Ja, det var ett tag sedan så vad har hänt sen sist? :)
Jag kämpade på med allt men till slut orkade varken knoppen eller kroppen med längre, så blev sjukskriven för utmattningssyndrom i början av året. Jag har inte tidigare orkat men nu har jag faktiskt sökt hjälp för min alkoholproblematik. Det känns bra att jag äntligen tagit det steget, men det är extremt tufft på många sätt.

Efter en månad så har det gått så där, jag har minskat min alkoholkonsumtion så det är positivt och det har skett i min takt och det går långsamt nedåt. Men jag får känslan av att alla runtomkring trott att jag skulle sluta tvärt, vilket för mig vore helt omöjligt om jag inte blir ivägskickad på något läger i urskogen (isolerad). Det börjar nu kännas som en press/stress som jag har svårt att hantera i min andra sjukdom dvs. utmattningen där mycket handlar om prestation. Men jag fortsätter nedåt i min takt...det är mitt mål!

Fint att det går åt rätt håll! Själv njuter jag av att leva nyktert. Det tog några år, men det är värt att kämpa för! Tro på din egen väg, ha tålamod och var ärlig mot dig själv så når du dit du vill!

@Change2019 Va bra att det går åt rätt håll! Själv har jag slutat dricka helt för 14 månader sedan. Utmattningssyndromet blir värre av att dricka och drar ut på tiden för att bli frisk. Jag drack under mitt utmattningssyndrom och blev aldrig riktigt bra förrän jag slutade dricka. Det är du själv som bestämmer i ditt liv. Om du vill sluta dricka för din egen skull först och främst så fokusera på det istället för vad andra säger. Men för att ha största chansen att sluta tror jag du behöver bestämma dig. Jag bestämde mig ca två veckor innan jag slutade för ett datum och drack på under den tiden, sista veckan låg jag på soffan och drack och kolla serier. Var helt slut i kropp och knopp och längtade tills veckan skulle vara över så jag kunde börja min nyktra period som till en början var ett tre-månaders-mål. Det var så skönt att slippa alla konsekvenser av alkoholen att jag fortsatte vara nykter. Bästa jag gjort i mitt liv! Du kan klara det!