Är 45 år och dricker på tok för mycket vilket resulterar i hemska ångest attacker, har ett stort företag som blir drabbat och nära och kära. Har minnesluckor kommer inte ihåg vad jag sagt till kunder ja listan kan göras lång. Just nu har jag ångest och verkligen vill sluta med alkohol helt och hållet.

Har funderingar på om antabuss är något för mig? är det någon som har erfarenhet av antabuss

Macadi

Bra att du tar tag i det nu! :)
Jag tar Antabus och tycker att det är skönt att slippa förhandla med mig själv - dricka eller inte dricka? Antabus dämpar inte suget men för mig funkar det bra. Har aldrig druckit varje dag, utan mer i perioder om 2-3 dagar på raken. Ofta kan det gå 1-2 veckor emellan. Våra alkoholproblem ser ju ofta lite olika ut. Det finns andra mediciner som fungerar så att de dämpar suget - t.ex. Naltrexon. Vissa har väldigt bra erfarenhet av dom. Har du någon plan för vart du tänk vända dig för att få hjälp?
Maria

Rickard

Hej Macadi,

Tack för tipsen gällande medicinerna. Har tagit kontakt med beroende centrum i Stockholm på Riddarg 1. Ser fram emot att äntligen suga tag i det här.
Jag dricker inte heller varje dag det kan gå en vecka eller två mellan gångerna och det börjar alltid med att man dricker för mycket en kväll och för dämpa ångesten så fortsätter jag dagen efter och kanske även ytterliggare en dag. Jag jobbar samtidigt och kommer inte ihåg vad man lovat osv en riktigt hemsk känsla.

Hur har det gått för dig? hur länge har du varit nyckter?
Rickard

Macadi

att du fått kontakt med beroendecentrum! :) Jag har successivt minskat mitt drickande det senaste året. Har gått allt längre tid mellan gångerna och oftast har det bara blivit en dag åt gången. Nu kände jag att jag ville löpa linan ut och sluta helt. Började därför med Antabus för att inte slippa fundera så mycket när suget väl slår till...Det verkar som om du haft ett dryckesmönster som liknar mitt...det "positiva" med det är väl att man slipper abstinens, men det psykologiska beroendet är ju ändå starkt....

Rickard

Tack för din respons och det gläjer mig att det går åt rätt håll för dig.
Löpa linan ut och sluta helt tycker jag är helt rätt. Det ska jag ochså kämpa för