Absolut vila!! Hoppas du hade en skön sådan! Städ kan vänta...
Njuter av en söndagskväll utan ångest inför jobbveckan. Trodde jag var en sån där som alltid kände så på söndagar, men det var alkoholen som spökade, helt klart. Känner lugn o tom glädje/ förväntan inför ny vecka!
😍🌼🌷🧚‍♀️

Hej Blenda
Vad bra att du fortsätter skriva, jag följer dig, håller på dig!
Starkt att hålla rösten klar och tydlig. Det säger något viktigt, mer än det uppenbara.
Du är bra! Kram 🌱

@Ellinor.1 Samma. Fruktansvart. Minnesluckorna ar nog det jag skams mest over, det som skrammer mig mest. Hur mycket kolkar jag i mig nar hjaranan stanger ner? En javla massa. Har du funderat pa att ringa Alkohollinjen?
Jag var en gang i tiden ratt hyfsad pa att springa, sa ska forsoka ta tag i det igen. Inget extremt, 5-6km tre ganger i veckan kanske. Eller tva. Eller bara bara en podcastpromenad. Vet inte hur/ar du bor men kanske finns mottionsslingor eller liknande? Eller bara en park. Eller sa plocka bara en kul destination i naromradet och ga/spring dit och tillbaka. Ger bra endorfiner.

@Fröken H

Håller med @ Kärring - njut av att du har haft en härlig närvarande helg med sonen - han har helt säkert uppskattat det! Om du gjorde rätt eller fel spökar säkert lite men jag är säker på att du gjorde rätt och tro på dig själv - dessutom hjälper det inte att älta! Blicka framåt och var nöjd med det du har förändrat och åstadkommit 🙏😘

Har så mycket skit att slänga i majbrasan - kanon idé; saker man sagt och gjort, saker jag försakat - den är tänd va..😂!

❤️

Men grattis och wow säger jag! 🤗

Tack för tankar @mrswb
Åter i stan ett par dagar. Noll krav på fix hemma- en fristad.
Ska för ovanlighets skull ägna ett par timmar av söndagkvällen åt jobb. Mest för att ge mig själv en något lugnare start på veckan än den föregående.
Men men... värre än allergin mot alkoholen tycks det vara med arbete.
Utanför arbetstid. Försöker lura mig med att det är för ”min egen skull” men min hjärna säger- vem äger din lediga tid om inte du?
Så kanske skapar jag lite spänning i livet och struntar i plikter, lagar vegetarisk lasagne och kollar på Belgravia.
Jag vägde mig i helgen efter att ha haft noll ork till diet senaste veckorna. (Intresseklubben för onödigt vetande kan anteckna nu...) Av mina sjukt envisa tre kilon har ett omärkligt trillat av. Det ger mig något lite töntigt hopp. Om målvikt i sikte. Har ju gått upp och ner senaste året men nu har jag iaf legat still ett bra tag.
Tycker för övrigt att jag passar rätt bra i lite höft-omgång! Och det är långt från känslan jag hade för min tappra kropp i januari 2020. Kände mig blind för mitt utseende, mina kläder, inget passade, svullen och så trött. Jag har fått fart på livet.(Och klädkontot..) Kram kämpar-klubbem! 🥰

@Miss Mary Poppins ❤❤⚘ Känns så tryggt att vi har dig här.

Jaa det är ju en sjukdom
Ja det är ju en sjukdom. Men som anhörig orkar man inte hur mycket som helst. Läste någonstans att leva med en alkoholist är som att ständig leva i en krigszon. Alltid gå på tå, inte veta vad som väntar.
Jag har varit där du är Peppin. Fast vi hade inga gemensamma barn. Och mitt numera ex, drack helger, ibland på veckan. Mer och mer för varje år som gick.
All kärlek till min man försvann undan för undan. Det luktar alkohol när jag la mig på kvällen, sov intill en tungt sovande, snarkande, alkoholluktande man. Kärleken växer inte då. Man får avsmak.
Han drog sig också undan från mig ju mer han drack. Han skrev och kontaktade tjejer när han var full. Till slut gick det inte. Det fanns inget kvar. Och jag ville ju leva mitt liv. Ha kul. Skratta.
Så nu har jag levt nästan 2 år själv, sedan jag ställde ultimatum. Men han valde inte mig.
Jag valde att börja leva.
Det har varit tungt många gånger, men så skönt att slippa alla fylleslag. Jag bestämmer över mitt liv.
Så tänk på Peppin. Vill du leva så här om 1 år, 3 år, 5 år? Börja fokusera på vad du vill och släpp fokuset från mannen, om det går. Gör saker med barnen. Strunta i mannen och bestäm att göra något som du gillar. Det kommer bli väldig förändring även om man inte tror det.
Och fortsätt skriv här. Här är det många som vet och går igenom samma som du.

@Fröken H
Försök att Vända på det och tänk att sonen haft en toppenhelg med dig eftersom du varit nykter och närvarande!
Han har alltså haft en lika bra och mysig helg som du ❤️

Härligt att uppdatera sig kring hur allt går. Tänker på dig, snart i något sorts mål. Ändå. Kram kompis! 🤗

Ojoj
Vilken fart här i din tråd @torn, härligt!
Jag har inte samma energi som både du och @andrahalvlek har/har haft, jag håller också med ah att det kan kännas svårt när de väl avvägda råden hamnar i ”jag önskar kunna dricka ’normalt’ på lördag”
För de som kämpat och kämpar med att hitta vägar fram och kunna klara av ett kontrollerat drickande är det knappast någon dans på rosor. Det vet vi minst sagt.
Men när jag stöter på en del andra så backar jag nog mer idag. Helt okej.
Jag känner mig mycket trygg med min lilla flock- vi som har följts åt länge. Jag vet att de jag skriver- och det jag läser- läser jag genom ett mkt fint, varmt filter.
Och jag känner mig säker på att det är så jag uppfattas bland de som ”känner” mig.
Gott så.
Låter så fint att läsa om dina dagar med familjen, gör mig glad! Ha en bra kväll nu, kram! 😍

Jag har det skitjobbigt just nu. Sonen åkte tillbaka till pappa nyss och kramade om mig extra och sa att han tycker det är jobbigt och att han saknar mig. Ingen direkt vintrigger men jag är helt i atomer just nu. Vi har haft en sån himla fin helg. Jag har verkligen varit den bästa versionen av mig. Nu snurrar tankarna kring skilsmässan, om jag gjorde rätt (vilket jag vet att jag gjorde), om giftet fick för stor plats, var giftet en orsak eller ett symptom... en mammas dåliga samvete.
Skrattar åt draken och elden. Jag ska samla ihop dessa känslor som jag buntar ihop som dåligt samvete och slänger på dom också i majbrasan.

Mitt hjärta spricker av stolthet 🙏❤🙏❤🙏
Precis vad @Cilla8 behöver! Inkluderande och kärlek!! Ni är helt fantastiska!!

"Tack för insläpp", som de skriver i grupper på facebook!
Känns jätteskönt att gå hit. Spiken i kistan. Nu är det bara framåt som gäller, på alla sätt! Frihet på så många plan, som jag skrev i Mary P's tråd.
Rawfooden går bra! Har ju ätit detta i perioder innan. Då alltid kopplat till ett samtida alkoholstopp med allt vad det innebär...Har strandat efter några dagar med båda två. Känns annorlunda denna gången, mer avslappnat. Inte heller på liv o död. Jag provar o ger det en chans några veckor. Vill se om jag får den där energiskjutsen så många pratar om. Ska bli spännande!!

Välkommen Sattva, vad kul att du är här! 🌸

Hej Charlie
Bra att du orkar, så lätt att släppa taget när livet är fyllt av allt det andra. Jag har sagt många gånger till mina killar/söner, att om de ska hitta tjejer/partners som är något att satsa på så kommer de kräva att de kan alla de här sakerna, (tvätta städa etc) Utfallet har varit högst individuellt- barnen är otroligt olika. Några övertrumfar min matlagning med råge (men inte min planering haha) några är långsammare och inte lika intresserade. Men de kan och vet hur man gör, extra viktigt som pojk-mamma, och även i en syskonskara med både tjejer och killar- att det inte ”råkar bli så” att jag och ordentliga dottern fixar mest. Har varit med om det också. Ständigt arbete. Önskar dig en avkopplande söndagkväll! 😍

Hade jag inte haft rädslan att förlora sonen och antabus i mig så hade jag nog snart druckit om jag inte får hjälp med den här ångesten snart. Jag vet att alkoholen inte hjälper i längden och bara är en snabb lösning. Men jag orkar inte. Ångest hela dagarna i säkert 2 veckors tid nu.

Skam, jag tycker det på riktigt är ett intressant ämne. Tror drt ligger mycket i det Mary P säger om vilka roller man har. Jag är inte läkare, men har ett legitimerat yrke inom rehabilitering. Öven om det inte är mediciner etc som inte får bli fel, känner jag ändå ett stort ansvar. Folk ska ha en vettig bedömning o behandling. Det ger man inte i dåligt skick...Utöver detta har jag ett fritidsintresse där jag har en ledande roll och vet att folk tror o förväntar sig att jag levervsom jag lär. Här ingår INTE alkohol.
Så jag känner en sådan frihet på så många plan att inte längre dricka.

@Cilla8 @MrsWB Missar också massor, det är svårt att hålla reda på i vilken tråd man skriver, det är lite dumt.
Vi finns här och hjälper varandra!

Skit i vikten nu, ta det som är viktigast först!
Vi finns här, bara skriv om det känns överjävligt så svarar någon/alla så fort vi kan!

Välkommen hit!
Verkligen starkt jobbat med så många nyktra dagar. Släpp grämet. Har liksom ingen betydelse i det långa loppet, och det verkar ju vara ditt lopp! 😊
Under flera års tid, eller iaf några, har jag kört vit månad 1-3 ggr/år. Varje gång har jag mått väldigt bra (men också sett fram emot att dricka...) men precis som du beskriver kände jag att jag nog hade druckit mina livets enheter. Att jag var klar. Sen är det kämpigt på en massa sätt men den känslan har hjälpt mig. Nu har jag varit nykter sedan januari 2020. För varje månad stärks insikten om att den här skilsmässan var nödvändig.
Ha en fin kväll!

@Ellinor.1 yes känner igen mig. Hål i huvudet och i plånboken. 🤪
Träffade du mitt fulla jag skulle du aldrig tro att jag är mitt nyktra jag och vice versa. Det är 2 helt olika personer med helt olika värderingar.
Bra! Jag stöttar dig helt och fullt.
Fokusera på att må bra. Du kanske upptäcker helt nya saker, hoppas du kan få lite tips här.
Du är så värd att ta tag i detta! Heja dig! 👊👊👊⚘⚘⚘

@Fröken H tack, ska börja med en vit period från idag. Sen får vi se hur lång det blir, börjar med en månad.
Egentligen det jag vill är att även hitta redskapen till kontroll. Jag vill kunna träffa en vän och ta ETT glas vin för att sedan kunna åka hem eller hitta på något annat.
Mitt problem är att det aldrig blir ett glas utan snarare 10, vaknar upp dagen efter med hål i plånboken och minnesluckor.

Det är intressant med hur vi räknar. Tex om jag skulle dricka idag, så har jag dag 1 imorgon. Någon som idag har bestämt sig att sluta är då på dag 2. Eller tänk att två personer blir nyktra 1a januari. Den ena drack i januari och är på dag 60. Den andra i februari och är på dag 40. Men alla har ändå bara druckit en gång.

Vad jag försöker säga att siffran säger inget om:
Hur mycket man kämpat
Hur ofta man snubblat
Hur mycket man hjälpt andra
Vad man själv faktiskt vill här i livet

Så jag räknar dagar från början av mitt nya liv. Kanske väljer jag att dricka någon gång, vet inte, men fortsätter att räkna tills jag valt att gå in på systemet och börjat dricka hemma. Alltså återgått till gamla vanor.

Alla gör som de vill och du ska hitta det som motiverar dig. 💚🙏💚🙏💚

@Fröken H
Sant, jag tror nog att han också mådde bra, om man jämför med förra söndagen. 😁 Allt är relativt!

Jag har inte heller sagt till honom att han inte får dricka, bara ifrågasatt om han tycker att vi levt på er bra sätt den senaste tiden. Jag skulle gärna vilja att han tog det lite lugnare också, för att jag bryr mig om och älskar honom. Jag tror att han också innerst inne vill hålla uppe ett tag men måste ändå visa lite nu att han inte ”behöver” bara för att jag behöver, liksom. Han säger ingenting till mig, inte att jag är duktigt, inte att jag är tråkig. Bara låssas som ingenting, typ. Också lite tråkigt...

Tycker dina hobbypsykolog teorier låter kloka ☺️

Majbrasan är jag absolut med på! Vi slänger på hela skiten och så sprutar draken lite eld på det och ”Woff” så brinner all skit upp! 😄🐉🔥

@Kärring

Härliga insikter - ser fram emot att höra hur det går på jobbet imorgon! Rinn av... och fokus på dig💪

Löser vi det här tillsammans kommer vi alla vara bättre människor och ha bättre självkänsla på djupet - vi är värda så mycket bättre än ångest!

Nu ska jag jag lämna TVn och laga middag - utan vin. Börjar lite senare för att inte fokusera på vin😂

@Christian ja samma här. Kan liksom inte sluta när jag väl har börjat. Minnesluckor varje helg.
Vad har du tänkt för utomhusaktiviteter? Behöver tips på sånt jag med, vad man kan hitta på istället för att gå på stan och dricka öl.

@MrsWB Jag känner liksom hur kugghjulen jobbar inne i huvudet, hela tiden. Alltid fått höra att jag tänker för mycket och det är nog sant. Jag vrider o vänder på allt, hela tiden. Kanske är det också en anledning till att jag tycker om alkohol.

Exakt så säger min sambo också, låt det rinna av bara. Jo, hej du! Hur lätt är det då? Inte alls lätt för mig.

I morgon på jobbet ska jag verkligen försöka att bara fokusera på MINA uppgifter och inte ta på mig andras. Jag ska verkligen försöka, verkligen!

Jag hoppas på att bli en lite bättre människa efter den här resan så att jag kan släppa och förlåta mig själv för en del av den skit jag ställt till med under åren.

Har tillbringat eftermiddagen med föräldrar, syskon, barn, barnbarn och syskonbarn så nu känner jag mig glad och stärkt i själen. 🥰

Nu är jag här @Charlie70 😊🧚

Ni pratar om föräldraskapet. Jag tycker att jag nu som nykter tål mer stök, vilket gjort att jag slutat curla här hemma. Detta har lett till att jag lagt märke till hur stökiga barn jag har 🤣🙏💚 Andra sidan så vill jag att deras energi ska gå åt studier. Men vi har idag haft en dag där alla behövde hjälpa till. Riktigt trevligt att umgås med vardagliga saker också 💚🙏😊

@Jan.S Gott snack, skriv har sedan och beratta hur det gick, om du vill :)

@Fröken H 😂 Haha vilka visioner jag får 😂🐉

@FinaLisa skrev:"Man känner hopp och förväntning på vad som kommer hända i det fortsatta livet. Vilka egna projekt vill jag/kan jag förverkliga? Ingenting verkar omöjligt just nu😁"

Jag är så glad för din skull ❤️

Kram 🐘

@Ellinor.1 Jag vet, men problemet ar att jag har javligt roligt pa fyllan, tills det slar over. Och det gor det ofta. Minnesluckor, trillar, gor bort mig. Det blir for ofta for mycket. Ska satsa pa mer utomhusaktiviteter, och lasa mer.
Jag har aldrig tidigare gjort en vit manad. Knappast en vit vecka sedan tonarn. Hog tid, med andra ord.

@Jan.S Hej Jan,
Jag ska ringa Alkohollinjen imorgon. Ett konkret och oaterkalleligt steg. Pratade for forsta gangen med AA tidigare idag. Jag behover sluta saga till min partner att jag ska bli nykter och ta konkreta steg. For oss bada. Sa dem har samtalen ar iaf en borjan. Kanske ska du ocksa ta och sla en signal?

@Charlie70 Mycket klokt av dig att lära din son laga mat och klara hushållet i övrigt. Tycker det är synd att jag inte har någon son för jag hade gett järnet för att påverka honom att bli en riktigt flickvänsdröm 😍 Och för att klara av ett hushåll själv också förstås.

Min äldsta dotter träffade sin kille när hon gick i åttan och han i nian. Hans morsa bredde då fortfarande hans frukostmackor. Det var det första hon satte punkt för. Göra sin egen frukost och duka av sin tallrik efter maten var hennes första ”uppfostring” av honom och sen har det fortsatt. De har varit ihop i 9 år och delar på det mesta, men inte helt utan gnäll från hans sida dock.

Jag tänker ofta att pojkvännens mamma förstås curlade honom av kärlek, men det hade varit mer kärleksfullt om hon ställde lite krav på honom för långt ifrån alla flickvänner är nog så förstående och envetna som min äldsta dotter är. Hon har en ängels tålamod.

Kram 🐘

@Jan.S Hej Jan, är också ny här från idag.
Jag fick tips om att börja med en vit månad och sen förhoppningsvis bara köra på efter att den är slut:)

@Ellinor.1 har du kört vit månad och det inte har funkat så kör 12 veckor. Klar till runt midsommar.
Ta snacket med din man när du rett ut inom dig hur du ska göra. Det finns väl inget där just nu som du genast måste ta hand om? Fokusera helt på dig själv nu, på dina behov och vad du kommer må bäst av. Steg 1 är en vit period. Sen om det är 4, 6, 10 eller 12 veckor är sak samma just nu. Kör en vecka åt gången bara och det enda du behöver fokusera på är att idag kommer du inte dricka.

Starkt gjort Blenda! Jag var ju på vanliga akuten efter en panikångestattack när jag bestämde mig för nykterhet. Ibland behövs det. Också efter jag druckit. Dock som du vet är mitt liv fortfarande kaos och sitter nu och har funderat av och till hela veckan när mår man tillräckligt dåligt för psykakuten... Men vi kommer må bättre eller hur?❤️

@Christian hejar på dig med! Vi kör tillsammans:)
Du har nog rätt gällande att man kanske får andra sammanhang och nytt umgänge. Ibland känner jag alkohol är det enda som jag och mina vänner har gemensamt. Vi har liksom i princip aldrig umgås utan att alkohol finns med i bilden. Tragiskt egentligen

@Cilla8 du är bäst! Det är söndag och då finns plats för godis och mys. Och så säger du till dig själv att du är så jävla grym!

@Sattva Varmt välkommen hit 😍 Du har utvecklats enormt de gångna tre månaderna och jag ser verkligen fram emot att läsa om din fortsatta utveckling!

Kram 🐘

@Fröken H Tack för ditt stöd. Jag har bestämt mig för att ta ditt råd och börja med en vit månad. Jag har kört vita månader några gånger förut utan problem, men hamnar alltid tillbaka där jag slutade när de är över.
Dricker inte under veckorna, men när helgen kommer då kan jag verkligen hälla i mig.
Kanske kan jag hålla mig längre än en månad denna gång:)

Tror även jag måste prata med min man. Han dricker så sällan och jag skäms verkligen för att behöva berätta att jag har problem.

@natalajsan hur har det gått för dig? Har du hittat några strategier?
Fokus på annat och vänta till suget går över är det jag gör. Läser på forumet, gör nåt annat en liten stund. Planerar in en anledning till att jag kommer behöva köra bil senare på dagen/kvällen.

@Kärring hahaha nä du har skött dig. Annars blir det fram med stora svärdet, som st Göran och draken 😂😂😂

Tack snälla ALLA som stöttar o peppar!! 🙏 Ni är OVÄRDERLIGA just nu!!♥️♥️ Jag ska klara kvällen!!💪 Ska klämma i mig allsköns godsaker som finns i hemmet. Viktnedgången får vänta till nästa vecka..😅

@Kärring nu har jag full fokus här.
Tänkte på det där med sambon som stolt tycker han bara druckit en flaska vin. Han har nog ingen aning om att han har en hög dagen efter puls. Han är liksom inte där i utvecklingen än 😝😝😝
Min sambo tycker också att han sååååå håller igen jämfört med innan. Det är bra att vi inspirerar. Jag kommenterar ingen annans drickande och jämför inte. Tydligen så verkar det vara viktigt att hålla igen lite eftersom dom själva kommenterar.
Kontrollbehovet. Tycker hon andra frugan @MrsWB skrev bra saker om det. Sen tänker jag att Kontrollbehovet och giftet är två kugghjul som samarbetar. Nu när man tweekat i det ena så förändras det andra. Du har byggt upp spänningar och stress som sen giftet fått ta hand om, som skapat ångest och kanske orsakat att när du inte har kontroll över den biten så kräver du av dig själv att du måste ha kontroll där du tycker att du kan ha det. Hobbypsykologen spånar.
Om vi tänker oss en stor majbrasa dit vi släpar sånt vi vill elda upp och bli av med:
Ångest, bakfylla, sova bort hela dagar, fylledrama, irrationellt beteende, misshandla sin partner, ramla i trappen, minnesluckor, lögner, Kontrollbehov, offerkoftor... nu är tiden att rensa ut och elda upp. Vårstädning i själen.

Jag vet inte alls vad som är sant, men när jag drack så var det så mycket tråkigare. Jag blev verkligen passiv att att dricka. Nu tror jag att det även berodde på järnbrist i mitt fall, men jag tänker att det är så svårt att identifiera hur saker är när man mår bra, för det märker man inte förrän man gör det. Tror inte att jag hade en depression men det är ju skillnad nu. Funderade så många gånger då på varför livet kändes tråkigt, tidigare gjorde jag saker hela tiden. Skrev, målade, spelade musik... och nu hittade jag ingen motivation. Inte för att livet är så hejdundrande kul nu heller, men jag tror att för mig är skillnaden att jag är här och nu. Inte ständigt på väg och då är jag här och nu även i soffan i vila, men framförallt gör jag saker och får saker avslutade. Det är skönt och små små saker är roligare nu.
Så jag funderar mycket på det där med tråkigt. Vad är det egentligen? Jag tycker att det är tråkigt att slötitta på tråkiga program på TV, jag tycker det är tråkigt att inte komma igång med saker jag vill göra och jag tror absolut att alkohol gjorde att det blev svårare att komma igång.
Jag tyckte aldrig att alkohol var roligt egentligen, men det finns saker som är så mycket roligare nu. Eller tråkiga saker är roligare nu helt enkelt. För mig beror det nog på att jag inte ständigt är på väg någonannanstans. Och jakten på alkohol eller den kemiska kock man får av alkohol det förstör så mycket i vårt belöningssystem.

Hade ni alla inte funnits här o brytt Er ♥️ hade jag redan öppnat en flaska rött.. 🙈
För jag tänkte; Jag går in på forumet innan jag ens tänker tanken att dricka. Sen tar jag beslut efter det. Ni peppar mig enormt!! Känner mig stark inför kvällen!💪🙏

Wow vad grym du är som klarat 147 dagar med bara ett ynka snedsteg! 💪🏼 Kan du ställa om och tänka att du haft 147 dagar sedan en större livsomställning istället för 147 dagar sedan du drack? 147 dagar sedan du började ditt nya, bättre, sundare liv typ! Kanske också bra att påminna dig om varför du gör det? Inte är det för att samla dagar tror jag, utan för att må bättre och det gör du säkert jämfört med om du skulle kört på som tidigare för 147 dagar sedan.

Tack fina @MrsWB ♥️ Jag hoppas jag fixar det💪 Hade varit en sån boost för mitt självförtroende att kunna berätta för Er att jag klarade kvällen!🙏

Ja, Hade varit toppen med aviseringar! Missar ju massa inlägg jag vill följa.

@Cilla8 läste nu. Kan bara krama om dig och säga att ingen skada skedd. Vi fortsätter räkna dagar och blickar framåt. Inget mer gift nu och bara positiva tankar.
Måste le åt att du mätte med dl mått 😝😝😝 det var verkligen sansat.

@Andrahalvlek Jag blir så glad när jag läser om din dotters flytt, det verkar vara ett jättefint boende- och vilken fantastisk mamma du är.
Hoppas nu att du får sova ut och ta det lite lugnt oxå, allt sånt här tar på krafterna.
Hon verkar vara en mysig tjej din dotter, hoppas att hon får göra sin fläskpannkaka och dricka cola.
Ha en fortsatt bra dag 💕

@Christian och @Ellinor.1 hoppas ni stannar kvar här och kan stötta varandra nu när ni är i samma fas. Jag lovar er att livet blir bättre. Lovar

@Miss Mary Poppins Tack för din omtanke! Ja! Jag tänkte precis på att det är förrädiskt att jag har så mkt vin hemma. 🙈 Tänkte om jag skulle ställa ner det i källaren men dit kan jag ju gå hur lätt som helst. Så det får stå i skåpet tills jag eventuellt kommer till en gräns att det inte går. Jag är inte där än.
Jag har skrivit i MrsWB:s tråd hur livet är just nu..😪
Så som sagt; glada hejjarrop emottages tacksamt denna gråa kväll! Kram 😍

@Andrahalvlek Tack ❤️ Jag ska göra mitt bästa.

Jag har tänkt och tänkt och tänkt...

Vill nog fortsätta skriva trots allt. Det jag menade med alltför svart eller vitt har egentligen inte med måttlighet kontra helnyktert att göra, utan snarare att det är svårt att hitta rätt nyanser när jag skriver om mitt liv. Och skör som jag är efter nio år av ideliga livstrauman så pendlar jag mellan en rädsla för att låta för teatralisk och överdriven och mellan rädslan för att inte möta förståelse och empati.
Jag har ett par goda vänner som vet allt, men vi bor långt ifrån varandra och de har sina egna kors att bära så jag är väldigt ensam med mina tankar just nu.

Hur som helst -
Hade en rejäl krisreaktion i onsdags, kollapsade och hamnade på psykakuten. Ja, jag hade druckit lite vin, men grundorsaken var en helt annan.
Men.
Om jag inte hade haft vinet att ta till som extra raketbränsle, så hade jag kanske insett att jag egentligen inte orkade göra den uppgift som blev droppen, och som till sist orsakade den mentala kraschen.

Så nu släpper jag min tro på ”kontrollerat missbruk” under en tid. Jag MÅSTE erkänna min otillräcklighet. Jag måste också ibland få vara en liten rädd människa som inte hela tiden försöker bära alla andra. Och därför ska jag inte behöva dricka för att orka.
Det stod plötsligt så klart för mig där på psykakuten att jag hörde mig själv be om Antabus. Och jag fick det utskrivet, utan några som helst krav på övervakning, eller ens frågor om behov av annat stöd. Var inte det ganska märkligt? Läkaren verkade fullständigt lita på min egen övertygelse. (Hoppas att de i alla fall skickar en remiss till min VC för kontroll av levervärden...annars får jag väl ta tag i det också på egen hand. )

Stegade in på apoteket i fredags, sänkte inte ens rösten, tittade killen bakom disken rakt i ögonen och bad om medicinen. Förvånad själv över hur lätt det kändes.

Sedan kommer det nog att dyka upp situationer framöver där jag troligen väljer ett glas vin igen. Men inte förrän jag kommit ut på en annan sida. Hittat tillbaka på många plan. Det kommer att ta lång tid. Definitivt månader. Troligen år. Och vem vet, då kanske jag inte alls vill ha det där glaset.

Kramar till er alla från en otillräcklig men ändå fullt tillräcklig Blenda ❤️

Kommer att sitta klistrad och söka efter kommentarer ifrån dig ikväll när jag vet att du har det jobbigt! Lycka till❤️

Varför får man inga ”notifikationer” när någon skriver tex @FruWB - så lätt att missa? Jag går in på mina egna aktiviteter för att försöka hälsning - hur gör ni?

@taklampan90 Hur gick det for dig i helgen? Jag blev fullstandigt redlos igar och har bestamt mig for att borja med en vit manad och ta det darifran.

@Ellinor.1 Just den fragan, vad ska vi gora i stallet skaver hos mig ocksa. Men oavsett vad svaret ar sa ar det for mig inget alternativ att fortsatta dricka sa frekvent och mycket som jag gor i mitt sociala liv. Jag far helt enkelt hitta andra saker att engagera mig i, det kommer garanterat bli mer ensamt. Men jag kommer anda ma battre, sa jag far sta ut. Sen tanker jag att man hittar andra sammanhang, andra kompisar. Men att sluta dricka blir, nog iaf for mig, som att gora slut med en lang och trogen van. Vi har haft sa forbannnat kul ihop, men det har ocksa blivit mycket smarta. For mycket smarta den senaste tiden, sa darfor kommer jag folja Froken H:s rad och borja med ett totalbreak iaf en manad. Hejar pa dig!

@Miss Mary Poppins Då förstår jag att du har det såpass lätt på den punkten. Vad skönt! För min del var tanken på att arbetskollegor och chefen mm skulle få veta något jättehemsk. 😦 Tur att du har lyckats bli fri i ett tidigt skede, jag var bakfull i princip varje dag. Så kan det gå när man låter det gå såpass långt som jag gjorde.

Kram

@Cilla8

Klart du ska kämpa - ät massor!! Hämtpizza?Då har du något att stoppa i dig och fyller magen!! Finns inte plats och lust med vin😂

Jobbigt med familjen trassel - hoppas att det löser sig och tänk på att det absolut inte blir bättre om du häller i dig massa vin! Du kommer definitivt inte känna dig bättre imorgon!! Försök hitta styrka ikväll/idag - du kommer (som du själv säger) vara sååååå j-la stolt!!!

Misstänkte att du skulle sova dålig...😂

Skriv här om det behövs - vi fångar upp dig🥰 Lycka till!!

Haloj @Cilla8 ! Tack för förtroendet och att du berättade om att du druckit. Det där med att ha alkohol hemma är förrädiskt 😔
Men hur går det nu då? Hur ska vi göra så att du får nya nyktra dagar. 6 dagar är grymt 🙏💚👏👏👏 10 dagar är ännu bättre 😁💚🙏

Hur det än går, vad du än väljer att göra, berätta alltid!! ❤🌸❤🌸❤

Tack för omtanken!@ Kärring @ MrsWB🙏 Skrev i din tråd MrsWB innan jag läste Era inlägg här.
Glada hejjarrop emottages tacksamt denna kväll!🙏 Kram på Er mina stöttepelare😍

@Kärring

Wow - vilken insikt! Vilken resa du gör med dig själv! Så impad! Jag är ju ingen psykolog så vet inte vad jag kan råda dig till men finns här och stöttar dig! Kanske du skulle gå och få prata med någon nu när du kommer till sån insikt? Tycker också att det är sååååå bra att du skriver här till oss - tror att bara att man sätter ord på sina tankar och funderingar gör att dom blir mer verkliga och lättare att ta tag i. Känns som du är på väg på en resa även bortom alkoholen. Ego...nej - det är därför vi finns här för varandra - vi kanske inte har lösningen men vi lyssnar❤️

Kontrollbehovet - min man brukar säga till mig att jag måste låta saker glida av mig. Försök lite så - fokusera bara på dig ett tag! Kan absolut följa dig i själva kontrollbehovet kontra alkohol, man kan släppa allt, spelar ingen roll om barnen får spela för mycket, hur det ser ut i köket, vad folk gör och inte gör - man glider med och är nöjd...likaså som att tiden går lite snabbare och man flyter fram...

MEN nu jobbar vi med oss själva för vi vet att A INTE är en kompis🥰

@MrsWB Jag sov riktigt dåligt!! Hade hjärtklappning o kände mig mer yr än 2 glas borde ge. Riktigt obehagligt! 😪
Idag har jag träffat en släkting som alltid tar all energi jag har. Hon ger mig obehagligt kryp i kroppen. Plus att vi har stora beslut som ska tas i familjen denna veckan o vi är inte överens..
Så måste erkänna att suget efter lugnande alkohol nu är överhängande!!
Men jag sitter med en smothie o ska titta på nåt bra på tv. Har lite godis kvar sen igår. Kanske kan "lugna" mig med det?!

Att jag valde att dricka igårkväll var för att det skulle vara gott o jag ville se vart det bär.
Men att dricka av anledningen, Att jag INTE hanterar mina känslor, är det SISTA jag vill!!! Det är den farligaste anledningen!!! Som jag aldrig kommer komma ifrån. För det kommer ALLTID komma nya utmaningar o jobbiga känslor som jag inte hanterar..
Klarar jag kvällen kommer jag vara så (ursäkta) JÄVLA stolt över mig själv!! Det blir en stor framgång som kommer stärka mig regält! För klarar jag 1 kväll med kaoskänslor så kommer jag klara flera framöver!🙏 Jag ska kämpa!💪

Blev inomhusaktiviteter här med 😅 Har vant mig nu med att träna ofta och längtar till mina dagliga löprundor. Men hagel satt stop på mina planer.

Nästa helg blir nog inte riktigt lika varm när än hos dig men hoppas att det iaf inte snöar då 😅👍

Välkommen finaste vännen 💚🙏
Vad roligt att du valde att behålla trådnamnet. 👏👏👏💚

Lycka till med rawfood 👍💚

Planen var att jag skulle ut på en fisketur själv idag. Jag behöver min egentid då och då. Livsviktigt. Men ymnigt snöfall gör att jag skippar det och siktar in mig på att ta ledigt i slutet på nästa vecka och åka ut då i stället. 14 grader/ svag vind och sol ska det vara då. ( enligt prognosen😅) Blev en ” bara vara dag” i stugvärmen i stället i dag. Inte helt fel det heller.😀

Ha det bra!

Ja, jag tror att mat har jättestor betydelse för måendet och jag tror att en del av det bättre måendet för de som slutar beror på att kroppen kommer i bättre balans. Jag vet själv hur järnet påverkade måendet och B-vitamin är ju en vanlig brist hos alkoholister. Tror säkert det finns andra saker. Så att optimera förutsättningarna med bra och varierad kost kan ju inte vara fel.
Å så allt annat du skrev också. Pulshöjming, andning, stretch. Ett helt företag det där med att hålla sig pigg och fräsch i kropp och sinne.
Idag har jag jobbat med här och nu. Gjort klart i trädgården utan stress. Sitter i soffan. Borde kanske städa, men jag är lite trött. Kanske kan få vila?

@Andrahalvlek Tack 💚🙏
Ser framemot att lära mig allt mer. Jag har iaf fantastiska lärare här i forumet 😍

Vi kanske båda gifter oss en dag 😱💚🤣

Skam 🤔
Efter att jag igår råkade en tråd där människor beskrev deras värsta fyllan så kände jag att det var helt en annan kaliber. Jag har inte så mycket att skämmas för. Sedan ungdomen så har jag inte gjort så mycket saker (kopplat till alkohol) som jag behöver skämmas för.
På firmafest är det ofta jag som är den nyktra och lämnat festen i tid. Oftast den som tagit bilen. Bland vänner så finns dom som är värre. Bakis har jag haft par gånger per år, men inte gjort något som jag inte kan prata om. Så klart när man HAR bakis så har man ångest och tänker att allt man gjort är pinsamt, men tror jag sköter mig bra. 🤷‍♀️😁 Inget att dölja egentligen.
Så klart är det inte roligt att tänka tillbaka på mängden vin jag drack. Att toleransen ökade. Men tror många utanför forumet har samma problem, men de ser det inte som sådant.

Jag vet att många kan känna igen sig i ovan. Men vad är då skillnaden? Jag tror det är rollen man har utanför forumet. Hade jag varit en läkare, så hade jag inte velat att mina patienter fick kännedom om mina svårigheter. Jag hade inte velat lämna barnen i förskolan om någon i personalen kört dit med alkohol i blodet. Hade jag varit på en arbetsplats under provanställning så hade jag nog också varit tyst. Ja, listan kan göras lång.

Ingen skulle tycka att jag inte kunnat sköta mitt jobb. Mycket av vinet har jag druckit med kollegor och vänner. Jag gör den här resan rent av hälsoskäl och är stolt över att fattat hur farlig denna gift är. Men jämfört med en majoritet här, så har jag kommit lindrigt undan.

Så nej, jag skäms inte så mycket. Men inte för att jag är mogen eller stark, utan för att jag haft tur med omgivningen och annat

💚🌸💚🌸💚

@Torn Sängen är 160 cm, två 80-madrasser, så det funkar fint. Jag ska lämna och hämta dottern på daglig verksamhet mån-fre och sen kör jag hem och jobbar. Förutom imorgon, då är jag ledig så då åker jag hem och sover. Hoppas sova bättre i natt dock, första natten i ny säng är alltid stökig.

Kram 🐘

@Christian precis så! Jag ville från början också kunna dricka måttligt men nu när jag upptäckt helger utan baksmälla vet jag inte om jag vill riskera att må så illa igen. Jag tar en dag i taget.
Ring alkohollinjen imorgon och häng kvar här hos oss så kommer du se att du fixar det.

Gött att det flyter på hyfsat friktionsfritt! Pust, jag som tycker det är jobbigt när man flyttar själv. Och du får sova i samma säng som din dotter, lite trångt.❤️Har du ingen extrasäng som du kan ställa dit? Fast de brukar ju inte vara så bekväma heller för den delen. 🤔 Hur blir det med ditt jobb i veckan?

Kram 🤗

Hur har du det Grezzlon? Hoppas allt är bra. Hur känns det inför denna vecka?

Här fanns du ju nu ser jag! Välkommen hit.🤗 Resan går vidare, träning och övning på det nyktra livet stundar.

Kram

@Charlie70 Vill tipsa om appen MatGlad, har erfarenhet av att den kan peppa ungdomar vid spisen! Så rätt du tänker om hans framtid, att fixa sin egen matlagning är viktigt för både hälsa, plånbok och självkänsla. Appen kostar inget, så värt att testa i alla fall 😊

@Fröken H Tack for det snalla meddelandet. Ska ringa Alkohollinjen redan imorgon, och absolut en paus i drickandet nu. Pa obestamd tid. Det optimala hade varit att lara mig dricka med matta, men forst ett totalt break sa tar jag det darifran.

@Sländan Försök att sluta gräma dig för det misstaget, du har klarat fem månader med ett enda litet snedsteg. Det är svinbra!

Kram 🐘

@Fröken H Ha ha nej, ingen Drak-kärring-kris i helgen! :D
Härligt att vakna en söndag och känna sig fri, stark och inte lika tjock och degig som "vanliga" söndagar :D

Välkommen hit 😍 Du har nu påbörjat årskurs två, tre, fyra och så vidare i nykterheten - där vi lär oss att leva nyktert, med allt vad det innebär. Då vi bland annat måste hitta andra sätt att hantera starka känslor och få nödvändig vila och återhämtning. Ett nyktert liv som är mer genuint och njutbart, på ett sätt som man aldrig kan föreställa sig utan man måste uppleva det själv.

Kram 🐘

PS. Jag har heller aldrig varit gift, trots att jag var ihop med barnens pappa i 24 år, och det är en dröm att bli det en dag 😍

@Kärring läst. Skriver senare. Kram.

@Sattva Ja alla är ju olika. Allt jag skriver utgår alltid hur det har blivit/känns just för mig.Och hur jag TROR saker och ting fungerar.Min personliga åsikt alltså. Det är ju det enda jag kan veta. Har märkt att det är väldigt viktigt att detta framkommer, så ingen tror att jag VET hur det fungerar för andra. Lite jobbigt och svårt att få till det i skriften alltid dock, eftersom jag gillar att skriva spontant.😅

Jag berättar inte heller om hur illa det var för mig, skandaler osv. Det har jag inget behov av. Men just det att jag inte skäms för att berätta att jag inte dricker, och inte vill dricka. Det är viktigt. Och om någon undrar, så kan jag helt naturligt säga att det beror på att jag mådde dåligt av att dricka och därför har slutat, och mår mycket bättre av att inte dricka alls. Där låg en stor skam länge för mig. Om sedan någon drar slutsatsen att jag har varit alkoholist, rör mig inte i ryggen. Men att skryta om det har jag inget behov av.

Det här är saker som har vuxit fram from 6 månader och framåt för mig, hur det blir för dig återstår att se. Förövrigt är jag mäkta imponerad och glad för den fantastiska förändring du har åstadkommit.😍 Du hör också hemma här i det vidare livet så det står härliga till tycker jag!

Välkommen hit! Kram

@Erik1990 jag ser att du inte har fått några svar.
Hur går det för dig?

@Tofu skrev:"Nu blev det mer att vi släppte in varandra och ville förstå hur andra tänkte i olika frågor. Vred och vände på olika saker. "

Det är min upplevelse också, att samtalen blir mer genuina och på djupet. Jag lyssnar mer, pratar lite mindre. En enorm fördel om alla parter är nyktra, annars upplever jag att de andra fejdar ut efter ett tag. Och då tänker jag på mina barn som har tvingats uppleva att deras mamma fejdar ut Och blir helt tondöv. Även tjejens föräldrar måste ha uppskattat att hon kunde vara med i samtalet hela kvällen 😍

Kram 🐘

@Christian vad bra att du tagit första steget. Prova ringa alkohollinjen, det hjälpte mig när jag tyckte livet tog slut och att alkoholen förstör för mig. AA har jag inte heller känt är helt min grej. Forumet här är mitt syre just nu. Här hittar jag igenkännande och får stöd. Jag känner också att jag själv växer och utvecklas genom att stötta andra.
Ta beslutet idag att ta ett uppehåll från alkoholen. Ge din hjärna, din kropp och din själ en chans att läka från allt drama. Det är ett jättesteg att du hittat hit. Välkommen! 👊

@MrsWB @Fröken H Ja, tiden är ju den enda som kan visa vad som händer och sker. Bara det att jag i hela mitt liv gillat att ha kontroll (ja, förutom när jag dricker då... Ah! Ny insikt! Därför jag gillar att dricka ju! Då kan jag släppa kontrollen. Vad trög jag är som inte fatta detta!) och att saker ska vara eller inte vara liksom. Som med kärlek, jag har liksom aldrig köpt det här, "vi får se hur det blir" utan vill veta, blir det eller blir det inte! Jag är likadan på jobbet, jag måste liksom ha kontroll och veta att allt blir gjort och därför gör jag massor av andra personer jobb, så att jag är säker på att det blir gjort. Smart? Nej inte alls! Mer jobb till mig, mer stress osv.

Men nu när jag skrev det här fattar jag ju varför jag älskar alkohol. Då kan jag ju tappa kontrollen, slappna av i allt kontrollbehov och bara åka med. Tyvärr innebär "åka med" alltför ofta att jag åker med ner i avgrunden. Hur släpper man kontrollen då?

Jag tycker faktiskt också att han är lite elak som inte följer med. Han kör ganska ofta med offerkoftan och att det är synd om han för ditten och datten. Han erkänner inte själv att han också har problem med alkohol, men höll med om att det har spårat ur på sista tiden. I morse var han liksom tvungen att påpeka hur bra han mådde eftersom han "bara" druckit en flaska vin. (Jag tänkte, haha, jag hör och känner din skyhöga dagen efter puls, du lurar inte mig). Men jag fattar att det är provocerande om han inte själv kan vara nykter när jag är det, eller om det bara är att han drack i helgen för att han minsann inte tänker vara nykter för att jag har sagt det. Han är liksom lite envis den där...

Ja, visst känns det skönt att jag känner mig som en människa igen. Det är faktiskt underbart och jag är stolt över mig själv! Det skumma med mig är att jag är sjukt stark och samtidigt så vek och svag. Jag har mycket självinsikt men ändå så låter jag mig (alkoholen) göra mig till en sån trasig människa emellanåt. Jag fattar det faktiskt inte. Men tjejer, vad gör jag åt det här kontrollbehovet!? Hur gör man sig av med det? Jag ser det ju så klart nu så det är som ett 5 meter högt utropstecken mitt framför mina ögon att det är klart det är därför jag älskar min (o-)vän alkoholen. Att jag inte fattat detta förrän nu är ju helt otroligt! Jag mår ju inte speciellt bra på jobbet heller av att vara så här och jag går och mår dåligt över saker andra människor inte har gjort/gör. Varför det? Det är ju inte mitt fel!

Förlåt, nu skrev jag en massa om mig och mig och mig igen! Egotripp deLux! Hur går det för er, hur mår ni, vad gör ni?

Bara så ni vet är jag så glad att ni finns! <3

Tänk vad märkligt det är att man styrs så mycket av sitt inre som man inte ens förstår!

@Ellinor.1 välkommen hit! Det är ett jättestort steg att du skriver här. Jag väntade nästan för länge.
Du kan ju börja med att bestämma dig för en vit månad. Tänk dig 4 söndagar fyllda med aktiviteter istället för dagar du kastar bort för att du är bakis.
Berätta för vännerna att du kör en hälsoperiod. Ingen alkohol på 4 veckor. Vet du vad jag tror? Jag tror att iaf 1 av dina vänner kommer haka på!
Detta var min andra vita helg. Mitt liv har vänt på 2 veckor till nåt så mycket bättre. Jag grät i 2 dagar när jag bestämde mig för mitt 12 veckors stopp. Nu när jag blickar tillbaka hade jag velat ha kunnat sagt till mig själv att det inte finns nåt att gråta om. Livet blir så mycket bättre utan alkohol.
Efter stoppet har jag insett vilken konstant ångest jag gick runt med i maggropen.
Ta beslutet idag. 4 veckor. Omvärdera under dina 4 veckor hur du kommer göra sen.
Du klarar detta!

@MrsWB 😘 tänk vad klarsynta och kloka vi blir. Jag hade inte klarat det här utan oss tillsammans.

Hej,
Jag tycker att både @kennie och @pianisten har givit bra svar och råd. Jag har scrollat tillbaka i din tråd men hittar inte så mycket kring vad som fick dig att bestämma dig för att bli nykter en period. Det är minst sagt frivilligt men kanske kan du ha hjälp för egen del att sätta ord på vad som fick dig att bestämma dig?
Sedan tänker jag att nykterhet utspelar sig på många olika sätt men även den kräver en del jobb. Svårt att vänta och se vad som kommer, snarare är det en bra tid att öva på nyktra upplevelser, vad finns i livet nu- som inte fanns då? Jag upptäckte ganska snabbt att jag älskade kaffe i sängen på morgonen utan baksmälla. Denna ritual har jag liksom höjt upp helt orimligt kan tyckas- men jag laddar med massor av goda känslor och tacksamhet kring den stunden, till sist har hjärnan lärt sig att producera massa glädje-hormon bara jag slår upp ögonen.
Det är liksom lite trixigt men spännande.
Sen är det för många av oss så att vi blir sjuka (eller är) av drickandet. Jag led hemskt av skuld och oro kring min kropp, rädsla för cancer och demens.
Det är ju inte en aktiv glädje-känsla varje dag, men innebär ett nytt lugn.
Så- öva på att hitta olika känslor och tillstånd som är till fördel nu! Kram.

Ville bara hoppa in här och gratta till 100 dagar. ☺️🥰 Bra kämpat!

Härligt! Grattis till att ha en make som utan problem gick med på det! Även om min fru i princip bara dricker några glas på helgerna så sitter det hårt åt att hon skulle kunna tänka sig att bjuda hit någon utan att erbjuda alkohol. Jag klassar ju att alla som inte med en axelryckning kan avstå alkohol när dom är inställda på att dricka som beroende. Så min fru är helt klart beroende av alkohol. Inte skadligt beroende, men ändå beroende.

Kram