Nu har jag tagit steget att skapa ett inlägg här istället för i "dricker jag för mycket"

Japp, ni kommer säkert lista ut vad jag ska skriva men jag gör det ändå. ***** heter jag, och jag ÄR ALKOHOLIST! MEN........ Nu har jag varit ifrån skiten i 10 dagar som säkert många av er läst i mitt andra inlägg här på sidan.

Först vill jag börja med att tacka alla fina, underbara människor här på forumet. Trodde det inte från början men jävlar vad ni hjälpt mig att hitta styrka, tro på mig själv och har ett helt annat perspektiv än andra i min omgivning. Ni fattar ju vad jag går igenom vilket inte vänner, familj och så vidare gör på samma sätt.

Nu är jag inne på min 10:e dag som nykter och helt ärligt kan jag säga att jag redan nu är en bättre människa efter att ha låtit alkoholen ta över hela livet. Det är det enda jag egentligen tänkt på i flera års tid och kan nog räkna på mina 10 fingrar antal dagar nyktra innan dessa 10 dagar, under de senaste 2-3 månaderna. Alltid fokus på skiten, "när kan jag dricka igen....... osv" Hur gick det såhär långt? Hur kan en dryck ha kraften att ta över ens hela liv och göra allt så förjävligt. FÅr en att ljuga för sig själv men framförallt mot andra, människor man värdesätter mest i livet?

Nej nu är det dags för andra bullar, nu är det dags att gå mot nykterheten!

Är jag sugen på alkohol? Skojar du eller? Alltså ögonen blixtrar, ont i huvudet hade jag igår och stundvis känner man sig helt maktlös och vill ta ett glas(eller 8) på kvällen för att dämpa tankarna. Men då går tankarna först till familjen, sen HIT! Alltså till alla er här. Hur ska jag kunna vara en bra förebild för andra i min omgivning om inte jag kan ta tag i mina bekymmer och sluta? Vad händer om jag trillar dit igen..... Ja det vill jag inte ens tänka på för nu är det dags för mig att börja leva lite.

Detta året har två tillfällen som jag dock fasar för, jag ska till Barcelona nästa vecka och i jul ska jag till Florida där vi ska bo hos min frus familj där även hennes bror har GROVA alkoholproblem. Alltid stora dricksglas fulla med renat, och en liten bit citron i. Han och jag har alltid druckit ikapp och det gick till den gräns förra gången att både han och jag blev alldeles för fulla, inför mina barn som var med på resan. Skäms jag för det idag, ööööööh ja....... Att utsätta sina barn för det och låta det ta över mitt föräldraskap är inte ok! De är det viktigaste jag har även om jag inte lyckats fokusera på dem under hela deras uppväxt. Tyvärr..... Men här är jag helt transparant, jag orkar inte längre gömma mig. Skammen, ångesten och så vidare som många här inne pratar om, den ska inte få ta över mitt liv. Nej minsann, nu ska jag finnas där för min fru!

För ett par år sedan blev jag så pass full att jag tog tag hårt i min frus arm, varpå hon sa att händer det igen lämnar hon mig. Jag förstår henne, och det har aldrig hänt igen. Jag blir inte agressiv när jag dricker, mest trött men den gången slog det över. Jag har aldrig slått en kvinna, och skulle inte förmå mig att göra det heller men en diskussion som annars kan vara väldigt intensiv slog över med alkoholen. VAD FAN?!?!?!

10 dagar snart gjorda, AA möte ikväll(första) och med 35 år gångna så har jag förhoppningsvis en liten bit kvar att leva om jag inte faller dit igen. 10 dagar av 20000 drygt om jag ska leva till jag är 80 :D Skrämmande tanke, ja jag skulle ljuga om jag sa att det inte är skrämmande men nu är det dags att ta tag i en första sommar på drygt 20 år utan alkohol!

Ta hand om er alla där ute och VERKLIGEN ALL KÄRLEK TILL ER!

Det är blandade känslor.......... Jag förstår allt ni säger och ni har så rätt men som @Amanda L säger så känns det sektigt, "upp på sadeln igen" Ja men vad fan jag har ju suttit i den där jävla sadeln länge nu! Men men vi får se om jag går nästa vecka igen, varit där 3 veckor i streck nu.....

@Vilsenpappa Tycker det @Kennie säger är klokt. Sedan tycker jag att du ska försöka släppa dina tankar på vad den personen sade. Inte ge denne så mycket makt i dina tankar. Vissa personer har inte en förmåga att sätta sig in i andras känslor och kastar ur sig vad som helst. Förmodligen projicering och att denne inte mår så bra själv. Det viktiga är vad du känner och du ska stå på dig i att vara stolt över dig själv och din nykterhetsprocess. Du äger din egna sanning, ingen annan. Du skulle kunna räkna dagar som du gör och med ett tillägg, och en burk shandy😁. Om det nu är viktigt, du avgör själv hur du ska räkna, ingen annan.

Ha det gott!❤️

@Kennie Det är en bra tankegång, jag vet faktiskt inte varför. Kanske var det från en väldigt emetionell dag som kanske gick nedför stupet när detta kom. Jag vet att jag är duktig, bestämd och så vidare så nu släpper jag den känslan. Denna grupp är förbannat bra! Tack :D

@Vilsenpappa Det låter märkligt tycker jag med att det skulle anses vara ett återfall. I slutändan är det du som vet vad som är vad tänker jag, det är ditt liv det handlar om ❤️ Fuck it säger jag 😂 Vad andra tycker och tänker säger mer om dem än dig.

@Vilsenpappa Det viktiga är att du följer din linje som du är trygg med. AA är en grupp. Kanske passar den gruppen dig kanske inte? Det finns som sagt massor av sätt att bli nykter på.

Själv skyr jag ordet alkoholist för jag tycker det är då nedsättande. Tror mycket mer på att jobba på sitt eget självförtroende & självkänsla. Att våga möta skammen och istället öppna sig för att mota bort skammen. Inte låta den få utrymme. Även använda olika känslor som vägvisare istället för käppar. Lyssna på dem. Bena ut dem så man hittar bättre sätt att ta sig fram på som man mår bra av. Även som underlättar för att skapa långsiktiga och trygga relationer.

Om vi tänker på tillrättavisningen? Fundera över vad i den som påverkar dig och varför? Sedan om den tillhör dig eller motparten? Är det snarare kanske så att det är motpartens rädsla du snällt tar över och gör till din? Utan att ens reflektera över det tar du emot och övertar dennes rädsla och gör den till din? Kanske är det just så att motparten har satt en 0:a som mål och är livrädd. Men det finns även alkohol i filmjölk, äppeljuice... Du får bestämma vad din gräns går.

I min värld behöver du verkligen inte räkna om. Däremot för din skull börjar den häftiga resan att använda sina känslor till vad de är till för istället för att döva bort hela livet. Använd dem som vägvisare för de försöker berätta något för dig.

@ vilsenpappa
Saken är den att AA hjälper inte de flesta. Jag säger som Lora att gruppen passar kanske inte dig. Jag skrev förut att saknar endast 1 person från aa. Jag gick på aa regelbundet i flera månader sedan minskade jag ned på det och slutade sedan helt. Ta hand om dig.✌️

@Vilsenpappa En sak till. Tänkte på detta med relationer när man slutar. En sak man kanske inte tänker på är att detta blir en väldigt snabb förändringsresa för hela familjen. Man går ifrån att ha varit frånvarande till att plötsligt ta plats på ett nytt sätt. De förändrar dynamiken. I vissa fall kan nog tom ens partner sakna att man inte bara drar sig undan utan att man nu tar plats. Det tar tid att hitta rätt i dessa nya roller och att bygga förtroende. Det senare är ju inget man tar utan något man får.

I den förändringsfasen så kan det uppstå en del blickar, kommentarer och beskyllningar. Kanske inte är så konstigt med gliringar för dels är det inte alltid lätt med nya roller men sedan finns det säkert en del rädsla med hos familjen att man ska trilla tillbaka igen. Brustna känslor överlag.

Att trippa på tå och känna sig bevakad kan vara påfrestande. Att känna att folk inte riktigt har tilltro kan kännas hemskt. Ge det tid. Tillslut ökar tilltron.

Sedan är det nog inte ovanligt att båda sidor försöker hitta förklaringar till, Varför? Svar på varför blev hen beroende? Sedan att det mesta vad gäller problem förklaras med men du är ju alkis. Den tycker jag är farlig. Den ska man se upp med. Inte alla känslor / beteenden kan hänföras till alkoholproblem. Vissa absolut men inte allt. Den konflikt du beskriver med din fru har ju inget med det att göra. Snarare att ni ska hitta rätt fördelning. Tidigare kanske du inte satte gränser utan gjorde som @Andrahalvlek var inne på. Som nykter blir gränser tydligare när man kliver ur dimman. Ge det tid. Det är en snabb förändringsprocess.

@Vilsenpappa

Hej där! 😀

Diskussionen blir absurd när det sker med renlevnadsmänniskor, bry dig inte om det, ngn procent hitan eller dtan, dag hitan och ditan.

Du har fattat ett fantastiskt beslut, OAVSETT vad som händer,
gå... fortsätt att gå,
damma av skiten som hamnade på axeln,
håll huvudet högt
och gå vidare
❤️❤️❤️
Styrka till dig 💪💪💪👊👊👊

@Lora
Håller med om att som nykter blir gränsen tydligare när man kliver ur dimman. Precis upplevt det.
Klokt sagt och sunda tankar. Mycket bra att diskutera hur dynamiken i relationen flrändrad när dimman lättat.

Nu har jag inte varit inloggad på ett par dagar och gick in och kollade nu. JÄVLAR vad ni är underbaqra allihopa @FriNu @Lora @Lonely Man @TessaMa @Himmelellerhelvette . Ni har så kloka ord om mina bekymmer och tankegångar och jag blir stark av er alla. Helgen var knappt inget sug efter alkohol alls, och höll mig såklart. Ingen anledning att börja dricka igen nu när det gått så pass bra. Jag har nu skakat av mig alla känslor och kommit på att jag gör ju faktiskt detta för mig och inte för ngn annan...? Så nu upp på sadeln igen, och sätter de gränser som passar mig och som jag mår bra av.

Tack för att ni finns!

@Vilsenpappa Kommer på mig själv att titta efter ditt namn bland inläggen. 😊 Nu är det några dagar jag såg det. Jag tror att du är ute och lever livet och mår bra ❤️ Kram 🤗

@TessaMa Hej!!! Vad roligt att det är någon där ute som tänker på en! Jag har haft semester så därför jag inte varit inne så mycket. Semestern spenderades dock hemma hela tiden så egentligen har jag inte så mkt bortförklaringar som är "valid"

Jag mår faktiskt rätt ok, en dag i taget som man brukar säga. Helt galet men en semester utan alkohol har gått förvånadsvärt bra, klart över förväntan. Visst humörsvängningar som en kvinna med PMS(jag ber om ursäkt till alla kvinnor med svår PMS där ute) har jag haft men utöver det så går knappt tankarna till alkohol längre. Jag kan blanda till en drink till damen utan bekymmer alls, och inte känna mig så sugen själv. Smakar inte ens av den som jag alltid gör utan litar på att hon gillar det hehe.

Nu har jag börjat jobba igen och nu återgår vi till en vardag så vi får väl se hur det kommande halvåret kommer att gå. Min fru började med en tradition när vi var i Spanien förresten, för varje stort steg jag tar i livet(en vecka utan alkohol, en månad utan osv så köper vi ett armband till mig så nu tittar jag runt på ett fint armband som blir nummer två, då det första köptes till mig i Barcelona. Tycker jag är en fin ide av henne. Hon säger att nästa stora steg och nästa armband blir när jag slutar snusa............... jag vet inte hur många månader, år det kommer ta för just nu behöver jag mitt snus.

Men @TessaMa, nu blickar vi framåt mot våra 3 månader! Stort tack för att du tänker på mig :D

Kram!

@Vilsenpappa Härligt att höra från dig och att det gått så bra! Fint av din dam med armbanden. Jag skulle inte våga sluta med nikotinet om jag var du, jag tror det kan bli lätt att blanda ihop vad man egentligen då är sugen på. Hade inte vågat riskera det men såklart gör du det som du tror är bäst för dig.

Kram❤️

@Himmelellerhelvette Tack för att du tog dig tiden att skriva ett par rader. Nej nikotinen kommer jag fortsätta med, jag precis som du vågar inte sluta med det ännu nu när det är så pass nytt med att inte dricka :D En steg i taget, sen får vi se vad framtiden utvisar.

Kram!