Resan börjar igen.

Profile picture for user Tropa

Hade en tidigare tråd som hette vit månad. Klarade 6 vita veckor. Sen hade jag en resa inbokad sen tidigare. Visste på ett sätt att jag inte skulle kunna stå emot mitt invanda destruktiva alko-mönster. Så söp hela resan med stor kemisk ångest nu.
Nu är målsättningen att hålla mig nykter så länge det går.
Ska skriva här så mycket jag kan för att hålla rätt kurs.
Detta blir min nyktra dag 1.
Sitter i skrivande stund på flygplatsen på väg hem. Helt grötig i skallen och som en tung filt på mig. Vill kunna uppleva en resa i nyktert tillstånd och njuta fullt ut. Inte supa ner mig i en dimma som snabbt blir att man ägnar dagar åt att supa bort bakfylla/ångest. Som sen ändå bara blir mer ju mer dagarna går.
Äh fy. Är så klar med alko-träsket. Mådde så bra mina vita sex veckor innan jag drog iväg.
Som sagt. Nu börjar resan. På nytt

Profile picture for user Tropa

Lyckats bli riktigt sjuk nu samtidigt som jag påbörjat resan igen.
Så är mest sängliggandes. Hur som gör det att alkoholsuget är noll.
Men får ju inte heller några sköna du är pigg-effekter. Bara rida ut sjuk-stormen.
Dag 3.

Profile picture for user Tropa

Mina planer går fram och tillbaka.
Nu är jag än en gång på ruta ett.
Nykter dag 2.
Kemisk ångest o sömnrubbningar avlöser varandra. Mycket fest på helg. Inget i veckorna. Men blir helt utmattad.
Ska försöka styra tillbaka skutan nu.
Som sagt. Dag 2 nu. Vill klara en längre period nu.

Profile picture for user Tropa

Vilken dag är du på mandalina?
Jag kraschade smärre i helgen efter lång tid av känningar av utmattning. Jag har ett tungt jobb som jag akdrig vilar upp mig ifrån då det blir alkoholmaraton när jag får chansen. Gillar att dricka oavbryter två, ibland tre dygn. Det har ju vart lite röda dagar o påsk osv nu under våren som inte varit till min fördel.
Får extrem ångest o tvångstankar, sömnsvårigheter.
I söndags bara satt jag o mådde så fruktansvärt dåligt. Min sambo förstod att det nog var allvar nu.
Han gillar också a. Men klarar det bättre. Han äter även antidepp. Vet ej om han är mer motståndskraftig i sitt psyke pga det. Vi dricker ju lika mycket. Men såklart. Alla är olika.
I ärlighetens namn dricker jag mer destruktivt och har ingen broms. Det har han.
Vill testa att vara nyker i ett halvår o sen utvärdera.

Profile picture for user Mandalina

@Tropa dag 2. Brukar också dricka väldigt mycket 2-3 dagar på raken. Kraschade ordentligt i helgen och känner mig sjukt bortgjord. Sån ångest så jag tom sjukskriven mig. Skulle vara jätteskönt att ha någon på ungefär samma nivå, kanske kan peppa varandra🤗

Profile picture for user Mandalina

@Tropa tycker det låter som om vi är lite lika i vårt drickande, jag får också sjuk ångest och sömnsvårigheter. Drack ju hela helgen och nu kryp I hela kroppen, svettas och mår illa. Svårt att äta också fast jag vet att det blir bättre då

Profile picture for user Tropa

@Mandalina fattar 💯
Alkoholen gör en sjuk i hjärnan. Förgiftar och stänger in en i ett fängelse.
Hoppas du snart kan jobba igen!
Jag är 35. Jobb, just köpt hus. Livet rullar på snabbt. Måste sluta dricka så jag kan hatera livet. Har noll ork kvar efter jag hällt i mig alla mängder

Profile picture for user Mandalina

@Tropa jag är 50+ och separerad med stora barn. Har alltid gillat alkohol men har accelererar senaste åren. Hade precis som du en sambo som också drack lite för mycket men inte så hejdlöst som jag. Jag orkar inte heller längre, framförallt allt inte ångesten och att knappt våga visa sig efter en helg. Nu kämpar vi på och fixar en sund och nykter sommar

Profile picture for user Tropa

@Mandalina kände av den känslan lite med. Blev bara ett möte med. Var inte mottaglig då heller.
Men tänker det positiva kanske överväger det negativa.
Vi får se. Tycker också detta forum är toppen. "kul" att vi är på samma startsträcka inom nykterheten också.
Skönt med ett bollplank!

Profile picture for user Mandalina

@Tropa känns bra redan nu att ha hittat någon som är på samma resa. Första utmaningen blir väl ytterligare en långhelg som kommer men jag har redan nu slängt ut en fråga om att åka och fika hos en bekant. Bra att boka sånt man behöver ta bilen till tänker jag. Har ju också hund så långa promenader ska det bli. Vad är din plan för att låta bli? Har iallafall lyckats peta i mig lite lunch nu och det känns något bättre😊

Profile picture for user Amanda L

@Mandalina @Tropa Vad fint att ni hittat varandra. Jag har snart avverkat mina tre månader och mår jättebra på alla vis! Har fått mycket stöd och insikter här. I början förstod jag inte riktigt hur Forumet funkar, trodde man skrev till ”alla”. Men många håller sig bara till sitt eget forum. Så om ni siktar på alkoholfrihet kan det vara bra att ligga i just den gruppen. Där får ni fler kommentarer och stöd från folk som har samma mål och sådana som lyckats sedan pr tillbaka.
Om ni vill kan ni be admin flytta era trådar dit eller starta nya där. Men obs man kan ha sin tråd var man vill, så detta är bara ett tips utifrån min erfarenhet. :)
Lycka till hursomhelst. 🙏🏻🥰

Profile picture for user Kennie

@Tropa Hej, vill bara säga att själv upptäckte jag att jag fick så mycket mer och bättre vila när jag slutade dricka. Helgerna blev verkligen återhämtning istället för att kämpa med att vara bakis. Och om jobbet är för stressigt kanske det behöver ändras på sikt?

Profile picture for user Tropa

@Mandalina ja!
Perfekt ju. Bilen kan bli lite en räddning ibland 😅
Ne jag vet inte... Mår fortfarande sisådär sen helgen. Blev två hårda dugn fre, lör.
Ska försöka ta det lugnt. Men ledigt ons-sön blir lire utmaning. Bokat upp badminton sön iaf. Alltid nåt. Också sagt till sambo att jag ska vara nykter.
Hade sex vita v tidigare i våras. Så han är inte helt främmande. Men han tycker nog det är lite tråkigt. Men han vill ju inte heller ha ett ångest moln - vrak här hemma. Så han borde inte tycka det är så tråkigt. Han kan få dricka själv. Lärt mig inte tycka det är jobbigt så länge han håller det på en "normal" nivå. Vilket ändå är skönt.

Profile picture for user Tropa

Och med tanke på flytt känner jag att jag måste hålla mig nykter för att orka. ALL min energi går åt att läka från helger numer.
Ska göra en stor flytt från sthlm till Dalarna

Profile picture for user Mandalina

@Tropa försök tänka att det bara är en natt och att du förhoppningsvis får sova bättre nu. Jag lyckades iallafall sova rätt bra i natt. Har det sen gått en hel vecka så kommer nog allt det värsta med ångest vara över. Regnar det hos dig också? Jag ser framemot en regnig dag och sen bara kolla tv ikväll och lägga mig tidigt och låtsas att det inte är långhelg. Något jag tycker kan vara bra efter riktigt jobbiga nätter är att tvätta lakan och byta rent i sängen, tror lite därför jag sov bättre i natt.
Kan du lyssna på någon podd och koppla bort och bara överleva dagen? Imorgon mår du bättre igen🤗

Profile picture for user Tropa

@Mandalina jo det är väl så. Bara att låta dagar gå o låta hjärnan vila o återhämta sig.
Det regnar. Faktiskt lite skönt :))
Lyssnar en del på alkispodden. Lyssnat på den?

Profile picture for user Tropa

@Mandalina även skaffat en app i telefonen som räknar nyktra dagar. Väldigt skön att ha på startskärmen.
Ikväll blir det hämtpizza och slapp i soffan. Helt utmattad fortfarande efter den senaste tiden.
Kanske tränar imorgon. Ändå bra att aktivera sig. Hoppas du får en skönt kväll Mandalina😊

Profile picture for user Amanda L

Hej, såg detta förslag ang hjälp att somna. Kanske något för er båda??
”Jag har haft samma problem med ångest som kommer så fort jag lagt huvudet på kudden. Kan starkt rekommendera appen Medito och deras Sleep Stories. De har gjort underverk för mig och jag har ingen ångest alls när jag lyssnar på dem. Det är i princip meditativa "sagor", alltså historier på ca 15-20 minuter som egentligen inte handlar om någonting alls och som berättas med lugna röster. Tanken är att hjärnan ska bli upptagen med att lyssna på historien och inte lägga energi på ångesttankar, men inte så upptagen att man inte kan somna. Jag kan säga att jag aldrig hunnit med att höra slutet på någon av dem innan jag somnat! :D

Profile picture for user Tropa

@Amanda L gud låter ju guld!!
Mina sömnrubbningar som jag får i och med för mycket alko brukar dock vara att jag vaknar mitt i natten, säg kl 03, sen kan jag inte somna om. Blir helt utmattad av det. Av utmaning får jag ångest. Sen är spiralen igång. Är och nuddar på utmattning rätt ofta. Hög puls, hjärtklappning, helt orkeslös men kan inte sova.
Då vilar jag från alko. Sen när jag är tillräckligt "pigg" kör jag igång igen. Ska verkligen hålla ut denna gång.
Vill klara ett halvår. Sen utvärdera.
Så härligt att chatta med er måste jag säga. Bra stöd!!

Profile picture for user Mandalina

@Tropa njut av god pizza och ha en bra kväll🤗 lyssnar på massmördarpodden, seriemördarpodden och andra morbida och hemska poddradio men skingrar tankar iallafall. Känner lite kryp I kroppen just nu men tog några giriga klunkar mineralvatten och känns lite bättre. Tog en lång hundpromenad i regnet på eftermiddagen trots att hunden hatar regn vilket också känns bra. Imorgon kommer det kännas bra att vakna och må bra. Ska prova de där Sleep stories🙂

Profile picture for user Tropa

Dag 5. Sovit bra för första gången på många, många veckor.
Ångest är också nere på lägre nivåer. Den mörka dimman jag haft över mig länge känns som att den skingras lite. Solen skiner faktiskt ute. Och jag ska iväg och simma senare.

Profile picture for user Mandalina

@Tropa härligt att du mår bra och sovit gott🤗jag mår bättre rent fysiskt men känner mig lite jagad och rädd som om jag typ inte får må bättre och ska bli påkommen och ställd till svars för gamla synder på nåt vis. Ska försöka va ute mycket men känner mig folkskygg, får åka till en tom plats. Men nu jäklar ska jag stå emot all önskan att döva det även om det kanske blir en jobbig helg. Simma lugnt och jag suger åt mig lite av din känsla av att må bättre😊

Profile picture for user Mandalina

@Tropa verkar som du också gillar att röra på dig och träna? Verkar som vi har det lite gemensamt också🙂när jag inte dricker och oftast flera gånger i veckan så tränar jag, styrketräning och springer och är hyfsat vältränad. Blir ju extra dubbelt det där med att man på ett sätt är sund och nästa dag super ner sig🙄🤔 Tänker ändå att det är något vi båda kan använda oss av. Någonstans måste vi ju vara envisa och starka. bra om vi kan försöka använda den styrkan att stå emot suget också eller hur

Profile picture for user Tropa

@Mandalina vad roligt att vi är sp lika där. Först med det första du skrev. Ens gamla synder jagar en. Känns som att dom bor i en låda i hjärnan som ständigt vill ut o förpesta ens tillvao. (jobbar med dom tankarna mycket med).
Och ja. Tränar en del. Gym, simning, löpning. Är också i hyfsat bra form. Och som du skrev blir det såna kontraster när man ätit bra o tränat i i veckan o sen till helgen super som en idiot och faller ner i avgrunden fysiskt och psykiskt.
Äh shit. Du förklarar hela mitt förhållande till a.
Hoppas du får en fin dag ute. Jättefint väder!!:))
Nu blir det simning här!

Profile picture for user Tropa

Dag 6.
Sovit bättre igen. Ångest på lägre nivåer också.
Ska försöka vila mycket resten av helgen då jag känner mig smått utkörd efter en längre tid.
Inger sug efter a. Verkligen inget. Känner hur giftet lämnar kroppen. Skönt!!

Profile picture for user Mandalina

@Tropa låter underbart,vila och njut av ångestfritt. Jag är också jättetrött men sovit bra. Min utmaning blir nog därför eftermiddag/kväll idag om jag känner mig själv. Lätt att försöka lura sig själv när värsta ångesten är borta, bolaget öppet och solen skiner... men jag ska stå emot nu. Vill vakna måndag morgon och känna att jag njutit av fint väder och komma ihåg hela helgen. Vill inte tillbaka till förra måndagen igen🙄 ha en underbar dag nu och va utomhus mycket och hämta kraft och bygg upp dig🤗

Profile picture for user Tropa

@Mandalina fokusera på måndag när vi skriver till varandra om hur pigga vi kommer vara på jobbet! Se det som målbild. Det ska jag.
Sån underbar känsla att ej vara ett ångestvrak/fortfarande bakis en måndag. Fy. Varför har man gjort så mot sig själv i så många år.
Idag njuter vi av toppvädret! Hejja oss:))

Profile picture for user Mandalina

@Tropa hoppas det känns bra för dig idag också🤗 jag gick förbi grannar som satt ute på gården och drack lite när jag tog Hundpromenad igår. Blev lite sugen såklart men såg till att ha lite bråttom och inte kunna stanna till. Kändes mycket bra sen hemma i tv-soffan och hade ju som tur va ingen alkohol hemma heller. Känner då och då att jag får korta sting av oro/rädsla även om den totala ångesten släppt🙂egentligen är ju stunderna av sug inte speciellt långa så inte sjukt svårt att stå emot än så länge.
Så skönt ju att vakna en lördag och känna sig fysiskt helt pigg eller hur? Jag ska springa och köra lite utegym idag och sen känna mig ännu starkare. Du får ha en jättebra lördag nu och fortsätt va stark och klok🤗

Profile picture for user Tropa

@Mandalina Duktigt gjort!!
Vad handlar din oro/rädsla om tror du?
En sjuk sak igår. Tog en och en halv "alkoholfri" öl efter middagen. Dom innehåller ju 0.5 % alko. Visste faktiskt inte det.
Fick en kort stund av sting i skallen av alkoholen (drack dom rätt fort). Gick sen in och läste lite om alkoholism och just "alkholfri öl" som inte är 0,0. Att folk har fått återfall av det. Haha. Jäklar vad känslig ens hjärna är. Från och med nu kör jag på helt alkofria drycker känner jag.
Kanske nojar sönder. Men är som jag är...
Har sovit gott. Mindre ångest. Orkade vara uppe sent igår. Det brukar jag bara orka om jag dricker. Annars är jag bakis o trött o stupar tidigt i säng. Kul att ha en givande kväll. Sambon fick nog i sig sex öl under kvällen. Men det könns mest bra. Att han inte "torrlägger sig för mig". Så vi båda blir nöjda:))
Nu fixar vi några dagar till. Jäklar vad duktiga vi är!

Profile picture for user Mandalina

@Tropa rädd för att bli påkommen som pinsam och svag tror jag, att någon jag känner såg mig vingla runt förra helgen och att det pratas. Du vet mycket fasad man byggt genom åren som högpresterande, duktig och stark🤔😊 hur känner du där? Vet andra än din sambo om att du har problem?
Jag tror jag ska försöka undvika även alkoholfri öl närmsta tiden, tänker att bara smaken kan trigga igång mig, sjukt nog börjar jag ju redan glömma lite av den hemska känslan förra veckan😬 nu jäklar ska jag kämpa ändå och inte lura mig att allt är lugnt igen.
Har iallafall haft en väldigt bra dag, känt mig mer social och hängt ute mycket. Känner mig sunt trött nu och ser framemot en god natts sömn. Tycker du är jättestark och motiverad som låter bli fast sambon dricker i närheten. Hoppas du också är trött på ett bra sätt och får sova bra. Just sovandet är ju fan a och o🙂

Profile picture for user Tropa

Folk har nog minst sagt anat om mig. Tidig debut med alkohol. Från start har det blivit fest varje helg. Men ibland katastrofala följder. Och var och varannan gång smått konstiga saker som sker.
Min sambo vet om mina tankar. Jag har alltid vetat om mitt destruktiva drickande och varit rätt öppen med det inför honom.
Kul att du också börjat känna dig mer social. Nu efter en vecka är man helt klart med positiv i sinnet.
Skönt att du haft en bra dag igår!:))

Profile picture for user Mandalina

@Tropa Grattis🤗 känner samma sak, sovit många bra timmar inatt. Känns ju så skönt och kaffet smakar jättebra. Och nu en hel lång dag att kunna göra vadsomhelst. Nu ska vi se till att få uppleva fler såna här lugna uppvaknanden på söndagar🌞

Profile picture for user Tropa

@Mandalina ja. Gud vad man vill det. Ska sätta mig på balkongen med en kopp kaffe och bara njuta. Älskar verkligen morgnar. Så länge man inte är råbakis vill säga 😂

Profile picture for user Mandalina

@Tropa nästan noll ångest här också. Precis så här vill jag må varje måndag morgon. Helt klar i huvudet och mycket energi. Jobbar och det är bara roligt. Kommer ha rätt mycket den här veckan också så extra bra att vara utvilad😊 vilken skillnad mot det vrak jag va förra måndagen...

Profile picture for user Tropa

Dag 10.
Tunga dagar på jobbet. Trött. Trött. Trött.
Men om man ser det såhär. Om jag druckit hårt nu hade jag nog varit sjukskriven.
Ny dag. Nya tag.

Profile picture for user Tropa

@Mandalina exakt. Återhämtningen man får på sömn utan rubbningar av alko är guld.
Sover dock fortfarande oroligt. Alltid gjort. Men det finns grader i helvetet liksom. Haha.
Om två veckor ska jag o sambo få tillträde till vårt nyköpta hus.
DÄR snackar vi svårt dilemma. Det är liksom en "självklarhet" att skåla in det med bubbel ("o fest efteråt som avslutas med bakis o hej o hå dagen efter).
Är så kluven.

Profile picture for user Amanda L

@Tropa Det finns ju alkoholfritt bubbel! Inte kan det vara värt att börja om ? Tänk så härligt att vakna pigg och nykter i nya huset. Full av energi.
Alternativet känner du ju till. 😬😵‍💫😬🤢 Näe….

Profile picture for user Tropa

Jag vet. Vill det. Ibland känns det som att jag har svårt med gränssättning. Att jag så gärna vill att andra ska ha kul. (min sambo i detta fall). Att jag åsidosätter mina behov.
Det är en och en halv vecka kvar. Så vill inte måla fan på väggen än.
Mår för tillfället bra.

Profile picture for user Amanda L

@Tropa Japp, hela. Har rekommenderat den flera ggr då jag tycker den ger så mycket igenkänning och insikter. Även bra ”verktyg” när man kanske svajar. Mest viktigt för mig är det han skriver om att vara nykter på sikt. Att det är när man mår bra och det gått lång tid som risken är stor att man återfaller i att dricka alkohol. Man mår så bra att man tycker det borde gå bra….
Då är det bra att ha en gemenskap där man kan diskutera frågan med andra som har erfarenhet.
Visserligen kan kanske hjärnan återställas efter lång nykterhet, men det är svårt att veta vem det gäller och vem det inte gäller.
Så hur som helst tar man ju en stor risk…

Profile picture for user Tropa

@Amanda L kommit till hälften ungefär. Men verkligen bra.
Och precis. När ångesten lättar. Det är då man är som mest utsatt nästan.
Hur länge har du varit nykter?

Profile picture for user Amanda L

@Tropa Snart tre månader, så nynyktrr. Fast känns väldigt stabilt, ska snart sätta nytt mål.
Känner sug ibland, men ganska korta stunder, oftast som ett par andetag, i längsta fall någon minut
På alla andra sätt mår jag så mycket bättre, lugnare, mindre stressad, mindre irriterad, nöjdare, till ich med min ibs-mage är bättre:)
Men känns som processen fortsätter. Jag tar inte på mig ansvar, tvärtom jag unnar mig mycket vila och ältar inte saker.
Så jag har ingen längtan efter alkohol, förutom som korta stunder av minnen av nåt som jag brukade göra…

Profile picture for user Mandalina

@Tropa härligt, du är jätteduktig och grattis till nytt hus förresten😊 jag mår också så bra jämfört med för 2 veckor sen. Såklart börjar man ju då också glömma lite och intala sig att det kanske inte va så farligt...känner mig ändå bestämd att stå emot nu och har som mål att springa lite längre än vanligt imorgon förmiddag. Har också bokat fika på café på dagen imorgon. Ha en jättetrevlig och nykter helg

Profile picture for user Tropa

Dag 13.
Sover mycket, mycket bättre. Ska försöka vila upp mig i helgen. Är en allmänt påfrestande period just nu med jobb och flytt. Behöver all energi jag kan få.

Profile picture for user Mandalina

@Tropa föll lite ikväll och har druckit tyvärr😒 dock inte lika hejdlöst som jag brukar. Hoppas och tror jag inte mår galet dåligt imorgon. Mer än en normaldrickare såklart men för mig är ju 2 öl och 5 glas ish lite😊 målet är ju 3 månader men tydligen klarar jag ju inte mer än 2 veckor...🤨men ska försöka igen från imorgon

Profile picture for user Mandalina

Är långt ifrån att säga att jag är duktig och nykter i typ 100 eller 200 dagar... men ändå är väl varje nykter heller iallafall halvsyster helg bättre än innan? Så jag väljer att se det så, bättre att jag druckit för många men ändå bara en dag och inte en hel helg. From imorgon ska jag försöka igen och mitt mål är 3 månader... känns ju långt borta just nu men men

Profile picture for user Tropa

@Mandalina vi är alla bara människor som kämpar på. Var inte för hård mot dig själv. Det är bara påt igen. (som man gjort typ 375 gånger), så det kan man ju😅❤️

Själv är jag inne på två veckor nykter.
Oroar mig för nästa helg med inflyttningsfest i nya huset. Ett sätt av undvika fylla är att köpa på sig en trave alkoholfri öl redan innan i veckan.

Profile picture for user Tropa

Någon som kan tipsa om vad dom tycker är den godaste helt alkoholfria ölen? Vill bara ha 0,0.
Testat vanlig ljus lager från ica. Tycker nästan den vinner för mig. Men saknar lite smak..

Profile picture for user Tropa

Dag 18.
Velat som fan rent utsagt med hur helgen blir. Packat ner alkholfri öl. Plus massa alkohol till sambo.
Sagt att jag inte vet hur jag gör i helgen till sambo. Ena stunden "vill" jag. För att allt ska vara som vanligt?
Andra stunden får jag jätteångest av tanken ångesten alkohol kan framkalla.
Imorgon går flyttlasset till Dalarna.
Tack för pepp @Mandalina
Och hur går det för dig?

Profile picture for user Amanda L

@Tropa Du har ju kommit så långt! Varför riskera något?
Du kommer att ha mycket roligare utan alkohol! Och du kommer att minnas hela festen, alla människor, vad de sa och vad du sa. Somna gitt och vakna ännu gladare utan ångest. Gör dig stolt! ❤️🙏🏻❤️