@Kristoffer tack för klokt svar, jag ska absolut fundera på det. Att inte åka är inget alternativ, jag har investerat för mycket i detta, både i pengar och känslor och tid.
Är mycket medveten om riskerna, hoppas hitta en balans.

Åh vad jag är nöjd!!!!
Festivalen är över och jag har haft så kuuuul!!!!!!
Har hållit mig alla dagarna från att överdriva festande, har varvat enheter med vatten, kaffe och alkoholfri öl/cider. Jag är så stolt över mig själv!! Nu sitter jag här, pigg o vaken och är inte orolig för att köra hem alls. Har sovit bra, magen mår prima (trots langos o annan friterad mat, hehe).
Jag kunde!!!!

Vad kul att det funkat så bra, bra gjort! Hur tänker du framåt nu då? Det är många som pratar om att en lyckad måttlighet ibland leder en tillbaka i gamla hjulspår, just för att man tänker att man knäckt koden... Kan vara bra att definiera för sig själv hur man vill ha det, så man har något att förhålla sig till tror jag.

@Kennie bra reflektion och fundering.
Jag har inga planer på att gå tillbaka och falla in i gamla hjulspår. Jag mår bättre när jag håller drickandet nere, så jag kommer fortsättningsvis att huvudsakligen vara alkoholfri.

Verkligen bra jobbat @Surkärring! Kul att strategin varva med alkoholfritt funkade så bra för dig och att du fick uppleva det härliga med festival utan att uppleva de nackdelar du tidigare fått. Använde du dig av några andra strategier eller räckte det?

@Kristoffer tack, och även tack till er andra för fin feedback.
Jag funderade på vad som gjorde att det gick så bra och jag har nog inget annat svar än att jag verkligen, verkligen inte ville bli för full... Jag la så mycket pengar på biljett osv så jag ville inte att de skulle gå förlorade..
Det som hjälpte mig var också att se till att äta ordentligt. Även om övriga inte hade med lunch så hade jag iaf nudlar och typ tonfisk som jag tryckte i mig, och jag väntade med första enheten till efter lunch- förut knäckte vi ju den första i princip till frukost..
Väl inne på festivalen hade jag vattenflaskan med mig konstant, och jag såg till att "bara säga nej" till vissa enheter jag erbjöds. Det har ALDRIG hänt förut..

Det finns en app som heter "måttfull" den har jag använt också under våren, för att förstå hur jag dricker och hur mycket som är måttfullt (eller inte).

Jag är väldigt förvånad att det gick så bra, men också vansinnigt glad och stolt. Det känns som om jag kommit över en tröskel och det ser ljust ut framöver 🙂

Oooookej.... Så jag glider lite på min alkoholfria sommar... men jag håller mig fortfarande inom rimliga ramar, tycker jag själv.
Är mycket medveten om hur lätt det är att fortsätta kasa och att det lätt kan gå utför så jag ska passa mig, ken det känns fortfarande ok. Jag dricker så mycket mindre nu än tidigare och väljer mycket oftare alkoholfritt. Det är ok. Ska bara inte trilla över kanten.

Jaha jamen glad midsommar, då, då.
Väldigt måttligt firande från mitt håll men nu när jag går och lägger mig hör jag grannarna skråla på bakgården. Det är väl ok.
Jag vaknar utan huvudvärk och utan ångest imorgon, det är bra.

Blir så glad över den fina peppen jag får här. Känner att det är lite lagom stöd, sådär, men ibland trillar jag in i surkärringspår och tänker att det kanske också bara är sådär lagom ärlig pepp, vem orkar egentligen bry sig om andra och deras problem? Efter det skäms jag för att jag tänker så cyniska tankar och efter det tappar jag tråden.
Semestertider pågår för fullt och det är lätt och gott med vin i glasen men tack vare alkoholfria alternativ går det bra att hålla sig måttlig. Måttlig om en räknar per dag, men ser jag till enheter per vecka eller månad så är det kört.
För mig är det just nu ok.
Jag fuskar men håller det inom rimliga gränser och vet (tror väldigt intensivt, åtminstone) att jag kommer att vara alkoholfri igen när jag börjar jobba. Det finns inte utrymme att dricka när jag jobbat.

Så tja vad säga?
Mitt cyniska jag tänker att jag kan säga precis vad som helst, det är lätt att dra lögner när ingen kan kolla, och ganska skönt att kunna lura sig själv med.
Ingen vet om jag drar i mig 2 flaskor vin varje kväll, jag kan ju skriva att jagbara dricker lättmjölk...
Å andra sidan blir ju bara jag själv lidande om jag ljuger på det viset. Fast vad gör det om jag är ärlig då? Nykterheten är för min skull, inte för att berömma mig själv inför andra?
Ändå sitter jag här och svamlar. För min skull, för att sätta ord på tankarna.. och kanske i förhoppning att någon kan känna igen sig, att någon ska se att det går attvara måttfull. Eller inte, beroende på hur en räknar.
Kram på er, ni som orkar läsa.

@Surkärring Hej! Jo, jag orkade läsa och jag kan känna igen mig i dessa tankar, som jag hade förr, innan jag slutade dricka helt. Ett dividerande med sig själv, om vad andra tänker, vem bryr sig egentligen. Att om jag drack för mycket, vad gör det, andra har inte med det att göra. För min del handlade det om att jag försvarade mig själv och berättigade mitt drickande när det var för mycket, men det störde mig ändå, för någonstans tyckte jag inte det var ok. Var vi tex bland folk ville jag inte skylta med min mängd jag drack, så det var skönast att vara för mig själv med maken. Mängden vi drack var normalitet för oss. Så visst, jag känner igen mig mycket kring tankarna om mängden som jag tyckte var måttligt för mig. Jag drack mer än den rekommenderade måttliga mängden, men det var den mängden jag ville ha för att vara nöjd och få det ruset jag ville ha. Det gjorde mig alkoholberoende och till slut var det inte jag längre som bestämde mängden, det gjorde beroendet.

Kanske var det inte det här du ville höra, men det är ärligt och en berättelse om mina upplevelser😁.

Ha det gott!❤️🌞

@vår2022 jag är jätteglad (jag är verkligen det, jag är inte ironisk nu) att du tog dig tid att både läsa och skriva ett så rakt svar. Tack ❤
Nog är det som du säger, att en försvarar sitt drickande. Det finns ju hur många ursäkter som helst. Mina favoriter just nu är "det är ju semester", "jag blir inte full iaf" och "i det stora hela är det inte så mycket".
De får gälla ett litet tag. 2 veckor till, sen så... till