Har försökt så många gånger, men det vill sig inte. Varför vad gör jag för fel? Vill inte känna njutning och livet i mig bara när jag dricker.
I dag är första dagen jag ska låta bli. Dricker i stort sett varje dag nu vin. Hatar det samtidigt som jag älskar att ta första glaset. Sjukt jag vet. Hur fan kunde jag utsätta mig för det här.

@Branda välkommen hit! Du är inte ensam! Vi hjälps åt, peppar o stöttar!
Jag känner också sånt självförakt när jag inte kan vara måttlig! För mej gäller nolltolerans! Jag hittar mycket styrka o vägledning här i forumet! Läs o skriv !
Nu ser vi fram mot en fin skön nykter lördag! 😍

Ibland undrar man om självföraktet inte snarare handlar om beroendehjärna som försöker hålla fast en i just beroendet. Det finns inget att skämmas över. Vi är infasade i en kultur där giftet flödar. Alla förväntas hålla i sig ett gift som förstör kroppen. Dessutom göra det med glädje.

Vissa av oss som dricker för mycket för länge får våra hjärnor kapade av giftet. De gäller då att sätta sig i förarsätet och inte låta den malande luriga alkoholhjärnan ta befälet.

Aktivera er, röj bort alla vinglas, in med något i hyllorna ni gillar istället. Ex snygga kaffemuggar. Se till att röja varje spår av alkohol och motionera varje dag när suget slår till. Ut å spring eller gå istället tills det släpper.

Livet behöver inte förändras. Det går att gå på krogen utan att dricka. Beställ ex alkoholfri Mojito istället. Ingen jäkel fattar vad ni har i handen då. Om personalen inte vet vad det innehåller så ta recept på internet och räck över.

Det kommer en dag man är redo att berätta. Inte bryr sig längre. När man insett hur tokigt det faktiskt är att dricka i tid och otid. Hur lite alkohol faktiskt bidrar med positivt.

Här har ni några fördelar med att sluta:
- Bättre sömn
- Mindre ångest
- Hälsa (ex magont, dålig rödflammig hy etc)
- Alla tokiga saker man gör på fyllan som man sedan måste förklara eller gömmer sig för
- Lära känna sig själv så man blir bättre på relationer
- Kunna komma till jobbet utvilad varje mån
- Slippa tänka på när Systemet är öppet
- Slippa gå krypandes till återvinningen med alla lik etc etc

Inte för något i världen jag dricker igen. Mitt liv är 1000 gånger bättre nu och jag har inget problem med att inte dricka när andra gör det. Jag beställer in det jag verkligen vill ha i matväg istället. Saker man tidigare inte tog för vinet kostade så mycket. Så kan övriga avundas maten med sitt vinglas i handen 😜.

Jag är i samma situation som dig. Jag kan inte dricka måttligt. De gånger jag lyckats är få. Jag dricker inte dagligen men på helgerna och det blir alltid för mycket. Det slutar med att jag dricker tills jag somnar. Är inte den som bråkar, gråter eller gör tokiga saker men det blir för mycket. Vaknar oftast dagen efter och inser att jag inte minns de sista två timmarna innan jag somnade. Ursch. Varför ska det vara så svårt att bara sluta? För min del så dricker jag för att zooma ut kan man säga. Har så svårt att koppla av, blir rastlös o h grubblar mycket. Vinet tystar och lugnar ner. Jag förstår ju att jag behöver hitta andra strategier. Har testat meditation men har svårt att få det till en rutin… tränar gör jag regelbundet. Vi får hjälpas åt och peppa varandra härinne.

Så många kloka råd man får, helt underbart tack.
Ja kanske var det här min sista gång? Bara jag som kan bestämma det. Är otroligt rastlös och vet inte riktigt vad jag ska göra av händerna, är så van att dricka nu 18.00 till ca 20.00 sen lägga mig för att orka gå till jobbet. Har valt att sluta dricka vid just 20.00 för att inte riskera att lukta sprit på jobbet. En annan dum sak jag börjat med är att vejpa, men det har jag också lagt I från mig nu. Vejpa och dricka.
Men i dag är jag nykter så andra dagen är snart till sin ände.

Jag är ny och känner som du @Branda. Jag har försökt länge men inte fixat mer än några veckor. Druckit vin för att dämpa ångest, blir orolig och och har svårt att sluta grubbla. Vet inte vad jag ska göra istället vilket är helknäppt. Har inte kunnat skärpa mig ens nu när jag måste för att få börja med en medicin mot min psoriasis. Jag måste fixa det nu så att jag kan få bättre värden. Ser inte fram emot samtalet från läkaren då han kommer undra varför jag inte lämnat nytt blodprov. Pinsamt att behöva berätta. Skapade ett konto här för jag tänker att det kanske kan stötta mig. Inget vin idag.

@Blidenjagvillvara77 @Zonja14
Här en gammal omåttlighetsdrickare som numera är nykter sedan ett år. Alkoholen var för mig också mycket bedövning, avstressande etc. Trodde jag. sanningen är att just alkohol är det som skapar oro, stress, ångest etc etc. Ju mer beroende du blir, ju sämre mår du, ju mer rastlös blir du.
Sedan jag slutade har jag bara blivit lugnare, mindre stressad, mer fokuserad på mitt liv istället för alkoholen. Läs gärna mitt inlägg här på Vara alkoholfri, Amanda fyller ett år!
Genom att sluta dricka kommer ni att må bättre. Det kan kännas otroligt och svårt, men det funkar. Och det tar inte så lång tid innan ni mår bättre. Det värsta suget försvinner oftast rätt snabbt. Sedan kan ni börja det verkliga livet. Både spännande och absolut roligare ! :)

@Amanda L tack för kloka ord och pepp! Visst är det så att alkoholen bara går måendet värre. Och sen blir det värre och värre. Som en ond cirkel! Grattis till dig som blivit nykter! Ser fram emot den dagen när jag också känner den där friheten och lugnet som alla pratar om 😊