Hej,
Har varit iväg på en 2-dagars konferens med jobbet. Jag har varit nykter. 😊
Tänkte på att jag aldrig hade kunnat vara det på mitt förra jobb. Minns att när jag höll upp drickandet i 3 månader så var det just en resa med mitt gamla jobb som fick mig att börja dricka igen. Efter 3 månaders fint jobb med mig själv så kastade jag det helt i sjön bara för att jag visste att jag inte skulle kunna hålla mig nykter i deras sällskap. Det var drickpress utan dess like där och sååå väldigt lätt att bara haka på.
Så är det inte alls på mitt nuvarande jobb. Min chef vill inte uppmuntra till A så det bjuds ”bara” på någon eller några enheter på middagar. Å som den törstige jag är så räcker inte en eller två enheter, det är totalt värdelöst! Vilket resulterade i att jag bara drack cola under middagen igårkväll! Bra ändå! 🙌
Så jag bockar grönt då och idag med. ✅

@Rehacer Heja dig! Skönt att du utan problem kunde vara helnykter på en jobbkonferens. Under min första nynyktra tid föll jag just på en sådan konferens. Sen tog det ytterligare två månader innan jag blev nykter på allvar. Man måste liksom ta sig igenom stadiet kanske-kan-jag-dricka-lite innan man kan satsa på allvar. Och det tar olika lång tid för alla. En del tar sig aldrig ur det stadiet tyvärr 😢

Kram 🐘

Tack @vår2022 och @Andrahalvlek 🤗
Jag har en ovanligt fin onsdag med halvdag jobb och halvdag firande av nära släkting. Mysigt att få umgås med familjen och bara vara omringad av kärlek, skratt & trevligheter.
Med en familj där min pappa haft problem med A så är såna här tillfällen alltid helvita. Så det blev en dag nykter till för mig. Tjoho!

@Ny dag @Rehacer @Vinägermamman.
Jag tar gärna rygg på er, om jag får, för jag behöver nog lite stöd om jag ska fixa det här . ✅ Idag och en dag i taget är det som gäller ! 🤗

Jag är så taggad över att göra en förändring, men föll på 2.a dagen. ❌
Dels hoppades jag på att komma igång med den forsknings studie som de har här, men de sms’ade aldrig. Dels kom jag hem till ett nerv - åskmoln till man ( inte på grund av mig ) men som snart gick över till mig, grälsjuka.
Han är inte särskilt lågmäld och jag fick lämna rummet , Då jag inte har någon riktig självkänsla nu och vet att jag druckit för mycket vid några tillfällen. ( inte så jag stör någon, men typ blir lite off somnar i soffan)
Han skrek sånt som gör ont, att alla i familjen tycker att jag är så eller så. Att jag är en elak missunnsam människa och att jag skall vara så j-a glad för att jag har honom som står ut med mig.
Det är min värsta trigger, när jag blir attackerad. Jag vet att det är jag som lyfter glaset, att jag måste ha strategier för det, men det är svårt ibland.
Därefter väntade jag till han hade gått och lagt sig sen tog jag en stor cognac. Kände nästan lite panik för att han aldrig gick o la sig. Ett glas räckte som ”hämd” . Tyvärr är det ju egentligen en hämd på mig själv och mycket korkat.
Jag startar om igen.

@Majaella Förstår! Lätt att dricka på alla känslor, tyvärr.
Inte ens jag som är kär och lycklig verkar kunna avstå 100%. Då om någon gång borde man kunna avstå.
Idag är det ✅ Siktar på nyktert även imorgon. Håller jag det blir det automatiskt många dagar utan A då julen alltid är helvit här!

@Rehacer Vilken rolig rapport! Nu kör vi vidare, känns skönt att ha någon att kämpa med! Och det är konstigt egentligen hur glad man kan bli när det går bra för någon man inte känner. Forumet är fantastiskt! God fortsättning till dig och de dina❤️🎄

Hejaheja!
Du är ju grym!
Själv kämpar jag med mina känslor som är upp och ned men utan alkohol sedan nyår i alla fall, och då i sällskap och lagom. Men för mig är det en kamp, varje timme när jag är ledig, inte så mycket för suget utan för att orka möta alla sorgsna och ensamma känslor utan att döva . Jag kan bara hoppas att det vänder.
Skönt att läsa om att det går så bra för dig .

Nya året går bra om man ser till nykterheten. Men är sjuk igen, började känna av det på nyårsdagen. Lätt att inte dricka när man har feber och hostan från h-vetet. Har inte startat min bil sen 21:a december och då heller inte haft chansen att besökt vin-butiken. Winwin.
Lite vinglögg slank ner på julafton & skumpa på nyaårsafton, men det är allt. Ibland ska man ha turen på sin sida och få umgås med nyktra alkoholister och sen bli sjuk. Hahaha 😜
God fortsättning på er!

Hejsan @Rehacer
Ja det underlättar ju om sällskapen är A-fria och sen en period med sjukdom på det så är du plötsligt bra mycket närmare den 20:a Januari.
Vips, så har det snart gått en hel månad.😄

Krya på dig och ha det så bra. 😊

@Rehacer God fortsättning! Ja, ibland får man en bra paus när man är sjuk. Trist att du ändå blivit rejält sjuk igen. Jag känner också av en förkylning idag, snuvig och det kändes lite segt att promenera med hundarna idag. Vi får se varthän det går. Krya på dig och sköt om dig❤️

@vår2022 Ja, det är mycket baciller i omlopp nu överallt. Hoppas att du slipper bli sjuk!
Jag är piggare, har bara hosta kvar. Men har haft en djävulusisk helg ändå. Gick ut med fuktigt nytvättat hår i fredags i -16 grader och min känsliga nacke slog bakut direkt. Har haft såå ont både i nacken och huvudet hela helgen, helt vedervärdigt! Är fortfarande ur fas. Måste verkligen söka för min nacke, detta är inte normalt. Jag blir helt utslagen och vill typ dö när jag får dessa nackproblem! Men jag har inte druckit - har funnits noll intresse av det. Endast överlevnad har varit i fokus.
Imorgon måndag, blir kul. 😕