Nu har jag tagit steget att skapa ett inlägg här istället för i "dricker jag för mycket"

Japp, ni kommer säkert lista ut vad jag ska skriva men jag gör det ändå. ***** heter jag, och jag ÄR ALKOHOLIST! MEN........ Nu har jag varit ifrån skiten i 10 dagar som säkert många av er läst i mitt andra inlägg här på sidan.

Först vill jag börja med att tacka alla fina, underbara människor här på forumet. Trodde det inte från början men jävlar vad ni hjälpt mig att hitta styrka, tro på mig själv och har ett helt annat perspektiv än andra i min omgivning. Ni fattar ju vad jag går igenom vilket inte vänner, familj och så vidare gör på samma sätt.

Nu är jag inne på min 10:e dag som nykter och helt ärligt kan jag säga att jag redan nu är en bättre människa efter att ha låtit alkoholen ta över hela livet. Det är det enda jag egentligen tänkt på i flera års tid och kan nog räkna på mina 10 fingrar antal dagar nyktra innan dessa 10 dagar, under de senaste 2-3 månaderna. Alltid fokus på skiten, "när kan jag dricka igen....... osv" Hur gick det såhär långt? Hur kan en dryck ha kraften att ta över ens hela liv och göra allt så förjävligt. FÅr en att ljuga för sig själv men framförallt mot andra, människor man värdesätter mest i livet?

Nej nu är det dags för andra bullar, nu är det dags att gå mot nykterheten!

Är jag sugen på alkohol? Skojar du eller? Alltså ögonen blixtrar, ont i huvudet hade jag igår och stundvis känner man sig helt maktlös och vill ta ett glas(eller 8) på kvällen för att dämpa tankarna. Men då går tankarna först till familjen, sen HIT! Alltså till alla er här. Hur ska jag kunna vara en bra förebild för andra i min omgivning om inte jag kan ta tag i mina bekymmer och sluta? Vad händer om jag trillar dit igen..... Ja det vill jag inte ens tänka på för nu är det dags för mig att börja leva lite.

Detta året har två tillfällen som jag dock fasar för, jag ska till Barcelona nästa vecka och i jul ska jag till Florida där vi ska bo hos min frus familj där även hennes bror har GROVA alkoholproblem. Alltid stora dricksglas fulla med renat, och en liten bit citron i. Han och jag har alltid druckit ikapp och det gick till den gräns förra gången att både han och jag blev alldeles för fulla, inför mina barn som var med på resan. Skäms jag för det idag, ööööööh ja....... Att utsätta sina barn för det och låta det ta över mitt föräldraskap är inte ok! De är det viktigaste jag har även om jag inte lyckats fokusera på dem under hela deras uppväxt. Tyvärr..... Men här är jag helt transparant, jag orkar inte längre gömma mig. Skammen, ångesten och så vidare som många här inne pratar om, den ska inte få ta över mitt liv. Nej minsann, nu ska jag finnas där för min fru!

För ett par år sedan blev jag så pass full att jag tog tag hårt i min frus arm, varpå hon sa att händer det igen lämnar hon mig. Jag förstår henne, och det har aldrig hänt igen. Jag blir inte agressiv när jag dricker, mest trött men den gången slog det över. Jag har aldrig slått en kvinna, och skulle inte förmå mig att göra det heller men en diskussion som annars kan vara väldigt intensiv slog över med alkoholen. VAD FAN?!?!?!

10 dagar snart gjorda, AA möte ikväll(första) och med 35 år gångna så har jag förhoppningsvis en liten bit kvar att leva om jag inte faller dit igen. 10 dagar av 20000 drygt om jag ska leva till jag är 80 :D Skrämmande tanke, ja jag skulle ljuga om jag sa att det inte är skrämmande men nu är det dags att ta tag i en första sommar på drygt 20 år utan alkohol!

Ta hand om er alla där ute och VERKLIGEN ALL KÄRLEK TILL ER!

Så härligt att läsa att det känns så bra för dig. Fin ide med stöttning och uppmuntran med armband, skönt att ha någon som följer dig på vägen, tänker jag.
Du är en av dem jag går in och läser hos emellanåt, och det är inspirerande att se dina steg framåt.
Tack för att du delar med dig 🌻

@Vilsenpappa Härligt att höra att det går så bra för dig! Det gör mig glad 😃 Visst är det märkligt att det som var nästan otänkbart för bara ett kort litet tag sen nu (nästan) känns som en självklarhet. Fin tradition som din fru tänkt ut ❤️ Det blir en daglig påminnelse om din framgång 💪👍 Vi forsätter framåt såklart - mot 3 månader. 🥰

@Surkärring Vad roligt att även jag kan inspirera, det känns gott att höra. Ska på AA imorgon men har funderat på att sluta. Min fru frågar då såklart på hur jag ska klara mig men hon vet inte hur härligt det faktiskt är att gå in här och skriva av sig om sina tankar. Igår hade vi vänner över och min fru samt vår allra bästa vän som hälsar på från Canada, första gången på ett år satt och hade några drinkar tillsammans som jag blandade till. Var inga problem alls att sitta och dricka alkoholfritt, jag hade lika roligt för det :D Det är helt sjukt vad ens hjärna har programmerats för att "jag måste ha dricka för att lugna ner mig, ha roligt, kunna tänka och vara kreativ och så vidare men det gjorde precie TVÄRTOM! nej min själ! Nu är det bra, nu blickar vi framåt :D <3

@TessaMa ja det är helt galet hur hjärnan faktiskt fungerar, eller inte fungerar under influens av A. Visst livet kommer alltid vara livet och det är en tuff grej bara det, men nu kanske man har lite bättre förutsättningar för att faktiskt fixa det! Vet vet, kanske dricker jag i framtiden, ett sunt drickande men nu är jag stenhård på att klara dessa 3 månaderna med bravör! För då kan vi fira tillsammans :D <3

@Vilsenpappa Jag har ingen erfarenhet av AA men har träffat många som upplever det som ett bra stöd och en bra rutin att hålla fast vid för att inte halka tillbaka i samma spår. Jag föreställer mig att det kan finnas en fallgrop just för att man tror att man är ok, att man klarar sig utan stödet och på egen hand, och just där då trillar dit igen. Men du känner dig själv bäst så jag ska inte säga hur du ska göra :-)

Det där med att ha trevligt utan alkohol är något jag tränar på och som jag fortfarande blir förvånad över att uppleva, konstigt nog. Ibland undar jag vad jag hållit på med i alla år. Det kan vara den där lilla korta stunden när jag känner att jag är avslappnad och att allt är ok, det är väl mellan klunk 9 och 12 på första ölen. Men det varar ju knappt nåt alls. Och behöver jag verkligen ett glas alkohol för att slappna av - det finns ju andra alternativ? Måste jag gå på krogen? Nej det måste jag inte. Måste jag dricka öl hemma för att landa efter en tuff vecka? Nej det behöver jag inte.
Jag tror jag läste i en bok att någon forskat på känslan av glädje och avslappning kring alkohol, och att det mesta kommer från de förväntningar vi har inför drickandet. Alltså folk är som gladast när de precis beställt in sin vinflaska på krogen, eller har hällt upp sin öl, för de har FÖRVÄNTNINGAR på att allt ska bli kul och avslappnat. Det tycker jag är intressant. Då kan jag ju lika gärna brygga en kopp te eller hälla upp en kall läsk, för att sedan gosa ner mig i soffan, eller på balkongen och unna mig en stunds avkoppling. Och därtill må lysande dagen efter.

Jag sörjer fortfarande att jag inte ska dricka alkohol. Det är verkligen sjukt. Varför sörja något som egentligen är ett gift, kostar pengar och sabbar för så många? Det är galet hur präglade vi är av omvärldens acceptans av alkohol. Den finns överallt och är så accepterad. Så sjukt.

Imorgon ska jag på födelsedagskalas hos en släkting, jag föreställer mig att det kommer finnas gott om bubbel där och gratis är gott men nej tack, jag kör fortsatt alkoholfritt. En dag i taget.

@Surkärring Oj vad jag känner igen mig i ALLT du skriver, det var verkligen som att du satte ord på mina tankar. Är jag rädd för tanken att aldrig mer få dricka? ABSOLUT! Vill jag kunna dricka måttligt? ABSOLUT! Kommer jag kunna göra det? förmodligen inte......... men jag börjar med 3 månader, sen får mitt sinne och livssituation då avgöra om jag kommer fortsätta eller inte.

Det är verkligen helt sjukt som du säger hur hjärnan tänker om detta med A, för oss som har problem vilket vi faktiskt har, annars hade vi inte sökt oss hit.

Jag kommer gå till AA ikväll, jag vill inte ge upp det ännu innan jag verkligen har en bra spelplan för hus jag ska klara detta. Sen får vi se vad som händer och hur länge jag går dit. Det är så mycket i livet just nu som är ovisst med ett helt nybyggt hus samt en lägenhet jag inte får såld eller uthyrd som vi betalar 14500:- för VARJE MÅNAD!

Men inte har jag tagit något att dricka för det utan ser sanningen med vakna ögon!

@Vilsenpappa jobbigt med ovisshet och ekonomisk stress... det skulle vara en utmärkt ursäkt till att ta ett glas, som inte skulle hjälpa ett dugg...
Starkt av dig att hålla ihop, och heja dig som går på AA.
Kul (fel uttryck?) att zu känner igen dig i det jag skrev, jag upplever det som att vi är många som ser oss i varandras beskrivningar av känslor och handlingar. Tänk ändå cd märkligt det är att det är här vi möts, pch inte i verkliga livet. Vi är ju ändå rätt många, varför pratas det så sällan öppet om hur vi har det?

@Surkärring Verkligen men vet att ngnstans kommer det lösa sig, absolut! Glaset är halvfullt, inte halvtomt! Ja att ta ett glas p.g.a den anledningen hade gjort det hela betydligt värre, finns inget gott som hade kommit av det. Förutom smaken...... hemskt ledsen men alkohol är fan gott!

Ja jag försöker i alla fall att faktiskt fullfölja något, inte bara gå ett par gånger och tro att allt blir bra efter. Efter mötet brukar jag vara extremt nere men ikväll så ska jag försöka bita ihop och hem och läsa bok för frun. Läste precis klart en igår och i väntan på att bok 3 i trilogin kommer så börjar vi med en ny serie av böcker idag just för att göra något som är mer hälsosamt än att spela tv spel.

Ja jag håller med, personerna här inne hade jag gärna pratat med dock, men är väl bra att man får vara anonym här antar jag. Alkoholism är så tabu tror jag att det är tufft att prata om det öppet, men jag är helt tvärtom, jag i princip skriker ut det till världen.

Igår ringde min vän(4e gången på dryga 5 veckor nu, vi pratar annars cirka en gång var tredje månad) och bara undrade hur det var med mig, för han tänkte på mig. Oerhört tacksam för den människan, han är den bästa person jag känner utan tvivel. Det var skönt att få prata av sig lite och bara känna att jag kan vara mig själv 100% med honom. GULD VÄRT!

Nu slingrade jag iväg igen hehe, men nu tar vi tag i denna eftermiddag.

Ta hand om er alla där ute och ha en underbar dag så hörs vi alldeles säkert snart igen <3

Ytterligare en vecka har gått och saker och ting börjar faktiskt stabilisera sig. Jag har förmodligen hittat en hyresgäst till min lägenhet, jag kanske kommer få ut en stor investering inom ett par månader och drickandet är inget fokus alls längre. Jag tänker inte på det, jag har inte svårt för att inte dricka osv. Det är en skön känsla. Så 1.5 månad nu, helt galet vad tiden går fort. Men jag kämpar vidare, jag kommer klara detta galant, det vet jag :D

@Vilsenpappa Hurra, vad du är bra! 🥳🥳🥳 Och allt löser sig bra! Nu behöver du bara ha en enkel regel: Ta aldrig första glaset! Det är en rejäl snubbelkant, där alkoholdjävulen börjar viska ”men en öl funkar nog … bara idag … eller ett enda glas bubbel gör ju varken till eller ifrån…” Den snubbelkanten är förrädisk. I värsta fall ramlar du rakt in i alkoholsörjan igen.

Kram 🐘

@Vilsenpappa Klart du kommer göra det 💪 1,5 månader GRATTIS 🥳 och håller med dig. Tankarna på alkohol tar mindre och mindre plats 😃 Grattis till hyresgäst och mera pengar på kontot!

Tack allesammans! Nu har det blivit en vardag att vara nykter, precis som det var en vardag innan att "inte vara nykter" vilket känns rätt så konstigt att det nu har blivit en självklarhet. Jag går med stormsteg mot mina 100 dagar som är min första utmaning men nu är det inte tufft längre om jag ska vara ärlig. Vardagen rullar på som tidigare, problem uppstår lite här och var men är faktiskt lättare att hantera nu för tiden. Min fru ger mig ett ENORMT stöd, mycket bättre än jag hade kunnat önska och vi är lyckliga hemma, på riktigt!

Jag vill tacka alla som har valt att kommentera på mitt inlägg och hoppas att ni kommer fortsätta att göra det för det ger mig enormt mycket styrka i min vardag, utan er hade allt varit pest och pina om jag ska vara ärlig och inte alls så inspirerande som ni har möjliggjort det för.

Ta hand om er alla så hörs vi säkert av i helgen!

@Vilsenpappa Visst är det skönt när dammet lägger sig och man "bara" är nykter. Nu får man ta tag i världen som den är. Glatt eller bekymmersamt.
Så mycket lättare utan hjärndimma.

@Amanda L Håller fullkomligt med, igår skippade jag till och med AA för att jag var tvungen att fixa kabeldragning och upphängning av mitt PS5 på väggen. Efter det var jag för trött så tänkte "äh skit samma, jag skippar AA idag" och det gick fint. Fortsätter med att läsa varje kväll nu för min fru och hon ses också som klart lyckligare sedan jag slutade. I helgen blir det......jag vet i fan men det märker vi. Blir nog en lugn helg med mycket läsning i sängen tror jag, hoppas jag i alla fall.

@Torparn_76 Stort tack, dina ord betyder mycket <3

@FriNu Tack! Det betyder mycket

Nu är det ett tag sedan jag skrev i denna tråd och tänkte jag skulle skriva av mig lite :D

Det går fortfarande bra, idag är det två månader sedan min son stod i köket och frågade mig varför jag alltid dricker alkohol....... Helt jävla galet att en 7 åring ska ens behöva ställa sin förälder en sådan fråga. Hur lät man det gå så långt, varför tänkte jag att jag alltid behövde alkohol för att klara av vissa tuffa situationer osv? BARN ÄR JOBBIGA! FRUN ÄR IBLAND JOBBIG. Men detta kallas även LIVET! Det finns inga genvägar utan det handlar om personlig utveckling genom hårt arbete, det går inte att undvika bara för att man dricker alkohol.

Så ni kanske undrar hur det går för mig? Förutom mina "återfall enligt AA" med 0,5% Alkoholfri öl går det faktiskt fantastiskt bra, inget vidare sug efter alkohol eller den ångest den ger heller för den delen(hur man nu skulle sakna det). Jag sover förbannat bra på nätterna, jag är mer eller mindre en mycket bättre make och pappa.

Igår hade vi folk över och då passade jag på att bjuda bort öl och vin från min tysklandsresa innan midsommar, visst jag doftade på vinet och kände mig lite sugen men suget gick bort så fort jag ställde ned glaset igen. Jag har en så otrolig disciplin på mig själv på ett sätt jag aldrig haft tidigare vilket är otroligt skönt. Även svärmor och svärfar från Florida är här nu och de dricker rätt mycket men för mig själv går det ruskigt bra.

Ett litet tips till er som gillar bubbel och cider förresten. Igår när vi hade folk över hade en man med sig en Briska saviognon blanc grönt äpple. Frågade om jag fick smaka lite(såklart alkoholfri men det tog jag för givet att ni förstod när jag ger tips om dryck här). Fy *** vad god den var. Härligt frisk från grönt äpple och även rätt så torr smak. Perfekt substitut till ett gott bubbel. Det är som frugan säger, det är inte svårt att vara alkoholfri med alla drycker som finns idag, det stora utbudet på markaden.

Nu är jag färdigskriven för idag och skriver detta med ett leende på läpparna, NU GÅR JAG MOT MÅNAD 3. sen kommer jag utvärdera stegen framåt efter det.

Ha en underbar dag allihopa och var starka! Även om det är tufft i början är det som alla här inne säger, DET ÄR VÄRT DET! Jag hoppas att jag kan inspirera någon att ta steget, för jag vet hur jävla svårt det är att göra det själv!