@Andrahalvlek @vår2022 ni mina inspirationskällor❤️❤️❤️ vet ni hur mycket ni och era trådar betytt för mig på resan!
@Kebne1 jo men Mindler är som en psykologtjänst som sker via videomöten. För mig har dom varit väldigt lärorika och effektiva. Testa, kostar 100kr/gång❣️

Vecka 40. När jag skriver det här sitter jag på ett plan. Ingen resa till solen tyvärr, utan tvärtom, på väg till norr på jobb.
Sov hos min dotter inatt för kortare restid till flygplatsen och vi hade en riktigt mysig afton, med mycket prat och skratt.
Hon sa en sak som skaver dock och jag kan inte riktigt släppa det. Hon sa: kan du inte börja skriva dagbok ist för alla SoMe?
Jag blev helt paff men ändå inte, för jag HAR blivit mer öppen när jag lägger ut bilder och ibland texter. Jag skriver lite allmänt om psykisk mående, affirmationer, meditation m.m. och varvar det med gulliga klipp på söta djur haha. Ibland har jag undrat vad folk tänker när dom ser den här omvandlingen, om dom tror att jag håller på att tappa det, flytta till Indien och meditera och yoga på heltid. Jag har också ibland tänkt på vad mina barn tänker, om dom tycker det är jobbigt att mamma bara filterlöst lägger ut.
Jag vet inte, men nånstans känner jag att det här är MITT liv och jag skriver vad jag vill, det är aldrig nåt dumt eller elakt, allt handlar om mig och min personliga utvecklingen. Och ändå måste jag kanske begränsa mig av hänsyn till mina barn? Jag vet inte, det får marineras ett tag känner jag.

Önskar er alla en kul torsdag på alla sociala medier och i det verkliga livet🌷

@Smillans Det där är nog en generationsfråga. Väldigt många unga tycker att jämnåriga delar med sig för mycket av sitt ”perfekta” liv. De blir provocerade, tänker att de minsann inte ska fläka upp hela sitt liv. Och om mamma då gör så, blir det nästan pinsamt.

Jag sitter i samma sits, min dotter tycker att jag delar för mycket. ”Hur kan du tro att alla vill veta allt du gör typ?” Det tror jag inte. För mig är instagram och Facebook som ett fikasamtal på jobbet. Högt och lågt. Men aldrig att jag delar de allra mest sårbara sakerna, precis som jag inte skulle ventilera dem i fikarummet. Stör det henne? Scrolla då.

Jag tänker att jag gör precis som jag vill. Jag har många vänner online som uppskattar mina inlägg. Min mamma älskar att vara uppdaterad på vad jag håller på med. Innerst inne tror jag att äldsta dottern är det också, hon bor ju 20 mil från mig. Hon protesterar inte när jag då och då lägger upp bilder på henne, även om hon sällan lägger ut något själv.

Det är bara att inse att instagram och Facebook i mångt och mycket är medelåldersforum. Släpp tanken på vad din dotter tycker - du gör som du vill! Punkt.

Kram 🐘

@Andrahalvlek tack för bra kommentar, hjälpte mig mycket❤️Jag blev så tveksam och velig om jag gör fel. Det är samma hos mig, min äldsta säger inget och hjärtar allt och svarar med gulliga kommentarer.
Det blev snabb punkt på den😃tack igen och härlig fredag❣️
Kram!

@Smillans Minns att min dotter kunde vara kritisk till mig i olika situationer kring hur man ska bete sig, med bl.a. blickar. Kunde nästa se mig själv i henne, när jag talat om för henne som barn om hur hon ska bete sig. Att hon tagit lärdom av mig och tagit den rollen nu😂. Kände mig som en barn som blev tillsagd. Jag funderade också en hel del kring detta, att hur jag varit kritisk till henne i olika situationer och hur det måste ha känts för henne. Jag har då tänkt att jag få väl visa henne vägen igen, att man måste kunna få vara sig själv, att man måste få gå sin egna väg och att jag måste få gå min väg. På senaste åren ger hon mig ❤️ på bla mina inlägg och jag upplever att hon känner sig stolt över mig. Vår relation har utvecklats till en vuxenrelation som är jämbördig och vi stöttar och bekräftar varandra. Så gå din väg och visa henne vägen❤️

@vår2022 Min dotter hade också en period då hon hade så mycket åsikter om hur jag betedde mig. Jag fick skopor av ovett i tid och otid. Hon suckade och himlade med ögonen, det märktes att jag irriterade henne massor. Om jag började berätta något sa hon ilsket: ”Det har du redan berättat!” Min rena uppenbarelse irriterade henne. På samma sätt som min mammas rena uppenbarelse ofta irriterar mig. Ingen kan irritera mig så mycket som min mamma.

Så jag log bara inifrån och ut mot min dotter. Backade, tog inte konflikten, lät henne hållas. Tänkte ”älska mig mest när jag förtjänar det minst” och jag tänkte också att jag inte tänker spela på hennes planhalva. Efter några år lugnade hon ner sig och vår relation blev riktigt bra igen ❤️

Kram 🐘

@Andrahalvlek Ha ha! Stor igenkänning 😂. Det har du redan berättat!😂. Jag backade också och tog inte konflikten. Det är väl helt enkelt som det ska vara i frigörelseprocessen. Min mamma kunde inte backa och blev sårad istället och det är inte en bra väg att gå, det ger skuld och jag blev tyst. Så vår relation är inte lika bra som den jag har med min dotter, tyvärr. Bättre att backa och visa vägen, då finns bättre förutsättningar för en bra relation❤️

Vecka 41. Äntligen lite sol och värme. Igår packade vi husvagnen och drog iväg. Ligger nu och drar mig i sängen efter en god natt i vagnen. Dricker kaffe och filosoferar lite. Lugn och stilla valborg, inte många själar här. Fantastisk solnedgång vid vattnet igår.
Idag blir det bara stilla igen. Äta gott, sitta och sticka i solen, lyssna på ljudbok, mysa med hundarna, skogspromenad. Behövs inte mer för välmående och lugn i själen.
Vet ni, jag har bockat av en sak på min semesterlista. Har gjort en tatuering🤟🏼
Så nöjd.
Är så otroligt tacksam för allt❤️

Önskar er en fin 1:a maj. Håll fanan högt!