Hej! Jag har en fråga om Antabus.
Om jag går till vc för att få hjälp, har de skyldighet att rapportera till Transportstyrelsen att jag fått det utskrivet?
Jag behöver verkligen mitt körkort för att kunna behålla mitt arbete.
Jag dricker ju inte på arbetstid och sköter mitt jobb.

Nej de rapporterar inte detta. Så gå dit du det är bra. Om du blir lobad av polisen 2 gånger på ett år så kan det startas en körkortsutredning så var du lugn. Det de kommer erbjuda är samtalsstöd

Anders 48

....för några år sedan när jag hamnade på beroendeakuten. Jag pratade med en läkare där och de sa att de inte rapporterade vidare. Han sade att reglerna har skärpts - men att väldigt få läkare vill rapportera då de hamnar i en knepig situation, då de i första hand skall hjälpa patienten. Att sedan se till att körkortet dras in är som att stjälpa patienten. Det har varit en hel del diskussioner om detta inom läkarkåren - och de flesta är emot denna rapporterings-"skyldighet". Om du bara söker hjälp via vårdcentral så är det som Aeromagnus skriver - inga problem.

Bara för att man har alkoholproblem behöver ju inte betyda att man kör rattfull. Visst risken ökar väl men ja konstigt. Det är vara i Sverige man kan bli straffad om man självmant söker hjälp. Som Anders skriver var lugn.

Drycker

Känner igen nojjan. Jag har inte hört ngt från transportstyrelsen än. Vet iochförsig inte hur lång tid det tar för anmälan att komma in osv. Men läkaren såg klart misstänksam ut när vi pratade om bil + körkort. Det var ca 3 veckor sen. Anmälan till soc har dock inkommit. Den värsta körningen jag gjort var ironiskt nog från Beroende akuten, med div mediciner (slutade med dikeskörning) allt gick dock bra i Slut ändan. Kan säga att jag var lite rookie i sammanhanget, förstod inte hur medicinerna skulle kicka in efter ett tag. (Mådde &så xtremt dåligt vid tillfället).

Drycker

Tack för infon. Har som sagt varit nojig, men nu känns det lugnare. Har &så varit på vc & kan bekräfta att de inte skickat ngra anmälningar hittills. Lycka till Olle!

Mattias

Får socialen rapport från vc om jag får utskrivet Antabus alltså?
Nu bli jag sjukt nojig..

Mattias

Får socialen rapport från vc om jag får utskrivet Antabus alltså?
Nu bli jag sjukt nojig..

Nej det får de inte. Sjukvården får inte lämna över din medicinska status till Soc. Om jag vore Soc sekreterare skulle det kännas tryggare om man fick antabus än inte alls

Drycker

Sorry, skulle inte ha skrivit det där. Nu vet jag att vårdcentralen inte har skickat några som helst anmälningar. Det är helt riskfritt att söka hjälp & be om antabus på vc.