....började dricka som 14 åring. Alltid fullast! Nu 40+ och trots familj och barn är det samma som gäller... ligger på i genomsnitt 25-40 standard glas i veckan. Går inte en vecka utan minnesluckor och ångest. Och detta har pågått i 25 år!!! Hur är det möjligt!? (...med ett par 9 månaders pauser). Varför kan jag inte bara vara måttlig? Duktig??

Har läst allt som går att läsa om alkohol, från fakta böcker till ”Jag som var så rolig att dricka med” och ”Njutningsparadixen”.... Vill ju också förändra mig!!

Förr var det ganska kul, jag är var nog ganska kul och party men de senare åren har det gått för långt, istället för att vara den roligaste på festen/middagen är jag den som går hem först - för att jag är för full...sluddrar, kan inte gå ordentligt och kommer inte ihåg något...Har jag inte vett på att gå hem eller gå och lägga mig så gör jag bort mig... Hur gick jag ifrån kul party tjej till det här??

Barnen tycker att jag är pinsam och drar sig undan, mina vänner tycker att jag är jobbig och min man säger ”du är inte till din fördel”...

Påsklov imorgon - skulle vilja ha en vit påsk - är det ens möjligt!? Vad ska jag säga rent socialt?? Är det dumt att börja med en långhelg som i vanliga fall brukar var massor av vin varje dag??? Eller är det faktiskt helt rätt?

Jösses vad jag önskar att jag kan skriva 7 dagar nykter om en vecka!

(PS. Glömde tillfälligt Corona när jag skrev men vill för god ordningsam säga, vi håller avstånd, ses ute, är är försiktiga och har antikroppar..)

@Cilla8

Tack för förtroendet! Jag tror vi är lite lika, jag tog ju ett par glas också, lika mycket för att jag ville testa om jag skulle gå bananas eller vad som skulle hända. Vet du va, se det som ett snedsteg, en erfarenhet men också en vinst - du drack ju inte mer!? MEN jag slår vad om att du sovit sämre? Eller? Och att det inte känns lika kul idag - lite som att du svek dig själv? Så - nu kör vi igen - minst en månad och gärna tre!

Såååå sjukt skönt och viktigt att vi delar allt! Känns tryggt och vi kommer nog gå i diket ett par gånger på vägen.... men då finns vi här gör varandra för att fiskas upp🥰❤️

@Kärring @MissMatyPoppins@ Fröken H@Cilla8

Vilken morgon, söndag och så pigg och fräsch - börjar också tänka lite i diet linjen, kanske ska passa på att rensa hela kroppen med någon clean eating? Har ju inte hårt innan pga av allt vin...

@MrsWB Jag har gått ner 3,5 kg första veckan, tänker att jag snart kan ha gått ner mina 5-6 som ligger och släpar. 👍🏽
Jag tycker redan kroppen känns lättare, piggare och jag kom i ett par byxor igår som jag inte haft på ett bra tag. Magen är mindre uppsvälld när den inte fått vin. Och det bästa, att vakna utan att hjärtat slår som en hammare i bröstet.
Jag hoppas jag kommer att vara piggare än vanligt i veckan också ☺️

@MrsWB Jag sov riktigt dåligt!! Hade hjärtklappning o kände mig mer yr än 2 glas borde ge. Riktigt obehagligt! 😪
Idag har jag träffat en släkting som alltid tar all energi jag har. Hon ger mig obehagligt kryp i kroppen. Plus att vi har stora beslut som ska tas i familjen denna veckan o vi är inte överens..
Så måste erkänna att suget efter lugnande alkohol nu är överhängande!!
Men jag sitter med en smothie o ska titta på nåt bra på tv. Har lite godis kvar sen igår. Kanske kan "lugna" mig med det?!

Att jag valde att dricka igårkväll var för att det skulle vara gott o jag ville se vart det bär.
Men att dricka av anledningen, Att jag INTE hanterar mina känslor, är det SISTA jag vill!!! Det är den farligaste anledningen!!! Som jag aldrig kommer komma ifrån. För det kommer ALLTID komma nya utmaningar o jobbiga känslor som jag inte hanterar..
Klarar jag kvällen kommer jag vara så (ursäkta) JÄVLA stolt över mig själv!! Det blir en stor framgång som kommer stärka mig regält! För klarar jag 1 kväll med kaoskänslor så kommer jag klara flera framöver!🙏 Jag ska kämpa!💪

@Cilla8

Klart du ska kämpa - ät massor!! Hämtpizza?Då har du något att stoppa i dig och fyller magen!! Finns inte plats och lust med vin😂

Jobbigt med familjen trassel - hoppas att det löser sig och tänk på att det absolut inte blir bättre om du häller i dig massa vin! Du kommer definitivt inte känna dig bättre imorgon!! Försök hitta styrka ikväll/idag - du kommer (som du själv säger) vara sååååå j-la stolt!!!

Misstänkte att du skulle sova dålig...😂

Skriv här om det behövs - vi fångar upp dig🥰 Lycka till!!

@Cilla8 läste nu. Kan bara krama om dig och säga att ingen skada skedd. Vi fortsätter räkna dagar och blickar framåt. Inget mer gift nu och bara positiva tankar.
Måste le åt att du mätte med dl mått 😝😝😝 det var verkligen sansat.

Tack snälla ALLA som stöttar o peppar!! 🙏 Ni är OVÄRDERLIGA just nu!!♥️♥️ Jag ska klara kvällen!!💪 Ska klämma i mig allsköns godsaker som finns i hemmet. Viktnedgången får vänta till nästa vecka..😅

Anonym26613

Mitt hjärta spricker av stolthet 🙏❤🙏❤🙏
Precis vad @Cilla8 behöver! Inkluderande och kärlek!! Ni är helt fantastiska!!

Min ärligaste uppdatering i uppdrag av @Miss Mary Poppins😘 😂 ie Aprilgängets mentor🙏

Låg vaken i timmar igår kväll och funderade - var helt enkelt inte tillräckligt trött - i vanliga fall är kroppen död efter 3-4 dagars pimplande men inte nu...

Det blev ett par jobbiga vridningar och reflektioner, låg och snurrade och tänkte på hur många relationer jag avslutat eller misskött så till den grad för att jag helt enkelt har varit för berusad/full, ända sedan tonåren. Just relationer till andra är förknippat med en sjuuuuk ångest för mig!! Vill ju upplevas och vara glad och positiv, driftig, lojal och snäll - vilket jag ÄR! - nykter!! Rimmar dock dåligt med den jag ibland blir när jag dricker...

Det blev en lång ångest fylld lista på jobbiga relationer;

- Flera avslutade förhållande i yngre dar- pga fylla
- föraktet i blicken dagen efter när man råkat spendera natten med ”någon” trevlig kille - pga fylla
- vräkt ur mig saker till bekanta på middagar så att vi inte har kunnat prata igen - pga fylla
- Diskussioner min mamma och pappa har fått lyssna på - pga fylla
- Hur mina barn tittat på mig - sagt att jag blir någon annan - pga fyllan
- Min stackars man är en ängel där det mesta rinner av, men ibland har jag gått för långt - pga fylla. Tänk att han är kvar❤️

Jösses vad jag är motiverad till att bli en bättre människa - utan A. Mest av allt för min familj - och mig själv såklart!

Sömnen, ja just det - en sån sjuk ångest, vakna tidigt, inte kunna sova för att det river i kroppen när jag försöker komma ihåg och gå igenom kvällen innan...😱

Egotripp men nyttigt, bra uppgift @Miss Mary Poppins - känns så verkligt och kalt och nyttigt när man får sätta ord på det...

Anledningen att jag behöver kontroll är ångesten - inte känna mig mindre värd...😢

Konsumtion för februari ligger i Aprilgängets tråd så här kommer mars;

1/3. Inget
2/3. Inget
3/3. 2 flaskor?
4/3. 2 flaskor?
5/3. 2 flaskor
6/3. 1 flaska
7/3. Inget
8/3. Inget
9/3. Inget
10/3. Inget
11/3. 1/2 flaska
12/3. 1/2 flaska
13/3. 2 flaskor?
14/3. 1 flaska
15/3. 1 flaska
16/3. Inget
17/3. Inget
18/3. 2 flaskor?
19/3. 2 flaskor?
20/3. 2 glas
21/3. 1 flaska
22/3. Inget
23/3. Inget
24/3. 2 glas
25/3. 2 glas
26/3. 1 flaska
27/3. 1 flaska
28/3. 1 flaska
29/3. Inget
30/3. 1 flaska
31/2 Inget och beslut tagit om 1-3 nyktra månader för att vända denna skuta!!

Pust - svår uppgift det här men ack så nyttig!🙏❤️

Anonym26613

👌❤

Du förtjänar så mycket bättre än vad du unnat dig 🙏❤🙏❤🙏

Nu blickar vi framåt. Låt oss lära oss från våra misstag. Låt dem forma oss till det bättre. Men låt dem inte definiera oss ❤

Mrs WB
Det är nyttigt att teckna ned hur mycket det egentligen är. Jag hittade en lista där jag fyllt i under en månad. Jag förträngde gärna att jag drack alls för jag höll ju på och slutade hela tiden, men när man skriver ner det finns det ju där svart på vitt. Nu har jag varit där själv att konsumtionen har ökat och 1-2 flaskor per kväll är verkligen galet mycket. Jag har varit där... jag har också varit här medan det var mindre mängd men för ofta, då tänkte jag att jag i alla fall inte drack SÅ mycket. Sen satt jag där och kunde hälla i mig 1,5 flaskor vin ibland. Räknat i sprit är det cirka en kvarting. Min sambo kunde ibland se på mig om jag druckit 1 öl. Jag trodde liksom inte det märktes om jag druckit 1/2 flaska vin, men det gör det ju.
Bra att du listar problemen du haft med alkohol. Hur var det under dina 9 månaders perioder? Det är i och för sig så mycket annat som händer när man är gravid. Jag tänker och tror att du har allt att vinna av att dra ner eller sluta helt. Det är en rätt spännande resa när man träffar sig själv som den man har varit och vill vara.
Önskar dig stort lycka till

@Sisyfos

Åhhh - tack för dina tankar och reflektioner!!! Har inte haft några problem under mina 9 månaders pauser men det är ju också 10 år sedan sist - det har eskalerat de sista 5-10 åren. Som du säger - sjukt bra att skriva ner allt! Man blir ju skrämd direkt och det blir så verkligt!!!

Du som är en ”klok gammal räv” här på forumet - vad är de största farorna för oss rookies - något speciellt som inte är uppenbart?

Vet att jag fortfarande är naiv och hoppas kunna dricka max 2 -3 glas, 2 ggr i veckan - vill inte vara nykter alkoholist utan bara ”vanlig”. Vet att det är fegt men respekt för att vi alla försöker på den väg som passar oss! Det är dock lååångt kvar innan jag ska börja på det...3 månader minst!

🙏🥰