Undrar om det får att leva ett bra liv tillsammans med en alkoholist? Någon som lyckats? Skrev här för mer än ett år sedan då jag funderade på om jag skulle flytta in till min partner, redan då visste jag att han drack. Men valde att flytta till honom ändå, idag undrar jag om och hur klarar man att leva tillsammans och kan man få det att fungera trots att en är beroende av alkohol?

Min väldigt begränsade erfarenhet säger att det inte går. Vi var ihop i ett drygt halvår och bodde inte ihop. Jag har full respekt för alla som orkar mer än så, men själv hade jag inte klarat det. Jag gick in i relationen med ett långvarigt medberoende sedan innan, så jag tror det gjorde det hela omöjligt från början...

@Åsa någonstans inom mig säger det också, att det inte går att leva ett bra liv med en alkoholist. Men nästa tanke blir att det är nog bara jag som skapar ett problem som inte finns, att hans drickande inte är så farligt och det drabbar inte mig jättemycket... men känslan av att han dricker och väljer alkoholen framför att vara med mig sårar, eller att han inte orkar göra saker på dagen mer än de han anser vara viktiga, vad jag vill spelar ingen direkt roll, för det känner han inte för. Tyvärr har han ett arbete (bonde och egenföretagare) som tillåter att han kan gå upp kl. 10 varje dag eller senare. Bannar mig själv att jag satte mig i denna situationen.

Jag tror inte man kan välja - blir man kär så blir man. Det man kan välja är att ta av de rosatonade glasögonen. Mitt ex mådde skitdåligt psykiskt och medicinerade med alkohol. När jag väl fattade det, och att jag inte kunde laga honom (och hur skulle jag kunna göra det?!) var jag lättad när han dumpade mig efter en panikångestattack mitt i natten.
Mitt råd: ta hand om DIG.