Li-Lo

Hej och välkommen till oss på Alkoholhjälpen!

En kraftfull rubrik: "Sluta med alkohol." Gissar att det är med blandade känslor du söker dig hit. Varav en är lättnad?

Ibland tappas nya trådar bort, jag tror att du får mer respons om du skriver lite mer vad du står inför. Första steget taget och vi finns här.

Vänligen Li-Lo
Alkoholhjälpen

Jag vill göra en förändring i mitt liv vad gäller alkoholen. Jag är kvinna 65 år och bor själv med min lilla hund.
Det har tyvärr blivit så att jag tar till alkoholen för att döva ångest och fly från jobbiga känslor. Nu i Corona tider har det blivit mer. Jag har alltid känt mig som en dålig människa pga av en händelse i min barndom som jag hållit för mig själv, pratat med ngn terapeut om det. För ngn vecka sen anförtrodde jag mig till min bror och hans fru, var rädd att jag skulle förstöra ngt men dom tyckte att jag skulle berättat det för länge sen. Först kändes det konstigt, det var ju min hemlighet som jag skulle ta med mig i graven. Efter ngn dag kände jag att min fasad som jag haft utåt började rasa och det kändes skrämmande. Vem är jag egentligen?... blev min fundering. Det blev fortfarande en vinflaska och mycke cigaretter, var som att jag måste nå botten för att sen kravla mig upp. Sist jag drack vin var på fredag 11 juni och jag känner mig lugnare i mig själv. Nu vill jag vara snäll och stolt över mig själv och det känns bra att fasaden har rasat.

Välkommen @Lyckan65 💕 så bra att du har hittat hit. Va skönt att din fasad har rasat. Det är nog viktigt om man ska kunna gå vidare och se framåt. Du skriver att du känner dig lugnare, det blir man när man slutar med alkohol. Det bästa tycker jag är att min självkänsla och stolthet har kommit tillbaka. Jag kände mig så otroligt dålig som människa när jag drack, emellanåt helt värdelös som inte fixade att dricka som alla andra. Läs och skriv mycket i forumet, här hittar man likasinnade.
Jag finns både här och under det vidare livet 👍🏻
💕 sländan

Tusen tack för ditt inlägg😊precis vad jag behöver just nu när känslan efter att åka och köpa en vinflaska är stark.
Det känns som att jag vill fly iväg och bedöva vissa känslor😒Jag ska dricka vatten, diska och sen gå ut med hunden istället🤗Tack än en gång😊och ha det fint. Är du alkoholfri och hur länge i så fall?

@Sländan Tusen tack för ditt inlägg😊precis vad jag behöver just nu när känslan efter att åka och köpa en vinflaska är stark.
Det känns som att jag vill fly iväg och bedöva vissa känslor😒Jag ska dricka vatten, diska och sen gå ut med hunden istället🤗Tack än en gång😊och ha det fint. Är du alkoholfri och hur länge i så fall?

Toppen @Lyckan65 💪🏻😀 va bra att du har hund, det är perfekt att gå ut med om man känner att det blir jobbigt. Jag gjorde som många andra ibörjan, unnade mig lite extra gott istället. Jag har druckit vin en gång på 7 månader. Det känns helt fantastiskt, jag som mest har oroat mig för levern, har nu förstått att hjärnan och alla sinnen är de som tar mest stryk.
Efter några månader börjar man känna sig så mycket bättre, det känns lite som att livet återvänder.
För mig är det mycket lättare att leva utan alkohol, eftersom jag har svårt att bara ta 1 glas eller 2
Ta en dag i taget 👍🏻
💕sländan

@Sländan Jag är så stolt över mig själv att jag vann över suget igår😊Jag åkte till Coop efter promenaden med Isa, strosade i lugn och ro och köpte nyttigheter, såå mycket bättre än alkohol. Det som peppade mig till att avstå vinet var i första hand ditt inlägg och till slut min egen styrka vill jag skryta med. Ha det fint🤗

Bra jobbat @Lyckan65 ! 👍🏻💪🏼 Helger kan vara svårare, det är som om det är mer accepterat att dricka då. Men försök att göra som igår, du kommer bli så stolt över dig själv när du övervinner alkoholdjävulen som många beskriver de. Den kommer fram när man minst anar de, och försöker lura en att bara ta ett glas. Sedan är det kört för många med alkoholproblem. Hur tänker du om alkohol? De flesta försöker att lära sig dricka ”normalt” men inser efter ett tag att det inte går. Jag inser idag att det är mkt lättare att avstå helt, än att försöka dricka med måtta. Och sedan så mår man så mycket bättre. Jag skickade efter AA ’s böcker som jag tycker är bra. Man lär sig tänka på ett annat sätt. Meditation finns i appar som är enkla och går lätt att ha i mobilen. Ljudböcker som, skål ta mig fan! av Torbjörn Åberg är den bästa boken jag lyssnat på ang alkohol. Den skulle alla lyssna eller läsa som har alkoholproblem. Om du inte har en app som räknar dina nyktra dagar tex Iam sober - den är jättebra, man reggar både morgon och kväll.
Annars är det bra med en liten dagbok, som du för över dina nyktra dagar.
Läsa i forumet och i olika trådar är jättebra, och skriva själv i forumet 💕👍🏻 Jag skriver i Forum Det vidare livet under tråden - Leva i frihet
💕sländan

@Sländan Jag tänker om alkohol att jag vill sluta helt🤗Tack för tips om meditation och ljudbok, alla tips mottages för att bli fri alkoholdjävulen, det är som dr Jekyll och Mr Hyde finns i en.

@Sländan Hej! Å va skoj att du frågar😊Jag har varit in och skrivit igår och det hamnade där det står senaste kommentarer. Där svarade ngn att det är bäst att skriva i samma tråd, är det här då han menar månntro?
Jo det går bra😄har inte gett vika för "fienden" som gör sig påmind ibland.
Jag har återupptagit mitt intresse för palettblad, är så skoj. På kvällarna sitter jag ofta med mitt 1000 bitars pussel, har gjort mer än halva.
Nu stundar ju midsommar😄och då brukar ju alkoholen höra till, men det kommer att gå bra utan.
Ha det fint 🥰

@Lyckan65 så roligt att det går bra för dig 👍🏻😀 det är lite knepigt att skriva i de olika forumen eller om man ska skriva i de senaste kommentarer. Jag gör lite både och, det blir lätt så att man följer en del. Det är omöjligt att följa alla 😅
För mig som har två trådar i två olika forum blir det lite konstigt, eftersom jag skriver bara om min resa i den ena. Jag började i alkoholfri under misslyckad, men kort därefter kände jag att jag passade bättre i det vidare livet, och då fick min tråd namnet leva i frihet.
Men jag läser och kommenterar i båda grupperna, och ibland läser jag bara i de senaste kommentarerna och skriver där ibland. Det blir lite rörigt, men man kanske hittar ett bra sätt så småningom.
Va duktig du är på 🧩 själv har jag tyvärr inte tålamod med de. Men jag kanske ska prova på ett enkelt 🤔 det ska ju vara avkopplande.
Ha det bra 💕 sländan

@Sländan Jo det är lite rörigt från början att förstå dessa trådar. Jag har haft en jobbig dag då jag varit i konflikt med min mamma. Det är inte ovanligt, hon har alltid kontrollerat mig, har aldrig haft en sund mor och dotter relation med henne. Normalt brukar jag köpa vin såna ggr och sitta och tycka synd om mig själv. Nu idag hade jag faktiskt ingen tanke på det och jag kunde ta konflikten på ett vuxet ansvarsfullt sätt👍är stolt över mig själv för det. Jag kan gå starkare ur konflikten och behöver inte känna mig skyldig och få ångest.
Ha de fint 🥰

@Lyckan65 Vilken seger för dig idag med din mamma! Jag har en inte helt okomplicerad relation med min mamma. Hon är inte speciellt krävande, men ingen kan irritera mig så mycket som min mamma. Men det har blivit så mycket bättre i och med nykterheten! Jag är inte alls lika irriterad på henne längre, nu har vi riktigt trevligt nästan alltid när vi träffas.

En sak till har jag lärt mig. Det är med äldre människor som med små barn, det behövs kvantitetstid för att uppnå kvalitetstid. Vi träffas oftare men rätt så korta stunder, en-två timmar, och då funkar det mycket bättre.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Det är samma för mig när det gäller irritationen. Jag kan inte prata eller vara tillsammans med henne längre stunder utan att bli irriterad. Det kanske känns bättre så småningom när jag varit längre alkoholfri. Idag är dag 13 som alkoholfri. Jag har aldrig druckit flera dagar efter varandra, men varje fredag och en dag mitt i veckan. Det är mycket ofta jag tagit till vin om jag varit i konflikt med min mor, nåt att skylla på, kan jag tänka nu.
Ha en fin alkoholfri midsommar🤗
det ska jag ha. Har lite lust att hyra en stuga på ett favoritställe där jag idag varit över dagen🌺🌼

@Lyckan65 Det är inte lätt alla gånger med familjerelationer. Jag har som tur är en väldigt bra relation med min mamma. Men sedan om den är sund vet jag inte. Vi pratar minst 2 gång om dagen. Vi är väldigt tajta, men det har sina nackdelar oxå. Vi lever ju nästan varandras liv. Hon har väldigt mycket krämpor, och jag lider så med henne. Den dagen hon inte finns med mig förstår jag inte hur det ska bli. Halva jag kommer att försvinna. Bara jag skriver nu så rinner tårarna.
Nu ska jag ha min första midsommar utan alkohol. Jag ser det som en utmaning och lite spännande. Imorgon kommer jag tycka att det är underbart, att vakna pigg och
Inte vara bakis.
Hoppas att du får en bra nykter midsommar 🌸😊
Kram 💕 sländan

@Sländan Ja trots allt är ju en mamma alltid ens mamma och visst kommer saknaden finnas den dagen hon inte finns mer😒
Jag tog en cykeltur på dan på midsommarafton med min lilla Isa, en bichon havanais, 5 år, min trognaste vän. Hon åker i en cykelkorg och hon älskar det😆 På kvällen tog jag bilen till min bror med familj, vi grillade och hade så trevligt. Så skönt med en alkoholfri midsommar😆Jag tycker att jag känner mig klarare i huvudet på nåt vis, lättare att fokusera och ett lugn i mig själv🤗utan alkoholen.
Ha en fin söndag🥰

Jag är så nöjd och stolt över mig själv.😊dag 15 utan alkohol, helt underbart att vakna pigg och fräsch. Varje morgon tänker jag när jag vaknar "så härligt att vakna till denna dag utan huvudvärk, skuldkänslor och ångest" och allt är min förtjänst😆🤣🥰
Ha en fin dag allihopa🥰

@Lyckan65 skrev:"Jag är så nöjd och stolt över mig själv.😊
Det ska du absolut vara 👍🏻 Självkänslan växer med nykterheten. Tänk att man klarar de man inte trodde var möjligt.
Jag har oxå haft en hund tidigare som hette Isa ❤️ hon älskade oxå att åka i cykelkorg.
Djur är fantastiska vänner, de finns alltid vid sin sida och sviker en aldrig. Jag skulle nog aldrig vilja leva ett liv utan hund 🐶
💕 sländan