hejsan, jag är en kille på snart 20 år och sedan tidig ålder har jag haft problem med alkoholen men det är blivit värre och värre och nu sitter jag här och inser att det inte kommer sluta bra om jag inte tar tag i det. jag vet att jag behöver sluta och jag vill det. samtidigt som jag inte vill sluta. antar att det är vad man kallar ett beroende. hade tänkt att ha en vit vecka denna veckan då jag vet att det kommer bli en del nästa helg då jag fyller 20. men det gick ju sådär nu sitter jag här med mitt tredje glas whiskey och skriver om mitt problem med människor jag inte känner. men det känns som att det är en bra början. skulle vilja förklara min situation med mina föräldrar men vill inte såra dem. mitt drickande beror bland annat av att jag inte mår bra mentalt, självskadebeteende självmords tankar osv och drickandet gör det inte bättre. men varför jag inte sagt något till mina föräldrar är pga att min mamma har förlorat både sin bror och sin pappa till den här skiten. så det går väl i släkten.. men jag vet inte vad jag ska göra..

@gustav3490 Har också varit i din situation. Är 25-idag och det kan vara jobbigt när det är mycket fest osv i denna åldern.

Känner du dig självmordsbenägen hade jag ringt självmordslinjen på 90101, dom kan hjälpa dig när det känns riktigt jobbigt.

I övrigt skulle kontaktat din vårdcentral om att börja gå hos en psykolog om jag varit du, det finns hjälp att få och det kan bli bättre.

Kämpa på, vi är unga och har all tid att ta oss ur detta

@gustav3490 Varför inte ringa Alkohollinjen som du hittar under Stöd. Du kan vara anonym om du vill. Der kan vara skönt att prata med någon som kanske också har tips.❤️👍

Varmt välkommen hit @gustav3490! Det låter verkligen som att du har det tufft just nu! Det känns svårt göra en förändring med alkoholen nu samtidigt som att du känner att du verkligen behöver och vill göra det. Det är många som kan känna igen sig i de dubbla känslorna, som du beskriver. Så bra att du skriver här och öppnar upp dig om din situation och ger andra möjlighet att stötta dig i det här!

@gustav3490 Hej! Läser ditt inlägg och ang dina föräldrar så skulle jag bara vilja säga att som förälder själv , till barn i din ålder , så vill man veta om sina barn mår dåligt oavsett anledning ❤️ Jag skulle därför vilja uppmuntra dig att berätta ❤️ All lycka till och jag tycker du är modig och stark som vågar be om hjälp🙏