Har i kanske 10 års tid druckit öl, flera gånger i veckan. Drack även sprit och vin i mellan åt. Idag dricker jag sällan vare sig sprit eller vin men dricker öl 3-5 dagar i veckan. Dricker aldrig mer än 4-5 stycken per gång.

Känner att jag behöver en förändring i mitt liv och sökte därför ett nytt jobb, där de gör ett alkohol -och drogtest. Vilket ska ske om två veckor. Visserligen dricker jag ofta men är ingen råsupare utan håller mig oftast runt 4-5 burkar. Vill säga att det oftast är Åbro 7.3 jag dricker också. De senaste veckorna jag druckit har det var 3-4 dagar i veckan. Senast jag drack var Tisdag och onsdag den här veckan. Sen har jag inte druckit mer efter det och tänker inte fortsätta med det av flera anledningar, framförallt för att det påverkar både ekonomin och hälsan och jag ser inget nöje i alkohol längre.

Men till frågan, kommer de se på det blodprovet de gör om två veckor att jag har problem eller ett riskbeteende?

@Alkoholfen2018 Det finns ett antal tester som de kan göra. Jag är ingen expert på området, men jag är har erfarenhet av PEth-tester. Om jag förstått saken rätt är det i allmänhet det testet som arbetsgivare använder för att kontrollera eventuellt alkoholberoende. Halveringstiden för PEth är mellan 4 - 10 dagar och har man mer än 0,30 µmol/L anses man som beroende. Om du inte har alldeles på tok för högt PEth-värde just nu och har rimligt kort halveringstid bör du kunna klara dig under gränsen om du håller dig nykter fram tills det är dags för provet. Se det positivt, det är mycket som ligger i potten! Nytt arbete, bättre hälsa, mer pengar i plånboken!