Kaffetanten88

Tack @Andrahalvlek. ❤️ Jag tror som min psykiatriker att venlafaxinet skapar mycket problem så jag ska verkligen kämpa för att få bort det. Jag vet att det kommer bli tufft men får ta det. Måste bli av med den. Om jag behöver en antidepp sen så finns det bättre sorter för någon som är bipolär. Men som jag känner nu så har jag mått bättre bara av dels då abilify men även sen jag lyckades halvera dosen venlafaxin. Så jag hoppas. ❤️

Kaffetanten88

Idag är jag dock låg och har ångest. Hoppas det är övergående. Ska se till att trappa ner långsamt. Kan vara att jag kommit ner från mani med. Lite chock för hjärnan.

@Kaffetanten88 Det låter inte bra. :( Har du några knep du kan ta till? Det här är såklart inte rätt tillfälle för det, men man kan ju när man inte har ångest försöka fundera på knep som man kan till för att kunna rida ut stormen.

Kaffetanten88

Jo jag har lite knep. Iskall dusch, äta isglass. Ta en promenad. Lite sånt. Jag ska strax hämta sonen dock. Sen har jag möte med terapeuten. Så kanske är bättre efter det. Just nu lyssnar jag på en låt på repeat. Det lugnar min störda hjärna. 🙄

@Kaffetanten88 Skönt att du har lite knep ändå. Samt att skriva när det känns dåligt också. Ibland kan ju ångest vara ett symptom på lite tankar som vill ut. Jag tycks ju fungera på ett helt annat sätt än vad du gör så jag har ju inte några egentliga råd att dela med mig av som skulle fungera, men du har mitt stöd i alla fall. Jag hoppas att samtalet med terapeuten kan göra att det lättar lite.

Kaffetanten88

Jag mår lite bättre. Har inte samma akuta ångest. Helt ärligt tror jag det var för mycket koffein. Har fått en ångestdämpande som innehåller koffein så drack jag kaffe med. Tror det blev för mycket helt enkelt. Eller så har den ångestdämpande hjälpt nu. Tog kanske en stund.

Kaffetanten88

Inte druckit något mer koffein sen där på eftermiddagen. Inte haft ångest sen dess. Jag borde nog bara hålla mig till koffein på morgonen. Måste nog verkligen dra ner. 😱 Gud förbjude sluta. Vad ska jag byta till för namn här då. Om jag slutar med kaffe….

@Kaffetanten88 Ja tänk om det är koffeinet som ställer till det med sömnen och ångesten.😬 Själv hade jag en obehaglig upplevelse i vintras. Under en fisketur drack jag i rask takt 3 koppar kaffe och två st burkar Nocco. Efteråt mådde jag riktigt dåligt och blev helt kallsvettig. Det var helt klart den stora mängden koffein som var boven till detta. Efter detta är jag försiktig vad gäller koffein, jag verkar tåla det dåligt.

Det skadar nog inte att testa att dra ner på kaffet en del.

Kram

Kaffetanten88

Ja jag dricker ju både kaffe och nocco. Även red bull. Riktigt fast för koffein. Inte så konstigt när man sover dåligt. Men det blir ju kanske en ond cirkel. Imorgon ska jag sluta dricka efter 12 och se vad som händer. Bara 2 koppar eller burkar. Vad det nu blir. Så får vi se.@Torn

@Kaffetanten88 Härligt! Jag läste följande om koffein i går:

” För vem som helst kan för mycket koffein leda till obehagliga symtom som hjärtklappning, ångest och yrsel, magbesvär med illamående, kräkningar, magont och diarré. Andra effekter kan vara sömnbesvär”

🤗

Grattis till 7 timmar sömn!

Koffeinet kan ha påverkan i 16 timmar. När jag mått som allra sämst, med ångest, depression och svåra sömnstörningar, så har jag från den ena till den andra dagen slutat med både alkohol och kaffe. Sen har jag börjat igen när jag mått bättre. Men nu har jag slutat helt med alkohol och kaffe dricker jag inte efter kl 12. Jag dricker 2-4 koppar på morgon/förmiddag. Aldrig mer än så.

Kram 🐘

@Kaffetanten88 Låter klokt. Var beredd på huvudvärk bara. Abstinens efter koffein ger huvudvärk, väldigt jobbig sådan. Men det går över. Håll i och håll ut. Drick vatten, vatten, vatten.

Kram 🐘