@Smillans Jag tänker att man vill vara sann och ärlig hänger ihop med att vara nykter. Du har berättat ”din hemlighet” för ett av dina barn för du vill vara sann. Du markerade med kraft mot den hårda jargongen på jobbet för du vill vara sann. Att det inte längre är ok för dig. Det var modigt gjort av dig! Du gör en bra förändring som även påverkar andra. Bra att ni ändå kunde prata om det och be om ursäkt för att orden kanske kom ut i explosion, men du säger att det fortfarande skaver och att framtid får utvisa hur det blir. Det är bra, gör bara det som känns rätt för dig.

Jag tycker också mycket om Albin, vad roligt att du ska gå på konsert med honom. Han har en fin och speciell röst. Även han har ju slutat dricka, kanske droger också, för att kunna fortsätta göra det som han tycker mest om i sitt liv, musik. Han tyckte det inte var värt att dricka längre, musiken var mer värd. Precis som oss, det är inte värt att dricka, livet är mer värt!

Ha en fin söndag!❤️

Vecka 32. Jag har åkt på en rejäl förkylning. Ligger i sängen och försöker kurera mig, men är inte sjukare än att jag kan lyssna på ljudbok och spela lite Candy crush. Denna veckan har jag uppehåll i Mindler pga sportlov men det känns helt ok. Kan vara bra att låta allt landa. Värre känns det med min yoga och kör som jag måste avstå.
Jag har berättat för barn nr2 om mitt beroende och responsen var lika fin som med 1:a. Jag har verkligen fina barn❤️Nu har jag bara ett barn kvar att berätta för och det känns verkligen bra. I början ville jag inte att nån skulle veta (kanske pga ville inte stänga den dörren helt?) nu vill jag berätta för alla.
Känns väldigt bra och skönt att det officiellt är vår nu🌸ÄNTLIGEN. Det har varit en lång vinter. Jag ser fram emot att möta våren nykter. Känner mig stolt och stark (trots förkylningen🤧)
Önskar er en fin torsdag!

@TessanTuss jag är också ganska konflikträdd men det var som jag blev hulken😂 Stärkt självkänsla av nykterhet?
@vår2022 ja det kändes väldigt ovant men också bra att kunna markera och visa vad jag känner 🥰
@Dimma det kommer gå❤️man får så mycket hjälp och pepp av att vara i forumet. Jag hade aldrig klarat utan den. Kram!🌸

Lördag. Förkylningen börjar ge sig nu. Skönt för känner att jag behöver komma ut lite idag.
Jag har nu berättat för samtliga barn (låter som hundra barn men dom är tre) om mitt beroende och en stor sten har lättat. Känner mig både befriad och lite vemodig. Det är inte kul att behöva berätta sånt här men jag kände att det var så viktigt. Inga mer hemligheter. Fram med trollen så dom spricker i ljuset.
Processen framåt nu är att vårda det jag byggt upp, njuta av varje dag som nykter, reflektera, upptäcka, vara tacksam för att jag står här idag och kan fråga mig själv vad jag vill/kan göra för mig själv idag? Vad känner jag för? Vill jag träffa en vän, promenera själv med hundarna i skogen, fönstershoppa, baka, planera god middag? Allt är möjligt.
Jag vill tipsa om ett personlighetstest man kan göra gratis på nätet. Jag fick göra den i ett jippo i jobbsammanhang. Hoppas det är ok att dela länk🥰
Den är lite kul att göra och man behöver inte ta den för allvarlig men lite roligt är det att göra den. Vore kul att veta om er andra och vad ni blir. Jag är visst Mediator.

https://www.16personalities.com/

Önskar er en fin lördag!🌱

@Smillans Skönt att du börjar friskna till. Mission completed, nu har du berättat för alla dina barn, starkt och modigt! Jag kände också både vemod och befrielse, men det är absolut värt det och det är härligt att leva i sanning. Nu när tid gått känns det bara bra och det har helat mig.

Jag gjorde testet och blev konsul. Det är lite roligt att göra sådana här test. Det är också roligt att se en skillnad från när jag gjorde liknande test när jag drack mot nu som nykter. Självkänslan och självsäkerheten har helt klart stärkts, liksom rädslan för att göra misstag och sociala sammanhang. Det finns även ett personlighetstest att göra på DUO appen som var intressant att göra. Det är kopplat till Anders Hansens program på SVT om personlighet. Jag tänkte att jag på något sätt ska använda det när jag ska ha utvecklingssamtal på jobbet, kanske hämta lite grejjer från det, vi får se😁.

Ha en fin lördag!❤️

@Smillans Jag upplevde också stegen allt lättare efterhand som jag berättade för mina närstående. Alla tog det väldigt bra och reagerade på ett fint sätt ❤️

Jag blev i nykterheten en rabiat sanningssägare. Om allt. Lite plågsamt, men mest för andra. Det har lugnat ner sig lite, men min övertygelse är att lögnen tillhör missbruket och att sanningen tillhör nykterheten. Och att undanhålla är också en lögn ibland.

Kram 🐘

@Smillans wrote:"Jag vill tipsa om ett personlighetstest man kan göra gratis" Ja, det kan väl få vara ok som underhållning på en lördag. Dock är det bra att vara medveten om att nästa alla sådana här personlighetstester ger resultat som inte håller för närmare granskning eller har stöd i forskning. Så var försiktig med att dra för stora växlar på dem utöver underhållningsvärdet. Jag skulle inte betala för en sådan tjänst.

/magnus

@vår2022 känns skönt att ha berättat🥰 nu får tiden göra sitt så det känns ”naturligt”
Gjorde testet på DUO nu, STOR igenkänning. Ha en fin söndag!❤️

@Andrahalvlek jag kan också känna att jag vill berätta allt för alla😅jag får stilla mig lite, men inte helt enkelt. Vill inte dras med lögner längre. Hoppas du får en fin söndag!❤️

@admi tack för förtydligandet 🌸

Vecka 33. Förkylningen hade visst inte gett sig, tror jag dragit på mig bihåleinflammation nu.
Det är ganska turbulent på jobbet just nu, omorganisation och annat som skapar förvirring och oro. Jag försöker hålla mig så långt borta jag kan, jag orkar inte bli involverad.
På Mindler just nu jobbar jag med acceptans och det är SVÅRT. Jag är expert på att fly jobbiga känslor med mobilen t.ex. Så fort känslorna drar åt det negativa (vilket är ofta) börjar jag plottra med mobilen. Min uppgift är att stanna i känslan, se vad den gör med mig, acceptera den och sen låta den dra vidare. Men det går verkligen inte. Jag har skyhög mobilaktivitet och vill verkligen komma till nån form av acceptans. Förlika mig med mig själv på nåt sätt. Jag kämpar på.
Tittade på Fråga doktorn som var i veckan. Ämnet var alkoholmissbruk och härliga Karin Adelsköld var med som gäst. Väldigt sevärt, tips.
Har även börjat kolla på svt serie om personligheter med Anders Hansen, också det sevärt.
Fö är det kallt här igen men ljust. Så härligt att det är ljust på morgonen och att det håller i sig långt in på em.

Önskar er en fin onsdag i frihet🌱

@Smillans det där med att fly sina känslor är det nog många av oss här på forumet som har gemensamt. För egen del har alkoholen varit en sorts flykt men det ledde ju bara till ännu mer jobbiga känslor… jag tycker det är
Starkt av dig att stanna upp och tillåta känslorna komma för det är sannerligen inte enkelt. Heja dig!

@Blidenjagvillvara77 ja det är jobbigt att inte fly känslor, men förhoppningsvis blir dom mindre jobbiga så småningom❤️

@Minabästaår nu börjar det räta till sig😃 önskar dig också en fin lördag🌸

Lördag. Igår loggade jag ut halvdag och åkte till min dotter som ligger i en rejäl förkylning med feber. Jag lagade lite lunch och avlastade med att underhålla barnbarnen som var friska och energiska. Jag tog med barnen på en härlig promenad i solen och det var så mysigt. Barn är ju så underbara med deras tankar och frågor om saker, dom får en själv att tänka till. Jag fick även en förnimmelse från den här årstiden för ca 30 år sen, innan allt hände med alkoholen och skit. Då, när jag var ute på en promenad i våren med mina små. Jag fick en känsla av välbehag i kroppen, jag stod länge med ansiktet mot solen, lyssnade på fåglarnas lovsång, kände lukten av damm från gruset på asfalten. Otroligt härligt men också lite vemodigt. Så mycket vatten under broarna, så många år som jag slösat bort på alkohol. Aldrig mer! Jag är så arg på mig och alkoholen när jag tänker på det. Tänk att jag valt alkohol före allt det goda livet har att erbjuda (bara man tittar) För vad? VAD har den gett mig förutom ångest, själslig koma, självhat, fysiska besvär? Så otroligt förkastligt och slöseri av liv.
Min dotter var iallafall väldigt glad och tacksam att jag kom, hon bäddade ned sig och fick vila lite i lugn och ro.
Men inte bara att jag hjälpte henne, jag fick ett par timmar av härligt umgänge av små människor som får mig att må såå bra och känna känslan av lycka.
Igår kväll monterade maken ihop en otrolig charkbricka vi delade framför tv:n.
Idag blir det annan plock, plock och städ i hemmet. Ska köpa mig en fin vårig bukett med glada färger.

Önskar er en vårig och inte för kall lördag!💫

Vecka 34. Nu skulle jag behöva lite sol och värme☀️det har varit en lång vinter och jag är urless.
Har börjat titta lite på påsken, den är ju stundande. Vi har inte planerat än hur/var den ska firas men det löser sig. Påsken är min favorithögtid🐣💛 och den blir ännu bättre i år med första året som nykter. Den känns så kravlös och bara återhämtsam för mig i år när jag inte behöver stressa om alkoholen. Jag pyntar lite grann, byter duk, tar in ris, fjädrar och ägg, påskliljor, gula ljus och mycket god mat. Tänker ta några semesterdagar för lite extra ledighet.
Idag är det yoga (längtar) och innan det ska jag köpa ett garn till en tröja jag tänkte ta mig an att sticka. Har inte stickat på tusen år (försök sticka med 1 flaska vin i kroppen 😵‍💫) så jag är allt annat än van. Men tänker att det kunde vara trevligt att ha ett arbete för händerna och att jag lägger ifrån mig mobilen ett tag. Har hittat ett mönster som verkar lätt, tunn kortärmad tröja med lite struktur på oket. Färgen blir lin, perfekt till sommaren.
Veckor och månader staplas och jag är så glad att min nykterhet börjat bli en vardag för mig, som jag längtar efter detta🌸

Önskar er alla en fin onsdag!

@Smillans Detsamma. Hoppas din tröja blir fin! Jag stickade en halsduk när jag var nynykter och den är den skönaste jag någonsin haft! Så mjuk och varm hela vintern. Det enda jag någonsin stickat .🥰

@Blidenjagvillvara77 @Amanda L jomen det funkar riktigt bra med stickningen (vara bara repat upp 1 gång) 🤓

Lördag. En rätt bister lördag morgon. Jag är rätt förbannad så ska väl egentligen inte skriva just nu, men tänker att det är ju det här som är mitt liv är just nu på klockslaget.
Jag är riktigt irriterad och förbannad på min man som jag tycker beter sig småaktigt just nu.
Han blev sur för att jag tackar ja till allt jag blir inbjuden till så ”jag är borta flera dagar i veckan och även på helgerna”. Igårkväll hade jag tjejmiddag inne i stan, idag ska jag på middag med min äldsta vän, nästa helg ska jag på ett kalas (dagtid) till annan ort. Och ja, det har varit mycket under en kort period men det är väl så det kan vara stundtals.
När jag fattade att han var sur (väldigt tystlåten och fåordig får jag tillslut ut vad det handlar om ) EXPLODERADE jag! Jävlar så arg jag blev! Jag fattar att han kan känna viss oro med allt det nya för mig och att han kanske blir osäker men säg det då! Prata med mig om din oro om det är där skon klämmer. Jag har verkligen 0 tålamod för dumheter. Jag ångade på som fasen här och sa både det ena och det andra. Topplocket lyfte!
Vet ni jag tänker aldrig låta något/någon få begränsa mitt liv! Jag gör inget tok eller farligt, jag njuter av det livet erbjuder, nykter. Och fan ta om nån ska försöka lägga sig i och försöka ändra på det. Jag har i hela mitt liv vigt mig åt andra/annat, men det är slut med det. Passar inte galoscherna så…
Näe det var ingen bra start på dagen men det ger sig väl. Känner att jag börjar koka bara jag tänker på det haha.
Nå men lugn lördag står för dörren, ikväll ska jag på middag med min äldsta vän. Det blir kul och jag längtar efter några timmar samtal med henne. Var allt för länge sen vi sågs.
På måndag firar jag 8 månader nykter. Livet, att det ändå blev såhär tillslut❤️

Önskar er en åskfri och harmonisk lördag!🌱💚

@Smillans Bra rutet! Du gör helt rätt som fyller ditt liv med roligheter. Din man får väl fylla sitt liv med roligheter. Eller hitta på roliga saker som ni kan göra ihop. Vad vill han att du ska göra? Sitta på en stol och glo på honom? Det du kan göra är att planera något roligt ni kan göra ihop, och sedan ge honom stafettpinnen: Nu är det din tur att hitta på något roligt vi kan göra ihop.

Trevlighelgkram 🐘

@Smillans Kan riktigt känna hur du osade och fick ur dig all ilska! Måste skratta lite för det känns ändå så härligt med den urkraften som du beskriver kom upp på ytan😂. Det är så förlösande att få ur sig sina innersta känslor som ofta bara växer i hög i skymundan och då kan det explodera! Nu har du rensat upp i högen och tagit upp det i ljuset. Som nykter och med kontakt med sig själv kan man istället ta upp saker som skaver när de kommer istället för att samla dem på hög i tysthet och mörker.

Så, grattis till din urkraft, till att du ser om dina egna behov, tar för dig, står på dig och kör! Om man tar vara på ilskan på rätt sätt så kan det bli en bra drivkraft och ge styrka.

Ha en fin lördag med kompisen!❤️

Bra att rensa ibland ! Det är jag dålig på!!! Känner dock otrolig styrka i samtal och diskussioner när jag är nykter!!!
Jag är alltid rätt öppen och spontan. De sidorna förstärks när jag är onykter.
Nu har jag helt annan självrespekt och självförtroende i det jag säger, just för att jag är nykter. Svårt att ta de onyktra fest prissarna runt mej på allvar… Jag vill aldrig mer bli en svammelmaja som sluddrar massa strunt på fyllan!
Heja oss! 🙏💪😍 Ännu en nykter lördagkväll!!! 🙏🙏🙏