Hej allihop!

Vi kommer under hösten att göra en stor uppdatering av Alkoholhjälpen, som kommer att vara klar runt årsskiftet. Av tekniska skäl kommer vi därför att stänga anmälan till våra program (Alkoholprogrammet och Anhörigstödet) onsdag den 20:e september. Anmälan kommer att öppna igen i samband med lanseringen av den nya sidan. Alla som redan anmält sig kommer att ha oavbruten tillgång till programmet under tiden.

Alla övriga delar av sidan (t ex forumet och frågelådan), samt vår telefonlinje som nås på 020-84 44 48, kommer att vara tillgängliga som vanligt.

Vi tackar på förhand för ert tålamod, och dyker det upp några frågor kring detta är det bara att skriva här eller i frågelådan!

Hej jöns! Det finns massor av vägar till att sluta dricka, och du behöver hitta fram till den som passar för dig. Du har fortfarande kvällen på dig att anmäla dig till programmet, bara klicka in dig på www.alkoholhjalpen.se/program. Det är ett sätt att försöka komma fram till vad som passar dig. Du kan också starta en egen tråd här på forumet och berätta om hur du har det och vad du vill göra - eller ringa vår telefonlinje på 020-84 44 48. Det finns såklart andra sätt också, vad tror du själv att du behöver?

Hej @ann74! Anhörigprogrammet som finns här på Alkoholhjälpen (men som tyvärr fortfarande är på paus), är en form av självhjälpsprogram, som en arbetar med på egen hand. Det är med andra inga fysiska träffar i det programmet. Om du känner att du behöver prata med någon kan du vända dig till exempelvis Alkohollinjen (020-84 44 48) eller ta kontakt med anhörigstöd i din kommun. Hoppas att du hittar något som känns hjälpsamt för dig!

Hej @stormiettvattenglas och alla andra som funderar över programmet! Uppdateringen av Alkoholhjälpen och programmet har tyvärr dragit ut lite på tiden och vi jobbar för fullt för att få det klart. Förhoppningsvis kommer vi att få det klart och kunna starta programmet igen det under första kvartalet av det här året. Vi är ledsna att det tar lite längre tid än planerat. Om ni har frågor, funderingar eller exempelvis vill hitta andra vägar att få stöd, är ni varmt välkomna att skriva till oss i frågelådan (https://alkoholhjalpen.se/fraga) eller ringa oss på 020- 84 44 48.

@Kristoffer
Hej.
Gällande program för både beroende och anhöriga är det superbra att det finns. Verkligen!
Då människor på bägge dessa "sidor" kan må så dåligt, kanske ni i framtiden kunde avstå från att skriva då något ska bli klart. Man ser fram emot något och så blir det inte ... Att ändra lite hur ni berättar om eventuella nya tekniker, vad forumet erbjuder och i detta vara försiktiga med att lova.

Mvh,
Tröttiz

Hej @Tröttiz! Tack så mycket för din feedback, vi tar med oss det! Det är förståeligt att programmen är efterlängtade här på sidan och att det har uppstått ett tomrum nu när de varit på paus ett tag. Det tycker vi med och är ledsna över att det har tagit längre tid än vad vi räknat med. Vi ser fram emot att uppdateringen ska bli klar och att programmen ska finnas tillgängliga igen! Om någon känner behov av att stöd och tips utöver det som finns på forumet, så skriv gärna till oss rådgivare i frågelådan.