Att vara helvit en dag är inga problem. Men att dricka en eller två max tre öl funkar inte. Det blir minst 6 öl varje gång jag dricker. Innan jag blev pensionär i våras var jag överkonsument av alkohol. Men sen jag gick i pension har det successivt ökat till ett missbruk. På den soliga försommaren njöt jag som pensionär av kalla öl i solen. Men under tråksommaren(regnperioden efter midsommar) och hösten har ölen mer känns som en stor belastning. Dagarna efter är hemska eftersom min mage blir överaktiv(ej diarré) och jag tvingas gå på toa ibland 4-5 gånger på kort tid.
Jag har absolut inget sug när jag vaknar på morgonen/förmiddagen men ofta framemot 18-tiden bubblar suget fram och jag får kämpa som ett djur om jag ska lyckas stå emot. Ibland går det ibland inte.
Problemet är att jag är en person som lätt blir uttråkad. Framförallt sena eftermiddagar och kvällar är stentrista när man är ensam hemma. Jag tror att personer som har lätt för att ha tråkigt och nästan trivs med detta nästan aldrig får alkoholproblem!

@Lådis Välkommen hit.! Många här som blivit nyktra säger stt 80 procent handlar om stt skapa bra, roliga, nyktra vanor. Att dricka ju på något sätt ett enkelt sätt att förändra verkligheten. Man öppnar en flaska och dricker. Men det finns ju så mycket annat man kan göra som är mer givande i längden…
Gå en kurs i att dansa bugg eller skriva. Gymma och spela gåfotboll eller vad du nu inte hunnit med tidigare. Det är också ett bra sätt att avleda suget. Ta en promenad istället.
För att tag i själva alkoholen så är det mycket bra att hålla upp ett längre tag så att suget försvinner. Det kan vara kämpigt en eller ett par veckor men för många blir det lättare sen. Tänk på att suget bara varar en kort stund. Se till att göra något annat en stund så brkar det försvinna. Se till också att inte ha ngn alkohol hemma. Du kan få många fler tips i trådarna här!
Lycka till ❤️👍

Alkoholen förstör de naturliga belöningssystemen, så det är en utmaning att sluta, men fullkomligt nödvändigt om du inte vill att det ska eskalera. Forumet är fullt av rastlösa själar och alkoholen aktiverar belöningssystemen utan att du behöver göra någon ansträngning. Därför är det viktigt att bryta.
Sen ifrågasätter jag starkt om det finns människor som har lätt för att ”ha tråkigt.” Men man roas väl av olika saker. Jag tror att om man är en rastlös själ får man jobba lite för att hitta saker man mår bra av att göra. Det känns som att du beskriver en tristess som du behöver bryta. Du fick en rad tips av Amanda. Att sluta med alkohol, oavsett orsak till att man drack har för många härinne inneburit att hitta tillbaka till den underliggande glädjen. Det tar lite tid och ansträngning, men rannsaka dig själv, vad har du tyckt om tidigare? Är du ensam nu? Träffar du för lite folk? Vad blir du glad av? Å så gör du något åt grundsituationen. Det kräver lite ansträngning, men det går. Lycka till!

Hej @Lådis
Många som dricker för mycket- under för lång tid- skapar sig riktigt tråkiga liv. Lusten att upptäcka eller att lära nytt, att uppleva eller att våga testa- den försvinner när alkoholen tar över.
Jag huserar vanligen i Det Vidare livet, och har snart varit nykter i fyra år.
Det är inte så ofta jag läser här- för jag har personligen svårt att förhålla mig till måttlighets-principen. Men när jag gör det, och läser om de som så himla gärna vill kunna dricka ibland. Då minns jag hur det var. Hur rädd jag var för att tvingas sluta. Att jag tog ett uppehåll för att till varje pris kunna fortsätta dricka.
Jag lever nu min tidigare värsta mardröm, och mitt liv har enbart förändrats till det bättre. Och då tänker jag inte ens på hur det skulle ha förändras till det sämre- om jag hade fortsatt.
Ps. Jag tänkte också mycket på vad jag skulle sysselsätta mig med, men det är knappast något problem idag. Inte minst behöver jag ha många fler riktiga pauser än när jag drack. När det tystnar från alkohol-tjatandet blir det plats för annat, det kan jag till och med lova. 🎃