Dricker absolut inte varje dag. Mest fredag o lördag, ibland i veckorna om jag inte jobbar dagen efter. Men blir alldeles för mycket varje gång. Haft en diskussion med min man under en längre tid angående detta. Jag vill ändra mig men får inte hans stöd. Sagt att jag vill att vi tömmer huset på alkohol, åtminstone för ett tag, o har en vit månad. Men han vill kunna ta sin öl (han har inga alkoholproblem). Tycker det känns tungt, jag erkänner mina brister men han vill inte offra nåt för min skull. Hans båda föräldrar var alkisar så jag fattar inte hur han tänker. Känner mig väldigt ledsen just nu. Jag kommer med förslag hur vi kan göra men känns som allt hänger på mig. Måste han ha ett helt jävla systembolag i källaren när det är som det är???

Har haft en diskussion med min man igen men känner att vi inte når varandra riktigt. Jag vill inte ha alkohol hemma. Åtminstone inte på ett tag. Behöver ändra mitt beteendemönster. Tänker inte tanken att dricka alkohol i veckorna, men så fort det blir fredag blir det ett måste. Och då blir det alltid alldeles för mycket. I fredags natt åkte spyhinken fram. Orkar inte mer.
Min man har inga problem med alkohol. Han vill kunna ta sig EN öl på fredagskvällen.
Så är det egoistiskt av mig att be min man köra iväg sina öl? Jag kommer aldrig kunna ändra mig om det finns alkohol lättillgängligt hemma.

@Nini Jag tycker att han kan hjälpa dig iaf i början när det känns svårt. Med tiden är det kanske inte så stort problem.
Om han vet och förstår att du måste få hjälp att sluta så borde det inte vara en så stor sak för honom.
Han borde vilja hjälpa dig, tycker jag.❤️

@Amanda L
Tack för ditt stöd.
Precis så hoppas jag det ska bli. Att man med tiden inte förknippar fredagskvällar med att dricka öl. Och då kan han ha sitt lilla ölförråd i fred😊
Känner mig ledsen o misslyckad ikväll. Är tråkigt att blotta mina fel inför min man o önskar han kunde peppa mig. Men kanske han inte förstår riktigt. Fast lite konstigt eftersom hans pappa hade alkoholproblem...
Nä jag ska inte sitta här o tycka synd om mig själv, ska stå på mig imorgon. Det måste bli en förändring nu.

Hej @Nini !
Jag tycker inte att din man behöver ha alkohol hemma överhuvudtaget. Behöver han dricka nu om du försöker sluta? Jag tänker att han kanske inte förstår hur allvarligt och svårt det är att vara beroende/sluta dricka.

Heja heja dig❤️

@Nini Jag förstår dig. När jag slutade dricka så sade jag till min man att jag kommer inte att fixa det om vi inte gör det tillsammans på så sätt att det inte får finnas någon alkohol hemma. Att det bara kommer att trigga mig. Han har tidigare sagt att det är, väl bara att dricka mindre, att så farligt mycket dricker jag väl inte, bara att det blir för mycket ibland. Det har jag tagit, för att slippa sluta, men jag har ju aldrig kunnat dricka måttligt eller hantera alkohol. Smygdricker och gömma blev det också. Till slut så sade jag att jag är alkoholist och jag har stora problem, att jag inte orkar mer och kommer ta gå under om jag inte slutar. Berättade även om allt smygande och gömmande. Lade upp alla kort på bordet. Då insåg han hur illa det var och han köpte inte hem alkohol mer. Så att berätta allt gjorde att han förstod bättre. Jag tycker att man ska kunna berätta om alla sina tillkortakommanden för varandra och att du inte ska känna skam eller det som du känner för att du berättat. Det är ärligt och sant. Ett liv tillsammans handlar om att hjälpa och stötta varandra, lyssna och tro på varandra. Våga vara skör och blotta sig. Vara ärlig och sann. Lyssnar han inte så försök gå din egna väg för att du ska må bra. Livet blir så mycket bättre som nykter, det kommer att göra dig stark, trygg och lugn. Ångrar inte sekund! Har nu varit nykter i över 2 år och 3 månader. Har fått mitt liv tillbaka fast det är så mycket bättre nu😁

Stå på dig! Det är så värt!❤️

@Rustning Jag tänker att om man är alkoholberoende så funkar det inte att den man lever med inte ens tar en öl kanske inte ens en alkoholfri öl utan att det triggar. Någon kanske klarar det men för väldigt många fungerar det överhuvudtaget inte.

@Nini Jag förstår att du känner dig ledsen att han inte bara kan avstå ett tag. Tror som flera andra att det är viktigt att du verkligen förklarar att du inte alls når bra av att dricka och behöver stöd och hjälp.
Jag tycker inte du behöver skämmas för det. Samhället och staten tillhandahåller en dryck som är beroende framkallande och en del blir beroende, andra inte.
Det är inget man kan styra över och ingen tänker väl på att det kan bli så illa från början. Sedan skapar alkoholen också ångest och skam.
Men den brukar försvinna rätt fort när man slutat dricka.
Ett annat tips ang fredagen kan vara att du köper hem någon god dryck och en påse goda nötter eller annat du gillar. Jag gillar Sweppes Indian Tonic zero med apelsinjos till och is…. Alternativet till öl behöver ju inte vara kranvatten..
Hoppas din man kan ge lite pepp nu. Min var också trög i början och verkade inte heller förstå mitt läge.
Men det har blivit bättre och även om det inte skapar något sug hos mig är jag ändå glad för hans skull när han dricker mer sällan..❤️🙏🏻

@Amanda L
Tack snälla för dina peppande ord!❤️
Jag har pratat med honom nu och tror han förstår att vi inte ska ha kvar ölflaken i källaren. Att om jag inte har fri tillgång till alkohol hemma får jag kanske med tiden in ett annat beteendemönster. Fredagskväll blir inte likställt med att dricka fem-sex öl. Men är högst osäker hur det kommer gå! Känner dock lite hopp!👍😊

@Nini Tänk på att det är bara du som bestämmer över ditt eget liv. Även om det finns massor av öl i källaren, och även om det såklart är jobbigare…
Det kan också kännas skönt att veta att ingen och inget annat bestämmer om du ska dricka eller ej…
Gör det du kännar är bäst för dig! Håller tumnarna! 😀❤️🤗