Mitt livs kärlek gav upp hoppet om mig och lämnade mig idag på grund av mitt drickande. Jag går sönder på så många plan men fattar att måste skärpa till mig som fan.. till slut, men det kanske är det som krävs? Har inte så mycket till plan, eller tanke.. Delar mest för att vara så jävla ensam.

@najklas Hej! Tråkigt att läsa det du skriver, men för att kunna resa sej så måste man falla först. Gör programmet här på alkoholhjälpen, läs andras trådar, så skall du se att du kan komma ur det 💪

@najklas Förstår att det varit en hemsk dag för dig. Men kanske ger det också en insikt om vad som behöver göras. Att du inte kunnat ta tag i det hela tidigare tyder på stt du har ett beroende, ett allvarligt gissar jag.
Du vill ta tag i det, och då är en plan a och o för att lyckas. Som källarmannen skrev finns ett alkoholprogram här under Stöd som kan vara en bra början. Du skriver här under Måttligt, men för stt ha en chans att klara det rekommenderas först en period på tre månader då man inte dricker alls. Annars väldigt svårt. På många sätt enklare att hålla upp helt, även om båda vägarna är möjliga. Lycka till och fortsätt skriv om din resa.
Du har allt stt vinna. ❤️

Tack snälla, @Källarmannen och @Amanda L, läst massor av trådar här nu, liten tröst att jag inte är ensam att kämpa mot.. Första dagen som ensam dock och det dövde jag vanan trogen med vin såklart, pendlar mellan hopp och förtvivlan. Mindre än vanligt ändå men, måste bli en ändring nu. Varför är det så jävla svårt att vara den man vill vara istället för det här!?

@najklas Kanske du ska beställa boken Tänka klart av Annie Grace (hoppas förnamnet är rätt).
Den förklarar hur hjärnan agerar på alkohol exempelvis denna inte kamp som du beskriver. Man beslutar en sak, men gör något annat några timmar senare. Det gör också att man känner sig misslyckad och värdelös.
Det som händer är att du blivit beroende och den delen av hjärnan som har hand om belöningssystemet är skadad. Den vill bara ha fler dopaminkickar och gör allt för att få det. Din analytiska pannlob som kan förutse konsekvenser och som brukar ta beslut har alldeles för lite att säga till om. Beroendet har tagit över tänkandet.
Du kan få lugn och ro och ta dig ut ur denna galna karusell, och få en hjärna som fungerar som den ska.
Det gör du genom att avstå alkohol.
Om du inte klarar det själv genom att gå Alkoholprogrammet här så tycker jag du ska be om hjälp från din vårdcentral ( medicin kan hjälpa till i början). Eller din arbetsgivare om du har. De är skyldiga att hjälpa till. Du kan säkert också få tips av rådgivarna här. Mejla eller ring dem.
Det är inte ”skämmigt” att be om hjälp, bara klokt och början på ett bättre liv. Som sagt, du kan lyckas, men du behöver en plan. Det är inte så lätt stt bryta ett beroende.
Men du kan göra det om du verkligen vill. ❤️😌

Dag två, förstår fortfarande inte allvaret fullt ut, eller jo, men jag vill inte ta in det. Hon är borta på grund av mig! Haft en hyffsat halvnykter bra kväll. Lång promenad med dottern, min livlina. Tror faktiskt att jag låter nästa långburk stå oöppnad för en bättre dag imorgon. Tack för ert stöd!

@najklas Kan bara skicka en kram. Så bra att du har din dotter. Hoppas du vet att det inte är du, som du egentligen är, utan alkoholen som kapat din hjärna.
När du orkar hoppas jag du gör en plan för hur du ska ta dig ut beroendet. Kanske , kanske kan din fru ändra sig med tiden då?
🙏🏻😌

Berättade för min bästa vän och kollega om allt igår, hon blev så förvånad men stöttar mig fullt ut. Så befriande att bara lämna ut sig även om det är sjukt jobbigt att erkänna inför någon man älskar (som vän alltså) , men så värt det. Känns som ett stort steg på vägen att bara berätta för någon, som jag litar till hundra procent på såklart. Det går knackigt än så länge, för mycket ångest och panik som jag inte har andra verktyg för att hantera än. Planen är ändå att köra vitt från söndag eller måndag och en lång period framåt, helst 90 dagar men blir det fem, tio eller 14 känns det som ett fall framåt ändå.

@najklas Tänk på att mycket av ångesten skapas av just alkoholen. Genom att sluta försvinner den efter ett tag. Ibland en vecka…
Att vara alkoholfri ett längre tag är mycket viktigt för att du ska kunna komma ur beroendet. Ta en dag i taget. Men om du inte klarar det tycker jag absolut att du ska be att få medicin och/eller antabus som hjälp.
Mejla rådgivarna här och hör vilken hjälp som finns. Jag tycker alkoholen tagit tillräckligt från dig.
Kram. 🙏🏻❤️