Hej, mitt första inlägg här, skriver för att jag är så trött på mitt helgdrickande. Om jag går ut så spårar det alltid ur, jag dricker kopiösa mängder, det är inte så att jag ramlar eller hamnar i bråk, det som oroar mig är de ohälsosamma mängden, från jag börjar till jag somnar så dricker jag i ett det kan bli 1-2 liter vin eller 12st 50 cl starköl, ofta även med shots av ren sprit, med dyra krognotor som följd.

Det tar flera dagar för mig att bli av med baksmällan. Jag har insett att jag har en missbrukspersonlighet, sex, shopping, internet och träning är mina beroenden utöver alkoholen.

Det jag tänker på nu är hur hittar jag en balans, alkohol är jag så trött på att det kan jag skippa helt, men de andra vill jag inte var helt utan, är det risk att et annat missbruk ökar om jag slutar dricka? Vart börjar jag utan att lura mig själv?

/G

Välkommen hit !
Som jag, som är en alkis, så ser jag ju att det är i första hand alkoholen du ska ta bort. Ett känt problem är att det är lätt att ta till ett substitut för alkoholen, jag själv använder gärna mat/socker, och känner flera som har skaffat sig problem med framförallt spel.
Ett bra sätt att få hjälp är ju att nyttja nån eller några av de ideella stödmöten som finns ute i samhället. Att hitta en grupp som har samma problem som en själv är så mycket värt. Jag själv lade hela min tillit till AA i början och det finns ju motsvarande för spel och mat som jag vet om.
Men utan alkoholen har du större möjlighet att göra bra val för din egen skull !!

Fortsätt skriv här för det hjälper mer än man kan tro !