Jag tror att jag har fuckat upp. Eller rättare sagt mina alkoholvanor.

Chefen på jobbet pratade med mig idag om mitt mående och mina vanor, och det blev så att chefen fick ändra mina arbetsuppgifter framåt för att ge mig ett break. Och det förstörde mig. Det fick mig att inse att det jag håller på med när jag dricker är orimligt. Men jag vet inte om jag kan sluta.

Jag vet inte vad jag ska göra. Det här är mitt första riktiga jobb så vill inte att jag ska förstöra det här mer. Men samtidigt mår jag såpass dåligt att jag inte vet vad jag ska göra. Varje sekund av min dag går ut på att söka efter något som tar mig härifrån nuet. Det är allt från vad jag ska dricka till nikotinprodukter och självskadebeteende. Jag känner bara att alla problem i mitt liv aldrig löses utan det bara byggs på. Stressen tar kål på mig och nu har alkoholen som varit det enda som jag känt hjälpt, gått helt över styr. Jag vet inte längre vad jag ska göra, och jag skäms över mig själv. Alkoholmissbruk finns i släkten men jag har alltid tänkt att det inte kommer att drabba mig på det sättet. Och nu har det gjort det. Jag trodde att supa ner sig skulle hjälpa mig från de andra problemen, men det kom nu som en käftsmäll att det kanske inte gör det. Och jag vet inte alls vad nästa steg är.

@ergo_erro Det låter jättejobbigt det du går igenom! Hur känns det nu med allt?

Förstår om samtalet med chefen var omtumlande! Samtidigt kanske det kan vara en vändning, att någon utifrån uppmärksammar hur du har det? Har du fått något stöd förutom ändrade arbetsuppgifter?

Verkar som att du har bra koll på vilken funktion drickandet fyller för dig. Att det delvis är ett sätt att hantera annat i livet som är jobbigt, att det funkar för stunden men inte i längden. Vad tror du att du skulle behöva för att kunna hantera det som är jobbigt, på ett mer långsiktigt sätt?

@ergo_erro Prova att ringa Alkohollinjen och prata med en rådgivare. Jag tror det kan vara bra att du får beskriva hela din situation och kanske få tips på hur du kan ta steg ett.
Alkoholen är ju ingen lösning på något enda problem. Men som Jenny skriver : du kanske behöver hitta alternativen?