@Varafrisk Har inte orkat skriva till dig som jag tänkt göra då jag tycker du är en fantastisk kämpe ❤️❤️❤️! Synd att vi inte är på samma arbetsplats för jag hade skrivit till dig, skickat Sms etc för att höra hur du mår. Även om jag inte umgås med mina kollegor privat tillbringar jag mer tid med dem än mina vänner och jag är av uppfattningen att man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad…. Och jag vågar påstå att oavsett vad man blir sjukskriven för så blir man väldigt glad av omtanke. Fick själv missfall för länge sedan och var knäckt, mina kollegor skickade blommor i början men också längre fram i sjukskrivningen lite Sms då och då och jag blev så glad…. Jag orkade förvisso inte svara men de förstod ju. Tycker hursomhelst det är super att du tar hand om just dig nu. Det är du värd! Vila, ta en promenad eller två men först och främst bara vara!!! Stor 🥰 till dig starka kvinna!!

@Ny dag Tack för dina ord❤️Ja, det är egentligen så lite som krävs. Jag umgås inte heller m ngn av mina kollegor privat men det är ju med dem som jag tillbringar den största delen av min vakna tid iaf under vardagar. När man eller som det blir för mig så tappar jag fotfästet lite grann då är det så viktigt att känna ett sammanhang.

Jag behöver göra ngt imorgon som fyller på m energi ngt enkelt. Jag sa t min man att vi kunde kanske packa ner fikakorgen el ngt annat och åka på en liten utflykt. Jag behöver bygga upp lite filter gentemot min dotters känslor för de går rakt in i mig vilket blir varken bra för henne eller mig. Jag skulle önska henne ett nytt jobb vilket inte är helt enkelt. Är kritisk t psykiatrin.

Ska prata m rehabkoordinatorn ifall jag skulle behöva ta lite prover för att se att allt är ok.

Kram och Godnatt 😍

Den 11/1 förra året berättade jag för min chef om att jag var alkoholberoende. Jag skulle under en månads tid gå i en motivationsgrupp och därefter börja en öppenvårdsbehandling. Vet inte om det var dagen efter som jag berättade för en kollega som jag brukar anförtro mig åt men jag tror det. Den 13/1 berättade jag för min kuratorskollega ( hon m stängd dörr) och därefter berättade jag för alla mina kollegor , en och en. Ingen hade anat nåt! Det var ett bra skådespeleri!

Det tog ytterligare tio dagar innan jag slutade dricka. Kvällen före min första dag som nykter åkte jag t systembolaget. Jag var där fem minuter före stängningsdags. En kvinna som jobbar där och som jag känner lite grann och hade berättat om behandlingen sa …det var i grevens tid. Jag svarade att jag klarar inte det här jag behöver nog läggas in men jag ville så ogärna läggas in. Dagen efter var jag nykter, det var en lördag. Dagen efter den dagen var en söndag och jag var nykter. Den tredje dagen åkte jag till systembolaget. Tittade in i fönstren. Kvinnan jag kände jobbade. Jag tänkte jag åker t en annan stad 2,5 mil bort. När jag kom t första rondellen precis utanför stan så tänkte jag om du inte åker hem nu kommer du dricka även imorgon. Så jag körde runt och åkte hemåt men i nästa rondell vände jag för att åka tillbaka till första rondellen. Samma diskussion m mig själv så jag körde runt och åkte hem. När jag kom hem var kl 17.30 . Jag ställde min väska i köket, sa t min man prata inte m mig. Jag gick ut och kom tillbaka när klockan hade passerat 18. Sedan den dagen har jag aldrig förhandlat. Jag har känt sug pga vanan. Vanan att dricka när vi har semester och har hyrt en stuga. Vanan att dricka vid jobbiga känslor. Vanan vid att dricka vid fredagsmys. Men jag har aldrig förhandlat, tänkt köpa alkohol, velat dricka!

Så idag kära forumvänner firar jag ett år som nykter!!!💪🏻🙌🏼💃🏾🕺🏻Tjoho🥳 Jag är SÅ stolt!! Jag känner en sådan otrolig frihet över att slippa alkoholen!! Idag ska jag gå på möte och få en medalj (nyckelring) därefter ska min man och jag gå på restaurang och äta god mat👌🏼Ja, jag håller med er som passerat året el flera årsdagar som nykter. Den här årsdagen är större än min födelsedag💪🏻

Stor varm innerlig kram t er alla🤗❤️

@Varafrisk Så himla starkt och fantastiskt bra jobbat av dig! Stort rungade Grattis till 1 år!🥳🎉🌺. Här kommer en guldmedalj från mig också🥇. Ha en riktigt fin dag och var superstolt över dig själv❤️

Stort grattis! Och så viktigt det du skriver om hur du kämpade den tredje dagen. Att du övervann suget och åkte hem, att det går att hitta styrkan, och att det går att bli nykter fast det är svårt. Och flera modiga strategier av dig som hjälpt dig att lyckas, att prata med chef och kollegor, söka hjälp, och inte minst att du berättat för kvinnan på bolaget.

Grattis @varafrisk- otroligt att det redan gått ett år, så starkt av dig och särskilt så som detta år har varit med all oro kring din dotter.
Önskar dig en riktigt fin födelsedag! 🎂 Kram 🤗

@Charlie70 @Sattva @Smillans @vår2022 @Denlillamänniskan @Kennie @Andrahalvlek @Se klart @Himmelellerhelvette Varmt innerligt tack för era grattishälsningar och ord på min ettårsdag som nykter❤️❤️❤️

Jag fick min medalj på NA-mötet igår🎖️Jag var så stolt och jag var så glad🙏🏻❤️Därefter blev det restaurangbesök m min man. Viltfärsbiffar till varmrätt och creme brûlée till dessert. Mums😋

Kram😍

Hej! @Varafrisk, Stort grattis till dig som kämpat på så bra och har lyckats med konsten att vara nykter i ett helt år! Det inspirerar verkligen en nybörjare som en själv på nykterhetens snåriga stig liksom. Men kan ändå skryta med att jag åtminstone kan fira tre månader idag som nykter medlem här på forumet. Har inget alkoholsug heller just nu och det är jag då tacksam för. Känner så väl igen det där med att vilja gå in på bolaget men samtidigt inte vilja det alls liksom. Starkt jobbat kompis!
Ha en fin dag!

@Nell Tack snälla du för att du tittade in och skrev h mig🙏🏻🤗

@Flarran Vad kul att du tittar in h mig👍🏻och tack för dina ord🤗🙏🏻 och varmt Grattis t dina tre månader det är riktigt stort💪🏻Var stolt!😍

Kram🥰

@Varafrisk Jättegrattis och så fantastiskt du jobbat för detta. Älskade beskrivningen av de första dagarna när du besegrade suget i rondellen!
Hoppas att år nummer två blir ett riktigt fint år, på ännu fler sätt!❤️🙏🏻❤️

Jag har varit SÅ trött idag. Sover lite oroligt. Tänker att det beror dels på problem m torra ögon dels på stress/oro för att mycket är otydligt omkring mig.

Har fått förlängd sjukskrivning med 100% tom 18/2 och 50% fr 19/2 tom 20/3. Rehabkoordinatorn hade pratat in det på mitt mobilsvar. Jag kunde inte heller räkna med förlängd sjukskrivning efter det. Men hallå?? Vill inte läkaren träffa mig? Hur vet han/jag att jag orkar jobba 50% den 19/2 och 100%?
Jag får prata m en samordnare som är sjukgymnast samt kanske gått en kurs i vad man ska ge för råd/vilka frågor man ska ställa. Dessutom mår min dotter sämre igen, rädd för att gå in i en depression. Hon sa själv att hon fick kanske börja jobba för tidigt. Och ja så var det med all säkerhet. Det är tufft m psykisk ohälsa för jag måste orka driva mitt egna ärende men även min dotters.

Imorgon åker min man t Sälen kommer hem på söndag. Det är nog tre år senast som han var iväg. Det känns lite jobbigt att han åker iväg nu när jag inte mår bra och inte heller vår dotter. Jag gläds samtidigt med honom för han tycker verkligen om att åka skidor. Tror inte någon har varit borta över natten sedan han var iväg förra gången. Då arbetade jag ju. Det känns lite knepigt men jag ska rå mig själv och försöka så mycket jag kan vara här och nu.

Kramar ❤️