@AmandaL, @vår2022, @seklart, @påvägmothälsa, tack 🙏 så jättemycket för värmande ord 😊Jag har gått vidare och mår bra i min måttlighet. Jag har helt slutat med smusslande och dricker aldrig längre för mycket, blir aldrig 🙅‍♀️ full. Däremot kan jag absolut inta ett antal enheter under en kväll men det har liksom blivit en icke-fråga. Jag räknar inte eller registrerar längre. Men har ändå en plan i huvudet och är mån om att varje enhet ska få ta sin tid.
Jag är tacksam varje dag för forumet som verkligen hjälpte mig att nyktra till på alla vis och genom igenkänning få syn på många problematiska aspekter med mitt drickande och redskap att hantera dem.
Till alla som kämpar med måttlighetsdrickandet vill jag säga: kämpa på. Det går. Men man måste vara hård i början. Man måste framförallt observera sig själv och vad som händer när det spårar ur. Man måste bestämma sig för vad målsättningen är och hitta strategier och personer som kan hjälpa en. Samtidigt (och nu svär jag lite i kyrkan och detta beror verkligen på situation), om det är måttlig man vill vara så kan man inte heller bara FÖR hård mot sig själv.
Jag har haft två kvällar under hösten (inklusive nyår) när jag druckit mer än jag tänkt. Men samtidigt inte så att jag blivit full eller bakis utan haft huvudet klart. Och då tycker jag att för min målsättning är det helt ok.
Som sagt, drickandet är mycket av en icke-fråga och det är också därför jag inte är på forumet längre. Samtidigt är jag så tacksam och också nyfiken på hur det går för dem av er jag hängde med i somras och delar av hösten. Kramar och kämpa på ❤️

@Eirene Hej! Eftersom du var nyfiken, så kan jag berätta att jag fortfarande är nykter och mår toppen av det.
Jag klarade aldrig av att dricka måttligt, men bra för dem som klarar det. Vilka som gör det vet ju ingen innan, utan det är ju något som visar sig med tiden. Men om man ständigt misslyckas så kan man må mycket bättre genom att vara nykter och slippa en massa bakslag och att börja om. Men det kan ju var och en bara bestämma själv.
Kul att det funkar så bra för dig iaf och jag tror precis som du att mycket handlar om förhållningssättet, alltså hur man ser på alkohol och hur viktig alkoholen tillåts vara. Först när den blivit mer oviktig tror jag det är möjligt. :)