Halloj här ute!

Många av er som bloggar här skriver fantastiska inlägg om hur ni har det och det är kul att läsa. Jag är 39 år jobbar som matte/NO-lärare på högstadieskola i Småland. Jag har haft en mamma som var blandmissbrukare, men mestadels alkohol. När jag var nästan 8 år ledsnade pappa och han stack helt enkelt med mig till en annan stad där han jobbade. Min pappa drack på helgerna, inte mycket alls som en vanlig person. Han uppfostrade mig och tog hand om mig efter sin förmåga. Han satte alltid mig i första rummet och jag var livrädd att mista honom. Hade ju bara min pappa. När jag var 15 träffade min pappa en 11 år yngre kvinna som drack ganska mycket på helgerna. Min pappa gjorde inte det men helgerna var katastrofer. En jul var hon så full att hon gick genom julgranen så att kulor och glitter flög. De fick ett barn, min lillasyster under tiden hon var gravid, ammade drack hon. Min syster fick inga skador och tur var väl det. Jag kunde dricka normalt fram till ca 6 år sedan. Kunde ha spritförråd för flera tusen kronor som aldrig rördes. Sedan fick vi min underbara son och då började det. Började dricka varje helg nästan. Fredag full, lördag full, söndag bakis. Började gömma sprit och ljuga för min sambo om att jag inte druckit. Smart va? Hon såg ju att jag druckit. Till och från gick jag sedan på antabus men nästa varje gång började jag dricka. Toppen blev november 13 då jag skulle till Stockholm på fackligt möte. Hade ju naturligtvis planerat att dricka lite sådär lagom, ja ni vet lyckorus. Köpte några 7,3 öl, en 10,2 öl en stor och en liten jäger. Måste ju ha färdkost på tåget. Väl uppe i Stockholm var det inte slut men tog mig ut till ett systembolag och köpte lite till måste ju ha om det tog slut. Minnesluckor men vet att jag kom till hotellet, bra på lyset checkade in fick hjälp upp på rummet. Slocknade och vaknade på morgonen. Bakis och illamående. Idag var det möten, vågade inte visa mig utan drog in till stockholm till centralen ooohh ett systembolag bunkra igen. Minnesluckor. Vaknar i en väntsal på någon pendeltågsstation. Tar mig till centralen och kommer till Linköping. Snabbt som fan in på systemet. Det är nu torsdag, min fru är orolig, ringt polisen. På något sätt tar jag mig till Göteborg. Minnesluckor. Kommer ihåg att jag mitt i natten sitter på Mölndals station. Polis svänger in, någon orolig har ringt och tycker att jag behöver hjälp. Blir lobad och först kör de mig till stationen men sedan till Sahlgrenska akut där jag får hjälp.

De ringer till min fru som nu har gått ut med efterlysning på Missings people på fb mm. Mitt i natten ringer min fru till en kollega och de åker ned till mig. Jag åkte en tisdag upp till Stockholm, nu är det lördag. Abstinens, skam och skuld börjar infinna sig. Jag har ju varit borta en dag från mitt jobb utan meddelande inte bra. Jag fixar att tända av men jag mår dåligt. Syrran kommer ned med sin sambo och de stöttar. Det blir måndag och jag ska ställas mot min personal som varit jätteoroliga. Med darrande röst, knäsvaga ben inför 15 av mina kollegor berättar jag om mitt alkoholberoende. Gråten är nära men jag lyckas bemästra det. Eleverna på skolan ser mig och kommer fram, kramar mig frågar hur det är, några gråter. Vi trodde du var död. Inga av mina elever vet om att det berodde på alkoholen. Alla sms, mms, inlägg på fb jag fattade ju inte vad jag betydde för dom. En tjej kom tom upp på lärarrummet gav mig en stor kram och en stoor kanlebulle. Den har jag bakat till dig. Hur ska jag göra nu efter allt detta. Jag tar kontakt med personalchefen och jag får hjälp med öppenvårdsbehandling som jag går på nu. Jag ska också lämna prov på att jag inte dricker men det blir inte så för det går bra. Möte med soc, lobsamtal. Ingen utredning öppnas eftersom min fru var med och stöttade. Jag tar antabus, behandlingen går bra i 8 månader. Vi tar beslut om att upphöra med medicinen. Nu är det maj. Nykter ca 1 månad, åker till Stockholm på underbar semester går bra ingen alkohol. Mår ju toppen. Drar sedan vidare till Eskilstuna där syrran bor. Samma dag som vi kommer dit knackar djävulen på huvudet. Dags för ett rus? Köpen en liten och en stor jäger. Blir full. Vill inte dricka på hotellet och visa min son. Minnesluckor, vaknar i en fyllecell, lobad igen, jävligt bra gjort. Är livrädd fattar inget. Bankar och slår på dörren. Blir utsläppt klockan 3 på natten. Hem till hotellet. Frugan och sonen sover.

dag är det hans födelsedag. Jag har absitenens och drar ut vid 8 måste ha folköl. Dricker hela dagen. PÅ MIN SONS FÖDELSEDAG. Mår dåligt. På onsdagen så bestämmer frugan sig för att vi åker hem. Blir en lång resa i bilen. Hade ju gömt en flaska i reservhjulsbaljan så vid pissepaus passar jag på. Hemma sjunker jag ihop på utemöblerna, halvfull och hungrig. Frugan får handla pizza. Genomlider en helvetes natt, svettas, ångestattacker. På morgonen säger bara frugan. Åker du väg idag och handlar så skiljer vi oss. Nu tar jag beslutet. Jag ska inte dricka mer. Börjar äta antabus igen. Lobsamtal och nu kan det bli körkortsutredning. Lobsamtalet går bra socialsekreteraren är en ung tjej som jobbat på behandlingshem så hon vet. Vi har ett bra samtal och tycker att jag gjort bra val nu med medicin AA, behandling och att jag nu valt att avstå. Ska på återbesök på fredag 22/8.
Börjar blogga här, läser alla fina inlägg, börjar själv hjälpa andra. Känns bra men också avtändande på att själv dricka. Har gått med i IOGT.

Hur i helvete kan man vara så dum att efter första loben tro att man ska dricka igen och jag är lite under varning eftersom jag visste att jag om att mitt körkort kunde dras vid en lob till. Har ju inte kört onykter en enda gång. Jag vill bara säga till er som nu dricker och har beroende/problem om ni funderar på att dricka normalt någon gång. Sluta fundera, ni kommer inte kunna dricka normalt. Har alkoholdjävulen satt sina klor i er är det avhållsamhet och nykterhet som gäller. Tro inget annat. Jag har fortfarande dåligt samvete, ångest främst över att mitt körkort kan ryka en tid. Bor i glesbygd så jag måste ha ett körkort. Jag är arg över att ha svikit min son och min fru. Nu har jag valt att inte dricka. Klarar mig utan skiten. Ta hjälp av utomstående exempelvis behandlingsterapeut, AA. Vänner, släktingar och familj kan vara stöd men som samtalspartners är de dömande och ska ofta ge värderingar. Vi som dricker är inte dumma i huvudet. Vi vet att det vi gör är fel men vi har en sjukdom/djävul som vill att vi ska grogga med honom.

Det går att ta sig ur skiten, det ska jag visa och det gör jag. Aldrig mer ångest, skuldkänslor, må dåligt, ljuga, förnedra. Tänk på det!

Får kanske inte skriva så långa inlägg? Jag lovade mig själv när jag såg min syrras mamma sketfull. Så ska jag aldrig bli. Nu sitter jag här med en ryggsäck full med skit. Skulle bara vilja elda upp den men historia kan inte brännas. Kan dock göra framtiden bra. Tankarna ältar i skallen. Körkort? Indraget körkort? Körkort? Indraget körkort? Usch. Hur kunde jag svika min son som jag älskar min goa son som kommer ned på mornarna och vil gosa

inte om att svika, det handlar om att vi är sjuka. Sjukdomen är att vi inte fattar att vi inte kan dricka alkohol. Men det går att vända, till slut blir insikterna så starka och där är vi nu känns det som. Tack för ditt uppriktiga inlägg och vi ser en framtid helt utan alkohol. Och det är min själ ingen uppoffring, utan en befrielse!

Jo jag vet, jag vet :) Mitt lpnga inlägg ville bara förmedla att min syn är att har man en gåbg gaft problem kan man inte dricka normalt. Det går också att bli frisk, eller rättare sagt som min terapeut säger. Vi ska se till att du inte blir sjuk. Har lovat mig själv att inte svika min son

Ebba

Du undrar om din text är för lång.
Mitt svar är nej.
En sann text skriven av människan som var med om det och som dessutom hjälper andra kan aldrig bli för lång och jag tror inte Alkoholhjälpen har några regler för hur långt man får skriva ?
Heder till dig som delar med dig av dina erfarenheter och fint skrivet.
Ha en bra dag!

/ Ebba, nykter dag 20 efter återfaller för fyra år sedan.

konstnären

Vad ärlig du är och jag blev så berörd. Sant vännen det är total avhållsamhet som gäller. Tog tid innan jag insåg det, hade till och med en tanke i går, men tänkte på Ebbas ord. Nu känns det helt o.k. att vara en liten utomjording för det är man. Jag känner bara en person som inte dricker mer eller mindre.
Så idag inget första glas för konstnären för då vill hon ha allt.
Kram
Konstnären

Vickan69

Tack för din historia. Det låter verkligen som giftet går hårt åt dig. Som allergi... Som vi alla här kan erkänna så har vi ökat och druckit mer eller mindre som besatta periodvis eller varje dag. Det slutar verkligen bara illa på alla sätt. Hoppas du nu får styrka att bemästra A-djävulen och hjärnans spratt med dig!

Tack

Ebba

Nu blev jag glad :)
Vilka av alla mina miljarder ord tänkte du på?

Fet kram/
din vän Ebba

Tack för ert stöd. Har gjort ett litet kort på min fru, min son och en flaska Jäger. Det står "Vilket väljer du Magnus?" Ska jag ta fram om suget kommer. Jag känner mig stark och självsäker. Nu jäklar ska det fightas. När jag tog mig samman efter sista loben bestämde jag mig på allvar. Kommer bli nykterist kommer inte chansa. Jag vet den morgonen när jag skulle berätta för mina kollegor. För många kom det som en chock medans för vissa hade jag berättat lite lätt. Det som gjorde mig så glad var elevernas reaktioner. En tjej lade armen runt min nacke, kommer ihåg det så väl. Du Mange du stack inte för att vi är jobbiga på dina kemilektioner va? Ska vi hämta en kaffe du ser lite nere. Vi ska vara snälla, extra snälla. Nä ni är bara fantastiska sa jag. Kände små tårar rinna på min kind. Kunde varit min dotter. Jag tror dessa tjejer anade något men de dömde inte mig utan såg människan. Så jag blir jävligt irriterad när man säger att våra ungdomar är jobbiga. Kaffet kom och vi pratade om allt. Du Magnus du får inte göra så här vi har letat efter dig. Vi åkte till xxxxx och kollade om du blivit nedslagen eller så. Mina elever visade mer empsti än många av mina kollegor som knappt sa hej.

Det går att lyfta sig ur skiten. Jag är periodare kunde hålka upp flera månader. Kram å er alla.

Akvariet

Vilken historia du berättar. Tack för det. Vad stark du är som både berättar här och IRL och verkligen TAR fighten. Kämpa på! En dag i taget.Inget glas idag

Kram
/Akvariet

Ska skriva en inlaga i några tidningar för att väcka debatt kanske om alkoholens skadeverkningar. Får man länka hit tros? Jag mår jättebra idag. Ska på återbesök på soc idag om mitt lob-samtal. Detta har jag gjort på egen begäran. Det är samma person som ska eventuellt utreda min lämplighet att ha körkort.

Mötet gick bra med soc. Hon är inte orolig för hon tycker det jag gör är bra och det kommer hon skriva till transportstyrelsen.

Ja jag hade inte väntat mig det mottagandet från mina elever. Jag är ganska så hård med regler men har alltid humor i bagaget. De skrev meddelande på fb, twittrade ja you name it. Måna kollegor är rädda att göra fel. Jag sa bara att ni ska vara på samma sätt mot mig som innan. Prata ni om era binar, öl till maten mm. Jag tål det. Jag är en rak och uppriktig person och det har man tydligen svårt med där jag arbetar. Jag mår prima och går på min LCHF diet så jag kan bli smal och snyggare :)

Stingo

Vilket fint stöd du fått av ungdomen, sug åt dig av det för från det hållet kommer sällan oärliga omdömen. Kan säkert bli besvärligt i praktiken med kolleger som ogillar, men eleverna är ändå viktigast.

Kämpa på, som du skriver så verkar djävulen vara extra hård mot dig.

läsa att du gör bra saker, och att andra omkring dig, främst då de unga, också verkar göra bra saker. Vi fortsätter kämpa, och jag har också börjat med LCHF, så vi ser fram emot beach 2015 då ingen kommer att känna igen oss på stranden! Tack också Muränen för din önskan om en God morgon, jag tar till mig även om det råkade vara fel:-)

LillPer

Hej, skönt att ni mår bra pojkar.
Jag tror inte LCHF kommer vara speciellt varaktig som diet. Det är troligen generalfel att utesluta kolhydrater till förmån för kött o fett. Det som sker är att man visserligen går ner mycket i vikt men en stor del av viktminskningen består av muskelmassa.
Socker ( kolhydrater) är muskulaturens bränsle. Jag vet inte om ni tränar o motionerar men med en Lchf diet blir mann inte speciellt rapp.
Bara en reflektion från mig som alltid vräkt i mig kolhydrater och är smal o muskulös som en välbyggd pinne, men tränar förvisso nästan varje dag.
Jag tror tiil syvende och sist att det är den gamla kostcirkeln som alltid kommer gälla. Osså givetvis måttlighet med allt man stoppar i sig och avhållsamhet från det vi slutat hälla i oss!
Ha en härlig kväll!
LP

Kroppens bränsle är socker. Fett och protein omvandlas till socker genom glykolysen. Socker eller kolhydraterär ett snabbt bränsle och vitsen med LCHF är att protein och fett måste genom glykolysen och det tar längre tid eftersom fettmolekylerna inte är vattenlösliga och stora samt att proteinerna är långa spiraler. Protein är det som bygger muskler, inte socker läs kolhydrater det gör oss feta av två anledningar. 1 vi blir inte varaktigt mätta utan äter mer och får då i oss för mycket energi som lagras som fett. 2. Vi rör på oss för lite idag. Sedan är det bevisat att kolhydrater gör oss feta och orkeslösa inte fett och protein. Tack för de värmande orden.

Jag jobbar för eleverna det är mitt mål, inte för mina kollegor. Sedan är det viktigt med bra kollegor och det har jag några.