Ännu en morgonfundering.

I början så inbillar sig många av oss att vi missar någon slags guldkant på tillvaron om vi ibland inte kan ta "ett" glas vin.
Den tanken beror på våran inre motståndare som vi alla har inom oss, själv kallar jag min "det lilla aset"
Den är livrädd för att bli utan alkohol och den gör allt för att den ska bli matad.
Mao. det är inte vi som tänker på vinet som en guldkant, det är "det lilla aset" som planterar de tankarna och suget i oss.

Ser vi den som en motståndare och att det inte är vi själva som vill ha vinet utan det är "aset" som pockar och skriker så kanske det går liite lättare att avstå.
Tänk vilka matcher det kan bli i början på nykterheten, de kanske kan bli legendariska.🤗
Eller match o match förresten, låt den slå sig trött.

Ha det bra.

@Jan.3. Helt rätt. Vi ska svälta ut det lilla aset. Spika in hen i en trälåda där hen kan ligga och förtvina. Inte ge hen en droppe. Med tiden blir det lilla aset väldigt tyst. Så länge hen inte får en enda droppe.

Kram 🐘

@Jan.3. Klockrent att tänka på det som det ”lilla aset”! Man blir förbannad bara man säger det och det ger styrka till att spotta och hata den fan! En inkräktare som nästlar sig in i hjärnan och i kroppen på en, som har som huvuduppgift att på ett destruktivt sätt förstöra livet och i värsta fall även krossa livet. Det är verkligen sorgligt och hjärtkrossande vad det lilla aset kan ställa till det med. Det gäller att uppbåda all kraft man har för att det lilla aset inte ska kunna andas och då kommer den inte längre ha kraft att slåss för att få dricka sig packad. Vi har mer kraft än vi tror att stå emot det lilla asets inviter, om vi kan genomskåda dennes egentliga syfte, att trycka ned oss i skiten.

God fortsättning och grattis till att du besegrat det lilla aset💪❤️

💫🎉 ETT ÅR!!💥✨

3:e Januari -22 var min startpunkt på min vita månad och det fick då bli mitt namn Jan.3,
den månaden blev visst fler av bara farten.
Så mao... det har ta mig tusan🤠 blivit vardag för mig att vara a-fri, både vardagar som helgdagar, och även om jag har haft några restaurangbesök med 1-2 enheter under det gångna året så ser jag mig ändå,som något Andrahalvlek skrev tidigare, som en person som inte dricker alkohol.
Lite som att jag inte skulle se mig själv som en rökare om jag hade tänt en cigg tre,fyra gånger under ett år.

Under hösten har jag haft funderingar på att jag exakt på årsdagen skulle radera den här tråden och låta den tona ut och bara försvinna men så följde jag rådet som Majaela skrev i ett tidigare inlägg, jag tittade tillbaka i min sk. dagbok.
När jag läste den så kom jag ihåg varenda känsla och fundering jag hade när jag skrev mina inlägg.
Det var där och då jag insåg att det nog ligger i mitt eget intresse att ha den kvar och att i framtiden kunna gå tillbaka och läsa i den igen.
Fast jag tyckte nog ändå att det såg lite väl lätt ut att försöka mig på att sluta med A när jag ser det i skrift, samtidigt som jag vet att det var skitjobbigt för mig att göra det i verkligheten.

Jag såg att det var flera av mina forumvänner som hade liknande upplevelser som jag hade, och det vid nästan samma tidpunkter på våran resa, konstigt egentligen
Exempelvis tiden runt 50-60 dagar där vi blev så trötta och fundersamma på hela den här tankegången med nykterheten.
Den tiden var tung, tråkig och långsam.
Jag har för mig att nån skrev att flera hoppar av där nånstans.
Ni som närmar er de dagarna och känner likadant, den där deppkänslan släpper efter ett tag.

Alkosuget är ju helt borta men tankarna på A fladdrar förstås förbi ibland men inte så att det stör mig, jag ids inte ens bry mig om det "lilla aset" längre,
Saken är ju den att "Jag får men jag vill inte"
Orka börja om på ruta ett igen, nej tack.

Men nu vill jag inte förvilla någon med mitt inlägg, det kan ju bli så att jag kommer att, som jag gjorde förra året, köra på min "sparsamma sällanlinje" när jag går ut och äter med andra framåt sommaren, i dag vet jag inte vad det blir, jag får se då

Men på tal om annat, jag läste det här nånstans och den fastnade i minnet.
"Du kan inte gå tillbaka och ändra i början.
Men du kan börja om där du är, och ändra slutet."

Ha det bra.

@Jan.3. Grattis till 1 nyktert år! 🥳🥳🥳

Du kommer kanske inte ens att dricka 3-4 gg/år framöver. Där har jag landat, fast jag har inte druckit någonting sen jag slutade. Varför liksom? Jag vill inte stötta alkoholromantiken och alkoholindustrin som tjänar pengar på folks misär. Jag vill hellre stötta produktionen av alkoholfria alternativ.

Självklart ska du behålla din tråd här. Som inspiration för andra, och som en påminnelse till dig själv.

Kram 🐘

@Andrahalvlek @Rehacer @vår2022
Nu var det ett tag sen som jag skrev i min tråd men jag har ju sett att ni har svarat mig,
men bättre sent än aldrig.

Tackar så mycket för responsen och gratulationerna,😄👍

Ännu en liten reflektion i min sk.dagbok.

Den första sommaren så mådde jag väldigt bra men det var ändå något som ibland skavde och sög lite i magen, jag trodde väl att det var det nya normala, att det är så här det ska kännas och att så här kommer det att vara i framtiden.
Men nu när jag är inne på andra sommaren så känns det helt suveränt bra,"det lilla aset" varken gnyr eller slumrar längre den är helt enkelt medvetslös.
Så det är som någon här inne har skrivit tidigare, andra året är nåt i hästväg, och det stämmer precis på pricken.🤗
Rena lyckopillret.

Nu för tiden går jag även runt i trädgården och är typ.gladare och visslar i tid och otid på mina egenkomponerade melodier, jag som aldrig har visslat tidigare.
Att jag nämner det är att jag såg att även Daemon höll på att bli en visslare.😊

Dopaminkänslan jag tidigare njöt av när jag satt ute i trädgården och tittade på solnedgången på sommarkvällarna berodde alltid på alkoholen i kroppen.
Den känslan var njutbar och den ville jag, just då, aldrig bli av med.
Men den här andra sommaren har jag exakt samma sköna känsla när jag sitter ute på altan och kollar in sommarkvällarna utan alkohol.
Det måste ju bero på att kroppen har hittat tillbaka till sin naturliga dopamininjektion nu när den inte längre får nån konstgjord "andning"
Känns helt sjukt konstigt att det kroppsliga systemet återgår till något som jag aldrig trodde jag skulle få tillbaka, till något som jag inte ens har haft sen tonåren, att kunna känna ett naturlig glädjerus i kroppen.

Det var väl allt för den här gången.🤠
Ha det bra.😊

@Jan.3. Jag har också försökt vissla, fast lät inget vidare --än.. Jag har ju bara varit nykter i drygt hundra dagar…
Men ändå redan fått känna på de där naturliga lyckorusen. Bara blivit plötsligt lycklig utan anledning! En fågel på stigen, en blomma, en trottoar i solen…
Det känns så bra att det går att ”återvända” som du skriver om.
Livet utan drog. Vissla på!👍😀

@Jan.3. Så härligt att läsa om hur bra du mår inne i ditt andra år som nykter. Kan bara instämma till fullo. Kunde inte föreställa mig att det skulle kännas så här bra! Att de normala dopaminkickarna skulle kunna kännas så här härliga. Helt naturliga kickar och kanske uppskattas de så mycket för man hade glömt hur det naturliga kändes? Det gömdes och glömdes bort någonstans på vägen in i alkoholromantikens föreställningar om att man blir glad och lycklig via ett glas vin, bubbel eller annan alkoholhaltig dryck. Men, vi har återfunnit den naturliga glädjen igen och vänt alkoholromantiken ryggen, för den ljög och var inte sann! Ha! Genomskådad!

Så roligt att du är så nöjd så att du vill vissla en trudelutt emellanåt😁🌞❤️

@Jan.3. Det är så häftigt när man känner att man blir hög på livet ❤️ Verkligen njuter av det vardagliga. Jag hade också visslat om jag hade haft en trädgård 🤗

Kram 🐘

PS. Ibland har jag blivit så bubblig och sprallig på en rolig fest att jag fått tänka efter: ”Hmm, har jag råkat få i mig alkohol?” De naturliga dopaminkickarna slår alkoholvarianten med råge.

Hej igen @vår2022 @Andrahalvlek @Amanda L och tack för att ni svarar.
Det var ett tag sen som jag var här men när Jul och nyår närmar sig så blir det att jag tittar in igen och läser ifatt lite.
@Amanda L Här är allt bra och jag visslar på för fullt hur går det själv, övar du något på att vissla.
Till sommaren kanske du är rena proffset.😄

Ha det bra.😊

Två år idag, inte så illa. 👍 💥 🎉

Vet inte riktigt vad jag ska skriva en sån här dag, kanske att jag gjorde en repris på det första året eller att jag inte har varit på systemet på två år. Tidigare var jag där så ofta så jag fick variera inköpen till olika butiker bara för....... Ja,ja, det där "tricket" vet ni ju redan.

Men på tal om annat än bolaget, faktum är att nykterhet är lite som att sätta in pengar på banken så man kan få lite ränta på kontot.

För varje dag som vi är utan alkohol så får kroppen nån form av en hälsoränta som sakta men säkert tickar på och vid årsslutet så har vi fått ihop så mycket hälsoplus att det syns både på vågen, blodproven och i spegeln.
Förresten, inte bara att det syns utåt vi känner det även inom oss i både psyke och själ.
Aktier i all ära men ett säkert räntekonto är inte fy skam, vi behöver inte ens att skatta för vinsten.😄

Ha det bra.😊

@Jan.3. Grattis 🥳🥳🥳! Så roligt och faktiskt hjälpsamt att läsa om när det går bra!!! Tänker också att forumet kan vara bra att hålla fast i med syfte att också bevara nykterheten. Hälsoränta!!! Det tar jag till mig, varje dag utan a ger ränta och räntesatsen blir bara högre ju fler dagar/sammanhängande tid man har… Önskar dig ett fantastiskt nyktert 2014!!! Fortsätt gärna skriv då och då!!! 🥰

@Jan.3. Hej gamle vapendragare och grattis till 2 år!🥳🥳🥳. Alltid lika roligt när du kikar in här😁. Tack för den fina beskrivningen om hälsoräntan som vi lagrat och som dessutom är skattefri! Vilken vinst! Den ska jag ta med mig i min värderade riktning. Den räntan är ju dessutom oberoende på om det går upp eller ned i procent, för hälsoräntan går konstant upp och ökar hela tiden i värde. Häftigt!

Ha en riktigt skön 2 årsdag och kika in även framöver❤️