Hej, jag och min sambo har varit ihop i 5 år, han har gått på antabus men har nu slutat, igår kom jag på honom drickandes, vet inte hur jag ska bemöta det, han skäms jätte mycket när han har druckit och han vill bli bättre, vet bara inte hur mycket mer jag orkar med

Hej
Många av oss har fortsatt relationen för länge på egen bekostnad så lyssna till den känslan - du förtjänar att ha ett bra liv utan en partner med destruktivt levene.

Många uttrycker ånger efter. Och gör det igen, ditt bemötande är inte avgörande.

Med det sagt - vad gjorde att han slutade med antabus? Var det ett gemensamt beslut? Har han bestämt sig för att börja med det igen?

@bella70

Hej, när vi började dejta så berättade han att han hade alkoholproblem, älskar honom verkligen och han finns allt och stöttar mig känns på någon sätt fel om jag skulle lämna. För att jag visste i början att han hade problem.

Han fick slut medicin och bestämde sig att inte förnya, det var inte ett gemensamt beslut jag tyckte att han skulle fortsätta, det tog typ tre dagar sen hade han druckit en hel vodka flaska när jag inte var hemma, när vi pratade om det sa han att han ville bara känna hur de var att va full igen,

Ok, det låter inte lovande.

Läs gärna runt lite här om medberoende mm.
Önskar dig all lycka till! Ta lite egentid och fundera över hur du vill ha ditt liv.
(Utgår från att barn ej är inblandade)
Ha en fin kväll !