Efter nästan exakt två år här på AH känner jag att det är dags för mig att lämna = sluta fylla i kalendern och skriva inlägg i forumet. Jag är väldigt tacksam för att jag hittade hit, det gav mig en rejäl spark i baken att ta tag i mitt slentriandrickande och jag har fått många nya insikter kring alkohol genom att läsa alla kloka, gripande och hoppfulla inlägg.

Men jag känner att mina inlägg om hur jag planerar mitt drickande för att hålla vad jag anser är måttligt för mig inte alltid har landat så väl. Och jag förstår att de kan vara triggande för den som vill/måste vara helvit! Så av respekt för alla er vill jag inte skriva mer om min väg här.

Som jag berättat tidigare har jag dessutom fastnat för appen Way of life där man på ett mer överskådligt sätt kan registrera vita dagar och följa sin utveckling. Mycket mer peppande för mig än den lite ”grå” kalendern här på AH.

Att jag säger hejdå så här beror på att jag inte bara vill försvinna och kanske ge intryck av att ha gett upp och återgått till mitt gamla vinpimplande. Tvärtom känner jag att jag hittat en väg som fungerar för mig (där nyckeln är planering, som jag berättat om i min förra tråd).

Tack rådgivare och forumvänner för den här tiden, jag kommer säkert att gå in och läsa och inspireras ibland. Och lycka till alla med era mål!

@Abraxa vad synd, tycker jag 😢Kändes kul att ha lite kontakt; det verkar inte finnas så många i "måttlighetsgruppen" så det var trevligt att utbyta lite tankar. Tack 🙏 för ditt pepp och lycka till!
🌻

@Abraxa "Hej och hej då" från en "ny" i måttlighetsgänget. Tackar snabbt för app-tips, vill hitta något som passar mig lite bättre även om jag använder kalendern här. Har till och med tanken att skapa ett färglatt excelblad. Gläds att du hittat rätt!

@Abraxa, men såklart underbart att du känner dig färdig med programmet och att du hittat dina verktyg. 🤩Insåg att mitt inlägg kanske kunde misstolkas 😅

Äsch, det här var ju väldigt tråkigt att läsa, men jag förstår din känsla av att inlägg om drickande inte faller väl ut. Kanske borde admin stänga ner ”senaste kommentarerna” funktionen, så blir det lättare att skriva om att hålla måttligt utan att det i andra delar av forumet ska kommenteras om att man lurar sig själv. För jag tycker verkligen att det skulle vara intressant med en seriös diskussion härinne som den som Pianisten har inlett och även några andra här. Upplevelsen av alkoholen, effekterna dagen efter. Jag tänkte på en sak som du skrivit i ett tidigt inlägg @abraxa att du är både lat och rastlös på samma gång. Jag känner igen mig i det och har funderat mycket på just det där med naturliga kickar, kontra alkohol och hur och vad människor som inte dricker gör istället. När jag slutade dricka frekvent tog det ett tag men sen infann sig ett väldigt välbehag i att nykter koppla av i soffan. Men för mig har det tidvis varit knepigt att under stressiga perioder inte gå tillbaka till att koppla av med alkohol. Så jag har behövt upprätta den typen av förhållningsregler. Aldrig hemma, aldrig ensam, aldrig vid sug (längtan efter avkoppling) etc. Skrev ett tag om de tillfällen jag valde att dricka i ”Det vidare livet”, men för föll det ännu mindre väl ut. Måttligt-tråden var också lite knepig att skriva i tyckte jag eftersom jag för egen del behöver hålla mig till sparsamt och har landat i att många både glas och tillfällen fungerar mycket bra utan alkohol.
Jaja, trist att du lämnar för det hade varit bra med en ”måttligtveteran” härinne på forumet, men bra med en förklaring tycker jag eftersom att det gärna tolkas som att man lämnar för att det går dåligt.
Önskar dig lycka till med din flashiga kalender.

Hej Abraxa! Det värmer att läsa både att du har haft glädje av sidan och att du hittat något som passar dig ännu bättre i det stadie av din förändring du just nu befinner dig i. Frågan om måttlighet kontra helnykterhet har varit en het potatis ända sedan Alkoholhjälpen startade, och jag förstår att det kan kännas tufft att uppleva att ens egen berättelse och vägval upprör andra. Det betyder inte att du gjort något fel, och jag kan garantera dig att det är fler än de som skriver här i tråden som varit hjälpta av att få läsa om ditt perspektiv och dina tankar.

Tack för allt du bidragit med och tveka inte på att komma tillbaka och skriva närhelst andan faller på!