Åh herregud.
När man trodde att han inte kunde göra det värre. Det känns nästan som han vill förstöra?
Jag sa till honom att jag inte ville åka på
Hotell men att vi kunde ta en lunch imorgon. Jag var iväg med vänner under kvällen och han skulle ut och äta middag själv (det gör han ofta, han har ju sin väl alkoholen)

Vid 23 frågade jag vad han gjorde och han sa att han var hemma. Det var ju bara den lilla detaljen att min bästa vän sprang på honom på stan efter några minuter och direkt skrev till mig.
Jag frågade vad han höll på med och då sa han att han var på en av nattklubbarna. ENSAM. Jag blev skogstokig och han förstod inte problemet.
”Jag vill bara ha lite musik och känsla, jag är vuxen och får väl göra vad jag vill utan att stämma av med dig, du måste kunna lita på mig, det blev en impuls som kändes kul och jag behöver det annars respekterar du ju inte mina behov heller, jag kommer inte leva med någon som ska säga åt mig vad jag ska göra när det är inom helt ofarliga gränser och väldigt sällan, och inte värdesätter mig” är några av de fantastiska kommentarerna han hann kläcka ur sig.
Jag gav honom fem minuter att lämna klubben och ringa mig, annars sa jag att då behöver vi inte diskutera mer. Då lämnar jag dig. Du vet att jag inte tycker att detta är okej och därför ljög du för mig. Notera att han gick ut och klubbade ensam en annan gång och jag sa att det inte är ok för mig.

Han sa att jag får välja om jag vill ha en kille i koppel eller inte och då blockade jag honom på samtliga ställen. Jag är så jävla trött. Inte nog med att bli för full eller liknande, men att gå ensam till en nattklubb medans jag sitter på annat håll och ska sova på annat håll, det är så jävla konstigt och respektlöst. Den här mannen är 43 år gammal. Jag kanske hanterar detta fel, jag vet inte, men mitt tålamod tar slut… ingen aning vad som ska hända nu men på ett sätt är det bästa att han är blockad och jag får lösa allt praktiskt på annat sätt.

@Åsa M så tacksam för att du delar med dig ❤️ det hjälper mig så mycket ska du veta. Jag har fått presenter många gånger för att han vill få dricka, och nu när du säger det så förstår jag att jag fått det medans han försökte dölja att han smygdrack förra sommaren, precis innan han avslöjade sig. Nästan som att jag skulle släppa det lättare för jag hade fått en dyr present… hotellnätter har han bokat förut med när han betett sig illa på fyllan..

@förvirradtjej Visst är det tråkigt när det ska utmynna i ett sånt jäkla drama. Men också skönt, för det går ju inte att nå fram eller resonera. Bra gjort med blockering! Jag gjorde exakt samma för jag bara orkade inte höra svamlet och kärleksförklaringarna som kom med jämna mellanrum, dock alltid typ 03.00 då han var maximalt full och ångesten var som störst.
Jag kan blir enormt förbannad på mig själv som inte la ihop ett och ett snabbare och avslutade i tid, men man får väl sätta in det på kontot för lärdomar...
Nästa gång jag träffar en karl som alltid har kassar med returglas och burkar i hallen som han "glömt" ta ut sen förra gången jag var där ska jag fatta att det är NYA flaskor och burkar sen sist, inte samma..

Kämpa på, många kramar. Stå på dig, annars gör någon annan det.

Blockera - helt rätt så du får utrymme att andas.
Sen tänker jag att det inte är bra att lägga energi på att tex säga gå hem inom fem minuter. Låt honom välja..
Hoppas du får lite vila i helgen

@marte TACK för att du delar med dig, det betyder så mycket.
Hade inte ork att skriva så mycket under helgen men uppskattar verkligen alla svar.
Precis som du skriver att du pratat med din man om vikten av att vara ärlig så sa jag detsamma till min kille. Att det var lättare för mig att få veta om han kämpade med sug, att han hellre skulle involvera mig än att hålla mig utanför. Han lovade det men höll det inte heller.
Vad han än har lovat har han inte hållt det. Ett tag handlade det om att bara dricka när jag var med, ett tag att bara dricka öl och inte vin och sprit, ett tag om speciella dagar. Oavsett vilket löfte så har han brutit det. Trots det har jag suttit o frågat mig själv om han verkligen har problem. Man fastnar ju verkligen i denna karusell själv.

Jag tror att min kille har ett trauma/sår från sin bardom som han försöker täcka igen med alkoholen. Han vill ju varken bearbeta sitt trauma eller sitt drickande, så jag förstår att det inte kommer bli bättre. Ändå har jag varit så van att fortsätta hoppas, trots att han själv inte ens förstår problemet (bara vid vissa tillfällen men då är det väl manipulation..)

@bella70 Jag vet. Jag försöker väl fortfarande kontrollera hans drickande, det är väl därför jag sa så. Att jag ändå hoppades att han skulle lyssna och göra det rätta och gå hem.
Jag följde vad han gjorde under helgen via mina vänner och han var givetvis ute och drack under resten av helgen med. Uteserveringar och sol och i lördags mötte han dessutom upp ett par tjejer som han kände innan mig på någon bar. Detta la han såklart ut på sociala medier för han visste att jag skulle få höra om det och reagera. VARFÖR gör han såhär om han vill ha mig.
Han ville ju innan helgen göra saker bättre, nä då går han istället ut o klubbar? Hur är man så inkapabel?

Igår tog jag dumt nog bort blocken på sms, och fick därefter meddelanden från honom. Allt han vill är att det ska vara bra mellan oss. Min största och enda fråga var hur han kan vilja göra det bra men ändå göra dessa val han gör. Om du försöker visa mig att du kan hålla dig i schack, varför går du ut och klubbar, ljuger om var du är och när jag markerar och blockar, nä då går han o bjuder några tjejer på drinkar som han kände innan mig. Sen efter helgen tycker han att vi bara kan lägga allt bakom oss, lägga det i bagaget och ha det som en erfarenhet. Han tycker ju uppebarligen inte att dessa val är fel. Han enda respons till det var att såhär hade det ju inte blivit om allt var stabilt mellan oss.

Det hinner ju aldrig bli stabilt för han gör ju hela tiden något dumt val!
Jag gick med på att ta en lunch, jag har ändå haft kontakt med honom, men han har ju inte tagit vara på det?!

När jag var yngre så gjorde jag plus & minuslistor, ganska snart blev det tydligt om det var någon mening att satsa eller dunsta. Missförstå mig inte men ta dig en rejäl funderare på vad han har som du inte kan klara dig utan, han verkar vara en riktigt typ som du mår bättre av att slippa.
Han har säkert sidor som du gillar men du har det nog bra mycket bättre utan honom. Skulle det vara så att han fortsätter att kontakta dig så får du väl omvärdera hans intresse för dig. Men låt honom kämpa om han vill ha dig.

Livet är för kort för att trugas bort.
Kram 🤩

@bella70 Syftade på lunchen jag hade gått med på i helgen... att han trots att han visste att vi skulle ses, ändå valde att ljuga för mig om vart han var, gick ut o klubbade... o så fort jag blockade så gick han kvällen efteråt ut o träffade dom. När jag påpekade det så var det ju jag som hade blockat honom, och det hade inte hänt om vi hade haft det bra sa han. Han vill bara dra ett streck över allt, glömma det och blicka framåt.
Men det är ju han som gjort allt som lett till att det inte är bra, han sumpar ju varje chans!
Jag har blivit van vid detta himmel och helvete att jag knappt reagerar längre, det är obehgaligt.
Mina gränser har flyttats så många gånger.

@förvirradtjej Hej 👋🏼 Jag har varit i samma situation som du (eller väldigt lik iaf). Jag säger som andra sagt. Det kan aldrig bli ditt fel att han dricker - såvida du inte binder fast honom på en stol och stoppar en tratt i munnen och häller alkoholen i honom - men som jag förstår det så klarar han den biten själv. Det låter också på det du skriver att det är du som ska ändra dig (för att passa honom) för att ni ska kunna vara tillsammans. Han är även ute med andra på helgen - då måste det ju vara okej att du är det?
Med risk att låta brutal så kommer du & dina känslor aldrig först. Du kommer sist - då han som den egoist en missbrukare är - har gjort det han kände för. Står du kvar blir du medberoende (som fler sagt) och det är inte heller nån rolig historia.

Lyssna på podden "Bara en till.." med Nemo Heden (finns på Spotify) den har sprungit ur "en beroendepodd" (min drog) och vänder sig till just medberoende. Man räknar med att på varje beroende går det upp till sex personer som drabbas av medberoende. Det blir väldigt många ... jag önskar jag känt till ordet medberoende när jag mötte min missbrukare. Jag fattade inte vad jag gjorde. Lycka till!!! 🤞🏼

Mitt råd är att blockera inte bara för att slippa hantera något i stunden.

Informera i god tid om att om x inträffar igen så kommer du att fatta beslutet att avsluta all kontakt. Punkt. Om x inträffar igen, så säger du sakligt och tydligt att nu är det nog och att du inte vill ha kontakt mer. Sedan bryter du.

Att bara bryta och avbryta hela tiden är väldigt jobbigt för den som utsätts och ologiskt agerande från den som gör det. Vad vill du uppnå med det?

Jag tror att du behöver bestämma dig för en strategi och hålla dig till den. Du kan inte börja läka förrän du har valt din väg och går den, utan att hoppa in på alla sidostigar du ser.

Jag kan inte nog understryka det här: det handlar inte om hur mycket man dricker utan om att man inte kan låta bli att dricka och att man åsidosätter annat för att kunna dricka. Om man väljer alkohol framför att vårda sin relation är man beroende, helt enkelt.

Min mans alkoholism eskalerade långsamt från att inte kunna låta bli att dricka ett par tre mellanöl mest varje kväll till att dricka från att han kom hem från jobbet tills han gick och la sig och sen hela dagen och halva natten på lördagen. Jag insåg att det var ett problem redan inom ett par månader efter att vi flyttat ihop för snart elva år sen och då var det verkligen inga stora mängder han drack, han var inte synbart berusad på vardagskvällar tex. Det gick från berusningsdrickande fredag-lördag till torsdag-lördag osv tills han drack sig full tisdag-lördag och så bakfylla och ångest på söndag och måndag och så började det om igen. När han nu fick återfall efter nästan ett år sen han slutade dricka sa jag stopp och belägg, slutar du inte dricka nu får du fara nån annanstans, fast det var så "lite" som kanske 15 burkar lonken (finsk gindryck på 0,33 l burk) i veckan. Det handlade inte om antalet utan om att han inte kunde låta bli. Och att han inte kunde låta bli förstod jag genom att han smög och smusslade, drack i smyg och ljög för mig om hur mycket han hade druckit.