Ena dagen är jag strålande glad, ja nästan lycklig och känner att det här grejar jag. Nu börjar det verkligen ordna sig. 6 veckor har passerat och inte minsta sug eller risk för återfall. Då är det som att min man måste ta ansvar för att påminna mig om att jag är alkoholist och trycka ner det i halsen så att jag inte glömmer bort det. Vet inte om han gör det av rädsla eller för att hjälpa, men jag kan säga att det hjälper inte mig ett skit. Tvärtom blir jag ledsen, sårad och tappar självkänslan. Jag sa till honom att han ska vara snäll och det tycker han att han är. Men igår var han inte snäll, inte det minsta. Han agerade nedvärderande och översittare när han tog ifrån mig den lilla glädje och stolthet jag hade byggt upp. Han förstår inte att det jobbet jag lägger ner och den kampen jag för, den gör jag för mig själv och ingen annan. Han brukar säga att han inte kan berömma mig, för då blir jag nöjd och slutar kämpa. Oavsett så för jag MIN kamp vidare och det betyder ingen alkohol för min del. Kan han inte stötta mig så ska han fan i mig inte störta mig heller.

Jag får dämpa lyckoruset i närheten av honom och glädjas inombords, han ska inte tro att han kan sätta sig på mig och trycka ner mig.

Tack för att jag fick vräka ur mig, och ursäkta svordomarna men jag behövde avreagera mig.

Jag kämpar på och hejar på alla här som gör detsamma.

Sol ute, sol inne
🌞

Hejsan! @Insikt24, Det är inte alla som kan förstå vilken kamp det är att försöka bli nykter och hålla fast vid att vara alkoholfri på riktigt. Bara den som har varit fast i ett svårt beroende kan nog förstå hur jobbigt det ofta är stundtals. Det är lite lågt att nån gör så där och ska trycka ned ordet alkoholist i halsen på den som arbetar och försöker bli från ett missbruk. Men sånt ska du inte låta dig nedslås av på nåt sätt. 6 veckor alkoholfri är bra jobbat, inget snack om saken.
Kämpa på kompis!

@Insikt_24 bra att du inte låter makens ursäkta uttrycket, bajsbeteende, påverka ditt beslut. Utan att känna någon av er kastar jag ur mig en högst icke vetenskaplig teori, men kan din glädje/lycka kännas som ett hot för honom. Vem vet var din glädje tar dig? Men om du är olycklig med usel självkänsla vet han var han har dig? Jag vet inte… jag bara gissar. Att trycka ner dig på det viset är absolut INTE ok och det säger mer om honom än dig. Visst kan det ligga en rädsla i att du ska falla tillbaka, men då säger man väl det? Nej fy, att låta bli att medvetet berömma någon som kämpar? Vidrigt! Ber om ursäkt om jag är lite för hård eller rak men jag vill bara väl. Styrkekram till dig!

@Insikt_24 Helt klart blir du ledsen och sårad av din mans beteende, det skulle jag också bli. Han har verkligen inte förstått hur man stöttar någon och vad positiv förstärkning innebär. Han gör tvärtom - negativ förstärkning som raserar ett självförtroende. Troligen agerar han utefter egna erfarenheter där han inte fått beröm och inte lärt sig något annat sätt att agera på. Översitteri. Troligen finns det även avund hos honom för att du lyckas så bra! Bra att du skiter i honom, låt honom inte förstöra ditt goda arbete och din glädje. Gå din egen väg och beröm dig själv, du behöver inte hans godkännande då han verkar så oförmögen till att glädjas med dig.

Fan vad bra jobbat! Fortsätt så och grattis till 6 veckor!🥳. Det blir bara bättre ju längre tid du är nykter. Det kommer att göra dig starkare och tryggare i dig själv och dina val❤️

@Insikt_24 Bra jobbat och eloge till dig! Skaka bort makens trista attityd som säkerligen beror på rädsla hos honom. Var stolt över dig själv och låt inte detta förringa att du firar 🥳 6 nyktra veckor! 🥰👍

@Insikt_24 Du gör ett fantastiskt arbete med att avstå och har all rätt att vara både stolt och glad. Är det så att det skrämmer din man, att det är bekvämare med en skuldfylld partner? Han behöver inte vara medveten om det, men hur äkta är hans stöd?

Tusen tack för era värmande och stöttande ord. Jag uppskattar det verkligen. Vi redde ut saken igår och det känns bra nu. Ibland räcker en ursäkt långt om den känns välmenad och ärlig. Vi människor är ju komplexa varelser och ofta gissar vi och tror att det förhåller sig på ett sätt. Rädsla kan leda till obetänksamma uttalanden. Jag kämpar vidare och är fast övertygad om att det går att förändra ett dåligt beteende, om man bara vill.

Trevlig onsdag alla kämpar!
🌞