Igår bestämde jag mig. Nu räcker det. Jag dricker för mycket. I tisdags köpte jag en bag in box. I lördags tog jag sista slurken plus att jag köpt en flaska i fredags. Nästan fyra liter vin har jag alltså lyckat få i mig på 5 dagar....
Mitt drickande har eskalerat. Skilde mig för snart 2 år sedan. Det har tärt på mig och jag har försökt hitta ett lugn och då har alkoholen varit en hjälp men jag mår så dåligt dagen efter och får fruktansvärd ångest. Har försökt dricka med måtta men efter första glaset så är den tanken helt borta. Jag vill kunna ta ett glas och vara nöjd med det men det funkar ju inte. Jag måste hålla upp helt och hållet ett tag nu. Det kan gå flera dagar utan att jag känner sug men sen helt plötsligt slår det till och då tänker jag men ett glas kan jag väl ta. Slutar ändå med att flaskan är tom när kvällen kommer. Och morgonen efter har jag sån ångest igen, trött, deppig och apatisk. Jag vill ju vara hälsosam. Läser vad alkoholen gör mot kroppen och tänker HUR kan jag göra såhär mot mig själv. Sen nån dag senare så har jag liksom förträngt det och så står jag där på systemet med en eller två flaskor i handen igen. Jag har inte riktigt hittat vad det är som triggar. Känslor tror jag men och "jag är värd" tänket. Nu sitter jag här med ett glas citronvatten istället och tänker ge min kropp näring och återhämtning. Men det är idag det. Jag är livrädd för hur det kommer bli till helgen. Jag vill inte få den tanken igen att jag nog ska klara av att ta bara ett glas...jag litar inte på mig själv längre.

@Madonna Oj vad jag känner igen mig i det du skriver! Jag gjorde min första helg i helgen och jag ska inte säga att det var lätt men samtidigt precis som du säger är jag inte att lita på med ett glas. Du gör helt rätt! Och rädslan att ta bort alkoholen är ett tecken på att du gör rätt också! ❤️ Jag kände inte igen mig själv. Skam, rädslan för att jag skulle få nån hjärtinfarkt eller dö i sömnen. Skammen att systempersonalen känner igen en. Den enorma mängden som kunde konsumeras i ensamhet. Jag försöker skriva på forumet och får mycket stöd i det ! Du kan! Backa inte, vänd dig inte om, din instinkt är nog rätt. Och sen är det ju "bara" att lösa vad som triggar eller vad en försöker döva. Där är jag inte än, men kan ana att det här blir en resa.. vi gör det tillsammans!

Tack @mormor2023! Härligt att bara få ett svar! Och en förståelse och att höra att jag inte är ensam. Har inte vågat prata med någon om det här!! Vågade knappt skriva här i forumet för jag är rädd att nån ska se mig och känna igen mig…fast jag vet att det är helt anonymt. Men läser och läser och ser så många med detta problem! Jädra skitsprit! Vad den förstör! Den ska inte få förstöra mer för mig!
Märkte att det började gå ut över jobbet och relationen men sonen. Det är inte ok. Tog en promenad nu på kvällen och efter att jag kommit in från den så kände jag en frihet på nåt sätt. En dag till utan att ha ett sug!
MEN det är ”bara” dag 2. Vet att det kommer svårare dagar men en dag i taget.❤️

@Madonna Det är samma här att allt varit så hemligt. Jag ringde till AA, men de ville jag skulle gå på möten. Det känns hela tiden som att det bara får inte komma ut utifrån jobb och barn och skam. Men egentligen för min del är det till viss del "ute" eftersom de pikat så länge nu. Inte sagt rakt ut men "Jaha, du har druckit vin igen" eller "ja du tackar då aldrig nej" osv. Jag var också rädd att skriva här. Men samtidigt är det ju i princip omöjligt att koppla den här användaren till mig. Och vi alla som är här har ju samma problem. Han på AA berättade att han var socionom och suttit på möten med poliser och en chef. Men alla är vi olika. Det viktigaste är väl att du agerar och förändrar ditt liv till nåt du vill leva, nåt du vill stå för! Vet du, när jag läser här, tror jag månad 6 är lättare än dag 2! Dag två är ju just då du står i det där vägskälet, ska du? "Är det så farligt?" "Kanske kan jag bara testa minska lite igen?" " Ett glas har ingen dött för" "Det är inte som att jag ligger och kräks på toa varje kväll eller sitter på en parkbänk" osv. Det är hjärnspökena som jag har svårast med, de släpper nog, bara fokus på ditt nya liv med hälsa och glädje, utan ångest och oro! Stanna kvar här och så hjälps vi åt. En dag i taget som du säger! Så skönt att du är utan suget, du låter bestämd! ❤️

Idag känns det rätt ok. Tanken kom upp förut. Systemet idag kanske men slog bort den tanken fort och tog 3 djupa andetag. Planerade vad jag skulle dricka när jag kom hem istället. En kopp te med honung och mjölk. Igår hade jag förskräcklig huvudvärk. Idag har det känts som tuggummi i hjärnan och lite illamående. Är det abstinens?

Har iallafall nu satt på mig myskläder och gjort den där koppen med te och nu känns det lugnt. Snart 3 dagar!!✊🏻✊🏻✊🏻

@Denlillamänniskan

Hej!

Nja det går upp och ner. Drack bubbel i helgen. Men bara lördagen. Har dragit ner på det iallafall. Idag va en jobbig dag på jobbet och va såååå nära att svänga förbi systemet påvägen hem men så helt plötsligt där i bilen så ändade sig mitt mindset. Valde handla på en affär som inte ligger i närheten av ett systembolag och handlade bara hem nyttigheter istället. Åt direkt när jag kom hem och sen va suget helt borta. Just nu ligger jag och ser på hockeyn (som för övrigt brukar va ett skäl till ett eller flera glas) men nykter och stolt över mig själv!

Hur går det själv för dig?❤️❤️