Dag 4. Jag är fortfarande hemma. Vågar typ inte gå ut. Sover mycket när familjen är på jobb och skola. Lyssnar och läser om beroende. Jag har gjort det förr. Till och från så dyker tanken upp, "att tänk om jag vågar gå på ett AA-möte ändå". Kan det hjälpa mig? Kommer jag få panik och kalla fötter? Förmodligen. Men jag låter tanken komma och gå. Tänker fortfarande att mina problem kanske inte är tillräckligt stora för sådana möten. Men har också förstått av allt jag lyssnat/läst de senaste dagarna så är det en vanlig uppfattning bland andra.

Jag pendlar lite mellan dröm och verklighet, jag tror det var i drömmen som jag blev så oerhört ledsen när jag tänkte att jag aldrig mer ska dricka alkohol. I verkligheten känner jag inget sug, jag brukar inte känna det så här mitt i veckorna. Det kommer att komma. Jag ska vara förberedd denna gången.

Jag pratar mellan varven lite lätt om mitt problem med min sambo. Han är snäll, dömer mig inte, han har aldrig talat om för mig att jag har problem, det är konstigt egentligen, men ibland är det svårt att prata om sådant som skaver. Han har i och för sig själv problem (har nog skrivit om det i nån gammal tråd). Han dricker varje dag, men blir aldrig onykter/påverkad. Det är så galet sjukt egentligen att vi båda har varsitt problem, liknande men ändå så olika. Jag fattar inte alls varför man ska sitta och dricka ett antal öl varje dag, och han fattar nog inte alls varför jag eller nån skulle få för sig att dricka upp exakt allt som finns hemma på ett och samma tillfälle. När jag skriver det nu så fattar jag inte det själv heller, varför gör jag så.

Jaja, nu ska jag samla kraft så jag kanske vågar ta mig ut en sväng idag. Jag måste komma tillbaka till jobbet, så vardagen blir normal igen. Men just nu är jag inne i en egen märklig bubbla.

Styrka till dig, du tar dig igenom det här! Det finns AA på nätet, kan det vara ett första steg? Jag tycker livet utan alkohol är enklare och mer fridfullt. Det tar ett tag att ställa om, men den där saknaden släpper.

@Kennie Tack Kennie! AA på nätet visste jag inte fanns, det får jag undersöka närmre. 😃

Det ska bli skönt att nå den fridfulla delen av det nyktra livet. Det känns skönt redan nu att veta att jag inte behöver vara bakis mer och förstöra både en och två dagar efter. Det känns också skönt att tänka på att jag kan välja att inte skapa blackouter och kontrollförluster framöver. Nog för att jag visste att jag kunde välja rätt väg även innan....Men det är skillnad på att veta och agera....Det är agera som gäller framöver 😃

@Tezzan Det är det som är de viktiga i att inte ta första glaset för då blir det som att man blir besatt och det är inte en själv som bestämmer längre, något tar över vårt bättre vetande! Det är galet och det är läskigt! Vår sjukdom utspelar sig olika på olika individer, din man är troligen lika beroende som du fast det yttrar sig på ett annat sätt på honom. Jämför det med andra sjukdomar så ser du att dom ter sig lite olika på olika människor. Vissa dricker för sig själva, smygalkisar som jag. Vissa dricker bara bland vänner, då ser det ut som dom bara vill ha skoj och att det inte handlar om att dom är beroende. Vissa dricker så dom mister familj, hus och jobb. Andra är högfungerande alkisar som jag, skötte jobb, hem, träning och allt med en klanderfri fasad utåt men drack mer och mer för varje år som gick. Ta aldrig det första glaset❤️

Dag 5. Det har känts lite ljusare idag. Det var fint att vara tillbaka på jobbet. Det gav mig lite energi. Imorgon är det fredag och den första veckans stora prövningsdag. Som jag känner idag så kommer det gå bra att hålla sig nykter denna helg. Jag är fortfarande för skärrad från förra helgens missöde, så det lockar inte alls att utsätta mig igen. Helgen kommer istället ägnas åt familjen samt att fortsätta "slicka mina sår" och liiite självömkan. Men eftersom jag även börjar titta lite smått framåt så kommer jag ägna mig åt att skapa planer och strategier för framtiden.

Till er som läser detta, vill jag önska trevlig och nykter helg! Du, jag,vi fixar detta ❤️

@Tezzan vad fint med dag 5 och att det känns bättre! Dethär med ”en dag i taget” känns ju som en klyscha men jag har fått lära mej här på forumet och för mej själv att det faktiskt funkar. ”Idag är jag nykter”, liksom. Men samtidigt förstås skapa planer för den nyktra framtiden. Där har jag själv fortfarande inte riktigt koll på strategier, tex hur möta olika utmaningar där drickandet förr var en självklar ingrediens.
Ser att du har sprungit en halvmara! Jag springer också en del och det är ju verkligen en bra ångestmedicin tycker jag. Kan det vara nåt, att sikta på ett lopp?
Skrev här i min egen tråd om hur mycket jag har tränat samtidigt som jag drack och det är förstås helt vansinnigt.
Önskar dej en fin fredag, idag är vi nyktra tillsammans🩷

Klockan är över tre på natten. Jag har galet svårt att sova inatt. Svårt att komma till ro i kroppen. Skriver lite här för att se om jag blir trött. Hursomhelst första fredagen utan alkohol gick bra. Inget sug alls. Roade mig med god mat, Masked Singer och stickning. Stickning och annat hantverkande är ett stort intresse hos mig och kanske mitt andra "beroende". Jag är väldigt tacksam för det dock. Faktum är att när jag är mitt uppe i något stickprojekt så kan jag inte dricka, min hjärna hanterar inte alkohol och samtidigt hålla reda på räkning och mönster. Självklart har jag testat att kombinera dem båda, men när man synar resultatet dagen efter, så kan det vara skrattretande tydligt att det inte gick så väl.

Nä, nu måste jag verkligen komma till ro och sova. För även om jag inte har druckit idag så vill jag helst inte gå runt i tröttdimma imorgon....

God natt!

@Tezzan God natt (eller god morgon)? 😅
Skönt med en nykter fredag! Det känns ju alltid skönt att vakna på lördagen och vara fräsch. Själv har jag inget sug alls när jag jobbar och det gör jag hela den här helgen. Det var värre förra helgen när vi var hos mina törstiga svärföräldrar 🫣

Hoppas du kunde somna om. Det ska jag göra en stund. Vaknade när gubben gick upp så jag passade på att ta mina mediciner och vräka mig över hela sängen 😂 Nu ska jag somna om med "En beroendepodd" i öronen.

Ha en fin lördag. Din dag 6 💪🏼

@Tezzan Hoppas du kunde somna om. Vad roligt att du har stickningen och annat hantverkande som hobby. Det kan verkligen fylla upp tiden istället för att dricka och ger stimulans. Jag har genomfört många olika projekt både ute och inne som nykter. Jag höll på även när jag drack, med vinpauser, men nu känns det mycket mer lustfyllt och det finns ingen bakisångest inblandad. Jag har mer uthållighet, det blir bättre resultat och kan njuta mer av det.

Ha en fin lördag!🌞

@Tezzan Härligt att du gillar handarbete! Det är verkligen något som får tiden att gå och att hålla hjärnan aktiv. Det kan verkligen behövas i början. Jag minns att de första säkert 4-6 helgerna i nykterheten kände jag mig väldigt rastlös, tyckte mig ha hur mycket tid som helst tillövers, viste inte var jag skulle göra av all tid, då hade det varit gott att kunna sticka tänker jag. Kram

@Detblirbättre Hej igen! Jag har gått och tänkt på det du sa om att anmäla sig till ett lopp. Det är ju faktiskt en riktigt bra idé. Dock måste jag tillägga att jag just nu är i dålig form, men desto större anledning att ta tag i sig och faktiskt börja träna om jag anmäler mig till ett lopp. Så idag ska jag googla fram ett lämpligt sådant.

Oj tänkte jag när jag läste, att du lyckades både dricka mycket och samtidigt träna mycket. Först tänkte jag att det skulle jag inte klara, men så slog det mig att det var ju precis så för mig med, fast för 15 år sen, det hade jag förträngt hehe. Ha en fin och härlig dag! 🤗

@Carisie Tack, ja det var superskönt att vakna och inte vara bakis igår (och idag 😃) Dock blev jag väckt av min 10-åring vid 7-tiden, vilket innebar att det bara blev 4 timmar sömn, galet lite för mig som helst vill sova minst 8 timmar 😄. Så faktum är att det nästan var bakiskänsla ändå.....Men efter lite kaffe så tog jag mig igenom lördagen också, utan alkohol dessutom, så idag har det gått en vecka! Hurra! Ha en härlig söndag!🌷

@vår2022 Känner igen mig där också, jag har haft otroligt mycket projekt för mig som inkluderade vinpauser. Jag kunde få dillen på att städa och organisera om. Sen när jag vaknade nästa dag så hade jag först inte alltid koll på vart jag hade lagt alla grejer osv. Ofta blev projekten ändå bra, men det sjuka i att ändå inte riktigt veta vad man höll på med. Galet! Önskar dig en fin söndag! Här blåser det så jag håller på att bli tokig....Men ska trotsa vädret och ge mig ut idag 🤗

@Himmelellerhelvette Ja handarbete är grymt bra många gånger. Det var en perfekt hobby under pandemin också. Då när man ändå skulle hålla sig hemma mycket, då var det supermysigt att bara sitta hemma i soffan och mysa med stickning.

Jag försöker boka in aktiviteter kommande helger med folk som inte dricker eller aktiviteter som inte innefattar alkohol. Känns som en bra plan.

Hoppas du mår prima och får en kanonfin dag! Kram 🤗

@Tezzan 4h?? 😱🫣 Då skulle jag nog självdö på fläcken 😅 Hade jag dessutom druckit hade det varit helt kört. En vecka idag 💪🏼 Hörligt!

Ja min sköna söndag tillbringas på hospitalet till kl 21. Ur sängen & in i nästa pyjamas så att säga 🏥. Så efter att jobbat hela helgen så blir det fredagskänsla idag eftersom jag är ledig måndag & tisdag. Börjar min vecka med helg 😂. Det hade tidigare varit en trigger för mig (när jag bodde ensam) men icke idag.

Hoppas du får ett skönt avslut på veckan och kan rulla in i ny vecka stärkt & utvilad 💪🏼

@Tezzan Ha, ha! Igenkänning där😂. Vad gäller löpning så drack jag också tidigare vin som belöning efter en träning, det motiverade mig till att träna och jag tyckte att jag höll mig i form då, galet! Sen jag blev nykter har löpning och träning blivit mer en livsstil och ett naturligt inslag i mitt liv. Löpningen kan få mina tankar att falla på plats och ger mig både psykisk balans och må bra hormoner. Jag köpte en träningsklocka och det är både kul och motiverande att följa min utveckling genom den. Att springa i skogen och oftast med mina hundar är det jag gillar mest och jag tävlar mest mot mig själv och för att hålla konditionen och hälsan. Blodomloppet har jag deltagit i flera gånger liksom jag ska göra i år. Funderar även på att ställa upp i en halvmara för första gången. Har sprungit sträckan hemma på egen hand för att se om jag klarar av det, vilket jag gjorde. Så löpning, promenader och att träna styrka några gånger i veckan är min nya drog och får mig att må bra😁.

Ha en fin söndag och grattis till en vecka🥳

@Tezzan eventuellt kan du ju hitta ett lopp i höst? Då skulle du ha ett halvår på dej. Och jo, det var galet att kombinera löpning med vin som jag gjorde. Drack inte alla dagar, då skulle det förstås inte ha gått, men alldeles för mycket