...men jag känner mej så pass styv i korken att jag vågar starta en ny tråd här!

Mot alla odds (enligt mej själv) lyckades jag lägga av med alkoholen.

Tack till

Forumet för stöd och uppmuntran,
Radions P1 som sände rätt program när jag behövde det
Doktor D på Respons i Göteborg som skrev ut Antabus och trodde på mej
Mej själv som tog mej själv på allvar och slutade ljuga för mej...

Mina andra två trådar heter
Både alkoholist och anhörig - under anhörigdelen
Flyttar mej själv... under förändra sitt drickande.

väntat på ditt inlägg !!! Tack för att du delar med dig ! Ofta är det omgivningen som ser att att återfallet är på gång först och då är det svårt att nå fram. Det är kanon att du nu har informerat alla runt dig, hoppas bara att de fattar ordentligt och inte förminskar utan att du får allt stöd som önskas kan.

Välkommen tillbaka och en jättekram från mig ♥

Mammy Blue

en av två vanligtvis alkoholdränkta månader, semestern och födelsedag- jul- nyår- födelsedag. Lite frustrerad, det är svårt att bryta vanor men inte farligt.

Önskar er alla en så god och lugn jul det är möjligt!
Kram!/MB

Har redigerat inlägget då det kunde uppfattas som att jag fortfarande dricker. Bortsett från ett enda återfall 15/12 har jag varit nykter och kommer så förbli om jag får som jag vill.

FylleFia

Hej MB! Trist att du har det lite motigt just nu med dryckesbiten just nu. Men du får ta nya tag när du fått nog/känner dig redo. Förstår ju att det kan vara svårt i helgerna med en man - som liksom min - inte spottar i glaset. Det var skönt att höra av dig i alla fall. Jag blev glad, har saknat dig. Försök och vara rädd om dig så gott du orkar och kan.

Stor kram!

Nya perspektiv

Hej
Läste just ditt inlägg om återfall. Välkommen tillbaka. En dag i taget- det är ju det ända vi har! Jag känner igen mig då jag själv tog ett helt jäkla meningslöst återfall på julafton efter att ha varit nykter i 3 1/2 år.. Men precis som du kände upplevde jag det också, att fyllan var helt fördjävlig. Och för att inte tala om dagen efter:-( Jag drack mig inte särskilt mycket och det var bara min mamma och man som märkte att det var någonting som inte stämde.
Det jag försöker lägga fokus på nu är att vara Helt ärlig och våga be om hjälp och våga vara ledsen. Mitt bagage är tungt och jag Orkar inte släpa runt på det någonting mer! Jag hoppas att få följa din resa.
Stor kram till dig

Mammy Blue

Grattis till 3,5 år! Formidabelt!!

Gör som jag - fortsätt räkna tid där du var, vi är alldeles för bra ändå på att slå oss själva i huvudet med allt dumt vi gjort. En gång är ingen gång - två gånger däremot...!

Jag rycker nu på axlarna och konstaterar att jag druckit upp min uppmätta livskvot av alkohol, det skulle räckt i trettio år till, men det gjorde det inte... Hemkörd filosofi, men det funkar för mej, roligare än såhär blir det inte! :-)

Kram!/MB

vill.sluta

Vad jag letat efter din tråd i den delen av forumet jag häckar i.
Förut när jag var inne jämt, läste jag ALLT, det gör jag inte nu.

Men jag har skrivit i min egen tråd, men även varit och skvätt lite här och där också.

Tyvärr har jag gjort Santorini lite illa berörd. Men jag hoppas verkligen inte att hon gör slag av sitt förslag om atr lämna forumet.
Hon behövs.

På samma sätt som du min käre vän behövs.
Jag har lite här och där omnämnt att det finns en del starka underbara vägledande profiler här inne på forumet.
Och du är en av dessa härligt tongivande människor.

Och nu efter ditt feltramp, hur går du tillväga nu, vad fungerar för dig?
Är det någonting jag kan applicera på mig?

Dina beskrivande kommentarer är helt underbara, jag ler med hela ansiktet är den som jag älskar mest.
Och det var av dig underbara göteborgska jag hörde det först.
Så mycket klokhet som kommit från dig är inte sant!

Du är underbar, jag är glad att du finns!

Kärleksfyllda kramar!

/A

Mammy Blue

Jag tackar för komplimangerna och rodnar i hela anstocket (nej, inget felskrivet, det är ett gammalt göttebosskt ord för ansiktet! :-) )

Jag kommer svara dej, men inte nu, jag måste sova, har feber och ont i halsen.

Kram!/MB

FylleFia

Hej MB! Vill bara önska dig en riktigt härlig resa och en bra flygtur- vem vet? Du kanske kommer att älska det. Krya på dig och tänk på att det kunde ha varit värre- du kunde ha varit bakis!

Kram Fia

ps: Glöm inte var du ska logga in om toktankar föds på semestern!

Mammy Blue

Möjligt att jag gillar att resa, det är flygandet jag inte kan förlika mej med. Man kan köra bil ett helt år på utsläppen från en resa till Thailand... Dessutom "bor" vår häst precis bredvid en flygplats, det har hänt att lukten av avgaserna legat kvar efter planet som lyft, och det luktar INTE mumma...

Ja, jag kommer nog ha forumet i baktanken, även om jag märkt att svärfar och svägerska verkligen tog till sej att jag är alkis. Lite synd om sambon kanske, en helt torrlagd semester är kanske inte vad han tänkt sej, hihi! :-)
Kram!

Mammy Blue

att vara nykterist här på Madeira på en nyårsafton, de firar verkligen OCH bjuder på Madeira överallt... Hittills har det gått bra, men sambon är fnissig...

Gott nytt år!

Mammy Blue

är det här ickså. Har inventerat ett par servicebutiker i närheten av hotellet. Finns massor av läskeblask och juice att testa plus minst tre olika sorters nollöl. Jag kan nog dricka mej igenom resten av veckan, hihi!

Vansinnigt segt wifi, så det är tålamodsprövande att läsa inlägg, så det får vänta tills jag kommer hem.

God fortsättning, vänner!

Mammy Blue

Jodå, det gick bra. Kanske mest för att jag aldrig varit på en sådan här resa förut, fanns inga vanor att bryta då. En vecka till för dej, sedan är du välkommen hem till snö, is, kyla, blåst och mörker! :-)

Kram tebaks!!

m-m

din insats på semestern... Semesterresor brukar inte behöva ha några gamla mönster för att man ska kunna ägna sig åt alkoholdrickande, det brukar nog kunna ordna sig på första försöket. Vad jag vill säga är att jag tycker det var starkt gjort! Skönt att ha det med i ryggsäcken!
/m

Mammy Blue

Ryggsäcken blir mer och mer välfylld. Tur att kunskap och bättre vetande inte väger så mycket! :-)
Kram!

Mammy Blue

Tittar in, har semester nu, trivs som fisken i vattnet med mitt nya nyktra liv. Adde, vännen, håller ett öga på mej och har varit ett mycket bra mentalt stöd, trots att han kanske inte ens vet det själv... :-)

Kommer att titta in lite mer nu när jag har lite extra tid. Svårt att låta bli att "lägga näsan i blöt"!

Kram alla som kommer ihåg mej och är kvar här!

att höra av dig! Än bättre att du simmar i nyktra vatten och trivs med livet! Bättre kan det inte va'. Kram tillbaka / mt