Nog är alkohol en bedrövlig drog. Så himla mycket tid, energi och livsglädje den har stulit alltså. För att inte tala om hur mycket skada den gör på ens hälsa på så många sätt. Tänk, så här trodde man då aldrig att man skulle tänka för inte så värst länge sedan. Har idag suttit och pysslat med lite enkel bildredigering och manipulering av ett egenhändigt taget foto. Som jag lite så smått har funderat på att kanske använda som profilbild här på forumet så småningom.

Det var riktigt kul pyssel faktiskt, att gå loss på en egen bild och vara lite smått konstnärligt kreativ. Tänk, inte en enda tanke på nån dimmig berusning fanns. Tror nog att hjärnan så här inför snart fyra månader som helnykter här på forumet börjar att fungera lite bättre. Sitter och dricker en slurk kokkaffe så här mitt på kvällen och har det rätt så gott faktiskt.

Nog är det lite lustigt hur det kan bli, tidigare så fanns det bara tankar på nästa berusning och i stort sett inget annat. Förresten, det är då inte var dag som jag dricker kaffe liksom, men idag så kändes det faktiskt helt rätt. Kör nu vidare som helt alkoholfri för det funkar ju finfint, åtminstone nu i alla fall vilket man är tacksam för.

Borde nog försöka att få upp min nysnickrade bild här på sidan, det är en JPEG-fil på 1000x1000 bildpunkter som är gott och väl under1 MB stor och finns på mitt skrivbord i min dator. Nu ska man bara lista ut hur man får upp bilden på forumsidan också. Vilket då inte var det lättaste alltså när jag nyss gjorde ett försök så att säga. Kanske @admin har nån bra steg för steg instruktion om detta...

Ha en fin kväll mina vänner!

@Flarran Ser fram emot en profilbild i din tråd😁. Har du gått in under din profilsida och försökt ladda upp den där? Jag vet inte hur stor min bild är i MB men visst kan du väl försöka spara den i ett mindre format om den nu skulle vara för stor? Skicka iväg ett meddelande till admin under fliken Stöd-fråga oss, så kan de säkert hjälpa dig.

För övrigt vad skönt att tankarna allt mindre är på alkohol och det är skönt att pyssla med något för att helt kunna fokusera på det. Ha en fin dag kompis!🌞

God morgon! @vår2022, kul att du tittade in kompis. Tänkte just att, nog är alkohol en lurig pryl, för när man minst anar det så kan man lätt drabbas av tankar på att det nog vore dags för en liten slurk igen... Ja, att man kanske skulle fira att man mår så bra eller nåt sånt där liksom... Tänk, vad lätt det är att bara ryckas med i en feststämning som råder utan att man tänker på det alltså, och sedan kanske man plötsligt bara är tillbaka i gamla hjulspår.

Det kom jag att tänka på nu när jag klev in här på forumsidan idag. Man skulle nästan kunna tro att man hade varit ute på nån fest och druckit rejält med alkohol igår, vilket jag inte alls har. Men på något märkligt sätt så känns det ändå nästan som en baksmälla idag. Blev nog kanske lite för inspirerad av omdaningen av forumsidan. Har nu funderat ett varv till, och har kommit fram till att det nog var bra att det var omöjligt att för enkelt och snabbt lägga upp en egen profilbild allt för spontant alltså.

Kör alltså här nyktert eftertänksamt vidare med forumets anonymt professionella profilbild. Det kan nog vara bra om det är lite neutralt ibland också. Förresten, såg att webbsnickarna på forumet verkar ha hittat lite svarta bokstäver till brödtexten. Får de nu bara tag på en bra och vettig vit färg till bakgrunden och även lättläsliga rubriker som matchar brödtexten så kommer det nog att bli riktigt bra så småningom.

Ha en fin dag!

För att ändra avatar eller profilbild som visas intill inlägget så gör du så här:
1. Klicka på din sida. Hittas även direkt på adressen https://alkoholhjalpen.se/user/
2. Tryck på knappen (nya) för redigera användarkonto.
3. Under fälten för epost och lösenord hittar du "Bild". Tryck på "Choose file" för att ladda upp din bild.
4. Tryck på spara längst ner på sidan.

Du får gärna höra av dig om du upplever problem.

@Flarran Hej! Vad bra att du till slut lyckades med din avatar. Nu blir det lätt att hitta dig😁. Ja, ibland kan tankarna ryckas iväg på alkohol, men då får man rycka tillbaka dem.

Ha en bra dag!🌺

Hejsan! Kan meddela att gubben på profilbilden vid fototillfället var helt alkoholfri, även om det nog lär ha kluckat en hel del inombords där tidigare år kan man tänka. Hur som helst det var kul att göra en profilbild från grunden. Nu är ju bilden här bara 100x100 bildpunkter. Men i en fullstor version så är det lite graffitikänsla över den. Valde ett filter som fick fotot att framstå som målat på en tegelvägg vilket blev rätt häftigt, men det missas ju i en liten bild som i mobil och sånt. Hur som helst, så har man idag själv faktiskt här på forumet varit helt alkoholfri i fyra månader. Tyckte det kunde firas med att knåpa ihop en kul bild och lägga upp alltså. Förresten, @Andrahalvlek och @vår2022 kul att ni tittade in sväng och kollade in min nya avatar.
Ha det gott mina vänner!

Nu börjar en ny tid var känslan som kom till mig efter att jag hade ätit en pirog och druckit en läsk. Fyra månader som helt nykter och alkoholfri medlem här på forumet har givit mig möjlighet att arbeta med mig själv på olika plan och att bekanta mig med hur jag tänker, känner och fungerar. Jag har skrivit en hel del om hur mina tankegångar har varit genom åren och hur alkoholen utan tvekan har fått ta en alldeles stor plats i min tillvaro.

Jag vet nu att jag klarar mig alldeles utmärkt utan alkohol som är ett skadligt nervgift som bara förstör mina chanser till personlig utveckling. Hade det varit för bara drygt 4 månader sedan så hade jag inte alls vågat vara mig själv och ens lagt upp en bild som föreställer en flaskgubbe. Men här på forumet känner jag stöd och har fått modet att vara kanske lite töntig ibland, att våga berätta hur jag mår i stunden och känner inför saker som kan kännas svåra. Man lär så länge man lever heter det väl och nog är det så. Nu har en ny tid börjat och nu går jag steg för steg nyktert vidare.

Kommer ihåg inför julen förra året hur orolig man var att falla för frestelsen att köra igång och av tradition kanske börja att dricka gamla favoritsorter av diverse vin, öl, sprit och likörer av olika slag från bolaget. Nu när vi går mot vår så finns det en viss oro att man kanske ska falla för den ologiska frestelsen att bara ta till flaskan igen eller kasta sig över ett gäng pilsner som universalverktyg för att slippa ifrån att tänka och känna så himla mycket.

Ska man kunna tackla morgondagen med ett nyktert sinne är en tanke som finns, och den sporrar faktiskt till att vara mer vaksam på ologiska känslor till skadligt drickande vilket faktiskt är bra. För har man en gång lärt sig att springa och gömma sig bakom en flaska så finns risken att man gör så igen. Men nu har jag fått lite kunskap som verktyg med mig som har satt sig i min tankevärld. Jag förstår att stanna upp och tänka på sånt som HALT och att man aldrig ska ta första glaset eller burken om man inte vill utsätta sig för risken att hamna i alkoholträsket igen.

Jag är medveten om att det kan bli svårt ibland, men inget är omöjligt för när allt kommer omkring så är det ju faktiskt som så, att det bara är jag själv som kan besluta om hur det framledes ska gå med min fortsatta nykterhet. Det kommer att komma dagar då man kanske inte står ut med tillvaron och kanske vill ta den enklaste vägen att berusa sig. Något som faktiskt har visat sig att inte vara så himla enkelt det heller, nu när man ju vet vad alkohol gör med ens hälsa både fysiskt och psykiskt. Firar i denna stund min relativt nya nykterhet med en liten kopp kaffe och en bit glasstårta.

Känner nu tacksamhet till att få vara alkoholfri nykterist och att jag har kunnat samla på mig lite livskunskap som jag nog har läst om tidigare som missbrukare, men inte kunnat använda mig av fullt ut. Detta då hjärnan inte har fungerat något vidare då den varit i princip ständigt förgiftad av alkohol i så himla många år. Har idag läst lite i min helnyktra gamla mors dagbok där hon bland annat skrev rätt tänkvärda ord som att hon trodde att det var förutbestämt vilka människor och även kanske vilka slags prövningar av olika slag som man som människa möter på sin väg genom livet. Vet att hon var starkt kristen och tydligen bad till den högsta makten för bland annat mitt bästa.

Jag kan väl inte direkt påstå att man är guds bästa barn på något sätt och vem kan väl göra det liksom utan att väl kanske hyckla och skarva rejält. Men försöker nu göra mitt bästa för att vandra vägen fram med ett nyktert sinne i alla fall. Tänk, att man trodde att det var en frihet att gå omkring bedövad av en massa skadlig alkohol. Ska nu festa till denna nyktra stund lite extra med att korka upp en flaska alkoholfri cider och ta och lyssna på lite svängig hederlig gammal Rock n Roll från 50-talet. Stort tack för grattis till min nykterhet riktas här till @ Andrahalvlek och @vår2022. Självklart känner jag även tacksamhet till er andra som har stöttat mig från dag ett här på forumet.

Ha en fin kväll!

Nyktra tankar som helt alkoholfri i fyra månader.

Det finns många tankar och känslor man kan upptäcka att man har förbisett tidigare år...
Vilket kan vara sånt som att, hur ska man göra för att kunna sluta dricka alkohol och sedan förbli helnykterist om det är ambitionen man har. Den här frågan är nog rätt svår att svara på om man inte i helt nyktert och balanserat tillstånd med ett klart sinne tar sig tid för att i lugn och ro verkligen i grunden analysera sin egen tillvaro och då tänker igenom mycket noga på varför man ens kanske ställer sig den frågan tror jag.

Minns när jag drack alkohol fritt var dag utan större begränsning när kroppen, ekonomin och vardagen fungerade skapligt. Då körde jag bara på och fyllde mitt glas, drack min burk, halsade ur min flaska och planerade för det mesta endast för nästa resa in till bolaget. Så att man inte skulle råka att stå utan sin flytande så kallade hälsokost eller kanske ”medicin” inför kommande dag.

Det finns alltid en eller flera orsaker till varför man överkonsumerar alkohol i berusningssyfte oftare än vad man kanske egentligen vill göra. Först i början för mig så handlade det om en nyfikenhet till vad alkohol var för något. Kände även att det var lite tufft och häftigt samt en frihet att kunna dricka precis i de mängder som jag kände gav mig lite av ett lugn, avslappning och tankevila.

När jag hade hittat in i ett mönster för drickande som gav mig någorlunda tillfredsställelse och visste på vilket sätt alkohol i mitt fall kunde få mig att må skapligt på olika sätt. Då blev jag snabbt fast i ett destruktivt dryckesmönster. Detta då mitt drickande blev till ett universalmedel att ta till för att slippa må psykiskt dåligt, slippa känna ensamhet, slippa känna otillräcklighet och att stå ut med att känna mig utanför.

Har kommit fram till att jag nog rätt sällan vågade vara mig själv, något som jag egentligen ju hade all makt i världen att själv tackla bäst som nykter. Detta var något som jag inte fattade då jag drack mig berusad och vandrade omkring i en bedövande alkoholdimma för det mesta.

Jag levde ursprungligen som ung i en mycket stressande otrygg miljö och trivdes inte alls med min tillvaro. Det enda som mest fanns i min tankevärld dagligen det var en önskan om att få vara någon annanstans där jag kunde känna ett inre lugn, en balans, trygghet och väl även en glädje och livslust och därmed ha en tro på att det fanns en bättre framtid. Jag ville ha ett liv som jag var nöjd med.

Tror att sådana tankegångar är något rätt så universellt. Detta då speciellt innan man inom sig kanske någorlunda vet vem man är, hur man fungerar i olika situationer och hos sig själv kanske har definierat ett eget livsmål. Tror att man inför sig själv måste hitta eller staka ut den väg som man önskar gå för att må bra som människa. Det är lätt att hamna snett på olika sätt när det gäller hur man tacklar saker och ting i sin egen tillvaro utan en klar insikt liksom.

Varje människa är unik på sitt sätt, men att man kan ta till missbruk av sånt som alkohol för berusning och förändring av sitt känslotillstånd är inte något unikt, utan det är nog bara något som man får acceptera. Men med ett nyktert logiskt tänkande så ser man till sist ofta att berusning inte är vägen till ett personligt lugn och harmoni. Man måste älska sig själv, man måste vara rädd om sin kropp, man måste ge sig själv de allra bästa förutsättningarna för att därmed kunna må någorlunda bra.

Som helt nyktert tänkande människa i fyra månader på detta eminenta forum, något som väl för bara ett år sedan inte funnits på kartan att vara eller bli, under den tidsperiod på trettiofem år eller faktiskt en hel del mer. Som överkonsument av alkohol. Så har jag nu hunnit att delvis analysera mig själv och min livshistoria fram till just denna tidpunkt som den här texten skrives. Jag har insett att jag inte har tagit hand om mig själv på kanske bästa eller ens ett någorlunda vettigt sätt.

För nog behöver väl kroppen lite fasta hälsosamma rutiner för vila och näringsintag. Den dryck man intar ska så klart inte heller vara förorenad med alkohol. På denna rätt så grundläggande punkt eller nivå så att säga går det inte att slarva med i längden. För är man exempelvis hungrig och trött så tar man inte de bästa besluten. Det är även viktigt att man är noga med att följa sin egen inre logiska känsla om vad som är rätt för att man ska må bra.

Sedan behöver väl kroppen även lite nyttig rörelse då och då i åtminstone form av någon promenad ibland. För visst kan man väl även bli stressad och frustrerad av att ta det allt för lugnt liksom. Här har man nog ännu rätt så mycket att lära av de som lite bättre förstår sig på hur människokroppen fungerar.

Det går inte i längden heller att ljuga för sig själv och då låta sig nöjas med att vara intvingad i en miljö och tillvaro där man inte trivs och känner en inre harmoni och mening med sin egen tillvaro. Då blir det lätt att hamna i obalans rent mentalt. Berusning av alkohol har för mig så ofta varit en flykt ifrån en inre obekväm känsla av att inte trivas med i stort sett något alls. Sedan blev berusningen så vanlig att en mättnadskänsla till den infann sig.

Om man som jag har kommit fram till att det är fel att dricka nervgiftet alkohol i ologiskt berusningssyfte. Så handlar det om att tänka logiskt och inte bara köra på utan tanke. Det går faktiskt att sätta sig över en ologisk känsla till drickande som man vet är fel. Kan här säga att jag aldrig blivit tvingad till att dricka den skit jag har druckit genom åren. Nog kan det blixtra till en sjuk tanke och längtan till berusning. Men vill jag vara underdånig slav under ett konstlat behov av bedövningsmedel för att känslomässigt orka leva i en otrygg miljö är sådant som jag nyktert tillstånd arbetat med i tanken.

Kärlek till mig själv har jag så som missbrukare aldrig känt och därmed ingen större självrespekt. Har nu studerat ämnet livskunskap en aning och dess olika aspekter. Här handlar det alltså om att bygga sig en miljö där man känner att man trivs med sig själv. Vad mår jag bra av, och vad mår jag inte bra av, det är nog vad man måste fokusera sig på först av allt så att man inte riskerar att må så dåligt att man väljer att i onödan berusa sig. Har man sedan en andlig övertygelse så skadar det nog inte heller om man använder den gåvan på ett sätt som även kommer en själv tillgodo. Kan nu säga att det krävs inte mycket för att må bra, för det mesta sitter i hur man tänker.

Det går inte heller att tanklöst följa någon annan människas själviska dröm, det går inte att försöka att vara någon annan än den man kanske till sist förstått att man verkligen är. Det här är ju ganska självklara saker när man nu tänker nyktert på saken så att säga. Det hela handlar nog om ett lite mer medvetet och strukturerat tänkande alltså . Som därmed ger en god inre självkänsla så att man åtminstone förstår att vara vän med sig själv liksom. Har man varit in i slutstationens väntrum liksom och vänt, så tänker man till sist som nykter och alkoholfri kanske lite annorlunda.

Alkohol brukar väl ibland kallas för flyktsoda, och visst ligger det väl mycket i detta samt att man om man mår dåligt väl lätt kanske tar till något medel för att bara för en liten stund få kunna fly en påträngande känsla som gör att man inte trivs med sin tillvaro. När det gäller drickandet har det för mig alltid handlat om att liksom förhöja stämningsläget, mota bort tristess, förhöja välbefinnande eller att kunna få slappna av och känna en stunds frid liksom. Jag har aldrig trivts i stressiga och högljudda miljöer eller andra sammanhang där jag själv inte har valt att befinna mig i liksom.

Det är så mycket jag har gått med på genom åren fast hela mitt inre ofta skrikit rakt ut att nu får det vara nog, säg ifrån, var dig själv stå upp för vad du tänker och känner. Välj din väg och tankegångar med största omsorg. Men då har jag oftast slagit dövörat till och fyllt på ett glas och druckit ur det hur jäkligt det än kanske har smakat för att snabbt med alkohol nå till en berusning på gränsen till att vara medvetslös ibland. Sedan har man vaknat och fortsatt med samma destruktiva meningslösa självdestruktiva beteende. Det som har varit, det har varit är nu en känsla som finns, vandrar nu alkoholfri vidare dag för dag med ett steg i taget.

Ha det gott!

Varför fick jag ett alkoholsug alldeles nyss? Det är frågan jag sitter och funderar på här i köket nu. Eftersom jag inte kunde somna för en stund sen så tog jag och gjorde lite nytta genom att gå utanför dörren och kasta ett par soppåsar så här mitt i natten. När jag sedan kom innanför dörren så kände jag mig nöjd och gick för att vila och då förhoppningsvis kunna sova en stund.

Men det gick inte alls, så därför satte jag mig efter en stund upp i sängen och funderade på varför man inte kan somna ibland fast man är trött och inte ens är speciellt hungrig eller så. Det kan tyckas att alla parametrar är rätt, men ändå så går det inte att somna liksom.

Just i ögonblicket när jag reste mig upp från sängen kom då som en blixt från klar himmel helt automatiskt en känsla som fick mig att önska något så ologiskt, så som att det vore fantastiskt om man hade haft en flaska portvin eller åtminstone en rejäl starköl i huset. Inte för att bli berusad direkt utan bara få sig ett glas vin eller lite starköl för att bli lite allmänt lugnare.

Men som tur var så hade jag ju inget starkare än saft, juice och alkoholfri äppelcider att tillgå alltså. Hade matbutiken varit öppen så hade risken funnits att man nog hade gått iväg och köpt ett sexpack med öl. När jag skriver det här så förstår jag ju att jag inte kan sluta att läsa kloka och visa ord som finns här på forumet. Har nu gått tillbaka i en del äldre trådar för att förnya inspirationen att hålla fast vid min vilja och ambition till att vara helt alkoholfri som jag har fokus på.

Trots mina fyra månader som nykter är man tydligen inte helt normalt tänkande. Det är nog så sant som det är sagt att nyktra fakta måste nötas in och speciellt så fort man har drabbas av alkoholsug. Gick därför in på forumet och kollade in en tråd hos skribenten Andrahalvlek och citerar här en tänkvärd textrad som lyder som följer:

”Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Viktigast först - vara nykter!” Sedan hittade jag fler kloka ord så som: ”Se till att nöta på med fakta, fakta, fakta och sen repetera, repetera, repetera. Du måste hjärntvätta dig med nyktra fakta”. Hittade även efter tips en rätt bra video på Youtube med titeln: ”Quitting Alcohol: Why Success Breeds Failure - Stop Drinking Expert”.

När man efter några månaders nykterhet kanske tror att man är säker och kan ta sig bara ett litet glas eller kanske en burk, så ska man verkligen vara på sin vakt. Har nu druckit lite alkoholfri cider och ätit några goda smörgåsrån med ost, kollat in videon, och förstår att jag måste börja kolla in lite fler liknande videos där de bästa tipsen ska infogas i mitt nyktra undermedvetna tänkande.

Har nu inte minsta alkoholsug och har dessutom blivit en viktig erfarenhet rikare. Nu är jag hur som helst, bra mycket lugnare och ska ta och göra ett nytt försök att sova några timmar. Nu känns det som att man faktiskt kan visa långfingret åt den fule alkoholdjävulen. Det är allt tur att detta eminenta forum finns.

Ha en fin nykter fredag!

@Flarran Stort grattis till fyra månader, fantastiskt jobbat! Hoppas du fick sova lite sen. Alkoholsug dyker upp då och då för de flesta. Men vi lär oss att inte agera på det. Det får finnas en stund och försvinner till slut av sig själv. Att känslor inte alltid behöver en åtgärd är något jag börjat jobba med. Att acceptera mina känslor som en del av att vara människa. Ibland är det jobbigt och det kan jag stå ut med, för jag vet att det ändras. Som vädret. Så kämpa på och bär med dig vetskapen om hur du tagit kontrollen över dina handlingar, att du är stark och klok. Du styr, det kommer att gå bra!

Tankens makt är stor är något man känner till och vet. Men ofta glömmer man bort det och dras lätt med av en spontan känsla som kan få en på olika humör. Så tänker jag nu när klockan just har passerat 12:00 och min frukost på grund av skriande mjölkbrist fick bli lite läsk och några smörgåsrån med ost på. Bättre det, än en massa flottiga chips och jordnötter som det höll på att bli, då jag inte hade nån ork och energi att göra en vettig frukost. Får väl bli en fiskgratäng senare så att magen blir nöjd och glad.

Det var allt en knepig natt, och alkoholdjävulen försökte då verkligen få mig på andligt fall i min kamp för att fortsätta som alkoholfri på heltid. Hade ingen alkohol hemma i huset vilket var en väldans tur. För vid liknande anfall av alkoholsug tidigare år så har det ju bara slutat med att man som idag fredag hamnat på bolaget som storkund av en massa klirrande flaskor.

Men jag lyckades faktiskt efter att ha läst en hel del kloka ord här på forumet ta mig igenom det hela liksom. Kampen för att bli nykter har nu på nåt sätt visat sig vara kampen för kanske något bra mycket mer än vad man kanske först trodde eller kunde ana. Det handlar tydligen inte bara om att tackla ett litet alkoholsug då och då, det handlar nog på nåt märkligt sätt om hela ens existens.

Det är nästan som att man kan tro att det vore andemakter inblandade som slåss om en själ på nåt sätt liksom. Men såna här tankar är väl bara fantasier, det finns ju ingen gud säger de som är inne på den ateistiska linjen. Men tänk om det är som gamla kristna morsan trodde att man måste vandra vägen fram inte bara som nykter och rejäl, utan också ha siktet inställt på mer än bara en världslig medmänsklig vandring. Nej, religionsgrubbel är då inget som man har ork och tid att lägga nån energi på så här en vanlig fredag. Har min andliga känsla och tro intakt det får nog räcka för stunden.

Tror det snart är dags att lyssna på lite på lite blandad Rock n Roll så att man inte blir totalt mossig och degig i skallen. Förresten så borde man väl lite senare ta och gå ut en sväng och inhandla lite mjölk och en limpa i lokala matbutiken, nu när man inte har minsta alkoholsug och riskerar att komma hem med några sex-pack med pilsner.

Nog är det konstigt att man kan vara missnöjd med tillvaron fast man egentligen har det rätt så bra alltså. Vaknade av att regnet smattrade på sovrumsfönstret för nån timme sen och då tyckte att allt bara var skit liksom. Har vid sådana tillfällen oavsett alkoholsug om drycker funnits, bara öppnat en starköl och sedan gått lös på bra mycket starkare grejer.

Men nu är ju siktet inställt på fortsatt alkoholfrihet så den tanken sköt man då i alla fall åt sidan så någon resa in till bolaget är då inte aktuellt. Undrar om man kanske skulle värma på lite kokkaffe och ta sig en pepparkaka eller två och sen gå och vila en liten stund kanske.

Det finns så mycket prylar man kan hitta på att göra en dag som denna, men det viktigaste av allt är då att man har siktet inställt på fortsatt nykterhet. För annars så är man väl snart nere i alkoholträsket igen. Den saken är då klar utan tvekan. Förresten, @Andrahalvlek och @Kennie. Det var trevligt att ni tittade in en sväng här på morgonen.

Ha en fin nykter fredag!

@Flarran Bra gjort av digklara dig från alkoholsuget!
Jag tror du är något på spåret när du skriver att det inte bara handlar om att sluta dricka, utan det handlar om ens hela existens. När man slutar dricka får man möjligheten att förändra så väldigt mycket annat i livet , har jag upptäckt.
Vad man bryr sig om, vad som är viktigt, vad man gör och siktar på. Allt omförhandlas. Och det är spännande!
Apropå regn mot sovrumsfönstret, jag älskar att höra det. Så olika vi kan uppleva saker..😌
Ha det gott tills vi hörs igen!

@Amanda L Tanken o sinnet blir klar när man är nykter. Jag känner igen mej så väl. Jag omvärderar så många saker! Och vilken skillnad!!! 🙏 Hör vill jag alltid vara! Vakna nykter på lördag morgon, Ingen ångest, inga luckor !

God morgon allihopa! Nu har det blivit lördag och här sitter man och dricker igen. Ja, ta det lugnt. Det är ingen fara, för det handlar om något så naturligt och hälsosamt som ett glas med helt vanligt kallt vatten. För en dryck med alkohol iblandat, är ju faktiskt när man tänker klart på det hela en förgiftad dryck som man blir sjuk av. På sikt är alkohol så skadlig för hälsan att det ju är inte klokt att dricka sånt om man nyktert tänker efter. Kort sagt så kör jag vidare även denna dag som helt alkoholfri för det är ju det bästa för hälsan om inte annat.

Har funderat lite på vad nykterhet i drygt fyra månader här på forumet, och i verkliga världen som jag ser det, liksom har givit mig rent praktiskt om man nu ser realistiskt på det hela sett till fördelar respektive nackdelar. Om jag börjar med att lista nackdelar jag upplevt att jag slipper ifrån när jag inte längre är slav under ett beroende till att hela tiden tvingas dricka alkohol på grund av kanske ursprungligen tanklöshet så att säga. Försökte väl i föregående mening förminska den dårskap som jag nu inser att drickande av alkohol genom åren varit.

Hur som helst, när det handlar om nackdelar som jag slipper ifrån som helnykterist, det är rätt så många faktiskt. Om jag då börjar med den största nackdelen som jag som helt nykter inte behöver tänka på längre det är väl att min fysiska och psykiska hälsa inte längre belastas med de negativa effekter ett dagligt intag av nervgiftet alkohol ger. Kort sagt kroppen fungerar bra mycket bättre och mer normalt balanserat som det nog kanske är tänkt. Här går det att räkna upp vinster som ett mer normalt blodtryck, bättre matsmältning, mindre depressiva ologiska tankar och känslor. En aning bättre sömn. Samt att den inre av alkohol framkallade negativa kroppsliga stressen har minskat.

Mina tankar är klarare, jag har fått kontakt med mig själv på ett bättre och lite mer naturligt sätt. Självkänsla och självrespekt för mig själv har vuxit en del och jag känner mig mer äkta andligt levande och närvarande rent mentalt än när jag i princip oftast var mer eller mindre nedsövd av alkohol i olika former. Meningen med livet har även börjat klarna på något sätt. För som helt nykter så förstår jag lite bättre hur avancerat konstruerat universum och även den mänskliga kroppen ju är. Den inre känslan av ett mindervärdeskomplex man hade som i stort ofta berusad, den har sjunkit betydligt när hjärnan inte längre är förgiftad och felinställd utan fungerar mer normalt liksom.

Jag kan vidare när det gäller fördelar kring nykterhet räkna upp positiva saker som bättre ekonomi, större framtidstro, större självsäkerhet samt att jag vet hur och varför, jag känner och tänker som jag gör. Innan jag blev helt nykter och hjärnan fick möjlighet att bearbeta intryck och information på ett nyktert sätt så kunde jag inte få grepp om min tillvaro på ett normal sätt. Det var så många beslut man tog som har visat sig vara helt felaktiga på grund av alkoholens inflytande. Samtidigt så förstår jag nu lite mer varför jag har druckit så destruktivt som jag har gjort. Det var ett fåfängt försök att fly ifrån mig själv. Detta förstår jag som nykter efter att ha bättre kunnat analysera mig själv och min livsresa.

Den fördel jag kan sakna av att inte berusa mig som tidigare, det är att min medfödda eller inlärda om man så säger, inre oro, nedstämdhet, grunddepression och bristande energi inte längre får någon lindring alls. Kort sagt så mår jag nu precis lika som innan jag började att berusa mig med alkohol. Den falska frihetskänslan jag hade som berusad är borta. Jag har blivit mer av en logiskt tänkande realist. Här kan man väl säga att min utveckling som människa har tagit fart så sakteliga. För Som nykter kan jag väga mina ord och stå för vad jag säger och även faktiskt komma ihåg saker på ett bättre sätt. Verkligheten är som den är och inte som tidigare färgad av feltänk och fantasier.

Jag är som nykter mer eftertänksam och inte en person som spontant bara gör saker utan att noga överväga hur jag agerar och tänker. Man kan säga att jag är mindre känslostyrd och här är väl risken att jag riskerar att bli lite av en överanalyserande realist och om jag inte arbetar med mig själv på att undvika att inte bli en cyniker så finns det nog risk att man blir en kall och hård människa. Här kan man väl även säga att min andliga övertygelse har lämnat mycket av det naiva stadiet bakom sig och växlat upp på en ny nivå. För en berusning är ju egentligen bara avkoppling från en slags upplevd verklighet. Men sammantaget så är nykterhet en grund för att kunna utvecklas som människa på många olika plan tror jag. Får nog nu börja att jobba en hel del på mitt positiva inre tänkande och även utveckla en aning kärlek till mig själv då detta är ett område som jag som missbrukare nog tycks ha missat vikten av att göra. Detta då jag nu har märkt att jag har lätt satt se saker liter väl mörkt, vilket lätt drar ned mitt humör. Hur som helst så fortsätter jag nu att upptäcka världen med nyktra ögon fast det stundtals är svårt. Tacksam för klart sinne och nykterhet är jag dock

När jag nu inte har berusning att ta till för att skingra depressiva tankar för att konstlat få må psykiskt bättre en liten stund då får jag nog söka annan stimulans liksom. Som helt nykter har jag alltså klivit in i en helt ny värld så att säga. Det gäller som nykter att lyssna på vad kroppen vill säga och inte bara ta till alkohol som universalverktyg för att fly verkligheten.

När jag nu har skrivit ett tag känner jag på något märkligt och ologiskt sätt att det vore fint att få vara berusad en stund så här på lördagen. Men då säger mig det nyktert logiska tänkandet något helt annat, vilket är att det nog mer snart är dags för en enkel frukost för att väl fylla på med lite nyttig energi bestående av lite vitaminer, proteiner och mineraler i form av kanske en kopp varm choklad, några limpmackor och kanske sedan en liten promenad för att uppnå ett naturligt välbefinnande.

Men då jag även är lite trött så får det nog kanske först bli en stunds vila i sängläge, men kanske även först en liten kopp kaffe, för något onyttigt i form av lite uppiggande koffein kan man väl som nykterist våga kosta på sig. Nu är mitt tredje glas med vatten tömt och inga planer på inhandlande av onyttig alkohol finnes. Borde kanske även snart lyssna på lite glad och uppiggande musik. Hur som helst, så får även denna dag gå i nykterhetens tecken. Förresten @Amanda L, det var trevligt att du tittade in här en sväng igår och skrev några ord till mig, sånt uppskattas alltid. Det är även kul att du @TessanTuss har hittat hit.

Ha en fin dag mina vänner!

Tänk vad man gnäller och har sig för det mesta. Det är ju faktiskt rätt bra att slippa gå på alkohol som ett gammalt spritkök eller nåt sånt. Sitter och dricker lite vanligt vatten och har dragit nu upp mina persienner och är lite förvånad över hur pass bra jag ändå har sovit i natt. Först fyra timmar från klockan 23:00 nånting igår. Sedan upp en nattsväng för en nattmacka och lite läsk, sedan fick man sig nästan fyra timmar till. Sån lyx utan nåt sömnpiller har man då inte varit bortskämd med under alla de år som man bara satt och hinkade i sig en massa öl, vin och sprit liksom.

Men det är är inte bara solsken och vacker fågelsång för att man blir nykterist, men det vore väl lite konstigt om det vore så. Något gnissel får man väl räkna med, men man ska väl visa lite tacksamhet till den högre makten som man ändå litar till fast en del väl tycker att man är en idiot som har en tro på nåt som inte syns. Men det skiter jag fullständigt i. För jag har min andliga övertygelse och passar så här en söndag i min personliga tankevärld ändå på att rikta ett tack till Gud i alla fall. Försöker att bli en lite bättre människa, men det tar sin tid och det tror jag nog min skapare förstår.

Har alltid känt en andlig närvaro av skaparen, men väl inte varit guds bästa barn för det. Men något glödande hat till andra människor oavsett vad de kan ha sagt och gjort det har jag då aldrig någon längre stund lyckats uppbringa. Det är är då en gåva att slippa gå omkring och hata för sånt är då en enorm energitjuv. Man ska ju förlåta sägs det, och nog är det för ens eget psykiska välbefinnande nog det bästa. Som helt nykter i några månader så har jag nog blivit lite mer andligt medveten och börjat att välja mina informationskanaler med lite mer omsorg.

Nyheter brukar exempelvis bara dra ned mitt humör, så numera ransonerar jag verkligen intag av nyheter angående världsläget som jag ändå inte kan göra så mycket åt. Borde väl denna söndag kanske göra som min gamla kristna morsa ofta gjorde och kanske ta och lyssna på lite på ord om Gud och höra lite hallelujasång, men gillar egentligen mest Rock n Roll som svänger som bara den. Brukar då i alla fall vara noga med att lyriken i sån inte är allt för skitig om man så säger. För ord har då en förmåga att färga av sig på ens tankar och i viss mån även känslor har jag märkt.

Nog har jag en massa plattor med kristna sånger som inte bara helt stinker av ett flåshurtigt och konstlat hyckleri. Kan säga att det finns bra musik inom de flesta genrer. Men jag är väl lite smått allergisk mot sånt som låter alltför beräknande religiöst på nåt sätt. Har just läst i min mors gamla dagbok om hur hon sakteliga i takt med att hon blev mer kristen började att vilja läsa och höra mer ord om skaparen och hans son alltså. Kommer ihåg att hon skrev om att hon önskade sig att bli lite mer i tanke som hon ansåg att Jesus var. Kanske bli lite mer godmodig på nåt sätt och då väl förhoppningsvis bli ett verktyg i det godas tjänst så att säga.

Nej, nu är det nog dags att fylla på glaset med lite mer vatten känns det och kanske skulle man ta och lyssna på lite svängig Rock n Roll så att man inte bara blir totalt mossig liksom. Förstår så väl alla som säger med eftertryck att de absolut inte är religiösa. För om man slår på ett program där det hålls gudstjänst en söndag som denna, så får man väl med säkerhet mest höra om hur saligt det är att giva bort sina pengar till någon obskyr församling. Sånt predikande får då en att känna att det nog behövs lite mer jäklar-anamma liksom.

Tänk, morsan hon gillade då inte bristande ordförråd som hon väl ibland påpekade när hon tyckte att man väl svor så himla mycket i onödan. Då brukade fan flyga i en oavsett om man var nykter eller ej och då blev man då rätt humoristisk på sitt eget sätt liksom. För då kunde hon få höra en harang i stilen med att - inte Fan svär väl jag så Jävla förbannat mycket för Helvete...

Ha en fin söndag!