Dag 1 igen :( Känns som jag aldrig kommer kunna räkna längre än till dag 1. Är så trött på mig själv och på vin. Idag är vin äckligt, och det beror ju såklart på att jag drack för mycket av det igår. Tyvärr har jag en tendens att "glömma" att jag ju slutat dricka och så är det igång igen. Det längsta jag varit nykter sen jag gjorde mig själv till alkis är 6 veckor. Jag har lyckats med 6 veckor 2 gånger sen är jag så idiotiskt korkad och bara testar igen. Snälla vill nån vara med på min resa? Jag vill inte ha fler dag 1. En dag i taget, behöver en vän som vet hur det är, någon som kommit längre än dag 1, någon som kanske har ett bra råd när suget blir för stort.

Mammy Blue

med att skämmas kan du lägga ner. Vi är ju likadana allihopa här inne, jag hade ett knappt halvår med dag 1:or, men tack vare att jag hängde i är jag nu ett halvår gammal som nykter.
Att sluta dricka verkar lite vara som att köra båt i en skärgård knökfull med öar och grynnor. Att försöka själv verkar vara som att dessutom ha ögonbindel. När man har kört på en grynna kommer man ihåg var den låg och undviker sedan den.

Där kommer forumet in, massor av människor som kör och har kört runt i samma skärgård, vi kan lära av varandra.

Min första fråga till dej är
Varför vill du sluta dricka? Skriv ner det här, en påminnelse att läsa när det kniper, eller om du inte vill skriva här så ett vanligt papper på kylskåpet?
Ha det gött så länge!
/MB

Askan

då hänger jag på dig! Skrev senast i vintras och nu är det dags för dag ett för mig igen.
Jag har också kommit fram till att jag bara inte klarar det utan att skriva här, på egen hand förlorar jag.

Socker

Idag oxå!! Tack för peppord, de behövs! Läser o tar in. Läser via mobilen o är kass på att skriva på den. Askan: ja häng på!! Skriver mer då jag sitter vid en dator. Jag är iaf spiknykter o inte bakfull. Dag 2. Mitt mål för dagen är att inte ta första glaset!

Askan

går det för er? Jag hade en mardröm i natt om att jag blev för full på en fest och jag oroade mig över hur jag skulle klara av att inte bli fullast av alla och det var ett otroligt stresspåslag hela tiden för att behålla kontrollen. Det var bara outhärdligt och jobbigt och sen när jag vaknade så fanns känslan kvar. Och sen insåg jag att om jag INTE dricker ALLS så slipper jag hålla sån jävla koll på andras glas och hur mycket som är kvar och hur mycket jag har druckit och... ja ni vet. Jag kan slappna av då. Om jag INTE dricker. Det låter så oerhört motsägelsefullt och så självklart på samma gång. Slappna av genom att inte dricka!

Ladybird

Är ny här! Har följt era inlägg i några dagar nu och det har gjort mig starkare i mitt beslut att sluta dricka!
Har hållit på i många år nu och det har bara blivit mer o oftare vardag o helg som vinet kommit fram på bordet.
Orkar inte längre med att dricka så här. Min familj blir lidande o jag skäms inför maken o barnen.
På jobbet mår jag ibland så dåligt så jag mår illa. Min stora skräck är att nån där ska känna att jag luktar alkohol sen kvällen innan!!!
Nu har jag iallafall låtit bli drickat i 6 dagar och det är längre än nånsin tidigare under de senaste 10 åren.
Jag har alltid varit en godisråtta och nu blir det ännu mer sötsaker för att stilla alkoholbegäret!
Är så tacksam för alla era kloka inlägg här och finner stor styrka i det ni framför!!

/L

Bra att du hittat hit. Din historia är väldigt lik min (och många andras). Det blir mer och mer att dricka och allt svårare att dölja sitt missbruk. Så bra att du har klarat nästan en veckas uppehåll. Klarar man första veckan/veckoslutet så blir det lättare sen. Bättre med godis men samtidigt så hänger sockersug starkt ihop med alkoholsug så om möjligt så minska det också. Själv är jag en stor anhängare av LCHF, alltså minska kolhydraterna så minskar suget. Så bra att du tagit tag i problemet, livet blir så mycket lättare utan all ångest och oro över missbruket. Det går bra att sluta men du behöver vara uthållig i början. Sen blir det lättare, tro mej.

Ladybird

Vad skönt det kändes att få svar från dig idag! Ja, nu gäller det att kämpa vidare. Jag har alltid tyckt mycket om godis o fikabröd så det blir svårt att avstå det just nu i början. Får minska på det längre fram. Många beskriver känslan av att vakna pigg på morgonen istället för bakfull o darrig. Det njuter jag av just nu... Och man kan sitta på balkongen o njuta av solen utan att dricka rose'. Jag har hällt upp en kanna med bubbelvatten med citron.
Sen tänker jag mycket på hur det ska bli när semestern är slut o vardags stressen sätter igång. Men jag får väl se till att det fungerar på nåt sätt!!
Ja, tankarna yr omkring just nu och jag föreställer mig olika situationer som jag måste ta mig igenom UTAN alkohol i kroppen.

Ha en skön söndagskväll!
/L

Så bra att du tänker igenom olika situationer i förväg, hur du ska tackla dom. Det gjorde jag också. Men jag tror att klarar du semesterns fällor och frestelser så är du bra förberedd för jobbstress. Bra att du slutat dricka nu när du har bättre tid att ta hand om dej själv. Du ska absolut unna dej godis om det håller dej borta från alkoholsug. Det kan du ta itu med sen.

Jag funderade väldigt mycket på vad andra skulle säga och tycka när jag inte dricker, hur jag skulle säga utan att avslöja för mycket. Men folk bryr sej väldigt lite om vad andra dricker så länge man låter dom ha sitt. Jag började ju samtidigt med lågkolhydratkost och viktminskning så jag skyllde på det. Det finns säkert nån som tycker jag är överdrivet fanatisk men det bjuder jag på. Nu efter drygt ett års nykterhet kan jag i vissa sällskap säga att det började bli ett problem för mej så jag valde att sluta. Hmm, en underdrift men det duger :).

En sak som gjort skillnad för mej denna sista gång som jag slutat är att jag verkligen nådde min botten, det gick inte att fortsätta helt enkelt. Det skulle ha fått ödesdigra konsekvenser. Så jag var redo. Sen har jag också verkligen insett och accepterat att jag ALDRIG ska dricka alkohol igen. Glöm alla tankar på att kanske, nångång, kan man dricka "normalt". Vi som hamnat här kan aldrig lära oss dricka behärskat, det är min fasta övertygelse. Och det underbara är att det gör ingenting! Nu VILL jag inte ha vin, det är så skönt att slippa handla, oroa se för att det ska ta slut, bilkörningen osv. Alla tankar som kretsade kring alkoholen är borta och ger utrymme för positiva tankar istället. Ja inte är det roligt alla gånger nu heller men inget blir roligare med alkohol.

Jag tror på dej, du har rätt inställning och jag känner din beslutsamhet.

Fula ankungen

...Ladybird & Socker (samt alla andra så klart)

Är inne en snabbis under arbetstid, vill bara passa på att säga:
Jag är så glad för att ni finns här inne. Vi får ta och luta oss emot och peppa varandra samt ta råd och visdom och stöd utav alla de andra som gått vägen före.

Kram till er alla
/F

Ladybird

Tack för all pepp santorini! Jag känner igen mig i allt du skriver om oro över att vinet ska ta slut, bilkörning mm allt kretsade kring alkohol. Just nu känner jag mig stark i min vilja att sluta. Det var bra att du skrev om att man inte kan tro att man kan dricka "bara" ett glas. För det har jag funderat mycket på... och också förstått innerst inne att det inte fungerar!
Men det jag undrar?! Har någon av er sökt professionell hjälp? Eller har ni alla slutat av egen kraft/vilja?!
Jag fick nämligen höra av en person häromdan att man måste få hjälp utifrån för att lyckas annars så går det inte!!!
Ja, Fula Ankungen jag håller med dig!!! Att alla ni finns här inne betyder så otroligt mycket för att orka vidare

Man kan sluta på egen hand. Det var ett stort problem för mej att tänka att jag måste börja på AA (bor på en lite ort där man inte kan vara anonym) eller Aklinik eller dylikt. Ett stort hinder. Det var en sån lättnad när jag läste att de allra flesta slutar helt på egen hand. Så det går. Läs böcker av såna som gått före och framför allt, skriv på detta forum. Det gick upp för mej en dag att jag har haft den största hjälpen här, genom att inse att jag inte är annorlunda eller konstig. Vi missbrukare är rätt lika. Smarta, trevliga, sociala och kapabla men trots det fast i ett missbruk. Men det går att ta sej ur. Du är precis på rätt väg. Du kan!

Mammy Blue

Det går nog att sluta på egen hand, men man ska inte lägga prestige i det. Jag har Antabus hemma, tar bara någon då och då, om det är något speciellt på gång, för då slipper jag diskutera saken över huvud taget med mej själv - jag KAN INTE dricka då. Slutdiskuterat. Har innan jag fick dem haft väldiga diskussioner med mej själv om att kunna ta bara en liten jäkel, Nej. Jomen ingen skulle veta? Nej! Jag har ju varit så duktig? NEJ!!!!!
Med antabus slipper jag det.

Så man kan göra det som känns bäst för en själv.

Sommarkram!
/MB

vill.sluta

Men där jag bor är det knepigt att få antabus.
Var på beroendemottagningen och där ville dom inte skriva ut antabus.
Skulle jag få antabus skulle jag komma tre gånger i veckan och få ta antabus.
Så jag kände att det inte skule funka så jag gör det av egen kraft. Man måste få det att funka med livspusslet.
/A
/A

Mammy Blue

oftast tjata sej till självmedicinering med hänvisning till arbete, familjesituation etc. Vill du ha det, så ligg på och tjata. Man måste vara frisk för att kunna använda sjukvården bra... Suck!
Kram!