Hej!

I söndags fick jag ett sms från min äldsta dotter "Mamma och pappa, ni måste prata med Stina. Hon har JÄTTESTORA alkoholproblem! Vi måste ses, det är för mycket och stort för att sms:a eller prata om i telefon".

Det visar sig att Stina checkar in på allt från kontrollförlust och grava minnesluckor till förändrat beteende och ett mönster av att hamna i dåliga och farliga situationer. Och det har gått snabbt. Från att inte alls ha druckit till att hamna här. Jag hade ett långt samtal med henne i söndags (Stina bor med sin mamma) och hon var insiktsfull och uppriktig. Beskrev exakt vad som händer när hon dricker och konsekvenserna. Vi hade precis ett samtal med Stina mellan 8 ögon. Jag, hennes mamma och storasyster. Det gick "sådär". Stina tycker att vi gör en stor grej av det "Det är ju bara att jag får dricka mindre. Många av mina kompisar blir också fulla när vi är ute. Det är ju inte så att jag dricker för mycket varje gång". När Stina sade det, står hennes storasyster och skakar tyst på huvudet. Men vi kom ingen vart. Stina möter vår oro med ilska, irration och tystnad.

Min magkänsla är att varken vi eller Stina själv kan hantera det här.
Jag är helt övertygad om att hon måste träffa någon. Jag är lika säker på att Stina inte ska dricka överhuvudtaget. Men hon behöver höra det från någon som VET och som inte går på hennes finter.

Om någon kan tipsa om en riktigt bra alkoholterapeut i Stockholm som är van att arbeta med ungdomar så blir jag så oändligt tacksam!

//Orolig pappa