@Rehacer Grym är du som fixar detta 💪.
Låter tufft och stressigt på jobbfronten. Känns det OK framöver, eller behöver du kanske sätta ner foten gentemot arbetsgivaren? Jag tänker, med dina två extrajobb som grädde på moset.
En sak är dock säker, att utan Mr A kommer du vara piggare och ha mer energi. Idag är dag 10 för mig. Har varit pigg och sovit bra hela tiden. Har dock kört järnet ett par dagar, så nu känner jag mig trött så går nog och lägger mig. Hoppas du får sova gott och vaknar pigg imorgon! ❤️

@Rehacer Snyggt gjort! Bra att bestämma sig innan och hålla sig strikt till sin plan. Då är det lättare att säga nej. Tänk vad härligt att vakna upp nykter och fräsch i helgen och så gott kaffet kommer att smaka😁.

Ha det gott!❤️

Gokväll,
Dag 2 ✅
Vi delade på en flaska i fredags, kunde lika gärna låtit bli men så blev det. Men jag är ändå så glad för att jag inte druckit de andra sex dagarna den här veckan! Det har inte hänt sen i våras att jag avstått så länge.
Nu är det nya tag. Vi har haft många samtal om Mr A i helgen, att han tar för mycket plats i våra liv. Att vi båda vill dra ner eller avstå helt. Att vi inte orkar med det här livet. Vi håller på att arbeta fram något bra.
Vi ses troligtvis inte förrän i jul nu, december är knökfull i almanackan. I jul blir det ingen A, det är helt uteslutet pga att pappa är nykter alkoholist (tror iofs att han börjat dricka igen och då är det ju ännu större anledning).
Sen är det nyår som är nästa stora grej. Den måste det läggas upp en plan för.
Januari har jag haft vit sen flera år tillbaka. Har inte alltid varit 100% vit men i det närmaste. Det är planen den här januari med.
Så har jag tänkt.. å det jobbar jag mot. En liten dikeskörning blev det i fredags men inte så stor.
🙄

@Rehacer Skön läsning att du är på banan igen! Modigt att ta diskussionen om Mr A med mannen och underlättar inför kommande helger. Jag vet inte hur du känner men för mig är det inte intressant att dela en flaska vin, jag vill åt berusningen/bedövningen/sinnesförändringen som a ger och för det behöver jag mer vin dessvärre. Därför är det lättare för mig att helt avstå då två glas bara gör det jobbigare. Lycka till med utbildningen i veckan och glöm inte att också vila och återhämta dig❤️. Det är tufft att bli nykter och man behöver all hjälp man kan få. Fortsätt gärna skriv så kan vi stötta varandra. Kram

@Ny dag Precis så är det! Anser att det totalt värdelöst att DELA en flaska vin, vill ha den själv + helst 1/2 flaska till. Därför kunde jag lika gärna avstått i fredags. 😳

@Rehacer Så himla härlig läsning hur du och din man tänker framåt!😍! Här blir det också a-fri jul och nyår. Jag kommer att vara chaufför, så det är inte så mycket mer att fundera på. Önskar dig en toppenstart på veckan! 🤗

@Rehacer Vad bra att ni kan göra detta tillsammans, dra ned eller helt avstå. Och bra att det inte blev mer än så ändå i helgen. Jag hade väldigt svårt för att dela en flaska, nästan förbannad för att det blev så lite😂. Bra att sätta upp en plan för jul, nyår och lediga dagar. Det är lätt att det blir alldeles för mycket och det sliter så på en på alla sätt och vis.

Kämpa på och ha det gott!❤️

Har verkligen fasat och oroat mig för att sitta i utbildning hela dagar för jag vet hur trött jag är (har varit). Därför är jag såå förvånad över att jag varit pigg hela dagen!
Iofs sov vi mycket i helgen och tog det extremt lugnt, men jag tror verkligen att det har att göra med att jag bara druckit 2,5 glas A på en vecka. Min kropp börjar vakna upp ur dvalan nu, tror jag. Jag är så tacksam över att den här dagen kändes så lätt, att jag hängde med och inte var på väg att somna. 😂
Dag 3✅

@Rehacer Ja, fasiken så många utbildningar och möten som man genomlidit av trötthet och bakis. Det tyckte jag var bland det mest påtagliga på jobbet sen jag blev nykter, jag var med och inte alls dödstrött jämt. Jag blev med i allt mer diskussioner och sluta skämmas och tro att man skulle se igenom mig och att jag var bakis. Så nice😁

Det går över förväntan & jag är glad!
Idag efter kursens avslut mötte syrran upp mig i stan. Vi tittade på julskyltningen, handlade lite julklappar och åt god mat tillsammans på restaurang. Så mysig kväll! Å det sköna var att jag hade noll stress hem för att få dricka mitt vin. Det hade jag haft innan. Jag hade avrundat tidigare, satt mig på tåget tidigare bara för att få komma hem och korka upp. Idag kände jag inte det alls & det kändes så fint! Jag hade tid till min syster, till långa djupa samtal och till planering av jul.
På vägen hem när jag vid tågstationen tog bilen hem de sista 25 minutrarna så ringde jag älsklingen. Vi pratade om Mr A igen och jag gick ännu längre i mitt beskrivande av hur förhållandet med honom är. Hur jag behöver en paus och varför, vad Mr A gör med mig och hur stark den känslan är. Även min älskling öppnade upp om hur han kände och det blev ett mycket fint samtal.
En bra dag helt enkelt!! Å jag blev dessutom godkänd och fick diplom på kursen! Superkul!
Dag 5✅

@Rehacer Åh, den känslan är magisk. Att kunna stanna kvar utan att känna stress inför att åka hem och dricka vin. Har upplevt det så många gånger på fredagkvällar, men känslan var ju förstås starkast i början. Att kunna vara hundra procent närvarande i varje möte med andra är nog den allra största fördelen med nykterheten.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Tack för att du tittar in!
Ja, det är magiskt att för en stund inte alls ha A i tankarna, att helt och fullt fokusera med någon annan. Det kändes magiskt igår när jag kom på det!
Lång dag med fysiskt arbete, jag som är kontorsråtta tvingas ut på jobb ibland. Och det är tungt och fysiskt krävande. Jag har problem med nacke, axlar och rygg så det där är verkligen inte bra, men har inget val.
11 timmars arbetsdag gör sitt till och jag säger nu tack och god natt.
Dag 6✅

Så obeskrivligt trött! Tror min kropp behöver den sömnen den får nu och bara vill ha mer. Högkvalitativ sömn utan A inblandad. Kroppen & knoppen har längtat länge efter detta lugn och nu tar den allt den får. Jag önskar jag kunde ge den mer vila, men livet går i 210 knyck. Men allt är bättre än förrut, så mycket bättre!
Godnatt.
Dag 7✅

@Rehacer Grattis till 7 dagar! Tröttheten satt i länge på mig! Jag var ganska medveten om hur mycket jag hade slitit på min kropp med all alkohol så jag fick tillåta mig vila mycket i många månader. Det krävdes tålamod men jag tror det var viktigt för att få läkningen att göra sitt. Kram❤️

@Rehacer Så himla bra du nöter på och resonerar. Tänk vad tiden går fort ändå. Du har redan 1 vecka. Ja, visst är det fascinerande med tröttheten. För 1,5 år sedan kom den efter ett par veckor. De första veckorna var jag superpigg. Sen aptrött nån månad. Är pigg nu med. Får se om tröttheten sätter in hos mig med snart. Njuter änsålänge av energin. Önskar dig en fin helg! 🥰

@Rehacer Snyggt! 🥳 Skönt att det känns så mycket bättre utan alkohol och att du får ta del av den goda effekten. Det blir så tydligt hur alkohol sliter på såväl kropp och knopp.

Ha en fin första advent❤️🎄🤎

Kände igår på dagen att jag var på väg att bli sjuk. Vaknade imorse med feber, halsont och genomförkyld.
Idag har jag inte gjort många knop alls. Å inte haft ens en antydan till att vara sugen på A.
Dag 9✅