Hej.
Jag ska berätta att det hör ör första dagen jag hittade denna sidan och är helt ny här. Nu har jag läst ett flertal trådar och komentarer i dessa. Tycker det är 7ntressant och spännande att läsa om andra människor som kämpar på mot sina "demoner" . Kan väl berätta det samma som jag tror många försöker att beskriva och det är att det känns lättare att kämpa när man upptäcker att det är så många i samma situation. Jag har kommit till insikt att jag måste få ordning på mina alkoholvanor en gång för alla. Efter ett ganska stökig liv med en hel del festande så inser jag att detta inte kan fortsätta och jag har bestämt mig att försöka seriöst att komma ur ett ekorrhjul med alkohol som snurrar för fort. Jag känner igen mig så väl i vad så många andra skriver,,,, detta med att hålla sig vit 1 vecka 1 månad ,,, men för min del så slutar det att man tänker att nu är jag värd ett par öl eller några glas vin kanske en lite rom och en cigarr på balkongen. Men det slutar alltid på samma vis,,, för många öl för många glas vin och 2 rom för mycket sen är man ju tillbaka på ruta 1 igen. Sover dåligt, rastlös, orolig, ångest . Jag försöker verkligen och har lyckats att dra ner på konsumtionen ganska så bra men så kommer det en dag och man står på systemet. Jag läser det här,,,,så många som skriver ungefär samma sak. Men som ny här så kommer jag fortsätta att läsa era inlägg och kommentarer för det känns lättare när man inser att det är så många som försöker och verkligen försöker hjälpa varandra med tips och råd
Ha nu en härlig kväll 😀

Hej! @Ibex, Det är bra att du har hittat hit, för det finns så många kloka skribenter och lärdomar och tips om hur man bekämpar kanske överkonsumtion av alkohol på detta forum. När man inom sig har en känsla av att man ska dra ned på drickandet eller kanske till och med försöka att sluta helt.

Då ska man lyssna på kroppen. För om man då bara fortsätter att köra på ändå så är det då inte alls något bra tror jag. Har själv på grund av olika orsaker druckit bortom vett och sans i så himla många år. Men hösten 2023 i oktober så var det väl nåt inom mig som fick mig att vakna till liksom. Men det är av och till ännu en kamp fast man har varit alkoholfri i flera månader kan jag då säga.

Men läs mycket och skriv av dig lite när du känner för det, för det bästa är självklart att slippa behöva förgifta kroppen med diverse onyttiga drycker för en kort stunds paus från vardagen så att säga. Har själv fått så mycket bra tips här på forumet och försöker verkligen att komma ifrån det här med alkohol för det ger ju egentligen ingenting av värde.

Men idag var det svårt ett tag. Har aldrig varit mycket för träning vilket är lite synd då det är ett bra sätt att skingra tankar på drickande. Körde nyss faktiskt ändå ett rätt hårt träningspass på motionscykel, visserligen bara 5 minuter, men det lättade faktiskt lite. Så nu känns det faktiskt rätt okej igen. Man får nog liksom prova sig fram till det som passar ens eget sätt att bemästra sina ”demoner”, men ett bra tips är att inte ha alkohol hemma kan jag då säga. När jag började den nyktra resan så laddade jag upp med alkoholfria alternativ så som läsk och juicer.

Kämpa på kompis!

Hej Flarran 😀
Tack för att du svarar, och häftigt att du kommit så långt på vägen. Tja,,,, ska absolut tänka på detta tipset med att inte ha alkohol hemma. Jag läste att dom håller tydligen på att göra om sidan, och jag kan nog hålla med om att det känns lite rörigt härinne. Jag brukar träna på vanlig cykel och kör ganska hårda pass det är skönt att skingra tankar och få flåsa på lite. Nu har det ju varit trist o kallt väder så det har legat nere nu ett par dagar. Hoppas på lite värme nu snart liksom dom flesta gör tror jag. Dagarna blir tråkiga och långa när man är arbetslös och när det är trist uteväder. Men nu vänder det 😄
Ha det så bra.