Nu är jag helt överjordiskt nöjd och glad. Jag gick i mål efter sex veckors slit med lägenheten. Fotografering igår. Mäklaren var supernöjd och jag tror knappt det är sant när jag nu går runt i detta fina. Förstås har det varit extra tungt eftersom det också inneburit att göra mig av med största delen av makens saker, framförallt all musikutrustning. Haft en strid ström av lystna killar här hemma, och till slut har allting hittat nya bra hem. Igår kväll var jag trött som en gammal häst efter en hård vinter med timmerjobb i skogen. Sneglade faktiskt på vinglasen vid grannborden när jag åt ute. Men släppte tanken snabbt. Idag fridfull. Nu kan jag igen återuppta skrivandet, som har varit lite på paus. Firade med att köpa ett par böcker på rean.

@Geggan Hurra vad bra! Fasiken vad skönt att du tagit dig i mål med lägenheten! Och musikgrejjerna har fått komma till nya hem och blir väl omhändertagna. Nu har du gått igenom denna pärs och du gjorde det bra! Skönt att få komma igång med skrivandet igen och där har alkoholdjävulen inget att göra, för han kan varken läsa eller skriva och har en rutten fantasi😂.

Ha en riktigt fin dag och ha en fin läsning i dina nya böcker❤️

Nu är det spännande. Nya visningar på min lägenhet o tom ett bud. Jag gick genast, fast efter moget övervägande, och lade bud i min tur. Nu får man se. Orkar helt enkelt inte dra ut på processen- det är litet men ligger bra, fin balkon, vid utsikt. Vad behöver en människa? Sin frihet, annars går det mesta att vänja sig vid. Det blir slängs ytterligare en container men det är lika bra. Saker bara står. Jag lever enkelt.

@Andrahalvlek tack, det behövs. De drog tillbaka sitt bud av olika orsaker. Nya visningar. Går segt. Jag lärde mig att absolut inte bjuda själv innan kontrakt på försäljning är påskrivet. Är lite i limbo. Har varit borta på kurs några dagar Nu som i ett underligt tomrum. Tassa runt här i den minimalt möblerade tomma bostaden. Hur länge? Det kanske tar tid. Hög stressnivå. Inte riktigt bra. Nå, det är bara att låta dagar gå. Sen kan jag ju ta itu med att göra mig av med ännu mera saker, källaren är ju full. Godnatt från mig. Glad åt vårsol.

Det konstiga läget fortsätter. Igår fick jag äntligen en kväll med minsta barnbarnet, som jag inte sett på många veckor, pga sjukt o annat. Så läkande det är att umgås med en femåring! Allt får bättre proportioner. En liten bakelsebuffe med hennes urval blev kvällens höjdpunkt!

Nu är det klart! Igår både sålde jag och köpte lägenheter! Bollade med imaginära miljoner hit o dit. Jag hittade en optimal ny bostad, riskerade inte nya visningar idag utan lade stoppbud och accepterade samtidigt bud på min, eftersom jag ville vara säker på pengarna. Skrev på igår i tur o ordning. Ja, jag har ju lovat vara snäll flicka nu resten av livet! Blir i nygamla hoods, bott där förut, allt är bekant men ändå nytt. Grönt, nära alla stora parker, ändå väldigt centralt. Inte stort, men jag längtar ju efter att minska på allt och höra mig av med ännu mera. Så det blir att fortsätta trava nerför backen till second hand i ett par månader o sen helt enkelt flytta, en dryg km bort.

@Geggan Grattis! Hipp hurra för dig och ditt nya boende 🤩 Riktigt skönt att gradera ner sig. Funderar på att göra det också, flytta från min trea på 77 kvm till en tvåa runt 50 kvm. Stuga eller lägenhet? Hyres eller bostadsrätt? Därom velar jag fortfarande.

Kram 🐘

Men wow så härligt @geggan, låter underbart, jag läste senast igår en artikel om att allt fler bara vill göra sig av med prylar- inte bara i vår ålder. Härligt att du fixat detta så metodiskt, imponerad.
Hoppas du känner dig riktig nöjd och får lite ställtid nu, Kram

Tack alla! Det värmer! Nu är det bara tungan rätt i mun med alla dokument till banken. Och lite oro för tvättmaskinen som jag aldrig använder. Funkar den verkligen. Skjutit upp till efter handpenning med att provköra. Lite feg mitt i allt.

Ny oro . Förträngt i alla andra bestyr att det faktiskt varit nåt vaj med tvättmaskinens avlopp. Aldrig använt den, vi har en toppen tvättstuga o jag avskyr buller. Skall provköra o ev ta in rörmokare. Måste ju gå att lösa. tänk att det alltid är nåt som skall gnaga och nu när allt annat är i hamn så kom det här upp. Men den urkonbiga stressen med hela tiden hotande migrän, det har lagt sig. Funderar på kanske en resa? Åtminstone nästa vinter. Också dags för små resor med ett barnbarn i taget.

@Se klart tack! Precis vad jag behövde höra! Det löser sig. Ska börja med att gå och köpa avloppsrens så får man se sen. Också skönt med er alla som funderar på mindre lägenheter. Jag har lite gör många väninnor som skramlar runt i stora våningar i innerstan som de bott i sedan decennier. Jag har av olika orsaker flyttat flera gånger och denna lilla lya är summan av kardemumman! Nå, men den är min och den är fin.