd med. I skogsbrynet på tomten till barnens pappas tomt. På en plats där han hade haft full koll åt alla håll. Sådan var han. Full koll på alla. Du går alltid bredvid mig, som en skyddsängel ❤️

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Nu när jag har packat upp Lakrits saker minns jag rasslet i plåtmatskålen när han åt. Och det galna pipen från pipleksakerna som han kunde trycka sin nos mot gång på gång för att få min uppmärksamhet när jag tittade på tv. Då han var leksugen. Då fick han springa efter leksaker runt, runt i lägenheten några gånger.

Fina Lakrits 🥰 Älskade pudelpojken ❤️ Så kallade jag honom. Får se om det namnet går i arv också, precis som hans saker.

Sitt koppel och halsband, tre favvoleksaker och en älsklingssnutte blev han begravd med. I skogsbrynet på tomten till barnens pappas tomt. På en plats där han hade haft full koll åt alla håll. Sådan var han. Full koll på alla. Du går alltid bredvid mig, som en skyddsängel ❤️

Kram 🐘

Profile picture for user Kevlarsjäl62

@Andrahalvlek Och där fick du mig att gråta en skvätt 😏😢 Saknaden efter tassar mot parketten, en nos som puffar till lite eller en hundkropp tätt intill när man vaknar om natten är stor. Älskade vovvar, vad jag saknar er ❤

Profile picture for user vår2022

@Andrahalvlek Ja, jag kan fortfarande höra min hund i himlen tassa runt ibland och först tiden efter hans bortgång var det så konstigt att han inte skulle vara med att ”diska” när jag stoppade in disk. Att inte behöva säga till att han skulle därifrån, bara att stoppa in utan störningar. Min valp som nu är 7 månader, påminner lite om honom i färg och beteende så vid snabb anblick kan jag tro det är han, fast det är en annan ras. Jag blev lite förvånad över att Lakrits leksaker fortfarande är hela😁. Här bits de sönder på ett kick, men barnens gamla fotbollsstrumpor håller rätt länge😂. Jag gör en knut på mitten av strumpan och valpen bär omkring dem överallt. Har inte haft en valp som gillar att hålla på med leksaker som han och strumporna är perfekt!

Det blir en spännande kväll och natt för dig med din lilla valpis❤️

Profile picture for user Andrahalvlek

Natten har gått bra. Vid 3 sov han gott, vid 4 var han lite orolig så då blev det kissepaus. Sen upp igen kl 6.15 och sen dess har vi hunnit med två kissepauser och en kortare promenad. Jag har ställt larm i mobilen både för kissepauser och mat. Mina egna larmtider har fått anpassas lite. Ett himla pipande från mobilen blir det.

Försökte få honom att bajsa i morse och jag tänkte att lite rörelse gör kanske susen så vi tog en kortare promenad. Han jagar gärna mina fötter så jag får se upp så jag inte trampar på honom. En kattsele är lagom på honom nu, jag får köpa rejälare don senare.

Han åt med god aptit i går kväll och i morse och det gör mig glad 🥰 Pudlar är annars ganska kinkiga med maten vid minsta oro eller förändring. Jag har köpt 12 kg Doggy valpfoder, samma som han fått hos uppfödaren.

Madrassen som jag har lagt till honom på golvet bredvid min säng känns onödig. Det mest naturliga är att ha en bebis i sängen så att man har koll. Jag sover ju i en dubbelsäng och den ena halvan står tom, så det kanske blir en sänghund av honom. Vi får se hur det utvecklar sig.

Mellan rastningar och mys/lekstunder får han vara i valphagen som jag har gjort av fem kompostgaller. I en hörna går det att öppna lätt. Man ska absolut inte kliva över, helst inte ens plocka upp honom ovanifrån. Han gnäller lite en stund, men sen lägger han sig ner.

En tvåmånaders valp ska ju sova 20-22 tim/dygn så jag tänker att jag vill ge honom förutsättningarna att sova. Valphagen står i min stora hall med dörrar till alla rum, så han har full koll på mig om han vill. Han har mycket olika ljud att vänja sig vid. Bilar, fiskmåsar, röster. Ingen mamma, inga syskon. Massor med nya saker att vänja sig vid. Jag upplever honom som lugn och stabil, inte speciellt ängslig alls. Vi har många rutiner att sätta, men det kommer att gå bra.

Idag är jag helt slut efter gårdagens fejande, och sen en känslomässig anstormning på det. Jag var så exalterad och fokuserad på Emils behov igår att jag själv glömde att äta. Märkte det när jag skulle sova, att jag var riktigt hungrig. Så idag ska vi båda mest pausa, endast dansa litegrann på kissepauserna.

Kram 🐘

Profile picture for user Amanda L

@Andrahalvlek Det där med att hunden ska sova bredvid sängen brukar vara en svår sak😀
Rätt som det är ligger de på kudden bredvid…
Men eftersom de är flockdjur är det säkert det naturliga. Alla valpar ligger i en hög, ingen vill ligga i eget rum. Egentligen tror jag det är samma med människan. ❤️

Profile picture for user Daemon

@Andrahalvlek Grattis till hunden Emil! 😍 Hund är det bästa som finns!

Visst är det härligt att kastas tillbaka till tiden då större delen av dagen går åt att prata och fundera över sovande, ätande, kissande och bajsande. 🐶💩👶😂

Profile picture for user Andrahalvlek

@Daemon Ja, det är lite av en chock faktiskt. Jag ska jobba flera veckor till. Visserligen hemifrån men ändå. Han måste acceptera valphagen, jag kan inte koncentrera mig på jobbet om jag ska ha full koll på honom hela tiden. Min plan är att kunna jobba i tvåtimmarssjok fördelat över dagen, kanske dygnet 🤣

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

@Geggan Tack ❤️ Tiden går fort, har jag läst. Aldrig upplevt det själv innan. Min förra hund var 7 år när han flyttade till mig. Och han var väluppfostrad redan då. Nu hänger allt på mig!

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

@vår2022 Pust. Sovit som en kratta två nätter. Jag är ju separerad från barnens pappa sen tio år. De få karlar som sovit bredvid mig under dessa åren har också hållit mig vaken med sitt stök och läten 🤣 Jag är inte alls van att dela säng! Men allt man övar på blir man bättre på 🤗

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

Förra lördagen vid lunchtid fick jag negativt besked av pudeluppfödare nummer två. Nu sitter jag här med en valp, från pudeluppfödare nummer tre. Veckan innan uppträdet förra helgen var hektisk för mig, och denna veckan har varit om möjligt ännu värre.

Nu behöver jag allra mest lite lugn och ro, och att Emil kommer till ro och sover åtminstone några timmar per dygn. Han är otroligt osalig. Ligger en kort stund, upp och snurra, lägger sig lite till. Han behöver sova ordentligt för sin mentala hälsas skull ❤️

Idag tränar vi på att han ska trivas i sin valphage korta stunder. Där kan han äta/dricka, sova eller leka. Från och med måndag MÅSTE jag kunna jobba i tvåtimmarssjok fördelat över dagen.

Jag ska jobba i flera veckor till. Det jag har fått höra från alla håll är att en tvåmånadersvalp sover 20-22 timmar per dygn. You wish. Han sover knappt någonting. Knappt ens på natten 😫

Men han äter som en liten häst, kissar på kommando och bajsar 2-3 gg/dag. Nu ska vi bara få till den lilla detaljen sömnen också 🤩

Kram 🐘

Profile picture for user vår2022

@Andrahalvlek Ni håller på att acklimatiserar er😁. Alltså, det är kämpigt den första valptiden. Något som jag tycker varit bra i valptiden är vår hundbur, en som man kan bära i plast. Det blir som en liten grotta för valpen. Jag brukar lägga in valpen där för att sova, i början vill de inte, men ger sig snart efter tydligt stanna kommando. Efter några dagar har valpen sökt sig självmant till grottan för att vila, det är ombonat och tryggt. Buren har jag haft bredvid mig när jag jobbat och valpen kan se mig. Det har gett ro till oss båda😁. Han fick även sova i den nattetid bredvid sängen. Så fort han pep fick han komma ut på en kiss.

Ha det gott!❤️

Profile picture for user Andrahalvlek

@vår2022 Smart! Han kryper inunder mitt brickbord som jag har i dubbelsängen som ett sängbord. Eller under kuddarna i soffan. Jag har bäddat en stadium pjäxbäg, en sådan där lite högre och smalare, som jag ska ta med om vi åker iväg någonstans. Handla akut eller hämta ut paket tex. Annars ska jag börja beställa mat veckovis online och hämta i box.

Kram 🐘

Profile picture for user Andrahalvlek

@vår2022 Du är rutinerad! Det här är min första valp, och min andra hund. Min förra hund var 7 år när han flyttade hem till mig. Han var väldigt väluppfostrad. Nu hänger det helt på mig 😱 Men det går bra, lite i taget.

Idag har jag legat i hundburen tre gånger á nästan en timme. Piper fem minuter, lugnar sig sen. Släpps ut när han är helt lugn.

Igår fick jag näsan panik när jag skulle ta mitt kvällsbad och han gnällde värre och värre för varje minut. Ikväll har han varit helt lugn. Ljuvligt 😍 Jag behöver den här stunden varje kväll.

Kram 🐘

Profile picture for user Sattva

@Andrahalvlek Ja valptiden är intensiv! Vår yngste hund är nu 1,5 år. Han har alltid varit ett yrväder! Kan inte minnas att han sov så många timmar per dygn, men nätterna var lugna. Fast han hade ju vår äldre hund som sällskap iof. De första månaderna kände jag mig ganska överväldigad att bli transporterad tillbaka till småbarnsåren med ständig "påkoppling" mentalt. Men hundarnas utveckling går ju snabbt. Jag upplevde att allt blev lättare då han var 6 mån, och var helt rumsren o slutade bita på "allt". Han är fortfarande ett yrväder, men herregud vilken kärleksbomb han är!!

Profile picture for user Andrahalvlek

@Varafrisk Tack ❤️ Det är onekligen som att få en bebis på nytt. Allt går så mycket snabbare bara, de blir ju ”tonåringar” redan vid 6 mån ålder. Jag pluggar valplära och övar och övar. Och försöker njuta av nuet. Idag känner jag mig bekväm med att det blir som det blir. Jag har en plan för hur jag ska kunna jobba. Ut och rasta, in och jobba en eller två timmar, växelvis tills jag fått ihop mina åtta jobbtimmar. Inga krav på sluttid, bara göra klart jobbet. Och mellan rastningarna sover förhoppningsvis Emil gott.

Kram 🐘

Profile picture for user Sisyfos

Oj vilka vändningar det är i din tråd AH. Det är så många nya inlägg varje gång jag läser och nu är du hundägare trots alla motgångar. 🐩🦴🐾
Grattis! Det kommer att gå finfint!